Gość: stefanox IP: *.wroclaw.mm.pl 07.08.07, 17:10 Poradżcie : PanasonicLCD TX-32LE7P czy TX-32LM70P na zym polega różnica ? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0xygene Re: panasonic 08.08.07, 07:56 To są bardzo podobne telewizory, róznica to: (pierwsze_dane_LE7P / drugie_dane_LM70P): -ilość wejść HDMI: 1 / 2 -wejście D-sub dla PC: 1 / 0 -ilość ston telegazety: 200 / 500 -moc głośników: 2x8W / 2x10W -gniazdo słuchawkowe: 1 / 0 -zużycie energii: 93W / 144W -kolor: czarny / czarno-srebrny -gabryty: mniejszy / trochę większy -waga: ... / cięższy -cena: ... /... +500zł. pozostałe parametry są identyczne. Jesli jesteś oszczędny to kup ten LE7P (93W mocy i tańszy) Jeśli masz np dekoder n-kę i odtwarzacz HD-DVD(lub BluRay), a nie jesteś "skąpy" w użycie prądu, to kup LM70P (ma 2x HDMI),a przez HDMI też można podłączyć PC z wyjściem DVI. ------- Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: panasonic IP: *.wroclaw.mm.pl 08.08.07, 09:53 Dziękuję za radę . Jestem praktyczny i wezmę ten tańszy . Głównie chodzi mi o stabilność obrazu . W sklepach sprzedawcy nie wiedzą co odpowiadać takiemu facetowi jak ja , który patrzy precyzyjnie na produkt pod kątem praktycznego korzystania . Nikt nie był w stanie podać mi wartości odświeżania obrazu (8ms?) , sam zaćząłem się domślać , że np. przy grzebieniu 3D jest zbędna ta wartość lub jest tak duża , że ukrywa się ją przed klientem , jak wpływa zatem na jakość obrazu ? Odpowiedz Link Zgłoś
0xygene Re: panasonic 10.08.07, 07:51 > Nikt nie był w stanie podać mi wartości odświeżania obrazu (8ms?) , > sam zaćząłem się domślać , że np. przy grzebieniu 3D jest zbędna ta > wartość lub jest tak duża , że ukrywa się ją przed klientem , jak > wpływa zatem na jakość obrazu ? 8ms, 6ms czy 4ms to czas reakcji matrycy (jest to czas jaki pojedynczy piksel potrzebuje na zmianę swej barwy z czarnego na biały i z powrotem na czarny), im mniejszy tym lepszy .Panasonic nie podał jaki czas reakcji ma tv LE7P i LM70P, podejrzewam, że ma standardowy 8ms tak jak większość tv na rynku. A wartość odświeżania obrazu to ilość wyświetlanych obrazów/sekundę, nie ma nic wspólnego z czasem reakcji matrycy czy filtrem grzebieniowym 3D. Filtr grzebieniowy 3D to technologia, która wyeliminuje przebarwienie, przejaskrawienie obrazu, w efekcie obraz staje się bardzo ostry. ------- Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 oxygen 09.08.07, 14:25 Z tego co słyszałem,to jest to jeden z lepszych TV LCD na rynku.Model ten posiada matrycę IPS ALPHA,która ma dużo lepsze kąty widzenia niż większość TV LCD.Jeśli zależy Ci na technologii 100hz,to ten Tv to ma.Ostatnio widziałem ten TV w akcji w sklepie.Obok niego stał Panasonic 32LM70P,który ma zwykłą matrycę.Obraz na tym pierwszym był o niebo lepszy,ostrzejszy,wyraźniejsze kolory,większy kontrast.Sygnał leciał ten sam,z BluRaya.Kupuj w ciemno,a nie pożałujesz.Gdyby mnie było teraz na niego stać ,to bym się długo nad zakupem nie zastanawiał. Faktycznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
0xygene Re: oxygen 10.08.07, 08:11 > Faktycznie ? Mowa o tv panasonic 32LX70P i 32LM70P. To prawda,że ten pierwszy ma lepszą matrycę, lepiej odwzorowuje kolor i większy kontrast. Nie porównywałem tych tv i niewiem w jakim stopniu jest lepszy, ale "o niebo lepszy" ? to chyba trochę przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hopsiup Re: oxygen IP: *.chello.pl 13.08.07, 01:09 Tekst napisany przez "anna-76" to moja wypowiedź wklejona bez oznaczenia.Napisałem go w jednym z wątków poniżej.Pisząc "o niebo lepszy" miałem na myśli nie telewizor lecz obraz na tym TV.Czytajcie ze zroumieniem.Poprostu matryca IPS Alpha warta jest swej ceny i zdecydowanie lepsza niż stosowane zwykłe matryce w tańszych modelach TV LCD Panasonic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
0xygene Re: oxygen 13.08.07, 07:32 > Pisząc "o niebo > lepszy" miałem na myśli nie telewizor lecz obraz na tym TV.Czytajcie > ze zroumieniem. A telewizor nie jest lepszy, tylko obraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: oxygen IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.07, 10:43 dzięki wszystkim, kupilem tx32le7p nie jestem zadowolony ... obraz klasycznie dla lcd jest nie stabilny , "mieni się" , nadawcy z Polski mają beznadziejny sygnał , stacje zagraniczne jak bbc czy niemieckie wypadają o niebo lepiej , ogólnie uważam , że nie warto jeszcze kupować lcd w granicach 2500 zł. lepiej kupić tradycyjny tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: end Re: oxygen IP: *.idzik.pl 14.08.07, 19:35 a kto lub co podkusiło Ciebie do zakupu produktu Panasonic, przecież czytasz wypowiedzi wielu osób na tym forum i z choćby pobieżnego przeglądu wynika, że relatywnie najlepszą jakość obrazu LCD prezentują: Sharp,Sony,Hitachi a Panasonic jest w tym opisach daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: oxygen IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.07, 10:11 głównie chyba Samsung ?... porównywałem kilka obrazów i nie widziałem żdnej różnicy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanox Re: panasonic IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.07, 10:14 przyznaję , że jestm ogólnie rozczarowany techniką 21 wieku , odnosze wrażenie -uzywając sporo techniki glównie w zakresie audio , ale i video , że jest coraz taniej , ale kosztem jakości . Odpowiedz Link Zgłoś