Dodaj do ulubionych

Jaka antena do HD?

15.11.08, 10:22
Jaka antene musze zamontowac do odbioru programow HD Cyfrowego Polsatu?Czy wystarczy 60 czy lepiej doda troche kasy i kupic 90?
Obserwuj wątek
    • ariston1 Re: Jaka antena do HD? 20.11.08, 09:30
      Zależy gdzie mieszkasz. Na wschodzie kraju na pewno 90 cm zdecydowanie lepsza.
      • truskaweczka18 Re: Jaka antena do HD? 20.11.08, 18:44
        Centrum blisko Warszawy.
        • ariston1 Re: Jaka antena do HD? 21.11.08, 08:55
          Jeżeli pozwalają warunki na zainstalowanie większej anteny, to należałoby wziąć
          większą. Jednak nie schodziłbym poniżej 80 cm a lepsza byłaby 90 cm. Zawsze
          pogorszone warunki pogodowe miałyby mniejszy wpływ na odbiór. Jednak sama antena
          to tylko połowa sukcesu. Konieczne są dobre kable koncentryczne o niskiej
          tłumienności i konwerter o niskim poziomie szumów własnych. Poza tym antena musi
          mieć dobre solidne mocowanie, żeby podmuch wiatru nie zmieniały jej chwilowego
          położenia w stosunku do satelity. Czasami może się okazać, że solidnie zrobiona
          instalacja z małą dobrej jakości anteną daje lepszy odbiór niż zrobiona byle jak
          z większą.
          • Gość: niezdecydowany do Aristona1 IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.08, 13:10
            Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o tym kablu? jakie parametry powinien mieć,
            może jakieś oznaczenie? Pytam bo właśnie w poniedziałek przyjdę mi przerobić
            moją satelitę na Polsat. Czy muszę wymieniać konwertery na HD? W serwisie
            twierdzą ze jak nie są zbyt stare nie trzeba. Mam obecnie zestaw z 2
            konwertorami i chciałbym dalej mieć dwa z tym że jeden pod polsat. Będę
            wdzięczny za jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę i jak później najkorzystniej
            podłaczyć(jakimi kablami) ten polsat do TV HD i kino domowe. Pozdrawiam
            • ariston1 Re: do Aristona1 23.11.08, 12:04
              Gość portalu: niezdecydowany napisał(a):

> Witam. Mógłbyś coś więcej napisać o tym kablu? jakie parametry powinien mieć,
              > może jakieś oznaczenie?

Jednym z dobrych kabli jest Triset-113.

> Pytam bo właśnie w poniedziałek przyjdę mi przerobić
              > moją satelitę na Polsat. Czy muszę wymieniać konwertery na HD? W serwisie
              > twierdzą ze jak nie są zbyt stare nie trzeba. Mam obecnie zestaw z 2
              > konwertorami i chciałbym dalej mieć dwa z tym że jeden pod polsat.

Na siłę nie ma co wymieniać, najlepiej sprawdzić jak będzie wszystko działać.
              Dopiero jeżeli korekty ustawienia anteny, dobre kable i złącza nie zapewnią
              odpowiedniej jakości odbioru wtedy można pomyśleć o konwerterach. Jedne z
              lepszych to to seria konwerterów Inverto Black Ultra. Występują w wersjach -
              pojedyncze, podwójne , poczwórne.

>Będę
              > wdzięczny za jakieś wskazówki na co zwrócić uwagę i jak później >najkorzystniej
              > podłaczyć(jakimi kablami) ten polsat do TV HD i kino domowe.

Kabel to tylko HDMI. Przy połączenie innymi nie da się oglądać programów w
              wersji HD.

• mouns12 Re: Jaka antena do HD? 25.04.16, 10:59
      Najlepiej coraba 80cm cena w eltroksie 75.99zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka