IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 18:55
Zastanawiam się nad zestawem kina domowego. Miałem już opcje zestawu KODA
plus jakiś amplituner, ale teraz zainteresowała mnie oferta typu Yamaha
RXV440RDS+DVD S540 w komplecie z zestawem Eltax Universe za 3333,- ale bez
subwoofera. Macie opinie na temat Eltax'ów,Porównanie KODA - ELTAX,
ewentualnie gdzie mogę coś znaleźć. Dzięki z góry
Obserwuj wątek
    • soso_soso Re: Eltax??? 29.10.03, 09:30
      Eltax to dobra, dunska firma budzetowa. Robi sprzet w szerokim zakresie
      jakosciowym i cenowym ale nie zaglebia sie w najdrozsze rejony. Wedlug mnie,
      pomijajac najtansze modele, jest to bardzo solidny partner i zawsze wart swej
      ceny. Ostatnio eltax firmuje pelne zestawy kinowe pod swoja marka (dotad robil
      tylko kolumny). odbiornik 5x100W + DVD + 5 kolumn serii holywood kosztuje w tej
      chwili na wyprzedazach okolo 2000 zl i uwazam, ze jest to przyzwoita cena.
      Chetni musza jednak zainwestowac dodatkowo w subwoofer. Normalna cena tego
      zetawu to 3000 zl.
      Kilka kolumn eltaxa zrobilo furrore na rynku w tanich podazkresach a ja sam
      mialem kiedys slynne eltax monitor III wysoko ocenione przez angielskie 'What
      hi'fi?'. Jednak bardzo tanie modele graja nieco 'typowo' i cechuje je
      dosc 'japonskie' brzmienie: duzo basu i duzo wysokich tonow z wycofanymi
      wokalami. Ale na pewno kupujc nie zostanie sie nabranym jak to czasami sie
      zdarza w niektorych 'chinskich' zestawach.
      Jezeli mialbym polecac eltax 'z czystym sumieniem' to jednak tylko serie:
      monitor, liberty i najwyzsza ale i najlepsza: linear responce. Pozostale sa
      dosc przecietne dzwiekowo ale na pewno nie rania uszu.

Kody nie znam ale z tego co czytam o niej jest to dosc podobna firma o dosc
      podobnym profilu. Obie maja produkcje tanich modeli w Chinach stad przystepne
      ceny. Jakosc jednak nie budzi zastrzezen.

pzdrw

soso
    • Gość: krzych Re: Eltax??? IP: 195.117.141.* 30.10.03, 12:35
      Eltax to dobra firma i moge ja polecic z czystym sumieniem. Posiadam kolumny
      Discovery tej firmy i nie narzekam. Zanim je kupilem to sluchalem Kody 703 i
      wybralem Eltaxa. W tej cenie mozna jeszcze dostac plastikowa tandete Philipsa
      czy Sony. Kolumny te graja bardzo prestrzennie i nie mecza uszu. Nie jest to
      moze najwyzsza polka ale w tej cenie moim zdaniem nie maja konkurencji.
    • cortez71 Re: Eltax??? 30.10.03, 12:40
      od trzech lat mam Eltaxy Liberty w zestawie kina domowego i jedyna rzecz, którą
      bym zmienił, to subwoofer. Kolumny, a mam ich cztery, bez zarzutu. Grają nie
      natrętnie, bez zbędnych wyostrzeń góry. Stosunek ceny do jakości wyśmienity.
    • Gość: Gatar Re: Eltax??? IP: *.astor.net.pl / *.net.pl 17.11.03, 21:16
      Hej.
      Kupiłem u dystrybutora zestaw Yamaha RXV440RDS + DVD S530 +Eltaxy Discovery.
      Jestem z tego zestawu zadowolony. Brakuje mi troche suba. Chyba kupię KODę SW
      1000.
      Pozdrawiam Gatar
    • sawiano Re: Eltax??? 18.11.03, 20:24
      Witaj Proponuje ci abys sie wstrzymal z zakupem gdyz wlasnie wchodzi promocja
      gdzie zestaw kina yamaha RX-V440RDS + DVD S540 + ELTAX UNIVERSE = 3499
      natomiast zestaw Yamaha RX-V340RDS + DVD S540 + ELTAX DISCOVERY = 2899
      • sawiano Re: Eltax??? 18.11.03, 20:31
        musze dodac jeszcze ze informacje na temat tych promocji znalazlem na stronie
        www.tophifi.pl/promocja.htm
        Pozdrawiam Josh Sawiano
    • Gość: Cinekk Re: Eltax??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 21:45
      Moj stary ma Symfony i jest wszystko ok. Fajne kino do chaty w bloku. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka