Gość: Wicio
IP: *.isep.pw.edu.pl
21.11.03, 11:39
Przeglądałem forum, ale znalazłem tylko bardzo konkretne informacj ana temat konkretnych modeli. A mnie interesuje informacja ogólna.
Chciałbym nabyć coś nie mniejsze niż 28 cali. Marzy mi się plazma albo projektor, ale na razie mnie na to nie stać. Niemniej w przyszłości planuję (tak więc teraz nie będę inwestował 8 tys. zł w "zwykły" telewizor, żeby za 3-5 lat kupić plazmę, bo to bez sensu - interesuje mnie cos tańszego raczej).
Obecnie mam 15-toletni TV 21 firmy Beko, więc przesiadka na cokolwiek innego będzie ogromnym krokiem na przód. Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze telewizora? Dodam, że nie przesiaduję przed nim 5 godzin dziennie, za to chiałbym od czasu do czasu obejrzeć divx z komputera. Przyglądałem się ostatnio TV 50 i 100 Hz. Nie zauważyłem różnicy. Nie mam i nie planuję satelity; mam kablówkę o niezbyt dobrym sygnale, więc opdobno zalety 100Hz będą niezauważalne.
Czy funkcja PIP jest w praktyce uzyteczna? Korzysta ktoś z tego częściej niż raz na miesiąc?
Na co jeszcze zwrócić uwagę? Gdzie (w Warszawie) pójść, by obejrzeć TV i jednocześnie porozmawiać z kimś kto sie naprawdę na tym zna?