Gość: zagubiona IP: *.wrzos.wroc.pl 11.12.03, 16:01 mugł by mi ktos podac dobrych wykonawców muzyki elektronicznej musze kupic chrzesniakowi płyte i nie wiem jaką pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ing. elec. Re: muzyka elektroniczna pomocy!!!!! IP: 212.6.124.* 11.12.03, 16:09 Jean Michelle Jarre. Tytuly Oxigene, Equinoxe, Magnetic Fields, Souvenir de Chine (2 plyty) Jesli jest fanem, istnieje niebezpieczenstwo, ze juz ma :-/ Pozdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
bwv1004 Re: muzyka elektroniczna pomocy!!!!! 11.12.03, 20:42 A kto pamięta Marka Bilińskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryzik Re: muzyka elektroniczna pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 22:25 A o Vangelisie to chyba nikt juz nie pamieta ;] Troche kawalkow ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ing. elec. Autokorekta IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.12.03, 20:49 Przepraszam, ze z Michala Michaline zrobilem. Oczywiscie Jean Michael Jarre. BTW a Marka Bilinskiego to owszem, pamietam, ale tylko z tego jednego kawalka, co w clipie wycinki min. z Bondow i Gwiezdnych wojen uzywal. IMHO nieco epigonski i o dziesiec lat za pozno, ale poza tym calkiem calkiem. ;-) POzdr. I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: muzyka elektroniczna pomocy!!!!! IP: *.szczecin.pl / 62.233.159.* 11.12.03, 22:19 a nie chodzi tu o techo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: muzyka elektroniczna pomocy!!!!! IP: *.net / *.net 12.12.03, 00:16 A ile ten chrześniak ma lat?Ale myśle,że chodzi o jakieś pseudo-techno ala Club Rotation. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus.mp Polecam "Tangerine Dream" IP: *.bphpbk.pl 12.12.03, 04:03 Witam. Zespół istnieje od początku lat siedemdziesiątych.Jest zaliczany do klasyki muzyki elektronicznej.Tworzy przede wszystkim muzykę do filmów i widowisk. O płyty należy pytać w bardzo dobrych sklepach muzycznych np.w mpiku. W zasadzie to każda z płyt wydanych przez TD jest godna polecenia,ale ja namawiam do płyt wydanych w latach 76-85.Wtedy Tangerine Dream tworzył muzykę,którą można się zachwycać również dzisiaj. Wiele zespołów techno wykozystuje w swoich nagraniach motywy zaczerpnięte (zerżnięte) od muzyki TD. Z płyt szczególnie godnych polecenia proponuję: Stratosfear,Force Majeure,Tangram,Encore,Firestarter,Rubicon,Grin Dezert,22o Volt live,Poland (koncert z 1983r.z Polski),Toronado (koncert z 1995r.z Polski) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś