Gość: gina IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 24.06.04, 09:04 zastanawiam sie czy zaczac korzystac z pigulek ale nie wiem jaka jest ich cena i czy mnie stac.. a wolalabym sie tego dowiedziec zanim pojde do ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jula Re: ile kosztuja pigulki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.04, 09:34 Ja biorę Cilest i kosztuje 32zł, nie jest refundowany. Są też pigułki refundowane w cenie ok 10zł a nawet 3zł (nie pamiętam nazwy ale koleżanka takie bierze). Na www.mp.pl można sprawdzić cenę pigułek z informacją w jakim % są refundowane. Jeśli będziesz dobierała sobie pigułki to osobiście proponuje żebyś wybrała się do kobiety-lekarza, bo ponoć mężczyźnie łatwo jest zapisać pigułki, które są "ciężkie" dla organizmu, bo sam ich nie bieże- dotyczy to zwłaszcza pigułek w wysokim % refundowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola434 Re: ile kosztuja pigulki 24.06.04, 11:37 Ja osobiście biorę Microgynon21 kosztuje około 10 zł, brałam też harmonet ok 35 zł. Nie zgadzam się, że mężczyzna-ginekolog jest gorszy od kobiety. Nie prawda, że przepisuje co jest gorsze a tańsze. Wszyscy ginekolodzy muszą przed przepisaniem pigułek skierować kobietę lub dziewczynę na badania. Jeśli tego nie zrobi radzę się o nie upomnieć żeby potem nie było problemów. POzdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ppatka Re: ile kosztuja pigulki 24.06.04, 12:16 brałam Cilest, ale że z czasem stał się to dla mnie dość spory wydatek, poprosiłam o przepisywanie tańszych i bezproblemowo takowe dostałam, więc przy dobieraniu pigułek poproś o uwzględnienie niskiej ceny, teraz to norma, dlatego nie przejmuj się, jednak jeżeli miałabyś problemy - zmień ginekologa pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś