Dodaj do ulubionych

Czy można uprawiać sex podczas menstruacji?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 07:48
Chodzi mi o to czy nie jest to z jakiś względów niewskazane? A jeżeli brak
jest zdrowotnych przeciwskazań, to czy nie macie przed czymś takim
psychicznych oporów?
Obserwuj wątek
    • ostra8 Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? 25.11.04, 10:28
      Ja to robię od zawsze. Robiłam to wczoraj i żyję. Mój facet nie ma nic
      przeciwko temu. Jeśli oboje mamy ochotę to czemu mamy sobie odmawiać ??
      • Gość: oleńka Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 10:32
        A nie ma żadnych zdrowotnych przeciwskazań ku temu?
    • ostra8 Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? 25.11.04, 10:50
      Kurde nie potrafię znaleźć słów by to napisać. Hehe. Według lekarzy powinno się
      stosować prezerwatywę podczas tych dni, ponieważ bakterię mają lepszą drogę by
      dostać się do organizmu kobiety i spowodować stan zapalny. Mój facet nigdy nie
      zakładał prezerwatywy do tego. I ja też jakoś nigdy nie miałam żadnej choroby z
      tego powodu. Czasem seks jest nawet wskazany podczas okresu. Jeśli kobieta ma
      bóle (oczywiście nie bardzo dokuczliwe, bo jeśli ona naprawde źle znosi okres
      to powinna jednak przeczekać te kilka dn) to orgazm może je złagodzić nawet.
      Pozdrawiam...
    • Gość: GOSIA Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? IP: 80.51.250.* 25.11.04, 11:00
      czesc ja tez uprawiam seks podczas okresu ale dopiero tak w trzecim i czwartym
      dniu pierwsszy i drugi nie robie tego bo po pierwsze leci ze mnie jakby ktos
      kran odkrecil a po drugiee to boli mnie wszystko i nie mam na seks wtedy
      ochoty. ale tak to jest ok mojemu chlopakowi to nie przeszkadza i tak jak
      poprzednia forumowiczka napisala tez nie uzywam prezerwatyw chociaz ponoc sie
      powinno ale mi nic jeszcze nie bylo od tego ze kochalam sie podczas okresu :)
      zreszta powiem szczerze ze nie wiem dlaczego ale podczas okresu i kilka dni
      przed mam straszna ochote na seks moj facet ma mnie wtedy az dosyc hihi
      pozdrawiam
      • Gość: oleńka Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 15:34
    • nowy_porzadek Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? 26.11.04, 01:15
      Jest to stanowczo zakazane, we wszystkich kulturach jest to tabu.
      Chyba, że jesteście barbarzyńcami.

Zapraszam:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24724
    • Gość: Kitka Nie mam nic przeciwko... IP: *.krosno-odrzanskie.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 12:24
      kochaniu się w czasie menstruacji... Jednak nie robię tego w drugi dzień okresu
      (względy estetyczne). Pzdr.
    • Gość: oleńka Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 23:27
      Znajdą się może pary które nie robią tego kiedy dziewczyna ma okres?
      • florestan Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? 28.11.04, 03:03
        Zasadniczo unikaliśmy. Lubiliśmy mieć trochę komfortu w seksie - to zrozumiałe.
        Ale moja dziewczyna miała niezbyt regularne miesiączki, zwykle bolesne,
        przedłużające się, więc nie zawsze czekaliśmy tak długo, aż się wszystko
        wyczyści. Z tym, że nie stanowiło to dodatkowo podniecającej okoliczności,
        przynajmniej dla nas (są tacy, których to "kręci"). Moja dziewczyna była zawsze
        troche skrępowana, dopytywała, czy mnie nie "pobrudziła", a ja mówiłem, że to
        nie jest pobrudzenie, dając do zrozumienia, że akceptuję Ją w każdej sytuacji.
        Kiedy bardzo chcieliśmy, a z powodu obfitego krwawienia nie mogliśmy tego robić
        zwyczajnie, to wymyślaliśmy rózne ciekawe sposoby, wymyślone naturalnie tysiace
        lat temu.
        Ale kiedyś, kiedy pieściłem ja ustami, co zawsze sprawiało Jej wielką
        przyjemność, zorientowałem się, że menstruacja jeszcze trwa. Było to dla mnie
        bardzo mało komfortowe, ale też byliśmy juz od wielu lat małżeństwem.
        Powiedziałem sobie, że nie ustapię, Ona była wpół drogi... Byłbym świnią,
        gdybym wtedy przerwał. Chyba nigdy nie robiłem tego z taką desperacją i
        oddaniem, żeby sobie czasem nie pomyślała, że się brzydzę, czy coś takiego.
        Było świetnie, a Ona się do końca nie zorientowała i oczywiście nie wie do
        dzisiaj.
        • Gość: oleńka Re: Czy można uprawiać sex podczas menstruacji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 12:14
          Czytałam, że seks oralny w czasie menstruacji jest niebezpieczny, bo wtedy
          bakterie mają najlepszą drogę. Nie zastanawiałeś się, że możesz jej w ten
          sposób zrobić krzywdę?
          Z drugiej strony podiwiam Cię za Twoje "poświęcenie", choć ja w takiej sytuacji
          z pewnością nie uznałabym faceta za świnię.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka