Dodaj do ulubionych

ZAZDROŚĆ !!!

12.04.05, 13:11
Wiem, że już był poruszany ten wątek, ale w trochę innym kontekście. Moim
problemem jest to, iż jestem strasznie zazdrosna o byłe mojego faceta.
Jesteśmy razem już jakiś czas, wiem, że mnie kocha i nie daje mi powodów do
zazdrości ale ja nie potrafię tego opanować. Tym bardziej, że one są teraz
jego koleżankami i dzwonią od czasu do czasu, a mnie wtedy zżera coś od
środka. Rozmawiałam z nim na ten temat ale on twierdzi, że wszystko jest ok,
że to już przeszłość, że one się już nie liczą, że ze mną chce życie sobie
ułożyć i myśli o mnie bradzo poważnie itd. Ale mi nie pomaga takie
tłumaczenie. Wiem, że były to atrakcyjne kobiety, ja też myśle, że do takich
należę, ale może mam jakieś kompleksy i z tego to wynika, nie wiem. Proszę
napiszcie coś na ten temat, boje się, że to zniszczy nasz związek, na którym
bardzo mi zależy .....
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariola Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.eia.pl 12.04.05, 13:17
      Chyba o mnie napisalas :( Znasz ich imiona? Zauwazylas, ze przestalas lubic
      kazda swoja kolezanke, ktora ma na imie tak, jak jedna z bylych Twojego faceta?
      Ja jestem chora do tego stopnia na punkcie imienia ANIA, ze gdy na przyklad
      rozwiazuje krzyzowke i trzeba wpisac imie Dymnej albo Przybylskiej to az mnie
      trzesie w srodku. To jest dopiero obsesja!!
      • aska273 Re: ZAZDROŚĆ !!! 12.04.05, 13:20
        tak, tego typu obsesję również posiadam. Nienawidzę pewnych imion a jesli
        chodzi o te kobiety, jego byłe, to jak sobie o nich pomyślę, to szlag mnie
        trafia. Ciągle wypytuje o nie, a potem sie wkurzam. Chyba jestem nienormalna
        • Gość: Mariola Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.eia.pl 12.04.05, 13:26
          Ja wypytywac przestalam. Nie chce wiedziec. To troche pomaga, ale uwazam, ze i
          tak wiem za duzo. Ciagle sie z nimi porownuje.. Nie wiem co Ci napisac na
          pocieszenie. Moze to, ze nie jestes jedyna, ktora jest tak bardzo "chora" :) I
          usmiech. On kocha Ciebie! Tylko Ciebie. A wiesz dlaczego? Bo na pewno jestes
          sliczna, madra i strasznie fajna dziewczynka, ktora potrafi go przy sobie
          zatrzymac i przy ktorej jest naprawde szczesliwy!!
          • Gość: Ala :) Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:22
            ohohohooo widze ze macie tak jak ja ;) Heh jestem w o tyle gorszej sytuacji,ze
            bylą od mojego faceta widuje codziennie gdyz jestesmy w tej samej klasie
            (dopiero klasa maturalna :P).Byli ze soba przeszlo 2 lata wiec bardzo duzo ze
            sobą przezyli a ja teraz co chwile porownuje sie z nią...Chyba nawet
            mimowolnie ;( Najgorsze jest chyba to jak przylapuje sie na tym jak patrze z
            nią myslac jak to bylo gdy byla razem z nim,jak ze soba wygladali itp :(
            Straszne to...:/
            Eh mam nadzieje,ze wszytsko zarwono mi jak i Wam sie ulozy i wygramy z tymi
            przeciwienstwami losu :)))
            pozdrawiam :]
    • Gość: -kamilka- Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: 82.177.80.* 12.04.05, 13:22
      Skoro, mówi, że wszystko ok, to wszystko ok. No chyba, że masz podstawy, żeby
      mu nie wierzyć, to już inna sprawa... Nie zamartwiaj się bez powodu! :)
      • Gość: Mariola Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.eia.pl 12.04.05, 13:28
        Wiesz Kamilko.. to tak latwo powiedziec 'nie zamartwiaj sie'. Zazdrosc to tak
        podle uczucie, ktore potrafi sie odezwac wlasnie wtedy, gdy jestes
        najszczesliwsza kobieta na swiecie. Ukluje tak mocno.. Tak, po prostu.. zeby Ci
        zbyt dobrze nie bylo.
        • Gość: -kamilka- Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: 82.177.80.* 12.04.05, 13:33
          No to kurde, nie wiem, co napisać! Ja również, jestem zazdrosna, ale to chyba
          taka zdrowa zazdrość. Taka stymulująca, żebym piekniej wyglądała...
          • aska273 Re: ZAZDROŚĆ !!! 12.04.05, 13:38
            dzieki za słowa otuchy. Chyba tak to już jest z nami kobietami, a na pewno z
            więszkością kobiet - jesteśmy zazdrosne. Rzeczywiście trzeba kochać go bardzo
            mocno i dbac o siebie jeszcze bardziej. I oni na pewno to doceniają. Choć jesli
            chodzi o mnie to nie wiem czy kiedykolwiek pozbędę się tego niszczącego uczucia
            zazdrości .... taka juz jestem
            • Gość: misia Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 15:05
              ojej..skad ja to znam :) myslalam, ze tylko ja tak mam...
    • Gość: me Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.05, 17:39
      hmm tylko nie zaczynaj mu robic wymowek itd.,jakis awantur o byle co jak to
      czasem bywa a potem fajne zwiazki sie rozpadaja a to ze jestes zazdrosna to nic
      dziwnego-kazda laska przewaznie ma takie schizo;)
    • Gość: Onika Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 18:10
      ja mam już identycznie. jestem z moim chłopakiem już długo. i nie mogę przeżyć
      tego, ze on kiedyś sie pieścił z inną dziewczyną i to były bardzo zaawansowane
      pieszczoty. ze całował ja tam... zaraz mnie cos trafi.
      • Gość: Mariola Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.eia.pl 12.04.05, 20:04
        Pozdrawiam wszystkie "psychicznie cholere" kolezanki :)
        • Gość: Mariola Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.eia.pl 12.04.05, 20:06
          Tam miało być CHORE! Nie wiem dlaczego napisalam "cholere". Moze po prostu
          znowu pomyslalam o bylej mojego faceta ;)
    • Gość: adriana Re: ZAZDROŚĆ !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 13:02
      ja również tak mam jest to bardzo uciążliwe czasem robie mu awantury o byle co
      (ale to właśnie o to chodzi) mam różne wyobrażenia ,że on może mnie zdradzić i
      dotknie jakiejś dziewczyny ,okropne, ale cóż trzeba sie przekonać ,że tylko i
      wyłącznie nas kocha i nikt tego nie zmieni :)
    • aaliyah20 Dojrzałość... 14.04.05, 10:17
      Hmm, jak to się nazywało? Dojrzałość? Taaak - to właśnie ona! Trzeba po prostu
      dojrzeć do związku, żeby móc w nim normalnie funkcjonować, bo pomyśl... Skoro
      jesteś zazdrosna to w jakim celu? Chyba mu nie bardzo ufasz. A bez zaufania
      związek o kant tyłka rozbić, bo nigdy nie będziesz z nim 24h. Wiem, że ciebie
      to boli, bo to strach przed tym, że mogłyby odżyć jakiekolwiek uczucia. Ale
      swoją drogą, skoro tobie to przeszkadza a on o tym wie...
      Chyba oczywistą rzeczą jest co tu trzeba zrobić...
      • Gość: aska273 Re: Dojrzałość... IP: 81.210.89.* 14.04.05, 10:34
        do aaliyah - tzn. mam go zostawić?
        • aaliyah20 Re: Dojrzałość... 14.04.05, 15:59
          No to już sama musisz wiedzieć co robić. Ja tylko podpowiadam, że miłość
          została stworzona po to, by czuć się lepiej, a nie gorzej. A skoro męczysz się
          w tym związku (z takich czy innych powodów), to czas by było wziąć sprawy w
          swoje ręcę (przykładowo powiedzieć mu, że Ci to przeszkadza). Ja bym tak
          zrobiła. Jeśli coś nie gra trzeba od razu postawić go pod murem, a wtedy się
          dowiesz po co on musi utrzymywać z nimi kontakty. Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka