sophie9 14.06.05, 18:33 co sadzicie o dziewczynach ktore ciagle ubieraja sie na czarno tzw."brudasach" jak to sie czesto okresla. mnie osobiscie to nie przeszkadza ale wielu ludziom z tego co wiem przeszkadza to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czyscioch Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:38 dzisiaj zostalam okrutnie obrzucona wulgarnymi obelgami z wBasnie z tego powodu, ja nie wiem co ludziom tak to przeszkadz, ja nie zwracam uwagi osobom ktore mi sie nie podobaja ze maj cio[ z sob zerrobic bo mam to w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
fusy_z_kawy Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 14.06.05, 18:41 a ja nie lubie osobiście! jak w lato w takich butach może gira nie śmierdzieć?? i czarne ciuchy w pełnym słońcu. Wogule to oni sie chyba zbyt częsta nie myją, bo nie mają czasu. Ciagle pija tanie wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _kamila_ Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.delta.com.pl 14.06.05, 18:44 Nie rozumiem ludzi , którzy pisza ze ludzie ubierający sie na czarno tzw. "brudasy" sie nie mayja!! pomyslcie troche nad swoimi wypowiedziami, tacy ludzie poprostu maja swoj styl i to ich sprawa jak sie ubieraja. A tak w ogóle to troche kultury do innych subkultur! Odpowiedz Link Zgłoś
fusy_z_kawy Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 14.06.05, 18:47 a jakbyś cały czas chlała i nosiła takie buty jak utrzymywałabyś higiene. Pomyśl zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _kamila_ Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.delta.com.pl 14.06.05, 18:50 Mam wielu znajomych "brudasów" i nie pija cały czas winiaków i nie śmierdzi od nich a wiec stwierdzam ze sie myja , ale to tylko moje przypuszeczenia. A Ty skad wiesz ze sie nie myja??? Aha..I wiem co pisze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taki_jeden_gosc Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 14.06.05, 19:22 Także mam sporo znajomków metali (bo tak o nich mowią), i to bardzo fajni ludzie. Niech ubieraja sie jak chcą, w końcu to ich styl. Ja na czarno nie chodze ale nie mam nic przeciwko. Sa i tak o niebo lepsi od drechów i ich głupich barbie. Jak takich widze to dopiero mi sie niedobrze robi, ale nie chodzi mi o wygląd tylko ten poziom jaki sobą reprezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 14.06.05, 21:39 fusy_z_kawy napisała: > Pomyśl zanim coś napiszesz oj, to myslenie to raczej przydaloby sie tobie dziecko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claire Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:49 Sama ubieram sie na czarno a te buty nazywają się glany- dla niewiedzących, mi się jakos noga wcale w tym nie poci. Jak jest 30 stopni to wiadomo ze załoze raczej sandałki a nie glany. Lepszy przewiew..;) Nienawidze tych wszystkich rózowych panienek na obcasikach z mikro-torebeczkami i drechów ktorzy nazywaja nas brudasami. Na szczescie jak dotąd się z tym nie spotkałam. Mam znajomych zarówno wśród metali jak i wśród ludzi słuchających reczy typu pop, techno, hh itd. Im nie przeszkadza moj wygląd ani mi nie przeszkadza ich. Tanie wina piją wszyscy, nie tylko metalowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malinka Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 18:57 ja te| jestm "brudna" i mam w dumpie wszystkich drechow, ktorzy [mierdz z kilometra bo to w ich zasranych adidaskach z ryDca nogi smierdz <zygi> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AyaPunx dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 20:20 Noszę glany, ubieram się na czarno, bądż punkowo,mam kostkę zamiast rożowej tobebeczki, myję się dwa razy dziennie, zmieniam skarpetki codziennie, jak jest gorąco to zakladam sandały... I jest mi z tym dobrze... Nie patrze na innych ludzi... Tyklo mi sie śmiać chce z panow z krokiem w kolanach i ich fyfluidowanych panienek a'la róż... =:-))) PUNX NOT DEAD! POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.05, 21:23 >.. Nie patrze na innych > ludzi... > Tyklo mi sie śmiać chce z panow z krokiem w kolanach i ich fyfluidowanych > panienek a'la róż... Nie patrzysz na innych ludzi? To ciekawe.. A wiec ze skatow i ich 'rozowych' panienek mozna smiac?'Rozowe' panienki i skaci sa gorsi od szlachetnej rasy punkow czy metali..?A niby czemu spodnie z krokiem w kolanach mialyby byc smieszniejsze od glanow?Albo rozowa torebeczka od kostki? Ludzie, jak chcecie dla siebie tolerancji to sami badzcie tolerancyjni!Przypomne ze to powinno dzialac w dwie strony. PS.Nie jestem ani metalem ani punkiem ani panienka "a'la roz".Nie wiem do jakiej kategorii sie zaliczam..I malo mnie to obchodzi czy taka kategoria w ogole istnieje..Jestem czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.ztpnet.pl 14.06.05, 23:57 > istnieje..Jestem czlowiekiem. I nic co ludzkie nie jest Ci obce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kania Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.06.05, 09:01 Widze ze ktos tu uwazal na lekcjach i rzuca cytatami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.ztpnet.pl 15.06.05, 16:27 Akurat z tym chyba kazdy zapoznal sie poza szkola. Odpowiedz Link Zgłoś
ldra Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 16.06.05, 15:11 a co maja czarne ciuchy do mycia sie i picia taniego wina? czemu tak generalizujesz? masz w tym jakies doswiadczenia, ze jestes tego tak pewna/pewien? ja nosilam tylko czarne rzeczy przez jakies 5 lat, a taniego wina nigdy nie pilam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Przezywacz hold it right there IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 14.06.05, 20:52 Nie kazda kobieta ubierajaca sie na czarno jest brudasem. Brudasami okresla sie metali, ktorych charakterystyczna cecha jest to ze nosza czarne spodnie i czarne przepocone podkoszulki obsiane lupiezem. Nie wszystkie kobiety, ktore ubieraja sie na czarno tak wlasnie wygladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kardasiak Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 14.06.05, 20:58 A ja znam same takie panienki, sam ubieram sie na czarno, caly rok glany nosze, nie smierdze, myje sie itp. Tak samo moje kumpele. A pod tym "Strojem brudasa" zawsze znajduje wspaniale kobietki :) Jednak ja nie mam nic przeciwko rozowym "Barbie", w koncu one nie sa do rozmowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:19 ja od paru lat slucham wyl;acznie metalu i punka, jestem niezle obeznane w tym temacie - lepiej od niejednego "typowego" metala. Ale widzac mnie pierwszy raz na oczy pewnie dostalabym etykietke Barbie ;) Smieszy mnie usilna manifestacja i pokazywanie calemu swiatu jakiej muzy sie slucha. Ja jestem soba i g*** mnie obchodzi czy zostane odebrana jako Barbie czy blond laleczka. Odpowiedz Link Zgłoś
taki_jeden_gosc Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 15.06.05, 01:08 Podobnie, co prawda mam bojówki i parę czarnych koszulek ale to nawet nie 1/4 moich ciuchów, noszę co mi sie podoba a lubie rózne style, napewno w lato na czarno nie chodze :) Pozdróffka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wotan Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:29 Matko boska... nie mylcie "metali" z "brudasami". Metale to metale, słuchający ciężkiej muzy i jak mi ktoś wyskoczyz zaraz o szatanie i bóg wie czym jeszcze to werbalnie skopie morde chyba, bo metal to nie tylko Ozzy osbourne, odgryzanie głów kurczakom i szatanizm, jak większość chyba uważa... aczkolwiek rzeczywiście ludzie w glanach i czarnych płaszczach w lecie wygladają ciut głupio (ale to raptem ułamek i są to zazwyczaj młodzi 15-17 letni zapaleńcy)... "Brudasy" to określenie na panczurów i to tych najgorszego gatunku właśnie, co to w obdartych ciuchach kombinują od ludzi kaske bo ich suszy z rańca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie9 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:35 ja tez mam wielu znajomych "brudasow" i gdy idziemy w miescie co chwile slysze "brudasy", "dzieci kwiaty"- ci ludzie wogole zielonego pojecia o tym nie maja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fusy_z_kawy Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 15.06.05, 09:40 ja tak nie mówie, ale swoje wiem. Większość metali to brudasy i do tego jeszcze zarozumialcy, wpatrzeni w czubek nosa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie9 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 09:46 a takie lole jak ty ktore maja na twarzy kilo tapety to co nieby lepsze sa??? ubieraja ciuchy z materialow nieprzepuszczajacycch powietrza i smierdza czasami gorzej niz najwiekszy menel Odpowiedz Link Zgłoś
fusy_z_kawy Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 15.06.05, 09:47 materiał musi ładnie eksponować sylwetke. A w lato poprostu częsciej zmieniam bluzkę- co dwa trzy dni i czuje sie zawsze świerzo Odpowiedz Link Zgłoś
bajka228 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 15.06.05, 15:17 A w lato poprostu częsciej zmieniam > bluzkę- co dwa trzy dni i czuje sie zawsze świerzo brawo... szkoda, ze nie po 2 mies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.ztpnet.pl 15.06.05, 16:28 Jestes betonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie9 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:25 tak brudasy to pancury, ale ludzie o tym nie wiedza i krzycza "brudasy" na kazdego kto wyglada inaczej lub ubiera sie na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy rider Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:32 chcesz, żeby Ciebie ktoś tolerował a nie tolerujesz innych?? bezsens dziewczyno! Odpowiedz Link Zgłoś
bajka228 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 15.06.05, 15:28 mam roznych znajomych i m.in. tzw. brudasow - nie zgadzam sie z tym , ze smierdza, sa brudni, itd. to bardzo w porzadku ludzie. moja mama mowi na nich jeszcze lepiej: <<ćpuny, pojebusy>> :) ale tak na serio to badzo ich lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinka_20 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno 15.06.05, 15:53 Bo tak już jest ,że niektóre wolą niebiesko-rózowe stroje,inni kajdanki na szyjach,jeszcze inni worki na dupie.Ogólnie każdy jest trochę wykręcony,ale też nie mogę pojąć jak można przez cały rok chodzić w czarnych ciuchach i.. glanach w lato...ale cóz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nastazja Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.77.classcom.pl 15.06.05, 22:41 wiesz co to jest egzystencjalizm, barbie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:02 ja się ubieram na czarno; czarne spodnie lub spódnice, obcisłe czarne bluzeczki... zimą glany a latem sandały... myję się dwa razy dziennie, ciuchy zmieniam codziennie a jak jest gorąco to nawet 2-3 razy dziennie... taniego wina spróbowałam jakieś 4 lata temu i na tym koniec... mam natomiast znajomą w grupie na uczelni, która jest typową blond-różową lalą i jak ona się ubierze w te swoje lateksy czy inne syntetyczne ścierwo, to tak się poci i śmierdzi, że usiąść koło niej nie można!!! ohyda! mam też sąsiada- drecha, który chyba nie wie co to prysznic... WIĘC JAKIM K**** PRAWEM MÓWI SIĘ O METALACH "BRUDASY"?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilarose Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.net-serwis.pl 16.06.05, 14:07 Lepiej na czarno, niz na odblaskowy róż widoczny gołym okiem z satelity. Ale to kwestia gustu. NIe mozna tak uogólniac, że kazdy ubierający się na czarno jest brudasem, a na różowo - czyscioszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladys18 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.05, 16:37 brudasach? masz jakies kompleksy dziewczyno?? szkoda mi takich jak ty, nie strój stanowi o człowieku, no ale cóz...jesli jestes taka powierzchowna.. ja sama do niedawna bylam takim brudasem, szatanem czy co tam jeszcze.. zawsze smieszyły mnie takie puste lale jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sophie9 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:47 czy ty sie zwracasz do mnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga 22 Re: dziewczyny ubierajace sie na czarno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 17:29 Może być dziewczyna ubierająca się na czarno i dziewczyna ubierająca się na czarno i mogą całkiem inaczej wyglądać. Z tym, że jedna z powyciąganym swetrem, zadużym conajmniej o dwa numery, spodnie dawno sprane tylko przypominjaće czerny kolor, a może być i druga ubrana na czarno, ale w fajną bluzkę, spódnice, czy spodnie dopasowane ( czerne) no i oczywiście czarne buty NIE GLANY w upał, ale jakieś sandały, do tego długie czene włosy jakoś fajnie uczesnae i jest OK. Choć sama nie przepadam za czarnym nie mam nic przeciwko tym którzy ten kolor lubią!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś