Dodaj do ulubionych

Dresiki i ich dresiary - tipsiary

07.07.05, 09:59
Nie moge juz patrzec na tych okropnych dresikow w tych swoich szerokich,
ortalionowych oczywiscie firmy ADIDAS spodenkach, do tego biale skarpetki i
obowiazkowo najnowszy typ buta sportowego ADIDAS oczywiscie (nie zapominajmy
o tym:-) i te ich cieniutkie nozki w tych spodenkach, ktore wygladaja jak
dwie zapalki w g...nie. Nie obylo by sie bez wiadoma rzecz: blond laseczki u
boku, po solarce i uzupelnianiu metrowych tipsow, ze splywajacym makijarzem
tez oczywiscie w kiecce lub spodenkach adidasa, nike, lub reeboka - a to
wszystko zakupione przez ukochanego w dresie, ktory "zarobil" na ciuszki dla
swojej lali na handlu radiami samochodowymi. Co za ochyda!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.netpark.pl / *.netpark.pl 07.07.05, 10:05
      nie rozumiem Twokego podejscia.. ja nie mam tipsów, chłopaka dresa, ale jakos
      nie przeszkadzają mi tacy ludzie.. Ciekawa jestem jaki Ty rodzaj subkultury
      przedstawiasz?? ..ale sadze , ze tez znalezłabys sie z krytyką innych ludzi.
      Sadze, ze gorzej by było gdyby 50% mezczyzn to były dresy , a nie jakies 8-10..
      • Gość: ANgel;p Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: 195.117.171.* 07.07.05, 10:14
        To nawet nie chodzi tak bardzo o sposób ubierania sie ale raczej o sposób w jaki
        go prezentują. MI drechy niezabardzo przeszkadzaja aczkolwiek jak widze jakiegos
        ubranego np. calego na czerwono, a kroki stawia strasznie szeroko "nosi sie' i
        udaje że jest bogiem seksu - to to mnie dopiero drażni. A na takie bejbi bejbi
        nawet nie patrze bo nawet nie muszą miec tipsów wystarczy że zaloży mini, bluzke
        która tak wlaściwie jest tylko malutkim skrawkiem materialu i udaje ze jest
        laską prosto z wybiegu a tak naprawde galareta jej sie na du*pie trzesie i
        tapeta odpada z twarzy to już mi sie zbiera na wymioty
      • Gość: Oka porazka IP: *.206.113.16.telsat.wroc.pl 07.07.05, 23:27
        fajnie jest miec to w tylku i tyle.......moze ktos o Tobie mysli w podobny
        sposoooob:D
    • zanaa Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 07.07.05, 10:18
      lodz-okolice centralu! tam mieszka duuuuzo dresiar
    • Gość: Genek Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: 5.3.1R* / *.abnamro.nl 07.07.05, 10:30
      A ja myslalem, ze "moda" na to patalajstwo juz powinna dawno sie skonczyc.
    • Gość: MPDorota Re: NO dres NO stres! IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 07.07.05, 10:59
    • prowokatorka1 Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 07.07.05, 13:48
      Jak ci sie nie podobaja to nie patrz.Kazdy ma swoj styl.Moze ty jestes jakąś
      zaszczutą szarą myszką,na ktora ludzie patrzą z politowaniem????
      • Gość: Izik Kwestia dobrego smaku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 02:46
        ...lub jego braku. Nikt nie zamierza opowiadac sie za uniformizacja, ale poddac
        obciach krytyce jest naszym demokratycznym prawem, podobnie jak noszenie sie w
        sposob obciachowy.
    • Gość: maksiu Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.au.poznan.pl 07.07.05, 14:48
      Ja tam lubie folklor;)
    • yoma Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 07.07.05, 15:19
      Jakiej firmy Adidas, kobieto! Podróby, podróby made in Indonesia.
      • Gość: puma225 Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:21
        jezeli nie maja nic do mnie to ja tez nie mam nic do nich. w sumie nie
        przeszkadzaja mi.
      • Gość: mck Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:28
        hahahahaha a twoje ciuchy gdzie produkuja we włoszech ??? hehehee
        • yoma Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 07.07.05, 16:31
          Samodział, moja droga, samodział...
    • Gość: dżoanka Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:47
      popieram autorke, popieram:)
      • o.n.a.1986 Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 07.07.05, 18:47
        100% poparcia dla autorki...
        Dresiki - ktorzy maja zdanie o sobie 100 razy wieksze niz powinni miec..
        i Wypindrzone lale- dla ktorych liczy sie tylko wyglad....
        Do domu wyplochy!!!!
        • Gość: e Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 07.07.05, 21:24
          haha ostatnio wlasnie widzialam takie dresiary z dresami szli sobie przez miasto
          iciagle przeklinały te laleczki
          • Gość: e Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 07.07.05, 21:24
            a powiedziec im cos to zaraz dostac mozna ;pp
        • valpurgius Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 08.07.05, 19:41
          Do domu wyplochy!!!!

odwaga... powiedz to bezposrednio w twarz, hehehehehe. Ja tez nie lubie
          dresiarzy, ale ostatnio zyjemy w zgodzie ;P
    • kurkawodna3 a Wy jak sie ubieracie? 07.07.05, 22:11
      a paznokcie dziewczyny Wasze ostrzą na kwadratowo czy okrągło
      • sysil_323 Re: a Wy jak sie ubieracie? 07.07.05, 22:42
        niech każdy ubiera sie i maluje jak chce to dalej bedzie można sie śmiać:P jak
        dla mnie to lepszy dresik niż brudas!
        człowiek traci wiele okazji do śmiechu,jeśli nie śmieje sie z samego siebie,
        jeśli wszystkie dziewczyny są sprowadzane do typu laleczek z
        tipsami,wytapetowanych, noszących różowe ciuchy i mające faceta dresa to jak
        ubierają sie te dziewczyny, które je krytykują?! Więcej powagi, nie jesteśmy w
        podstawówce, żeby sie wzajemnie obrzucać błotem!
        *nie dresiara
        • Gość: kuba3567 Re: a Wy jak sie ubieracie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:57
          > dla mnie to lepszy dresik niż brudas!

Co mialas na mysli?
    • apsik87 Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 07.07.05, 22:40
      ktoś tu napisał ze autorka jest pewnie szara myszka.ja nie jestem szara ani tym
      bardziej nie mam nic wspolnego z gryzoniami a jegdnak uwazam ze sposob ubieranie
      sie co poniektorych panienk jest karygodny pod wzgledem mody.tak więc zacznę wykład:
      1.zazw.zły makijaż.ostre usta i ostre oczy.mamusie francuzki ucza swoje córeczki
      ze jak chcemy wyglądać inaczej niż na codzien(czyt. szykownie,pieknie)malujemy
      usta na czerwono(czyt.zaznaczamy je)a oczom odpuszczamy.oczy malujemy na ciemno
      kiedy robimy makijaz wieczorowy.
      2.zazw.zły ubior.kruciutenka mini i kury topik.sliczne nie raz ale nie w tym
      zestawie.kazda z celebrities wie ze odkrywamy tylko gore abo tylko dol.tylko
      plecy albo tylko dekold chyba ze mamy suknie wieczorowa mozna pokazac
      dekold.jesli pokazujemy dekolt zakladamy spodnie a jesli nogi polny t-shirt albo
      ladna bluzke z malym dekoltem.
      3.zbyt wyzywajace paznokcie.wyobrazcie sobie jak one musza sie drapac przy
      masturbacji(:D!!!).ale powaznie.nie moga byc ani za krutkie ani za dlugie
      .standard to 2 mm od konca paluszka.co do kolorow uwazam ze francuz jest w
      pozadku,ale czasem widuje panny z carnymi pazurami takimi
      dluuugiiiimiiiii....obciach i bald w modzie.
      4.wiekszość ma takie same fryzurki.zależy co modne.w większości bląd czasem
      czarne.zenada.
      5.solar.kazda kobieta wie ze nadmiar promieni uv i sztuczne wywolywanie
      barwnika(kremy samoopalajace)wywoluje szybsze zmarszczki.na dodatek czesto laski
      nie maja na twarzach opalenizny tylko spalony piernik.
      .........dodajmy do tego wyzywajace zachowanie,bicie sie,przeklenstwa,i wiszenie
      "facetom" na szyji...tragedia.ale coz nic nie da sie zrobic.margines
      spoleczenstwa zawsze bedzie i musi byc bo przeciez zawsze musi byc margines zeby
      byl ktos lepszy,tak jak my ladne zadbane i kobiece dziewczynki:)ignoruj je
      autorko listu i nigdy nie stawaj sie taka jak one:)
      • Gość: Izik Obciachu gatunki różne. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 02:56
        Poza obciachem zwykłym wyróżniamy też megaobciach. I do tego zalicza się
        zdecydowanie, droga Apsik, pisanie słowa "krótka" przez "u", "porządek"
        przez "ż", oraz "blond" przez "ą". Nie wiem, czy wie to każda celebrity, ale z
        pewnością, każde dziecko w podstawówce wiedzieć powinno.
        • Gość: apsik Re: Obciachu gatunki różne. IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 08.07.05, 18:43
          niespecjalnie przejmuej sie ortografia bo zazw w wordzie poprawia to z amnie
          komputer:)jesli ty muszi pisac recznie to wspolczuje:)
          • lidkaa2 Re: Obciachu gatunki różne. 09.07.05, 23:47
            Gość portalu: apsik napisał(a):
            jesli ty muszi pisac recznie to wspolczuje
            A Ty jak piszesz? Nogami?
            > niespecjalnie przejmuej sie ortografia
            To jest dopiero obciach!
      • Gość: breeze Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.icpnet.pl 08.07.05, 19:54
        ... a słowo dekolt piszemy właśnie tak:dekolt.
    • taki_jeden_gosc Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary 08.07.05, 00:36
      A ja potępiam tych którzy mają coś do ich ubioru.
      I do tych kolesi i do ich dziewczyn. Sam nie jestem
      drechem o nie. tyle że ja przez słowo dres nie
      mam na myśli to jak sie ktoś ubiera, bo to akurat jego
      prywatna sprawa i jeśli chodzi w tym w czym wielu innych
      ludzi to znaczy ze albo idzie za moda albo mu sie to podoba.
      Przez słowo Dres rozumiem wożących sie po mieście sku..eli,
      najczęściej oczywiście w grupach bo 1 się sam boi wyjść na
      ulicę,zaczepiających innych ludzi, stojących na klatkach,
      kradnących radia, sprzedających prochy i takie tam. Po prostu
      zwykli bandyci.

Nie każdy kto sie ubiera w to co oni musi taki być. A co do
      opisanych przeze mnie drechów to nienawidzę jak psów i jak za
      bardzo cfaniakują a jest ich mało to lubię ich czasem pogonic :)
      • Gość: Izik Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 03:13
        Jak słusznie zauważyłeś, "dresiarstwo" to problem głębszy niż trzy paski i
        tipsy, bo nie one są głównym źródłem obficie dyskutowanego obciachu, a
        całokształt. Można jednak powiedzieć, że ubiór stanowi tutaj pewien wyznacznik,
        swego rodzaju wizytówkę. Nigdy nie zetknęłam się z dysonansem w postaci
        człowieka wyglądającego jak rasowy dres, który kurtuazyjnie pocałowałby mnie w
        rękę, po czym rozpoczął dyskusję o współczesnym zagrożeniu terroryzmem w Polsce
        (i nie mam na myśli wypowiedzi typu: "jak by u nas tak pie..o, jak pie..o
        w Londynie to byłaby ryfa"). Rzadko też się zdarza panienka o karnacji Andrzeja
        Leppera, ubrana w małe białe na dole i jeszcze mniejsze różowe na górze, z
        odrostami jak stąd do Australii, która miałaby do powiedzenia coś ciekawszego
        niż "O kuchwa, paznokć mi się złamał".
        Wioski są dwa. Primo- jeśli ktoś wygląda jak dres/tipsiara, to z reguły
        dresem/tipsiarą jest. Secundo- nawet jeśli się wygląda, a się nie jest, to i
        tak przez obcą osobę w pierwszej chwili zostanie się sklasyfikowanym, jako
        dres/tipsiara.
        Jeśli wybiera się taki sposób ubioru, który rażąco odbiega od przyjętych
        kanonów, trzeba liczyć się z tym, że będzie się ocenianym po pozorach, bo taka
        już ludzka natura. I trzeba się liczyć z tym, że ubierając się jak tipsiara,
        będzie się potraktowaną, jak ordynarna idiotka, a ubierając się jak punkówa,
        metalówa, czy gothka, będzie się potraktowaną, jak dziwadło. I w obu
        przypadkach można zostać skrytykowaną.
        Wszystko to bynajmniej nie znaczy, że potępiam odmienności, jeśli chodzi o
        ubiór, bo sama typowa nie jestem i najczęściej uchodzę za dziwadło :]
    • Gość: Aneta Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.eia.pl 08.07.05, 20:03
      Niestety jest to prawda w 100%.I najgorsze jest to, ze faceci mysla ze jak maja
      dres to sa kozakami i w ogóle a dziewczynom pomyliło sie piękno ze sztucznoscia.
      Czy ktos z was widzial tyle sztucznych, wytapetowanych lalek za granica?! Na
      pewno nie, bo tylko w Polsce jest ich tyle. Porazka.
      • Gość: Anitchen Re: Dresiki i ich dresiary - tipsiary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 21:33
        Taa... w Polsce nędznej... jakby przyjechały zza wschodniej granicy.
        Polskie laski nie znają umiaru, mało która interesuje się modą. A jeśli tak
        jest to myśli, że jeśli jej facet ma dresik Adidasa, a ona bluzkę podrabianego
        Diora (czego az sie roi w polskich sklepach), to jest cool. A nie jest.
        Wyjedzcie na zachód. Niemcy, Anglia... tam ludzie noszą się orginalnie, każdy
        ma swój styl, nikt nie kopiuje jednego modelu dresika... ba, dresik to dla nich
        nadaje się ewentualnie na wiosenne trzepanie dywanów...
        Ehh... szkoda gadać... takie parki są przykre. Tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka