Dodaj do ulubionych

tabletka po - 72h

21.08.05, 17:08
dziewczyny napiszcie mi jaka to jest tabletka, ktora trzeba wziac przed 72
godzinnami(poronna0). Ile ona kosztuje i czy mozna ja kupic w aptece??prosze
odpowiedz bo zostalo mi niecale 72 godziny..:)
Obserwuj wątek
    • Gość: ktosiaczek Re: tabletka po - 72h IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 21.08.05, 17:12
      www.wpadka.pl powinnas znalezc odpowiedz tylko sie pospiesz :)
      • Gość: s Re: tabletka po - 72h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:09
        A dalczego ma sie śpieszyć
      • Gość: gusienka.st Re: tabletka po - 72h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:47
        juz po wszystkim - wzielam od razu dwie..dxirki za wszystki posty
        • Gość: ja Re: tabletka po - 72h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:57
          a mozna brac 2 tabletki naraz?

ja slyszalam, ze najpier bierze sie jedna, a po kilku godzinach druga.
          • Gość: gusienka.st Re: tabletka po - 72h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 19:07
            Tak - tak mi powiedzial ginekolog i pani w aptece...
    • Gość: yusgfhysd odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:21
      Postinor.

Szpital który ma dyżur - lekarz wypisać powinien Ci go za darmo (jeśli bedzie chciał kasę to jest to kryminał)
      Potem zasuwasz do najbliższej apteki z receptą - cena 60-70zł.

I przeczytaj ulotkę!
      GAZEM!

Powodzenia w wyścigu o niezależność :)
      • Gość: gusienka.st Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 17:35
        a nie ma czegos co moglabym kupic w aptece bez recepty??problem w tym, ze nie
        mam kiedy pojsc do ginekologa...i w tym problem bo tak to bym poszla..pzdr
        • agatka_to_ja Re: odpowiedź 21.08.05, 18:06
          bez recepty to jest tylko "szkanka wody ZAMIAST"... ale na to juz za pozno!
        • rzepiszka Re: odpowiedź 21.08.05, 18:10
          nie masz czasu isc do ginekologa czy innego lekarza a masz czas isc do apteki??
          dziwne...

idz do lekarza, pozniej do apteki. razem zajmie ci to jakas godzinke. wydasz
          ok. 70zl, jesli sie nie pospieszysz to za niedlugo jakies 2000 na aborcje.
          zastanow sie co jest lepsze.

zycze powodzenia w wyscigu zycia
          • Gość: neska Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 18:49
            ehh dokladnie...Jak nie masz czasu na gina :| Przeciez to powazna sprawa wiec
            nie wierze abys godzine nie wygospodarowala :/
            A codo Postinoru to widzialam juz od 55 zł. Zalezy od apteki i miasta.
            • Gość: lubie_pomagac :) Re: odpowiedź IP: 80.50.13.* 21.08.05, 19:49
              Wiesz co? Cos mi sie wydaje ze twoj problem to nie to ze nie masz czasu isc tylko po prostu sie wstydzisz ze ktos ze znajomych zobaczy ze stoisz przy dzwiach ginekologicznych ! Pozniej dowie sie o tym twoja mama lub tato. Mialam podobna sytuacje ale jakos sie zmobilizowalam i poszlam. Rozmowa trwala krotko, powiedzialam ze pekla gumka, ginekolog wypisal rece[te i zapytal czy nie chcialabym zaczac brac pigulek, ale wtedy musialby mnie zbadac. Po 2 miesiacach sama poszlam drugi raz do ginekologa zbadal mnie i wypisal recepte na pigulki.
              Dobra rada lec i nie patrz na innych :)
              • Gość: gusienka.st Re: odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 20:44
                jak pojde we wtorek nie bedzie za pozno??
                • eriani Re: odpowiedź 22.08.05, 03:07
                  ty to chyba półmózgowcem jesteś!!!! postinor sie bierze jak najwczesniej (DO
                  72h!!!!)bo to są 2 lub 3 tabletki a i tak nie masz gwarancji ze zadziała na
                  100%, im pozniej łykniesz tym wieksze prawdopodobienstwo dzidziusia
          • olxlo Re: odpowiedź 22.08.05, 01:32
            albo okolo 240 tys. przez kolejnych 20 lat ;)
            • Gość: r Re: odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:08
              A po następnych 20 latach jest szansa że ktoś na starość poda szklankę wody
    • apsik87 Re: tabletka po - 72h 21.08.05, 23:09
      z tego co wiem kosztuje cos kolo 80 zl ale moge sie mylic taka tabletka jets na
      recepte i nazywa sie to postinor chyba...
      • Gość: smak.moich.ust Re: tabletka po - 72h IP: *.telpol.net.pl 21.08.05, 23:27
        gusienka tobie zalezy na tej pigułce czy nie? Jak ja bym była w takiej sytuacji
        to juz bym siedziałą u tego ginekologa o recepte a ty sie o wtorek pytasz, daj
        ze spokój dziewczyno.
        • Gość: gusienka.st Re: tabletka po - 72h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 09:04
          To nie oto chodzi, ze ja nie chce..po prostu pracuje codziennie po 12
          godzin...dzis po pracy jade do szpitala na izbe przyjec...i dzis lykne
          tabletke. "To"mialo miejsce wczoraj o 16 - moj chany przyszedl mnie odwiedzic w
          pracy ;)) i taki pech...tak wiec jak dzis wezme to nie bedzie za pozno..
          • Gość: Karolina Re: tabletka po - 72h IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.08.05, 11:47
            Jakis tydzień temu kupowałam postinor i zapłaciłam za 2 tabletki 45zł
    • angiaa Re: tabletka po - 72h 22.08.05, 12:55
      lepiej sie zastanow czy czasem nie panikujesz..ja chyba spanikowalam i wzielam,
      a teraz dzieki tej tabletce mam cholernie nieregularny okres.. to byla zabojcza
      dawka hormonow..://
    • Gość: papi Re: tabletka po - 72h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 13:08
      Ja wzielam tabletke w czwartek. Zdarzylo mi sie to juz 2 raz (wczesniej bralam
      ok. rok temu). Tez na poczatku sie wstydzilam, ale pomyslalam, ze wiekszy stres
      przezyje, gdybym byla w ciazy. Rok temu jak wzielam tabletke, to po tygodniu
      dostalam okres... a teraz czekam... nie martw sie, wszystko bedzie ok!
      Pozdrawiam! PS> wiesz jak zajebiscie ulzy , jak juz ja wezmiesz? :)
      • Gość: ToTylkoJa :P Re: tabletka po - 72h IP: 80.50.13.* 22.08.05, 20:07
        Niusku naprawde zajebiscie ci ulzylo? :D ciesze sie, bede czekal razem z toba az dostaniesz. PS Kocham Cie Calym Sercem i Cialem ;P Mar... <cmok>
        • Gość: gusienka.st Re: tabletka po - 72h IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:36
          Przesrane:((...nabiegalam sie po izbach przyjec - i nikt nie chcial mi
          przepisac tabletek...zalamka..jestem wkur...na maxa...jutro pojde do prywatnego
          lekarza - mam nadzieje, ze przepisze bez problemu..ale 50zl w plecy:) nie jest
          tak latwo jak myslalam..mam nadzieje, ze jak jutro wezme to nie bedzie za
          pozno....a miesiaczka - jeszcze nigdy tak jej nie oczekiwalam...
    • Gość: ef Re: tabletka po - 72h IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:04
      morderstwa się zachciało
    • Gość: DOBRA (zd)RADA Tak to jest z małolatami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 00:09
      Widzisz, ludzie Ci szybko odpisują co masz robić - ja sam nawet nicka nie wpisałem porządnie żeby szybciej Ci odpowiedziec (bodajże trzeci czy czwarty post od góry) a Ty zastanawiasz się w jaki dzien iść, siedzisz na forum i opowiadasz gdzie to było(?!)

Obudź się kobieto!
      Albo to jest jakaś ściema albo naprawdę jesteś niemądra.
      A z takimi lekarzami trzeba twardo bo wg prawa Postinor MUSZĄ przepisać jeśli masz podejrzenie zajścia i nie moga zasłaniać się moralniakiem czy kościołem. Jedyny wyjątek to przypadek gdy brałaś już podobny środek w ciągu chyba 0,5 roku albo jest jakieś zagrożenie dla Twojego zdrowia.
      Dlaczego Twój cudowny facet nie poszedł z Tobą?! Jak ja bym tam był to łeb bym rozwalił takiemu lekarzowi.
      Ma OBOWIĄZEK wystawić papier na te tablety i koniec!
      • Gość: lek. med. Re: Tak to jest z małolatami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 14:56
        Otóż, jesteś w błędzie mój drogi. Nikt takiego obowiązku nie ma! Bynajmniej w
        świetle polskiego prawdodawstwa ( na szczęście ). Nikt mi nie nakaże zabijać.
        Kropka.
    • nefelly Re: tabletka po - 72h 23.08.05, 00:55
      Niestety nie ma nic bez recepty a ja moze wypisac Ci nawet internista chyba ze
      bedzie palantem.Postinor kosztuje 55 zl.Powodzenia!
    • moniczka210 Re: tabletka po - 72h 23.08.05, 23:39
      Ta tabletka to duża dawka hormonów, lepiej dobrze się zastanów czy na pewno
      chcesz ją wziąść. Ja osobiście czułam się po niej okropnie przez dłuższy czas i
      krwawiłam po trochę przez 2 tygodnie :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka