Dodaj do ulubionych

Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz

16.09.02, 16:43
Dawno temu na tym forum padlo pytanie:

Autor: Gość: Kirby IP: *.proxy.aol.com
Data: 03-08-2002 17:58

Dalczego Cosmo
notorycznie myli wagine ze sromem?
Juz o to pytano tutaj, ale Cosmo nie odpowiedzialo wiec powtarzam pytanie.
No dlaczego?
I jak to jest, ze Polsce poza ginekologami i Cosmo nikt nie uzywa
terminu "wagina"? Czyzbysmy mieli glupie spoleczenstwo i Cosmo niolso nam
kaganek oswiaty?

Radakcja odpowiedziala

Autor: redakcja.cosmo@NOSPAM.gazeta.pl
Data: 09-08-2002 16:07

Nie mylimy znaczen slow srom i wagina. Nie uzywamy w ogole
tego pierwszego okreslenia. Prosimy o konkretne przyklady.
Pozdrawiamy.

Po tej prosbie podano dwa przyklady:

Autor: Gość: Melba IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Data: 09-08-2002 21:49
"obejrzyj swoją waginę"

Data: 11-08-2002 20:39
Oto cytat z grudnia 2001, strona 67.

"Niech wyobrazi sobie, ze jego jezyk jest olowkiem i niech napisze nim swoje
imie i nazwizko na twojej waginie."

Fizycznie jest niemozliwe wykonanie tego zadania. Nawet dla mrowkojada byloby
to trudne. Moze Cosmo mialo na mysli lechtaczke?

W innym miejscu w tym samym pseudo-artykule Cosmo uzywa slowa "clitoris" tak
jakby cos nie tak bylo z naszymi polskimi lechtaczkami. Czytajac ten artykul
mozna dosjsc do wniosku, ze genitalia kobiety to jakas starasznie
skomplikowana
sprawa. Nie jestescie precyzyjni. Moze pani piszaca o seksie powinna jeszcze
raz przejrzec podrecznik biologii do klasy siodmej.

Pozdrawiam. Nie-Cosmonautka

I pozostalo to bez odpowiedzi. Kochan Redakcjo dlaczego? Widze, ze czytujecie
forum, bo udzialacie odpowiedzi na listy pisanie ku chwale Cosmo. Wyjasnijcei
w koncu problem Cosmowaginy, intryguje on nie tylko mnie, sporo osob sie
dopytuje. Gdzie ta wagina lezy (chyba gdzies na zewnatrz, skoro jak sugeruje
Cosmo, mozna ja sobie obejrzec)?

Obserwuj wątek
    • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 18:32
      Goga, jesli zajrzysz na strone polską Cosmo, to znajdziesz konkurs: gdyby
      wagina mogła mówić. Nie dość, że mądry, to i precyzyjny :)
      • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 16.09.02, 21:37
        Gość portalu: Melba napisał(a):

> Goga, jesli zajrzysz na strone polską Cosmo, to znajdziesz konkurs: gdyby
        > wagina mogła mówić. Nie dość, że mądry, to i precyzyjny :)

Byalm na tej stronie, ale malo detali. Wciaz nie wiem gdzie ta wagina.
        • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 21:39
          A wiesz juz, co Ci chciała powiedzieć?
          • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 16.09.02, 21:47

> A wiesz juz, co Ci chciała powiedzieć?

No wlasnie nie wiem. Dlatego pytam - gdzie ona jest, jak sie dowiem to zaraz do
            niej zagadam.
            • cichydrapiezca Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 16.09.02, 23:09
              Ponieważ szanowne przedmówczynie mają dalej problem z definicją słowa wagina
              postanowiłem dla nich poświęcić 30 sekund w celu poszukania precyzyjnej
              definicji. Znalazłem go na stronie portalu farmaceutyczno-medycznego www.pfm.pl

Ponieważ sądzę że moje przedmówczynie mogą chcieć się dowiedzieć również
              znaczenia innych określeń załączam link do całości opisu Anatomia seksualna -
              encylopedia

www.pfm.pl/u235/back/169023/navi/169024
              A poniżej obiecana definicja.....

Pochwa (wagina)

Wewnętrzny, żeński narząd płciowy, pełniący funkcję seksualną oraz prokreacyjną
              (droga dla nasienia, kanał rodny), ponadto służy do odprowadzania krwi
              miesiączkowej i wydalin z macicy. Leży pomiędzy pęcherzem, cewką moczową, a
              odbytnicą, ma przebieg prosty, pod kątem 50o -70o wobec poziomu. Długość pochwy
              wynosi około 7-14 cm. Jej ściany są zwykle rozciągliwe, a powierzchnia
              pofałdowana. W przypadku dziewic jest ona oddzielona od sromu błoną dziewiczą.
              W górnej części pochwy znajduje się szyjka macicy. Pochwa dzięki swojemu
              unerwieniu jest sferą erogenną. Drobnoustroje w niej występujące, przemieniają
              glikogen w kwas mlekowy, dzięki czemu w pochwie utrzymuje się odczyn kwaśny (pH
              około 4-5). Śluzówka pochwy ma zdolności resorpcyjne, co jest wykorzystywane w
              podawaniu leków. W życiu seksualnym kobiety istotne znaczenie ma mięsień łonowo-
              guziczny (jego nadmierny skurcz powoduje pochwicę). Mięśnie okrężne pochwy mają
              wpływ na jej zdolność obkurczania się podczas współżycia seksualnego; dlatego
              kobietom zaleca się specjalne treningi tych mięśni, co sprzyja doznaniom
              seksualnym obojga partnerów (mięsień Kegla). Podczas stosunków seksualnych
              pochwa ulega zmianom w zależności od fazy reakcji seksualnych. Dzięki swojej
              elastyczności przystosowuje się do wielkości członka. W fazie orgazmu
              rytmicznie obkurcza się.

• suzume cichydrapieżco 17.09.02, 10:08
                dużo trudu sobie zadałeś :)
                problem polega na tym, że dalej nie wiadomo, jak w warunkach chałupniczych
                obejrzeć ww. waginę (najlepiej bez robienia sobie zbytniej krzywdy) oraz czemu
                szanowna redakcyja pod hasło "wagina" uporczywie podciąga i inne żeńskie
                narządy płciowe.

myślę, że dziewczynom o to właśnie chodziło :)
                • goga.74 Re: cichydrapieżco 17.09.02, 10:15
                  suzume napisała:

> dużo trudu sobie zadałeś :)
                  > problem polega na tym, że dalej nie wiadomo, jak w warunkach chałupniczych
                  > obejrzeć ww. waginę (najlepiej bez robienia sobie zbytniej krzywdy) oraz
                  czemu
                  > szanowna redakcyja pod hasło "wagina" uporczywie podciąga i inne żeńskie
                  > narządy płciowe.
                  >
                  > myślę, że dziewczynom o to właśnie chodziło :)

Dokladnie o to chodzilo. Jak obejrzec swoja wagine, to raczej zadanie dla
                  ginekologa. A Suzume, masz racje. Ja tez sobie pomyslalam, ze "wagina" to moze
                  takie slowo okreslajace dowolny (w zaleznosci od kontekstu) zenski narzad
                  plciowy- tak zeby nie uzywca "brzydkich" slow jak pochwa, lechtaczka, srom itd.
                  • Gość: Melba Re: cichydrapieżco IP: *.chello.pl 17.09.02, 10:54
                    Nie mówiąc już o straszliwości "warg sromowych". A może Cichydrapieżca byłby
                    tak miły i przemailował do redakcji Cosmo swoją definicję, może tam się coś
                    wyjaśni, bo my dalej nie wiemy, co nam Cosmo każe oglądać i w co się
                    wsłuchiwać???
                    • Gość: Wredny (d.vagin) Re: Do Melby! IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 17.09.02, 22:05
                      A co Ty robisz na tym forum? Natychmiast proszę wracac na strony Non... !
                      • Gość: Melba Doctore... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 22:11
                        Kochane, spadam, doktor mi zalecił! Wredny, poczekaj aż się uzaleznisz,
                        zemszczę się;)za te zalecenia. Jak się uzależnisz od Cosmoforum nie pomogę, nie
                        da rady.
    • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 18.09.02, 13:56
      >
      > Dalczego Cosmo
      > notorycznie myli wagine ze sromem?
      > Juz o to pytano tutaj, ale Cosmo nie odpowiedzialo wiec powtarzam pytanie.
      > No dlaczego?

Ja tylko tak upierdliwie podrzucam watek do gory, czekajac na odpowiedz od
      Szanownej Redakcji.
      • _luizjana_ Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 18.09.02, 20:58
        ja tez czekam z niecierpliwoscia. a redakcja glowe w piasek chowa. a moze
        redakcji juz tu nie ma? zdezerterowala?
        • Gość: JuliaS Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.02, 21:44
          Bo to o cipkę chodziło... A swoją drogą, nazwy kobiecych narządów płciowych
          uważam po prostu za brzydkie. Może już lepiej brzmi "naukowo"? Też nie
          rozumiem, dlaczego panie z Cosmo owy termin "wagina" rozciągają na całość
          narządów, ale w sumie jak to brzmi: "gdyby pochwa i łechtaczka i wargi sromowe
          umiały mówić...?"
        • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 18.09.02, 22:40
          do gory
          • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 22:45
            Goga, nie odpowiedzą, boją się.
            • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 18.09.02, 22:49

> Goga, nie odpowiedzą, boją się.

Czego, mojej rozwścieczonej waginy ?
              • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 20:02
                goga.74 napisała:

> Gość portalu: Melba napisał(a):
                >
                > > Goga, nie odpowiedzą, boją się.
                >
                > Czego, mojej rozwścieczonej waginy ?

:)))))))))))))))))))))))))))
                • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 19.09.02, 22:01

> goga.74 napisała:
                  >
                  > > Gość portalu: Melba napisał(a):
                  > >
                  > > > Goga, nie odpowiedzą, boją się.
                  > >
                  > > Czego, mojej rozwścieczonej waginy ?
                  >
                  > :)))))))))))))))))))))))))))

I do gory, ja jak sie upre to nie mocnych :-)
                  • Gość: Wredny (d.vagin) Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 19.09.02, 22:21
                    Dajcie im spokój.Ja wiem gdzie leży Vagina! Ona jest na Morzu Tyrreńskim i jest
                    pochodzenia wulkanicznego. Ale żeby językiem po niej pisać?
                    PS. Melba na forum Non...!!!
                    • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 20.09.02, 17:29
                      Gość portalu: Wredny (d.vagin) napisał(a):

> Dajcie im spokój.Ja wiem gdzie leży Vagina! Ona jest na Morzu Tyrreńskim i
                      jest
                      >
                      > pochodzenia wulkanicznego. Ale żeby językiem po niej pisać?

A mnie chodzi o Wagine a nie o Vagine.
                      • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 24.09.02, 15:20
    • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 02.10.02, 22:28
      Hop do gory!
      • Gość: A27 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.proxy.aol.com 03.10.02, 05:16
        Moja "wagina" utrzymuje, ze naprawde nazywa sie "pochwa". Z dojga zlego woli
        byc nazywana "cipka" niz "wagina".

PODBIJAMY!!! Moze redakcja sie zlituje i nam odpowie dlaczego tak kocha ten
        dziwolag slowny "wagina".
        • Gość: Wredny (d.vagin) Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 03.10.02, 21:48
          Gość portalu: A27 napisał(a):

> Moja "wagina" utrzymuje, ze naprawde nazywa sie "pochwa". Z dojga zlego woli
          > byc nazywana "cipka" niz "wagina".
          >
          > PODBIJAMY!!! Moze redakcja sie zlituje i nam odpowie dlaczego tak kocha ten
          > dziwolag slowny "wagina".
          Twoja "pochwa" i pań redaktorek też po łacinie nazywa się vagina, sklepienie
          pochwy to fornix vaginae, łechtaczka to clitoris.
          Jakie pisemko taka redakcja!
          • Gość: do A-27 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 03.10.02, 21:50
            A co TY robisz na tym forum?! Czy to sprawka Melby? Natychmiast proszę wracać
            na nasze strony!
            • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.02, 21:57
              Ja nie mam z tym nic wspólnego :) Ale kto to jest Dr Vagin, nie wspomnę :)
              • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 06.10.02, 21:42
                Podrzucam do gory, pozwalajc sobie na wlejenie kolejnej perelki, pochodzacej z
                postu Kirby, gdzie w idiotyczny sposob uzyto slowa "wagina".

Re: upadek
                Data: 03-10-2002 05:08 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
                "Posmaruj jego wargi balsamem do ust z dodatkiem miety. Dotyku jego chlodnych
                ust na twojej waginie (sic!!!) nie zapomnisz juz nigdy..."

Cosmo-idiot-kan grudzien 2001

• Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 21:54
                  Goga, i tak nie odopwiedzą. Forum im podumiera zresztą...Ale co tam,
                  podciągamy, może się dowiemy???
                  • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 06.10.02, 22:04

> Goga, i tak nie odopwiedzą. Forum im podumiera zresztą...Ale co tam,
                    > podciągamy, może się dowiemy???

Dlaczego tak myslisz? Przeciez chyba po to jest forum, zeby Panie radaktorki
                    odpowiadaly na pytania dotyczace ich artykulow. Pytanie jak najbardziej "na
                    temat" - chodzi o uzywana przez nich terminologie.
                    Ciekawe, dlaczego nie ma linkow do nowych artykulow, wciaz sa tylko do
                    sierpniowych. Chetnie bym przeczytala wrzesniowe, nie mowiac juz o
                    pazdziernikowych ...
                    • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 20:02
                      A jest Cosmo niderlandzkie?
                      • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 07.10.02, 20:18
                        Jest. Widzialam okladke. Jesli zamierzasz wychodzic za maz to mam dobra
                        wiadomosc: "Trouwen is hip". Niestety nie wiem, jakie sa prognozy na najblizsze
                        lata. Moze znowu beda modne wolne zwiazki, wiec moze warto poczekac.
                        Cosmo bylo zapakowane w taka folie i nie moglam zajrzec do srodka :-(.
                        • Gość: Wredny (d.vagin) Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 07.10.02, 21:33
                          w górę!!!
                        • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.02, 23:21
                          A jakbyś mi tak Goga przysłała w prezencie Cosmo po niderlandzku, to ja bym
                          sobie z chęcią poczytała, wiesz? I może mi ktoś rumuńską wersję tez podrzuci,
                          hę? Miła lektura do wanny, nic to, że nie znam tych języków (wybacz, miętówko),
                          ale zdjęcia na pewno są ładne i fryzury i makijaże i próbki perfum i monologi
                          penisów mmmmmmmm...
                          • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 07.10.02, 23:39

> A jakbyś mi tak Goga przysłała w prezencie Cosmo po niderlandzku, to ja bym
                            > sobie z chęcią poczytała, wiesz? I może mi ktoś rumuńską wersję tez podrzuci,
                            > hę? Miła lektura do wanny, nic to, że nie znam tych języków (wybacz,
                            miętówko),
                            >
                            > ale zdjęcia na pewno są ładne i fryzury i makijaże i próbki perfum i monologi
                            > penisów mmmmmmmm...

Przysle Ci kiedys, albo sama dostarcze (taniej wyjdzie :-)
                            Ale probki kremow moge sobie zabrac, dobrze?
                            • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 00:15
                              Ale jeśli dołączą jak w Nicole test ciążowy, to zostaw. Albo krem miętowy do
                              ust, pliz pliz, Goga, pliz!!!
                              • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 08.10.02, 00:30
                                > Ale jeśli dołączą jak w Nicole test ciążowy, to zostaw. Albo krem miętowy do
                                > ust, pliz pliz, Goga, pliz!!!

Zalatwione, nie jestem az taka sknera.
      • _luizjana_ Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 08.10.02, 11:18
        obawiam sie, niestety, ze nasza kochana cosmo-redakcja nie odpowie juz ani na
        to, ani na zadne inne pytanie z tej prostej przyczyny, ze juz od dawna jej tu
        nie ma. zaczekajmy jeszcze troche, a ktoregos dnia cosmo-forum po prostu
        zniknie. i w ten sposob juz nikt nigdy nie dowie sie coz to jest ta wagina...
        • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 23:02
          Ale chyba gości strony Cosmo nadal tu przerzuca? Więc co robi redakcja?
          • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 09.10.02, 14:56

> Ale chyba gości strony Cosmo nadal tu przerzuca? Więc co robi redakcja?

Rozmawiaja ze swoimi waginami?
            • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 22:39
              Zaraz, zaraz, teraz na tapecie był monolog penisów...
    • sagan2 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 09.10.02, 10:14
      no ja tez podciagne do gory, bo problem wydaje mi sie
      niesamowicie istotny :)
      • Gość: Wredny (d.vagin) Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 10.10.02, 21:37
        Ale jazda!!Chyba nie odpowiedzą. Melba o co chodzi z tym monologiem penisów?
        Czy to znaczy , że normalny facet ma ich (chodzi o penisy) kilka i one się ze
        sobą komunikują? A ja z anatomi byłem niezły ale może coś przeoczyłem? Dobrze,
        że moja żona nic o tym nie wie!
        • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 22:10
          Mijam taki kiosk gdzie wykładają Cosmo na dekorację i tam stało na niebieskiej
          okładce "Monologi penisów". Do środka nie zaglądałam, znów się czuję zacofana,
          ale z forum wiem, że chodziło o ... zamienienie monologu w dialog...(?) Mój
          miły jednak nie zgadza się na trójkąt z sąsiadem :( i dalej uprawia monolog.
          Aha, nie ustajemy w poszukiwaniu waginy :)
          • Gość: Wredny (d.vagin) Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 10.10.02, 22:15
            A czy waginy vel vaginy też wygłaszają monologi?
            • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 10.10.02, 22:33

> A czy waginy vel vaginy też wygłaszają monologi?

No wlasnie to jest niejasne. Cosmo oglosilo kiedys taki konkursik "Gdyby wagina
              umiala mowic" - chodzilo o to zeby sie w nia wczuc i zastanowic co by nam
              ciekawego opowiedziala.
              • Gość: mariuszb Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 11.10.02, 18:53
                No przecież konkurs "gdyby wagina umiała mówić" był zrobiony tak dla beczki!
                Nie macie poczucia humoru??? Przecież to arcyśmieszne, takie zastanawianie się
                co by było gdyby wagina umiała mówić. Każda Cosmodziewczyna wie że takie
                spekulacje są bardzo śmieszne. Tylko takie nudne porunaki jak my "nie kumają
                bazy". Jesteśmy zbyt poważni, nie jesteśmy cool. I jeszcze się głupkowato
                podśmiewujemy. No wstyd mi za nas. Czas się brać do roboty i odróżniać co jest
                śmieszne (gadająca wagina i penisy) i trendy (kultowe miętówki i brak majtek)
                od tego co jest nudne (nasze życie) i nie-trendy (pisanie źle o Cosmo)

pozdr
                • cichydrapiezca Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 12.10.02, 14:22
                  Witaj Mariuszu

Myślałem że już nie pojawisz się na forum ale skoro jesteś:

mam do Ciebie prośbę ... jak możesz ustosunkuj się do mojej wypowiedzi

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=520&w=2896757&a=3045787
                  - mam wrażenie że w tym wątku jeszcze nie skończyliśmy dyskusji.....

Pozdrawiam

Cichy Drapieżca

• Gość: Wredny(d. vagin) Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 11.10.02, 22:51
                goga.74 napisała:

> Gość portalu: Wredny (d.vagin) napisał(a):
                >
                > > A czy waginy vel vaginy też wygłaszają monologi?
                >
                > No wlasnie to jest niejasne. Cosmo oglosilo kiedys taki konkursik "Gdyby
                wagina
                >
                > umiala mowic" - chodzilo o to zeby sie w nia wczuc i zastanowic co by nam
                > ciekawego opowiedziala.
                Gdyby umiała to znaczy, że nie umie. Ala jak może umieć skoro czegoś takiego
                jak wagina nie ma! Jest vagina ale ona chyba też nie umie mówić! A penisy
                potrafią! Toż to jawna dyskryminacja!! Co na to nasi posłowie i posłanki?
                czy ktoś może zadzwonić po lekarza?
    • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 13.10.02, 19:31
      Hop!
      • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.chello.pl 15.10.02, 11:18
        Odpowiedzi i tak nie będzie, ale podciągam.Barchanowe majty też :)
        • Gość: Brni Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: mieszko.pl.u* 15.10.02, 13:15
          UP
    • Gość: Wredny (d.vagin) Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.acn.pl / 10.131.130.* 16.10.02, 21:48
      No to jak będzie z tą "waginą"
      • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 17.10.02, 14:19

> No to jak będzie z tą "waginą"

No wlasnie, Szanowna Redakcjo gdzie jest wagina?
        Mietowki juz kupilam...
        • Gość: Pri Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: mieszko.pl.u* 18.10.02, 07:40
          Moze vginy "Wielmoznych Pan" z cozmo nabraly wody w usta?
          • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 20.10.02, 16:34
            > Moze vginy "Wielmoznych Pan" z cozmo nabraly wody w usta?

Na to wyglada...
            • Gość: Melba Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.02, 20:17
              No i gdzie ta wagina ja się pytam!!!
              • Gość: Pri Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: mieszko.pl.u* 23.10.02, 10:51
                No wlasnie wiec co nabralo wody w usta???
                • goga.74 Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz 23.10.02, 16:41
                  > No wlasnie wiec co nabralo wody w usta???

Dalej nie wiadomo. Radakcja jakos nie lubi odpowiadac na pytania.
    • goga.74 a ja wciaz 24.10.02, 22:24
      szukam mojej waginy...
      • Gość: Pri UP n/txt IP: *.myslowice.artcom.pl 26.10.02, 07:37
        • Gość: Pri Re: UP n/txt - nie widza....to pewnik IP: mieszko.pl.u* 28.10.02, 08:27
          • goga.74 A ja tej waginy 28.10.02, 20:46
            im nie odpuszcze!
            • Gość: Melba Re: A ja tej waginy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.02, 22:07
              One jej ciągle szukają
    • suzume hopla (nt) 30.10.02, 14:16

• goga.74 i znowu 31.10.02, 16:03
        w gore!
        Kurka wodna, ruch tutaj sie zaczyna robic i trza coraz czesciej podbijac.
        • Gość: *** Re: i znowu IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 31.10.02, 16:29
          ubawiłam się nieziemsko!
          przyłączam się do pytania...
          pozdrawiam wszystkie poszukiwaczki!
          • Gość: Eboniet up do gory IP: proxy / 195.193.202.* 04.11.02, 14:34
            I ja sie przylaczam!

Gdzie jestes wagino???
            • Gość: Pri Nie moge sie moze ze swoimi Vaginami dogadac (n/t) IP: mieszko.pl.u* 05.11.02, 13:23
              • Gość: Pri MOGĄ, MOGĄ chcialem napisać że one nie MOGĄ (n/t) IP: mieszko.pl.u* 05.11.02, 13:24
                • goga.74 Cos dlugo to trwa... 05.11.02, 20:55
                  • yata moze juz cos wiedza 08.11.02, 00:55
                    kto potrafi mi wytlumaczyc, dlaczego szerokim lukiem omijalam forum cosmo???
                    nie wybacze sobie tego bledu :)))), tu jest super!!!

od dzisiaj zostaje stalym bywalcem, ufnie wierzacym, ze panie redaktorki z
                    cosmoredakcji wreszcie ujawnia najwieksza tajemnice ich firmy: gdzie jest
                    wagina??

a moze to celowe dzialania, przedluzajace sens egzystencji ww pisma....

chyle czola przed powaga misji zbawienia gadajacych wagin....

wagina-to brzmi dumnie

• suzume hop (nt) 12.11.02, 11:06

• Gość: Pri Re: hop - nie wiedza.... n/txt IP: mieszko.pl.u* 14.11.02, 07:38
        • goga.74 wiedza, wiedza (n/txt) 14.11.02, 12:56
    • goga.74 hopla! (n/txt) 19.11.02, 15:15
    • Gość: Melba nieustępliwie - do góry! n/t IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 20:58
    • goga.74 w gore (n/txt) 01.12.02, 22:44
      • aise_ i jeszcze raz w gore (n/txt) 03.12.02, 14:05

• goga.74 up n/txt 04.12.02, 22:01
    • suzume eeeej siup (nt) 05.12.02, 14:15

• goga.74 hopla n/txt 10.12.02, 20:11
    • suzume niech się mury pną do góry (nt) 11.12.02, 14:00

• _luizjana_ up! (nt) 12.12.02, 14:26
    • goga.74 no i gdzie ta wagina ? (n/txt) 15.12.02, 16:17
    • Gość: Melba Nieustannie poszukuję waginy a redakcja milczy n/t IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.02, 22:13
    • Gość: Melba Jeszcze nie znaleźliście? Może jest pod choinką? IP: *.chello.pl 21.12.02, 15:23
      • suzume taa, w czerwonej czapce z pomponem... (nt) 23.12.02, 11:16

• yata przemówiła ludzkim głosem w wigilię ?? (nt) 26.12.02, 22:37
    • Gość: vagina to gdzie ja w końcu jestem?? IP: *.red.retevision.es 29.12.02, 16:30
      czuję się taka zagubiona buuuu nikt nie chce ze mną rozmawiać ani na mnie
      pisać chlip... chlip...
    • suzume no to z nowym rokiem... (nt) 03.01.03, 13:02

• goga.74 redakcyjo, co z ta vagina ? n/txt 03.01.03, 20:33
      • melba76 Lata płyną a my vaginy szukamy n/txt 05.01.03, 12:06
    • Gość: Julie Re: Szanowna Redacjo uprzejmie prosze o odpowiedz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.03, 02:02
      Hej Dziewczyny!
      A może byśmy tak wynajęły prywatnego detektywa, żeby odnalazł nasze vaginy.
      Musiałby być jednak superprzystrojny i inteligentny. Jeśli będzie wyglądał jak
      Vin Diesel to nie będę miała nic przeciwko, żeby poszukał mojej. a Może i panie
      redaktorki by się załapały bo same na 100% nie wiedzą gdzie są ich waginy.

PODBIJAM!!!!!!!!!
      • _luizjana_ w gore! (nt) 07.01.03, 20:20
    • melba76 Jest minus 15, czy vaginka nie zamarzla? n/txt 08.01.03, 21:04

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka