Dodaj do ulubionych

Tylko tabletki?

07.12.05, 22:11
Mam pytanie do dziewcząt (ale chlopcy jak chca, to rowniez zapraszam do dyskusji). Czy któras z was uzywa tylko tabletek antykoncepcyjnych? Ja do tej pory balam sie zrezygnowac z prezerwatyw (uzywalam tabletek i prezerwatyw).
Dzisiaj pierwszy raz nie uzylismy z moim chlopakiem prezerwatywy (bylo duzo przyjemniej, zarowno wg mnie jak i mojego chlopaka). Wiem, ze biorac tabletki sa nikle szanse na zajscie w ciaze, ale ja mimo to boje sie, ze nie wystarcza.
Co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: devon Re: Tylko tabletki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:15
      Ja od dwóch lat używam tylko tabletek, żadnych prezerwatyw,odpukać na razie
      jest git....boże jakie to wygodne:)))
      • klaudusia222 Re: Tylko tabletki? 07.12.05, 22:17
        Dzieki za odpowiedz :)
        Rzeczywiscie bardzo wygodne ;)
        pozdrawiam
      • veeto1 Re: Tylko tabletki? 07.12.05, 22:17
        Tabletki + prezerwatywa? Tylko? Myślę, ze dla pewności powinnaś jeszcze
        spiralkę sobie założyć.
        • klaudusia222 Re: Tylko tabletki? 07.12.05, 22:19
          Bez sensu, ze szydzisz. Sa rozne powody tego, ze dziewczyna moze bac sie wspolzyc, nawet jesli powody te sa irracjonalne.
          pozdrawiam
    • Gość: kobitka Re: Tylko tabletki? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 22:26
      No ale powiedzcie dziewczyny,czy chłopak konczy w was? Ja sie tego obawiam..
      • Gość: asdf Re: Tylko tabletki? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.12.05, 22:40
        konczy. Nie obawiam sie.
    • laff.irynda Re: Tylko tabletki? - TYLKO! 07.12.05, 22:44
      Tylko, tylko!!!
      Wtedy mozesz kiedy chcesz, gdzie chcesz i nie trzeba pamietac o gumkach,
      glubulkach i innych pie..ch :) Skupiasz sie tylko na przyjemnosci :)

Jelsi uzywasz ich wg zalecen, nie masz klopotow z dyscyplina i nie spozniasz
      sie z przyjmowaniem, nie zpaominasz to mozesz spokojnie tylko ich uzywac :)
      Ale spoko mojego M musialam tez dosyc dlugo przekonywac ze wystarcza same
      tabletki :) Zrobilam male zestawienie danych (wskazniki Pearla i inne takie) no
      i sie chlopak przekonal, a teraz to za zadne skarby nie bedzie chcial wrocic do
      innych metod... a ja powoli rozwazam odstawienie tabletek...
      Tylko jak mu to powiedziec? :P
      • klaudusia222 Re: Tylko tabletki? - TYLKO! 07.12.05, 22:47
        Dzieki za odpowiedz :)
        Nie spozniam sie z braniem kolejnych tabletek, wrecz pedantycznie przestrzegam konkretnej godziny ;) Tak juz mam. Ale pracuje nad soba :D
        pozdrawiam wszystkich
    • Gość: juliet22 Re: Tylko tabletki? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 23:13
      5 lat stosowałam tylko tabletki i nie zaszłam w ciążę. Nie masz się czego bać.
    • klaudusia222 Re: Tylko tabletki? 08.12.05, 13:03
      W sumie to nawet nie wiem czego sie boje.
      Biore kazda tabletke o oznaczonej godzinie, codziennie.
      Z tym, ze na ulotce jest np. wyszczegolnione, iz gdy w ciagu 3-4h od polkniecia tabletki pojawi sie ostra biegunka/wymioty, to nalezy postepowac w taki sposob, jakby sie zapomnialo lyknac tabletki. Nie wymiotowalam po tabletkach ani razu, ale np. skad mam wiedziec co to znaczy ostra biegunka? Czy jednorazowe przeczyszczenie tez sie w tym miesci?
      Wiem, ze to smiesznie brzmi, ale ja naprawde mam z tym schizy (ze zmniejszona skutecznosc, bo tabletka sie nie wchlonela).
      Ech...
      • Gość: Marta Re: Tylko tabletki? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 08.12.05, 13:14
        No właśnie co z tą biegunka? Może temat śmieszny, ale to jest jakiś problem.
        Sama dokładnie nie wiem, od dziewięciu miesięcy biore tabletki i z moijego
        doświadczenia, gdy była jakaś jednorazowa sensacja(nazwijmy to ładnie), to
        (odpukać) nic się nie działo. Ostra biegunka, czyli pewnie chodzi o to, że
        organizm zareaguje obronnie na tabletke, czyli jeśli nie zjesz nic co mogło by
        zaszkodzić, nie denerwujesz się, a będziesz biegała co chwile do kibelka. Musze
        Ci powiedzieć, na początku też miałam takie "schizy" to normalne tak mi się
        wydaje :) Pozdrawiam i gorąco polecam seks bez zmartwień :) dzięki tabletkom
        Kocham się bardzo często i czuje się fantastycznie swobodnie ;) A mój Mężczyzna
        jest zachwycony :)
        • klaudusia222 Re: Tylko tabletki? 08.12.05, 13:53
          No wlasnie ja tez mialam jednorazowa 'sensacje', ale nie byla to taka sensacja, ze np. przez cala noc nie wychodzilam z wc ;) Nie byla to (chyba) ostra biegunka i nie lyknelam dodatkowej tabletki, tylko normalnie nastepna o zwyklej porze. Ale jednak 'schizujace myslenie' mi sie wlaczylo.
          Mam nadzieje, ze wszystko bedzie w porzadku.
          Tak sobie mysle, ze jak teraz dostane okresu, to moze zaufam tabletkom bardziej, bo chcialabym sie w pelni móc cieszyc seksem. W koncu po coś wydaje te 40 zeta miesiecznie. No nic. Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz!
    • karotka1982 Re: Tylko tabletki? 08.12.05, 13:24
      Od dwoch lat "jade" na samych tabletkach i na razie pelna skutecznosc! A
      prezerwatyw nie lubi ani moj facet, ani ja. Na poczatku roku zrobilam sobie
      2 m-ce przerwy(chcialam sprawdzic czy organizm sie czasem aby nie przyzwyczail
      i czy SAM tez dalej umie sprawnie funkcjonowac) mialam wtedy faceta w wojsku i
      wtedy stosowalismy prezerwatywy, ale z nimi bylo tak daremnie, ze z
      przyjemnoscia powrocilam do stosowania tabletek i od razu odczulam zasadnicza
      roznice i fizyczna i psychiczna(ze nie musze sie tak bac, a co bedzie jak gumka
      peknie!)
      • klaudusia222 Re: Tylko tabletki? 08.12.05, 13:58
        Też kiedys mialam przerwe w braniu tabletek (3 miesiace) i teraz zaluje tej przerwy strasznie. Cera mi sie zrobila okropna, musze pojsc z nia do dermatologa itd. Teraz od 2 miesiecy znowu biore tabletki, cera mi sie poprawia, piersi sie troszke powiekszyly [ :) ] i zrzuciłam troszke brzuszka (po odstawieniu przytylam 3kg).
        Na razie nie mysle o tym, ze kiedys bedzie trzeba znow je odstawic (bo przeciez nie bede ich wiecznie brac), staram sie tak bardzo nie wybiegac w przyszlosc. Niemniej jednak kedyś bede musiala przez to przejsc..
        Pozdrawiam ciepło :)
    • magnessmeg Re: Tylko tabletki? 08.12.05, 17:57
      ja brałam 3 lata i też bez dodatkowego zabezpieczenia. Teraz miałam pół roku
      przerwy, ale prezerwatywy mnie draznią, więc wracam do tabletek.Jeśli się nie
      zapomina, to nie ma szans zajsc w ciążę.
      A co do biegunki czy wymiotów, to lekarz mi mówił,że to dotyczy sytuacji gdy
      faktycznie przez co najmniej cały dzień (on akurat mówił 2 dni, ale sobie
      zmniejszyłam;) )nie wychodzi sie z toalety.Czyli wiadomo o co chodzi, nie o
      jednorazową rzadszą kupkę;)

Żeby nie było, tez na początku bałam się bardzo i miesiac czy dwa dodatkowo
      używaliśmy prezerwatyw, ale się przemogłam i jestem zachwycona.
      No i koniec jest we mnie.
    • Gość: Fani Re: Tylko tabletki? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.05, 19:41
      Ja biore tylko tabletki poniewaz daja 99,9 % pewnosci. wiesz na czym polega
      dzialanie tabletek i dlaczego jest tak skuteczne?? Wiec blkuja i zmniejszaja
      lub calkowiecie stopuja wytwarzanie jajeczek w jajnikach (dlatego okres jest
      tak nikly) dodatkowo produkuja gesty sluz ktory nie przepuszcza plemnikow i
      jednoczesnie dziala plemnikobojczo. Ja uzywam tylko tabletek i jestem bardzo
      zadowolona. Pokonaj ten opor i bedzie dobrze. (biore je od roku!)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka