Dodaj do ulubionych

nie mogę tabletek:(( jak się zabezpieczać??

09.03.06, 13:07
no właśnie jak w temacie... nie mogę brać tabletek ze względów zdrowotnych.
jak mogę się zabezpieczać?? nie chcę tylko gumki bo to jednak nie daje za
dużej pewności i przyjemności... co mi pozostaje??? poradźcie
Obserwuj wątek
    • Gość: ona a od czego sa prezerwatywy i żele :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:29
      • Gość: dfsd Re: a od czego sa prezerwatywy i żele :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 18:39
        to sie nie pie..suko...
        • anjaa6 Re: a od czego sa prezerwatywy i żele :))) 09.03.06, 18:41
          sajeszcze globulki.ja przez 2 lata na nich jechałam
          • Gość: ala9921 Re: a od czego sa prezerwatywy i żele :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:18
            anjaa6 a jakie są najlepsze?? i ile one kosztują???
            • cienmotyla Re: a od czego sa prezerwatywy i żele :))) 09.03.06, 19:34
              globulki sa blee... zostaje po nich piana, dziwnie reaguja i "sycza"
              z tego co sie dowiedziałam, tak mowiła mi kolezanka. Potem podobno trzeba
              przescieradło zmieniać.
              • anjaa6 Re: a od czego sa prezerwatywy i żele :))) 09.03.06, 20:07
                nic nie syczy a ja nie musiałam nic zmieniac.To zalezy chyba od organizmu
              • libertine21 Re: a od czego sa prezerwatywy i żele :))) 10.03.06, 12:08
                trudno zeby bylo czyste heh ;-D
            • anjaa6 do ala9921 09.03.06, 20:06
              patenex oval sa dosyc drogie.6 sztuk kosztuje ok 15zł
    • Gość: npr Re: nie mogę tabletek:(( jak się zabezpieczać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:35
      Odrzuć klamstwa, mity i stereotypy i dobrze przeczytaj to
      www.npr.prolife.pl/
      www.lmm.pl/npr/
      potem poszukaj wiecej, przemysl. Warto, zadziwiająco wysoka skutecznośc a jesli polączysz z prezerwatywą to już kosmos :)
      • ciri_la Re: nie mogę tabletek:(( jak się zabezpieczać?? 09.03.06, 20:03
        a z jakich powodow nie mozesz brac tabletek? jesli to kwesta watroby czy kamicy
        zolciowej to mozesz uzywac plasterkow evra, to chyba wygodniejsze niz globulki
        • Gość: ala9921 Re: nie mogę tabletek:(( jak się zabezpieczać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:42
          ale to chodzi o to że ogólnie kiepsko sie czułam po tabsach i jeszcze miałam
          potworne migreny:(((
          a o plastrach rozmawiałam z kilkoma osobami i z lekarzem i wszyscy mi je
          odradzaja
          • Gość: miss sauron Re: nie mogę tabletek:(( jak się zabezpieczać?? IP: *.dsV.agh.edu.pl 09.03.06, 21:05
            a ile rodzajow wyprobowalas? jesli tylko jeden, to zmieniaj i probuj z innymi;
            w koncu znajdziesz takie, po ktorych bedziesz sie dobrze czula
    • Gość: ala9921 Re: nie mogę tabletek:(( jak się zabezpieczać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 21:29
      dzięki Wam wszytkim za odpowiedzi!!! piszcie jeszcze:)))
      • Gość: toja gumeczki +stosunek przerywany IP: 80.48.21.* 09.03.06, 21:54
    • chp1955 spirala 10.03.06, 00:01
      Nie wiem ile masz lat, ale rozwiązaniem byłaby spirala. Jest wygodna, nie
      czujesz,ze ją masz i o niczym nie musisz myśleć.Polecam, sama mam. Porozmawiaj
      z lekarzem o tej opcji.
      • Gość: ala9921 Re: spirala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 11:37
        mam powyżej 20 latek:))) a ile taka spirala kosztuje??? i na jak długo sie ją
        zakłada?? dzięki
        • anjaa6 Re: spirala 10.03.06, 11:38
          musisz urodzic dziecko zeby nosic spirale
      • Gość: pieguska Re: spirala IP: *.net.autocom.pl 10.03.06, 12:06
        O ile się orientuję to spirala nie jest taka korzystna. Znane są przypadki ciąży
        mimo spirali i jak łatwo się domyślić, takie dziecko, a raczej płód nie rozwija
        się normalnie. Jak dla mnie to jest wystarczający argument przeciw,ale jak ktoś
        chce to niech się anraża na późniejsze usuwanie ciąży lub urodzenie "potworka"
        zamiast dziecka :(
        • Gość: niya Re: spirala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 12:31
          'potworka'? z tego co wiem wkładka nie zawadza płodowi, nie wrasta w płód usuwa
          się ja po porodzie, jednak częściej dochodzi do poronienia niż do porodu a to
          jest już wola nosicielki wkładki czy jej to przeszkadza czy nie, oczywiscie są
          rózne opinie na ten temat jednak prawdą jest że lekarze się wahają czy wkładka
          działa poronnie czy nie, jedni mówią tak inni inaczej wiec jest to takze sprawa
          sumienia jednak ja nie bede sie wypowiadac w tej kwestii bo sama mam wkładkę
          wparwdzie hormonalną i działa w inny sposób niż zwykła miedziana ale kto to wie
          czy to naparwdę tak jest czy tylko chwyt marketingowy pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka