Dodaj do ulubionych

Jak długo czekać na ślub...???

19.04.06, 18:31
Ile można być z facetem zanim sie go poślubi? Wiem, że to nie średniowiecze,
gdzie dziewczyny 17-letnie miały już mężów i to na dodtaek wybranych przez
rodziców! Kocham swojego chłopaka i bardzo chciałabym być z nim cały czas. W
tamtym roku planowaliśmy ślub na te wakacje, ale jakoś tak wyszło, że nie da
rady:( Teraz mi powtarza, że mu się nie śpieszy, bo nie ma kasy, ale czeka
jak ja go poprosze o rękę(śmieje zawsze z tego, ale inaczej chyba się nie
doczekam).
^Czy 2,5 roku to dobry "wiek związku"?
Obserwuj wątek
    • Gość: karinka Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:18
      wg mnie nie ma czegoś takiego jak dobry wiek związku. skoro go kochasz i wiesz
      że to jest TO to po co czekać??? z drugiej strony jesteś pewna że chcesz się
      juz pakować w takie obowiązki? bo wiesz małżeństwo to nie tylko bycie ze sobą
      24h na dobę, to też cała masa obowiązków://
      a po ile macie lat?? to ważne...
      pozfrawiam i nie spieszcie się:)
    • lizzan Re: Jak długo czekać na ślub...??? 19.04.06, 19:23
      Nie ma czego takiego jak dobry/zły czas na ślub.

Znam małżeństwa ktore brały ślub po poł roku bycia razem, takie po 8 latach
      bycia tazem....na jedych i drugich patrze jak w obraek bo sa tak zakochani w
      sobie i szczesliwi :-)

Jezeli sie kochacie to why not ;-) to sie czuje

Jak to TY JEGO o reke?? eeee....

pozdrawiam,
      lizzan
      • rrose7 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 19.04.06, 20:38
        pewnie się zdziwicie, ja 18 on 26 prawie.
        ^ tak mówi, że chce bym to ja go prosiła:) może chce troche "inaczej"?
        • lizzan Re: Jak długo czekać na ślub...??? 19.04.06, 20:49
          Wiek.....jezeli dla was nie stanowi to problemu to problemu nie ma.
          (tez znam pare (wprawdzie nie malzenstwo) gdzie dizewczyna ma 21 a mezczyzna 30
          lat a patrzec na nich jak na obrazek mozna)...

Z tymi oświadczynami....ja tam w tym zakresie jestem tradycjonalistka (klekanie,
          kwiatki te sprawy)...ale jak kto lubi.

pozdrawiam,
          lizzan
    • twarda_laska Re: Jak długo czekać na ślub...??? 19.04.06, 20:40
      hmm...czasem sie mozesz nawet nie doczekac...jak ja!
      • Gość: kurcze Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 20:45
        chyba nie jest az tak zle
    • Gość: .;lo Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.srg.vectranet.pl / 217.153.136.* 19.04.06, 20:47
      conajmniej 10 lat, nie ma soie co spieszyc !
      • Gość: all_she Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.6.14.vie.surfer.at 19.04.06, 22:06
        a co to za roznica czy bedziecie malzenstwem czy nie. kupcie sobie
        pierscionki:) przeciez to prawie to samo:) nigdy nie wiadomo co bedzie kiedys,
        a bez slubu mniej klopotow. mozecie byc razem i kochac sie tak jak stare dobre
        malzenstwo:)
        • rrose7 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 20.04.06, 15:51
          ja też wolałabym inny rodzaj oświadczyn :)
          ^ale pierścionki itp. to co innego, ile mieszkać bez ślubu mozna? zresztą gdzie
          mieszkać?w tym problem. Przecież nie pójdę jako jego dziewczyna mieszkać do
          jego rodziców!!!
    • zbuntowany_aniol2 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 20.04.06, 20:16
      poki nie wpadnisz....
      • rrose7 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 20.04.06, 20:19
        :) nie mam takiego zamiaru ;p
    • Gość: cd Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:20
      Jeżeli tłumaczy to brakiem pieniędzy to bardzo żle o nim świadczy, jeżeli
      będziecie razem ilość pieniędzy nie będzie inna niż teraz
      • rrose7 Re: Do "cd" 21.04.06, 11:31
        Ale to chodzi o to, że nie "mamy" pieniędzy na wesele, bo tak to pracuje...
        • Gość: aga Re: Do "cd" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 17:38
          Właściwie to ja poprosiłam swojego (oświadczyłam się) :) odpowiedziałam na
          pytanie "dlaczego?" i na drugi dzień po zastanowieniu zgodził się.
          Jeżeli chodzi o pieniądze to on uważa, że musi nas utrzymać (dziwinie brzmi).
          ale wesela to nie chcę.

Ja mam 26 on 24. Slub gdzieś za 1-2 lata. Chcę najpierw studia skończyć.
    • roksanaaaaa1 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 21.04.06, 19:04
      ładnie sie patrzy na młode małzenstwa, ale 18 lat?wiem, ze kochasz go nad zycie
      i chcesz dzielic z nim wszystko, ale nie pakuj sie zbyt szybko w takie
      obowiazki, jestes bardzo młoda, jeszcze duzo przed toba,masz czas na małzenstwo,
      wyszalej sie poki mozesz, zeby nie było potem za pozno, bo slub mozna wziasc
      zawsze..
      • aktsieta Re: Jak długo czekać na ślub...??? 21.04.06, 19:48
        roksanaaaaa1 napisała:

> wyszalej sie poki mozesz, zeby nie było potem za pozno, bo slub mozna wziasc
        > zawsze..
        ale rodzić lepiej w młodym wieku
        25% daunów rodzą kobiety po 40
        • Gość: aga Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 07:48
          jeżeli chodzi o płodność:
          po 28 roku życia płodność kobiety gwałtownie spada
          po 35 roku gwałtownie wzrasta ryzyko chorób wrodzonych u dzieci.

Jestem świerzo po wizycie u lekarza. mam nadzieję że wyrobię się przed 30
          rokiem.
          • Gość: rrose7 Re: do roksany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.06, 17:33
            ale jak mam szalec to tylko z nim, wiec czemu nie po slubie? co za roznica?
        • Gość: ewel1986 Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 19:51
          do 40 jeszcze Ci duzo brakuje wiec nie kieruj sie tym argumentem, jeszcze 100
          razy zmienisz o wielu rzeczach zdanie... jak mialam 18 lat to tez juz chcialam
          wychodzic za maz myslac tak jak Ty, a teraz mam 20 i w ogole sobie tego nie
          wyobrazam z tamtym facetem! lepiej poczekaj, poznaj go bardziej, dopasujcie
          sie. wiesz, moim zdaniem jesli Twoj facet by chcial bardzo tego slubu to
          chociaz zaproponowalby Ci zebys z nim zamieszkala, szczegolnie biorac pod
          uwage, ze ma 26 lat i nadal mieszka z rodzicami- skoro nie ma kasy na slub to
          chociaz moglibyscie sprobowac ze soba pomieszkac... wtedy latwiej byloby podjac
          tak wazna decyzje.
    • dorotab2011 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 22.04.06, 18:17
      Długosc związku o niczym nie swiadczy,trzeba tego chciec,ale nie tylko ty tylko
      odie strony
      • natali86 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 22.04.06, 19:38
        Kochana,
        ja ze swoim już narzeczonym bylam 5 lat w związku zanim zdecydowalismy się na
        slub, więc przeliczając wasze bycie razem, to musisz jeszcze poczekac...hmmm
        jakies drugie tyle! Powodzenia.... :(
        • rrose7 Re: do natalii 22.04.06, 21:56
          ale dlaczego mam czekac?!! to ze Ty wyszlas po 5 latach to nie znaczy ze ja
          musze!!! to nie jest reguła 5 lat! to chyba zalezy takze od uczucia co? a jakby
          ktos byl 5 lat z druga osoba z przyzwyczajenia np. a nie z miłości to co?
          przcież nie weźmie ślubu!!!
          • rrose7 Re: do doroty 22.04.06, 21:57
            ale to nie tylko ja chce!!!
          • Gość: Motylek Re: do natalii IP: *.ip-p05.gni.pl 22.04.06, 22:22
            znam zwiazki z dluzszym stazem i krotszym....a sprawa slubu to wedlug mnie
            powazna decyzja..OK chcesz z nim byc 24h na dobe, kochasz go itd. Wiem cos o
            tym, bo mam podobnie. Ja jestem z moim facetem 3 lata..myslimy o zareczynach. A
            slub? moze za kilka latek, jak juz skonczymy studia i "ustawimy" sie finansowo:-
            )kocham go i nie moge sobie wyobrazic zycia bez niego...ale slub to zbyt wiele
            obowiazkow..nie warto utrudniac sobie zycia, ale korzystac z jego urokow z
            ukochanym! tym bardziej, ze mam dopiero 21 lat:D ale to twoja decyzja i twojego
            faceta...sami musicie wiedziec kiedy chcecie sie pobrac. POWODZENIA:-)
    • Gość: grgre Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.srg.vectranet.pl / 217.153.136.* 23.04.06, 14:20
      pogrzalo ???
      co to jest 2,5 roku ??? za malo!!!!
      • Gość: agatatybinkowska Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 17:07
        Uważam , że 2,5 roku to troszę za mało aby się pobrać, zwłaszcza, że ty masz
        dopiero 18 lat. Twój chłopak ma 26 i nadal mieszka z rodzicami ... chyba to nie
        jest najlepsze rozwiązanie. Wspólne mieszkania, potem ślub, inaczej nie wiesz na
        czym stoisz, a mieszkanie zdecydowanie bez rodziców :) Pozdrawiam
        • rrose7 Re: do grygy 23.04.06, 19:44
          malo? jego brat ożenił się po 9 miesiącach znajomosci i jak do tej pory nie
          maja dzici, bo wyadwaloby sie ze niby wapdli a tu nie- miłość!!!
    • roksanaaaaa1 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 25.04.06, 18:35
      oj słoneczko widze ze emocje rzadza twoim młodym serduszkiem:)
      i tak zrobisz co bedziesz chciała, chciałas usłyszec naszych opini,
      i z tego co tu czytam to wiekszosc Ci radzi zebys sie jeszcze wstrzymała i
      przemysla to wszystko to slub to decyzja na całe zycie

• rrose7 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 25.04.06, 19:15
        może to zabrzmi głupio i smieznie, ale bardzo dużo w życiu przeszłami wiem
        jakie straszne jest...:( pragnę go spędzić u boku mojego kochanego chłopaka:)
    • Gość: Marysia Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.06, 20:21
      Nie ma dobrego wieku dla zwiazku i na slub.Moj maz zaproponowal mi slub po 1
      miesiacu znajomosci,to byl sierpien.Zgodzilam sie.Nasi rodzice byli w szoku.W
      maju bedziemy obchodzic 2 rocznice slubu.Bylismy,jestesmy i bedziemy
      szczesliwi.Malzenstwo to "praca" dla dwojga przez 24h.
      Dodam tylko,ze teraz mamy po 30 lat,wczesniej kazde z nas mialo powazny
      zwiazek,trwajacy klika lat.Widocznie na siebie czekalismy i teraz doceniamy to
      co dostalismy od losu.Milosc nalezy pielegnowac a odwdzieczy Ci sie podwojnie.
      • rrose7 Re: do Marysi 25.04.06, 20:26
        to wychodzi nawet na to, że ja ze swoim chłopakiem jestem dłużej niż Ty ze
        swoim mężem:) Gratuluje Ci wspaniałego męża i mam nadzieję, że mój chłopak
        będzie równie cudonym mężem i ojcem:)
        Pozdrawiam gorąco
        • Gość: m4p5 Re: do Marysi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:28
          Ale po co ma się z tobą żenić jak i bez ślubu mu dajesz? Nie rozumiem
          • rrose7 Re: do m34p5 25.04.06, 20:31
            co daje?! chyba swoją miłość! Czy według Ciebie życie opiera się tylko na
            seksie?! To tylko i wyłącznie miły "dodatek" do życia.
            • Gość: m34p5 miłość=seks=dawanie dupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:42
              Nie udawaj głupiej, no przecież chyba śpi z tobą. Czyli dajesz mu dupy.
          • Gość: Marysia Re: m4p5 IP: *.dip.t-dialin.net 25.04.06, 20:39
            Czego nie rozumiesz,ze ludzie moga byc szczesliwi w malzenstwie.
    • Gość: Krzych Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:24
      Myślę, że cię poprostu "wypuka" a potem mu się znudzisz i znajdzie sobie
      następną. Po co ma kupować cały browar jak może pić piwo ??
      • rrose7 Re: do Krzycha 25.04.06, 20:29
        to jest właśnie typowe myslenie faceta!;p żal mi "Was", nie każdy jest na
        szczęście taki jak Ty. Moje Kochanie ma fioła na punkcie seksu, ale potrafi bez
        tego żyć. Wytrzymał nawet 3 miesiące a to jak na faceta lata...
        • Gość: Krzych Re: do naiwnej rogatej sarny ;))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:33
          he, he, he, he, "wytrzymał" 3 m-ce, aleś ty głupia i naiwna!!! oj żal mi ciebie.
          • rrose7 Re: do krzycha 25.04.06, 20:41
            ja w porownaniu do Ciebie znam go i wiem na co stac. jestes facetem i jednego
            czego Ci trzeba to tylko dupy <lol2> ;p;
            • Gość: Krzych Re: do rose7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 20:44
              Znasz go ;)))) Mocno byś się zdziwiła jakbyś go poznała.;))) A może ty jakiegoś
              świętego Franciszka masz ?? ;))))
              • Gość: rrose7 Re: do Krzycha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:28
                a wiesz co?całkiem możliwe, bo nigdy wcześniej nie poznałam takiego faceta;).
                Jest inny niż reszta ;p !!!!!!!!
    • libertine21 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 26.04.06, 13:32
      Czy 2,5 roku to dobry "wiek związku"? a coz to za pytanie jak sie kogos kocha
      to sie nie liczy ile sie jest ze soba po co te statystyki?
    • lilianna81 Re: Jak długo czekać na ślub...??? 26.04.06, 13:44
      My pobralismy sie po 4 latach. Większośc koleżanek też po studiach, czyli tak po
      ok 4-5 latach. Ale znam tez dużo par, które pobrały sie po roku czy dwóch.
      Dlatego sami musicie wybrać to co jest dla was najlepsze...
      • Gość: rrose7 Re: Jak długo czekać na ślub...??? IP: 80.54.176.* 26.04.06, 16:41
        ja chcę już:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka