Dodaj do ulubionych

Pytanie do czytelniczek "Cosmopolitanu"

IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 09.01.03, 19:47
Nie kupuję "Cosmopolitanu". Parę razy wpadł mi w ręce jakiś numer i to mi
wystarczyło aby stwierdzić , że to nie jest gazeta dla mnie , krótko mówiąc
szkoda na nią pieniędzy. Rok temu kupiłam Cosmo z kalendarzykiem a, że
historia lubi się powtarzać dzisiaj dokonałam również zakupu gazetki ze
względu na kalendarzyk, który mogę powiedziec jest pomysłem trafionym w
dziesiątkę. Poszłam do kibelka wziełam Cosmo przejrzałam szybko zawartość
żadna ze stron nie przyciągneła mojej uwagi na dłuższą chwilę. Kolorowa
gazetka z ładnymi zdjęciami i śmiesznie napisanymi artykulikami , coś jakby
dojrzalsze wydanie "Dziewczyny" gazetki dla nastolatek. I tak się
zastanawiam ile lat mają czytelniczki Cosmo? Ja mam 23 a mimo tego, że
jestem osobą wesołą , lubiąca się zabawić to chyba wyrosłam z takich
śmiesznych gazetek. A może coś ze mną nie tak ?
I jeszcze jedna prośba gdyby ktoś mógł mi polecić choć jeden fajny artykuł
do przeczytania bo czeka mnie niedługo podróż , w której mogłabym zmusić
się do czytania tej gazetki;))
Obserwuj wątek
    • verka.w Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' 10.01.03, 10:28
      Vitaj!!!
      Ja czytuje cosmo... Gazetka jest rzeczywiscie troszke smiesznadla mnie ale
      dlatego, ze kupuje ja od 2,5 roku i mam wrazenie ze niektore porady (zwlaszcza
      seksualne) powtarzaja sie, wprawdzie nie slowo w slowo ale jednak o to samo
      chodzi, no i nie zawsze sa adekwatne do zycia codziennego. Ja osobiscie zawsze
      polecam "Pod prad" i "Męski punkt widzenia", zawsze sa smieszne i wrecz idealne
      w trakcie podrozy. Inne tez mozna poczytac. A od jakiegos czasu probuje sie
      zmusic do cwiczen zawartych w cosmo bo troszke mi przybylo w czasie tej zimy
      ale jakos mi checi brakuje. Acha, dodam ze mam 23 latka.
      Pozdrovionka i milusiej lekturki - Verka
    • Gość: mi Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' IP: w3cache.fordon.INTELINK.pl:* 11.01.03, 21:39
      Ha! Ja również mam 23 lata! Czytam cosmo od 2 numeru i chyba z
      przyzwyczajenia... Taka sobie gazetka na godzinkę.
    • carla20 Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' 12.01.03, 16:33
      Polecam wydanie francuskie. "Zdecydowane: Uwielbiam siebie!" ("w tej sztuce
      gra pewna sexy, sympatyczna i utalentowana osoba, ktora przestaje w koncu byc
      skromna.Prosze nie szukac - to pani! Rozwijaj swoje ego na 5 przyjemnych
      sposobow. Moze podtytul troche egocentryczny, ale artykul daje do myslenia.)
      "Wykorzystaj swoj czas - jest twoj!" ("rozmawiac przez telefon, wystukujac
      mail i pijac kawe, to umiemy robic. Tylko co nas do tego zmusza? Kwestia
      organizacji. Sposoby definitywnej walki z choroba naszego wieku)
      Albo cos lzejszego "czy przystojny mezczyzna sprawia, ze jestesmy szczesliwe?"
      no i ponad 10 stron "Horoskopu uczuc na 2003". Generalnie francuskie wydanie
      jest bardziej "wyzwolone" i dla mnie - Polki wychowanej raczej w polskiej
      mentalnosci jest troche zaskakujace.
      Polskiego na styczen jeszcze nie mam, ale podobalo mi sie "Licencja na awans"
      "Taka ja, jaka ona" i dziekuje redakcji za artykul "Plus czy minus"
      (to z grudnia).
      Szczerze piszac, to i tak nie widze szans, jakobys sie miala przekonac do
      Cosmopolitan, skoro piszesz, ze szkoda na to pieniedzy. Jezeli to jest nie dla
      Ciebie, to znajdz sobie cos innego, przeciez czasopism jest cale mnostwo.
      Ja czytam cosmo od kilku lat i dla mnie jest to najlepszy magazyn na rynku.
      Oczywiscie nie ze wszystkimi pogladami sie zgadzam, ale po to w koncu to
      czytam, zebym mogla cos przemyslec, przedyskutowac i ogolnie troche wzbogacic
      sie wewnetrznie. I szczerze, to dziwi mnie zkup gazety dla kalendarzyka.Oddaj
      ja komus, kto byc moze bardzej niz Ty sie do niej przekona.

A co do Twoich watpliwosci, to czytelniczki cosmo maja czasem bardzo malo, a
      czasem bardzo wiele lat. Laczy je nie wiek, tylko pewne wspolne poglady i
      otwartosc na zycie, doswiadczenia, kontakty. Ja mam 20 lat, czytam cosmo z
      mama, przyjaciolkami czasem nawet pozyczam kolegom. (zdarzalo sie nawet, ze
      nauczycielkom po skonfiskowaniu go na lekcji)
      Podobnie jak Ty jestem wesola i bardzo lubie dobra zabawe, w tamtym roku np
      artykul w cosmo zachecil mnie do obejrzenia Kopenhagi i jesli nie chcesz
      polubic cosmo, to zachecam Cie do zabawy na weekendowych rejsach po Baltyku.
      Cosmopolitan jest jedna z rzeczy, ktora pomaga mi poznac troche reguly tego
      swiata, bo nie jest latwo (pewnie wiesz!)zaczynac samodzielne zycie, majac 20
      lat. Pierwsze kroki mam juz za soba - ucze sie za granica i nie musze juz brac
      na cosmopolitan od mamy (na podroze tez).Bardzo mi odpowiada model
      samodzielnej kobiety lansowany przez cosmo.Mam nadzieje, ze jak najwiecej osob
      siegnie po artykul "Plus czy minus" z gru 2002, bo ciagle jeszcze korzystajac
      z tego "wyzwolenia", zbyt wiele dziewczyn za pozno zdaje sobie sprawe z
      pewnych kwestii.

A na podroz , zamias katowania sie "taka smieszna" gazeta, polecam
      ksiazke "Czasami wolam w niebo" Swena Matzke. Milej podrozy i serdecznie
      pozdrawiam!
    • Gość: IWONA Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.03, 11:04
    • Gość: IWONA Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.03, 11:06
    • Gość: IWONA Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.03, 11:06
    • Gość: IWONA Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.03, 11:25
      JA W TEJ GAZECIE ZNALAZŁAM SUPER ARTYKUŁY KTORE MNIE DOWARTOŚCIOWALY I WIELE
      NAUCZYŁY.ZANIM ZACZEŁAM CZYTAĆ COSMO BYŁAM NIEŚMIAŁA,NIE POTRAFIŁAM ROZMAWIAĆ
      Z LUDZMI.PIERWSZY RAZ KUPIŁAM TĄ GAZETE ZE TRZY LATA TEMU BYŁ TAM ARTYKÓŁ O
      TYM JAK NAWIĄZYWAĆ KONTAKTY Z LUDZMI,WTEDY STWIERDZIŁAM ŻE PRZECIERZ NIE MAM
      NIC DO STRACENIA I ZASTOSOWAŁAM KILKA Z TAMTYCH RAD.ZACZEŁAM WYCHODZIĆ DO
      PUBÓW I TAM POZNAŁA WSPANIAŁYCH LUDZI Z KTÓRYMI STWORZYLIŚMY GRUPE
      PRZYJACIÓŁ.TERAZ SPOTYKAMYSIE CONAJMIEJ 2 RAZY W TYGODNIU BO POPROSTU
      UWIELBIAMY SWOJE TOWARZYSTWO.INNE ARTYKÓŁY DOTYCZACE PRACY,MODY,URODY I SEKSU
      TEZ DAŁY MI DO MYŚLENIA.OD KIEDY ZACZEŁAM CZYTAĆ TA WSPANIAŁOM GAZETE MOJE
      ŻYCIE STAŁO SIĘ BARDZIEJ ZWARIOWANE.POLECAM TA LEKTURE WSZYSTKIM KOBIETOM I
      NIE TYLKO.
    • Gość: wesolutka Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' IP: *.netkomp.net / 192.168.1.* 09.03.03, 20:24
      Ja kupuję tą gazetę od 6 lat i nie moge powiedzieć o tej gazecie nic złego.
      Jest zbawna,(szczególnie podobają mi sie felietony Fiolki Najdowicz). Ponadto
      uwielbiam w tej gazecie artykułu o seksie, pracy, makijażu, fitnesu. Nie znam
      lepszej gazety od Cosmo!Pozwala mi naprawdę na chwilke relaksu. Polecam tą
      gazetę wszystkim kobietą!
    • Gość: wesolutka Re: Pytanie do czytelniczek 'Cosmopolitanu' IP: *.netkomp.net / 192.168.1.* 09.03.03, 20:31
      Ja kupuję Cosmo od 6 lat. I jestem bardzo zadowolona z tej gazetki. Najbardziej
      w tej gazecie lubię felietony Fiolki Najdowicz. Lubie w tej gazecie to iż pisze
      któtko i treściwie. Taki naprawdę fajny poradnik życia codziennego. Kiedyś
      czytałam Claudie, ale oo kiedy czytam Cosmo, nie kupuję innych czasopism
      kobiecych. Cosmo w zupełności wystarcza. Pozdrawiam ciepło wszystkie
      czytelniczki Cosmo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka