Dodaj do ulubionych

Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą?

18.06.06, 00:48
mam cudownego chłopaka, którego bardzo kocham. pierwszy raz w życiu pokochałam
kogoś tak jak jego. problem polega na tym, że on jeszcze nie spał z
dziewczyną, a ja miałam przed nim dwóch partnerów. to były dwie wielkie
pomyłki, których dziś bardzo żałuję. ale czasu nie cofnę. nie wiem, jak
powiedzieć o tym mojemu chłopakowi. jeszcze nie rozpoczęliśmy współżycia, ale
wiem, że nadejdzie w końcu ten moment, kiedy będe musiała mu o tym powiedzieć.
jak najlepiej mu wytłumaczyć, że żałuję swoich błędów? jak myślicie, czy on
może mieć o to jakiś żal? pomyśleć o mnie coś niedobrego? proszę o pomoc..
Obserwuj wątek
    • oliwka202 Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 00:50
      ja powiedzialabym dopiero jakby sie zapytal. po prostu tak jak piszesz : nie
      jestem juz dziewica, ale bardzo tego zaluje.

a ile masz lat?
      • Gość: m Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.chello.pl 18.06.06, 00:55
        w ogóle nic mu nie mów tylko idź z nim do łóżka

jesli on sam wywoła temat, powiedz ze miałaś 1 raz z facetem-pomyłką

i absolutnie nie zaglębiaj się w temat, bo faceci mają fioła na tym punkcie i
        może tak się zdarzyć, że tych dwóch będzie ci wypominał do śmierci łącznie z
        wypominaniem pozycji, orgazmów i cholera wie czego jeszcze
    • waldek1610 Pytanie dla Autorki tego postu :) 18.06.06, 06:07
      Skoro mowisz ze Twoji dwaj byli kochankowie byli "pomylkami" to jak twoj nowy
      kochanek ma uwierzyc ze On trzeci tez nie bedzie kiedys nazywany pomylka?

Nie sadze ze cos tak istotnego jak doswiadczenia seksualne mlodej dziewczyny
      moga mozna ukrywac, kiedys to i tak wyjdzie, lepiej powiedziec na samym
      poczatku, w formie wymiany informacji o sobie.

Wydaje mi sie ze partnerka/er ma prawo wiedziec takie "szczegoly" juz na
      pierwszych randkach. Poza tym lepiej to wyglada bo On widzi ze nie prubujesz go
      zlapac na jego "niewiedze".

Wiesz mozna nie przyznawac sie to tego ze np; kiedys gdy bylas w zerowce, to
      zrobilas kupe w majtki i wszyscy sie z Ciebie smiali, to jest nieistotne teraz,
      ale to w jakim stanie On sobie Ciebie teraz bierze jest niesamowicie wazne.
      Zycze wam mniej manipulacji, wiecej szczerosci dziewczyny! :)
    • renebenay Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 06:58
      Nie mowic nic,to jest Twoja przeszlosc i nikt nie ma prawa Ciebie rozliczac a
      tym bardziej on.Ty akceptujesz taki jaki jest i takze on musi podobnie,osobiscie
      nie rozumie ludzi chcacych wykopywac czyjasc przeszlosc czy samemu wywalac cos
      na wierzch,to jest Twoj sekretny i intymny ogrodek i taki powinien pozostac.
      • waldek1610 :) 18.06.06, 07:30
        renebenay napisał:

> to jest Twoj sekretny i intymny ogrodek i taki powinien pozostac.

Z tym ze teraz Ona chce zeby tym ogrodkiem zajal sie jej nowy chlopak... Moze
        powinien wiedziec, co i jak bylo w nim uprawiane zanim on przejal nad tym
        urodzajmym ogrodkiem kontrole :)
        • renebenay Re: :)Waldek 1610 18.06.06, 09:05
          Nie mowie o ogrodku o ktorym myslisz bo kazdy z nas ma swoje
          tajemnice,radosci,marzenia czy nawet i smutki z ktorymi nigdy sie z nikim nie
          podzieli,to jest wlasnie ten sekretny i intymny ogrodek.
          • waldek1610 Re: :)Waldek 1610 18.06.06, 09:24
            cos mi tu nie gra, sugerujesz ze dla Ciebie o pewnych rzeczach nie mowi sie
            nawet tej najblizszej osobie???

Gdzie zaufanie, gdzie milosc? I to mowi kobieta? Mysle ze tak mowia kobiety
            ktora maja cos do ukrycia, to jest najzwyklejsza manipulacja nowym partnerem.
            Nie chcesz zeby wiedzial o tzw "trupkach z przeszlosci ktore kryjesz w swojej
            szafie" bo czujesz ze jak On sie dowie to nie bedzie z toba. To czyste oszustwo.
        • milusidopodusi to jej sprawa...choj go to obchodzi 18.06.06, 19:03
          moim zdaniem jezeli sie zapyta to owszem moze powiedziec z enie jest tym
          pierwszym,ze byl ktos przed nim na kim jej zalezalo ale to okazalo sie
          pomylka...jeli ja kocha to nie bedzie go ochodzilo z iloma spala...i nie ma co
          wnikazc bo takie pie..nie o swoich eks wszystko moze popsuc,poco
          rozpamietywac,po co wszystko rozdrapywac na nowo i po co sie zwierzac z czego
          takiego?to ma jakies znaczenie?to spraiwaa ze czlowiek jest mniej lub bardziej
          wartosciowy?
    • kalinazkalinowa Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 08:21
      myslę że się ucieszy że go wprowadzisz w tajniki sexu :)
    • Gość: beatka1406 Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.06, 08:58
      ja mysle żeby mu nie mowic ,bedziesz mialaa wyrzuty sumienia ale... on jesczez
      nikogo nie mial jezeli cie kocha to mysli by byc tym pierwszym,jezeli mu
      powiesz po glowie beda mu chodzic sytuacje kiedy ty z innym chlopakiem.czasmi
      patrzac na niego,zobaczysz ze jest zamyslony,wyobraza sobie jak calujesz
      i ....innego . kłamstwo to cos złego,wiem po sobie łaczy sie z ogromnymi
      wyrzutami.mysle ze jezeli sie zapyta to mu powiedz ale pzryznaj ze to byly
      pomylki,ze zaufalas im a niepowinnas takie tam,zeby wiedzial ze to wcale nie
      bylo dla ciebie perzyjemne moze nawet powiedz ze sprawilo ci bol,wtedy poczuje
      sie do roli i kiedy nadejdzie TA chwila ,po powiesz ze bylo cudownie,a on
      bedzie z siebie dumny i sczesliwy ze mogl cie zadowoilic. no nie wiem nie chce
      nic sugerowac ja bym poprostu tak zrobila:) pozdrawiam pppa
    • osiolek113 Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 09:10
      Oj...jak Cię kocha to nie będzie miał Ci tego za złe przecież, no chyba że jest
      kompletnym idiotą ale przecież nie związałabyś się z kompletnym idiotą, prawda?
      Więc nie ukrywaj przed nim niczego, bądź z nim szczera i tyle.

Za to jeśli wiesz, że to dla niego pierwszy raz, to powinnaś - naprawdę powinnaś
      - zrobić wszystko co w Twojej mocy, żeby po tym pierwszym razie wiedział, że
      było Ci z nim dobrze, a jeśli coś nie wyjdzie - wiedział, że nie masz mu tego za
      złe i wierzysz że za drugim razem będzie super. Tak czy inaczej - chodzi o to,
      żeby Twój chłopak po tym pierwszym razie poczuł się mężczyzną i wierzył że
      potrafi zadowolić swoją kobietę - jeśli mu tego poczucia pewności siebie w łóżku
      nie zapewnisz, to dopiero wtedy, owszem, tak jak ktoś już tu napisał: zacznie
      się bać że jak coś będzie źle, to nazwiesz go kolejną pomyłką i odejdziesz do
      innego.
    • tulius Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 09:23
      Im szybciej mu o tym powiesz tym lepiej dla niego i dla Ciebie. Swoja drogą
      zastanawiam się skąd wiesz ,że on jest prawiczkiem? Jeśli sam Ci to powiedział,
      dlaczego nie zrobiłaś tego samego? Przeciąganie tej sytuacji nie ma
      najmniejsego sensu.
    • s2p1d Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 10:25
      bardzo Wam dziękuję za rady. na pewno prędzej czy później mu o tym powiem. nie
      chcę być wobec niego nieszczera. ale nie wiem, czy czekać, aż on sam to
      sprowokuje, czy sama mu to wyznać. nie wiem też czy powinnam mu o tym
      powiedzieć, zanim zaczniemy współżyć, czy w ogóle nei poruszać tego tematu i
      pozwolić, żeby sam kiedyś wypłynął.

najbardziej boje się tego, że on może sobie coś złego pomyśleć, patrzeć na mnie
      przez pryzmat przeszłości...

może są tu jacyś panowie? powiedzcie, czy ma to dla Was znaczenie?
      • searena Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 10:38
        Kobieto, na jakim świecie Ty żyjesz :) To nie te czasy. Każdy ma prawo mieć
        swoją przeszłość. I nikt nie ma prawa miec o to pretensji, przeszłość juz
        minęła. Ważne jest to co teraz. On się może poczuć głupio i niemesko, ale
        przecież nie takie przeszkody się pokonuje. Wg mnie to wydumany problem: jak mu
        powiedzieć że jestem wciąż dziewicą, jak mu powiedziec że już nie jestem
        dziewicą - ludzie, NORMALNIE :)
        • Gość: prwdziwy facet Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.ztpnet.pl 18.06.06, 12:31
          Jak ktoś tu już wcześniej powiedział,ON musi
          się po tym pierwszym razie poczuć MĘŻCZYZNĄ.
          To warunek konieczny.
          A czy mówić?
          Ja na przykład wolałbym nie wiedzieć o przeszłości
          mojej pani.
          A już absolutnie nie porównuj GO z tamtymi,
          że lepiej robili to czy tamto,że mieli większe
          członki(bardzo ważne!!!)itp.
          On musi być tym naj ,nawet jeśli nie całkiem to prawda.
          Zyczę powodzenia
      • tulius Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 14:36
        Trudno powiedzieć jak zareaguje Twój chłopak, kiedy mu o tym powiesz. Różni
        faceci mają do tego różne podejście. Ja przez wiele lat nie wyobrażałem sobie,
        żeby moja partnerka mogła nie być dziewicą, a teraz jestem śmiertelnie
        zakochany w dziewczynie, która z pewnością dziewicą nie jest i dużo bym dał,
        żebym mógł z Nią być, niestety Ona mnie nie chce.
      • gwiazdka69 Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą 18.06.06, 14:43
        Mialam podobna sytucaje.
        Tyle, ze na odwrot.
        To ja bylam dziewica a on nie.
        Zanim zaczelismy wspolrzyc, zapytalam go, ile mial przede mna.. Troche
        zalowalam tego pytania, bo okazalo sie, ze 8. Czasem jestem zla, ze az tyle,
        ale nie przeszkadza mi to i jest nam razem bardzo dobrze.
        Tylko on martwi sie, ze bede chciala posmakowac innych ;)

Dlatego moja rada jest taka: Jak zapyta.. odpowiedz.. uwazam, ze lepsza
        szczerosc, ale jesli nie bedzie zadawal Ci tego pytania, to w ogole sie nie
        wypowiadaj ;]

Pozdrawiam cieplusko ;)
      • Gość: M. Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: 193.151.48.* 18.06.06, 16:55
        Dowiedz sie, ze ma. Olbrzymie. Puszczajcie sie nadal to bedziecie szczesliwsze.
    • Gość: Alicja Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 18:00
      jak go wczesniej nie oklamalas ze jeszcze jestes to nie powinno byc takiej
      wielkiej tragedii . przeciez wiadomo ze moglas miec przed nim kogos innego
    • Gość: Mariola Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.22.radom.pilicka.pl 19.06.06, 21:01
      A niby dlaczego ma sobie pomyśleć o Tobie coś złego w końcu mamy XXI wiek!!
      Powinnas mu powiedziec jeżeli szukasz uczciwego i szczerego związku!Tylko
      ciekawe ile masz lat, bo jak 16 ...to może się troche zaniepokoić!Ale pamiętaj,
      że szczerość jest najważniejsza, jak nie powiesz będzie Cię gryzło, ze nie
      jesteś w stosunku do niego fair!
      • Gość: td Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 00:06
        Ta nabazgrolila 2 teksty, kopiuje i wkleja gdzie popadnie. Pewnie dostala swoj
        pierwszy w zyciu komputer na dzien dziecka i sie bawi.

Debilizm sie szerzy..
    • Gość: gggggggggg poooowiedz kkkuuuuuuuu.. IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.06, 23:21
      powiedz ze sama sobie paluszki wlozylas bo cie uwieralo :P
      • gemini14 Re: poooowiedz kkkuuuuuuuu.. 20.06.06, 08:50
        to jest chyba większy problem dla Ciebie niż dla niego.
    • Gość: ja klaudiusz Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 11:27
      Powinnas mu powiedziec ale nie rob z tego targedi <ok> jak kocha to zrozumie. Pamietaj ze to nie jest tez do konca Twoja prywatna sprawa. Bedzie dobrze i glowa do gory.
      • Gość: tok84 Re: Jak mu powiedzieć, że nie jestem już dziewicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 14:30
        Cos ty nie wygłupiaj się nic nie mów, jak będzie dobierał się do ciebie to
        rozgrzej go do czerwoności, a powszystkim powiedz no no te byłe dziewczyny to
        niech teraz żałują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka