Dodaj do ulubionych

mikrosłuchawka

23.08.06, 17:34
Mam pytanko:czy ktoś z was używał kiedyś zestawu słuchawkowego na egzaminie?
Jeżeli tak to proszę o jakieś informacje. Juz mam namierzony jeden na allegro
ale chce sie dowiedziec czy takie gadżety zawodzą czasami. Czy osoba z boku
może np. słyszec głos z słuchawki itd. Czy np. możliwe jest jakies
zakłócenie gdy kilka osob używa takiego urządzenia????? dzieki
Obserwuj wątek
    • kotek_vel_lol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 17:42
      wg mnie glupota ...
      nie ma to jak stary, sprawdzony sposob: sciagi-harmonijki w dloni, ktora piszesz ...
      • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 17:53
        niemożliwe. Mała sala + obłednie węszący czegoś profesor + cholernie ciężki
        przedmiot.
        • kotek_vel_lol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:09
          nie ma rzeczy niemozliwych!!!!!
          trzeba miec tylko wprawe i zelazne nerwy ...
      • Gość: kelthuz Re: mikrosłuchawka IP: *.net-partner.pl 29.05.15, 02:00
        technika poszła już mocna na przód. Teraz furorę robią mikrosłuchawki i mikrokamery 3G. Przez mikrosłuchawkę odsłuchuje się podpowiedzi, a nasz pomocnik widzi kartkę z pytaniami przez mikrokamerę w czasie rzeczywistym na swoim komputerze w domu:.
        Niestety taki sprzęt trochę kosztuje. Dobra słuchawka z systemem przeciw-woskowinowym to koszt koło 300zł:
        mikrosluchawka.pl/sluchawka-sensa-slimfit-cic.html
        Kamerka to już spory wydatek ale można wypożyczyć:
        sklep.senido.pl/wypozyczenie-mikrokamery-3g-w-guziku-zasieg-globalny.html
        Sprzęt świetnie sprawdza się na maturze. Szczególnie jak ktoś chce się dostać na medycynę lub prawo.
    • agatka_to_ja Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:05
      i dlatego uwazam, ze studia to sprawa dla DOROSŁYCH i DOJRZAŁYCH ludzi!

a nie dla dzieciaków, ktore chca tylko poszaleć przez 5 lat, a na koncu odebrac
      tytul magistra, chociaz w glowie pusto....
      • Gość: Artur Przezywacz Re: mikrosłuchawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.08.06, 18:15
        agatka_to_ja napisała:

> i dlatego uwazam, ze studia to sprawa dla DOROSŁYCH i DOJRZAŁYCH ludzi!

No

> a nie dla dzieciaków, ktore chca tylko poszaleć przez 5 lat, a na koncu
        odebrac
        >
        > tytul magistra, chociaz w glowie pusto....

Ba
      • kotek_vel_lol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:17
        widzisz jakis konkretny argumment do uczenia np filozofii na uczelni technicznej?
        • agatka_to_ja Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:24
          Widac jakis sens jest, skoro wykładowcy doszli do wniosku, ze taki przedmiot
          jest potrzebny.
          Studia to nie jakas szkółka, gdzie kazdy wybiera sobie przedmioty, ktore
          mu "leżą". Trzeba podporzadkowac sie zasadom, ktore sa wyznaczone na danym
          kierunku.
          A poza tym studia maja za zadanie ogolnie ROZWIJAĆ czlowieka.. a nie tylko
          uczyc bardzo waskiego zakresu wiedzy.

PS. chcialbys zeby operacje przeprowadzal ktos, kto ściagal na egzaminie???
          albo zeby taka niedouczona osoba zaprojektowala ci dom, ktory sie zawali?
          • kotek_vel_lol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:32
            powiem Ci, ze ja niczego konkretnego nie dowiedzialem sie na tych wykladach ...
            osobiscie uwazam, ze to jest glupota i strata czasu ...
            mysle, ze ludzie idacy na studia, sa juz na tyle rozwinieci, ze wiedza co chca
            robic w przyszloscii, a jesli nie wiedza, zostaja w domu ...
            wolalem miec wiecej godzin matematyki, zamiast tej filozofii ...
            na pewno bardziej byn na tym skorzystal ...
            z reszta nie tylko ja ...
            wg mnie wybieranie przedmiotow przez studenta jest bardzo dobrym rozwiazaniem ...
            • agatka_to_ja Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:40
              kotek_vel_lol2 napisał:

> mysle, ze ludzie idacy na studia, sa juz na tyle rozwinieci, ze wiedza co chca
              > robic w przyszloscii, a jesli nie wiedza, zostaja w domu ...

oj, i tu sie mylisz... ja poszlam na studia tak naprawde na dosc przypadkowy
              kierunek, nie mialam pojecia co chce robic w przyszlosci i dopiero studia
              uksztaltowaly mnie i pozwolily poznac siebie i swoje talenty.

> wg mnie wybieranie przedmiotow przez studenta jest bardzo dobrym
              rozwiazaniem .

ja mam zupelnie inne zdanie.
              • kotek_vel_lol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:44
                a nawet jesli nie wiedza, to zawsze moga zmieni kierunek po roku ...
                tylko dla mnie taki przypadek jest chory ...
                to po to studiuje na technicznej uczelni, zeby nie uczyc sie przedmiotow
                humanistycznych ...
                wystarczy, ze w liceum to robilem ...
                kazdy ma inne zdanie na ten temat ...
        • Gość: Artur Przezywacz dobra, cwaniaku IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.08.06, 18:36
          kotek_vel_lol2 napisał:

> widzisz jakis konkretny argumment do uczenia np filozofii na uczelni
          technicznej?

Nawet jesli tego argumentu nie ma, to nie jest to ZADNE usprawiedliwienie dla
          oszustwa. I koniec.
          • kotek_vel_lol2 Re: dobra, cwaniaku 23.08.06, 18:39
            wiem, ze nie jest ...
            tylko wiesz, jakos wyrzutow sumienia z tego powodu nie mam ...
      • Gość: doktorek Re: mikrosłuchawka IP: *.net-partner.pl 29.05.15, 02:07
        W Polsce liczy się papier nie umiejętności. Teraz całe studia można przelecieć na takim sprzęciku. Szczególnie że coraz modniejsza jest mikrokamera 3G. Student lub maturzysta jest na egzaminie z mikrokamerą ukrytą w guziku, a korepetytor siedzi w domu i na komputerze widzi cały test i podpowiada do słuchawki gotowe rozwiązania.
    • Gość: Artur Przezywacz Re: mikrosłuchawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.08.06, 18:17
      Nie zebym ci zle zyczyl, ale mam nadzieje, ze twoj zawiedzie, polaczku-
      cwaniaczku.
      • zbuntowany_aniol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:19
        wez sie za nauke!a nie na forum siedzisz!!!!
        • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:34
          halo!! ale nie tego dotyczylo moje pytanie :(
        • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:38
          a poza tym teksty w stylu : bierz sie za naukę so tu zupelnie nie na miejscu.
          1. Każdy kto studiuje wie, ze każdy egzamin to jest tylko loteria!
          2. Uczę się dużo. Mam jedną z najlepszych średni na roku ale nie dlatego że
          ściągam- dlatego bo sie ucze. Ale każdy student dobrze wie ,że czasami nie
          liczy sie ile umiesz tylko jak umiesz sobie poradzic zeby zdac!!
          • agatka_to_ja Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:43
            niunia9615 napisała:

> a poza tym teksty w stylu : bierz sie za naukę so tu zupelnie nie na miejscu.
            > 1. Każdy kto studiuje wie, ze każdy egzamin to jest tylko loteria!

buahahahaha... tak mowia nieuki i nieuczniki!!!!!!!!!!!!!!! Kto ma wieksze
            szanse zdania egzaminu - ten, ktor wszystko umie, czy ten, kto nic nie umie?
            nie rozsmieszaj mnie dziewczynko.... oszukiwac chcesz, bo nie chce ci sie uczyc?

to trzeba bylo isc do miesnego kiełbache sprzedawac, a nie pchac sie na
            studia!!!

> 2. Uczę się dużo. Mam jedną z najlepszych średni na roku ale nie dlatego że
            > ściągam- dlatego bo sie ucze. Ale każdy student dobrze wie ,że czasami nie
            > liczy sie ile umiesz tylko jak umiesz sobie poradzic zeby zdac!!

masz wysoką średna dlatego, ze nie ściagasz? super! i nie rezygnuj z tego...

a jesli nie - forum "szwindle dla nieuków" - w lewo i prosto!
            • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:50
              ty mnie wlasnie zalamujesz!!!! Nienawidzę takich typków: wykuję i zdam. to nie
              na tym rzecz polega. W większości takie kujonki nie potrafią sobie poradzic w
              życiu. nie potrafią odwzorowac swojej wiedzy w praktyce, są mało obrotni. Znam
              takie przypadki! Jeżeli do nich należysz to ciebie czeka mięsny i kiełbaska:)))
              pozdrawiam!!:)
              • agatka_to_ja Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:59

niunia9615 napisała:

> ty mnie wlasnie zalamujesz!!!! Nienawidzę takich typków: wykuję i zdam. to
                nie na tym rzecz polega.

A gdzie ja mowie o KUCIU????? ja mowie o UCZENIU SIE!!!!!! a nie bezmyslnym
                kuciu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>W większości takie kujonki nie potrafią sobie poradzic w
                > życiu. nie potrafią odwzorowac swojej wiedzy w praktyce, są mało obrotni.

a ty jestes obrotna i nie bedziesz sie uczyc, a bedziesz kombinowac.. i na tym
                ma polegac obrotnosc???????????????????

>Znam takie przypadki! Jeżeli do nich należysz to ciebie czeka mięsny i
                kiełbaska:)))

Ja juz jestem kilka lat po studiach, mam prace i nie narzekam !
                a ze słuchawkami nigdy nie kombinowałam :) i mam satysfakcje, ze wsazystkie
                egzaminy zdałam SAMA!!!!!!!
                • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 19:03
                  Czasami wiedza po prostu nie wystarcza. Podchodzę do tego egzaminu 3 raz i
                  UCZYŁAM SIĘ dużo. Nawet b. dużo.
                  Nie wiem jakie studia skończyłaś, ale czasami trafiają sie ludzie (wykładowcy)
                  u których trzeba kombinowac bo sie odpadnie.
              • Gość: Artur Przezywacz Re: mikrosłuchawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.08.06, 19:22
                > Nienawidzę takich typków: wykuję i zdam.

Jak na moj gust to nieco za szybko oceniasz ludzi, dziecko.

> większości takie kujonki nie potrafią sobie poradzic w
                > życiu. nie potrafią odwzorowac swojej wiedzy w praktyce, są mało obrotni

Ci mniej madrzy a bardziej "obrotni" zostaja przewaznie akwizytorami

Ja tez mialem wysoka srednia, przypieczetowana listem gratulacyjnym od rektora.
                A nie sciagalem. Kujonem tez nie bylem. Nie tlumacz sie glupio.
          • Gość: Artur Przezywacz Re: mikrosłuchawka IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 23.08.06, 18:50
            > 1. Każdy kto studiuje wie, ze każdy egzamin to jest tylko loteria!

G* prawda. Moze na twojej "uczelni". Albo nie rozumiesz znaczenia slowa "każdy".
    • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 18:56
      to co sądzisz o wykładowcach którzy rzucają pracami i oceny wstawiają tak jak
      kartka spadnie!? To nie jest loteria? A studiuje na państwowej uczelni w
      poznaniu.
      • agatka_to_ja Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 19:06

niunia9615 napisała:

> to co sądzisz o wykładowcach którzy rzucają pracami i oceny wstawiają tak jak
        > kartka spadnie!? To nie jest loteria? A studiuje na państwowej uczelni w
        > poznaniu.

w takim przeypadku po co sciagac, skoro i tak nie liczy sie to, co jest
        napisane na kartce.
        • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 19:07
          bo licze na cud.
          • agatka_to_ja Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 19:17
            to lepiej nie kombinuj... bo jeszcze wylecisz z sali za sciaganie i mozesz miec
            powazne kłopoty.

nie licz na cud - licz na siebie... skoro masz wysoką średnią i to nie dzieki
            ściaganiu - nie psuj tego.

Ściaganie to powazna sprawa.. szkoda ryzykowac swoją reputacje przez glupi
            wybryk.
    • zbuntowany_aniol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 19:17
      malenka daj se spokuj z tymi sluchawkami..ucz sie ile tylko sie da..co ma byc
      to bedzie..a jak wpadniesz?taki wstyd..przemysl to..dajcie juz spokoj
      dziewczynie..a jakie to studia?mam nadzieje ze nie chcesz zostac chirurgiem...
      • niunia9615 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 19:19
        inżynieria środowiska
        • zbuntowany_aniol2 Re: mikrosłuchawka 23.08.06, 19:28
          o w morde..kup sobie te sluchawki:D
    • Gość: marianus Re: mikrosłuchawka IP: *.net-partner.pl 29.05.15, 01:52
      między słuchawkami jest ogromna różnica w jakości dźwięku. Uważałbym na najtańszy szmelc z allegro bo zamiast zdanego egzaminu będziesz miał tylko kupę stresu. Dobra słuchawka musi mieć dobrą głośność i jakość dźwięku. Niestety za dobrą słuchawkę trzeba też zapłacić. Po czym poznać dobrą słuchawkę. Markowe słuchawki mają zabezpieczenie przeciw woskowinie które chroni drogi głośnik. W taniochach nie ma zabezpieczenia bo głośnik jest tani i się nie opłaca go zabezpieczać. Filtr przeciw-woskowinowy to taki biały kapturek na szczycie słuchawki.
      Drugą sprawą jest dobra pętla indukcyjna.
      Oto przykład dobrej :
      mikrosluchawka.pl/sluchawka-sensa-slimfit-cic.html
      i dobrej pętli indukcyjnej:

sklep.senido.pl/petla-indukcyjna-bluetooth-3-watt-mikofon-na-kablu-przelaczanie-utworow.html
    • Gość: xXx Re: mikrosłuchawka IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.15, 00:24
      Jestem z Warszawy i używałem dziś sprzętu ze strony tylkospokojnie.com.pl . Obsługa bardzo miła, na spokojnie i bez pośpiechu wytłumaczyli działanie sprzętu - mikrosłuchawki + mikrokamery. O ile to pierwsze działało bez zarzutu to kamera była bezużyteczna. Na pokazie, przy płaceniu wszystko działało poprawnie, natomiast gdy mikrokamera miała zostać użyta, obraz zniknął zaraz za pierwszą ścianą dzielącą ją z odbiornikiem.

Oczywiście pieniędzy za wypożyczenie bezużytecznej kamery nie dało się odzyskać (400 zł), natomiast gdy tylko wspomniałem o reklamacji, zaraz znaleziono usterkę w sprzęcie, której rzekomo ja dokonałem (o wartości kolejnych 100 zł).

Zdecydowanie nie polecam tej strony. Prawdopodobnie odział w Kielcach ma lepszy sprzęt niż ten w Warszawie. Całe wyposażenie, którego ja używałem miało napisy MADE IN TAIWAN.
      • Gość: masterfromdisaster Re: mikrosłuchawka IP: *.net-partner.pl 10.01.16, 17:04
        Nic dziwnego że kamera nie zadziałała. Wypożyczyłeś kamerę radiową której zasięg jest ograniczony. Każda ściana powoduje drastyczny spadek zasięgu. Następnym razem proponuję ci użycie kamery 3G o zasięgu globalnym.
        mikrosluchawka.pl/category/mikrokamery-mikrokamera-3g
        Uważaj tylko na tani szajs bo jakość jest okropna.

• Gość: axon Re: mikrosłuchawka IP: *.net-partner.pl 10.01.16, 17:09
      wybieraj słuchawki z filtrami anti-wax. Słuchawka bez takiego zabezpieczenia po kilku użyciach jest do wyrzucenia. W uchu wydziela się pot i woskowina która niszczy głośnik.
      Ja osobiście przetestowałem parę modeli i najlepszy to Sensa Nano:
      mikrosluchawka.pl/mikrosluchawka-sensa-slimfit-anti-wax-mini-prosound.html
      • jacek_890 Re: mikrosłuchawka 24.09.16, 11:48
        co za reklama ahahaha. miałem juz dwie słuchawki i w żadnej nie było filtra i nigdy sie nie zapchały wiedz ten filtr to typowy chwyt marketingowy i naciagacz na wieksza kase. Najwazniejsze jest to jakiej firmy jest sprzet a dokałdnie petla bo te wsyuztkie chinskie senido hota spota itp to nic innego jak import z chin, wiem co mówie bo miałem słuchawke hota i gubiła połaczenie teraz dołozyłem kasy i kupiłem orginalny nokia i mam pewne i głosne połaczenie pomimo że zestaw ma juz prawei 4 lata
    • jacek_890 Re: mikrosłuchawka 24.09.16, 11:52
      Miałem juz dwie słuchawki i w żadnej nie było filtra i nigdy sie nie zapchały wiedz ten filtr to typowy chwyt marketingowy i naciagacz na wieksza kase. Najwazniejsze jest to jakiej firmy jest sprzet a dokałdnie petla bo te wsyuztkie chinskie senido hota spota itp to nic innego jak import z chin, wiem co mówie bo miałem słuchawke hota i gubiła połaczenie teraz dołozyłem kasy i kupiłem orginalny nokia i mam pewne i głosne połaczenie pomimo że zestaw ma juz prawei 4 lata
    • adaminreal Re: mikrosłuchawka 16.12.18, 23:17
      hota.pl
    • adaminreal Re: mikrosłuchawka 16.12.18, 23:18
      polecam mikrosłuchawka hota.pl/mikrosluchawki/mikrosluchawka-tesla-bluetooth-nano
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka