Dodaj do ulubionych

Microgynon ??

19.10.06, 22:26
no właśnie biore teraz 1sze opakowania imam bóle w dole brzucha, czy to
normalne przez 1sze miesiące ??
napiszcie te które brały czy miałyście tak
oprócz bólu piersi (to ponoć normalne) to nic innego nie mam :)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: milka Re: Microgynon ?? IP: *.lanet.net.pl 19.10.06, 23:53
      te pigulki maja wyjatkowo duzo hormonow, moze popros swjego lekrzao jakies inne,
      bardziej odpowiednie dla mlodej osoby, np Cilest
      pozdrawiam
      • wredna.suka Re: Microgynon ?? 20.10.06, 04:32
        Ja biorę od daaawna i NIC mnie nie bolało.
        • Gość: milka Re: Microgynon ?? IP: *.lanet.net.pl 20.10.06, 09:24
          Kazdy reaguje inaczej na pigulki...
          • Gość: anniehall Re: Microgynon ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:53
            Hej,mnie lekarz powiedział,że pobolewania i inne dolegliwości są normalne,przez
            pierwsze 3 miesiące.Tak że przeczekaj,powodzenia!
            P.S A Cilest też ma dużo hormonów:)
            • Gość: anniehall Re: Microgynon ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 09:59
              Nawet więcej niż Microgynon:
              Cilest:0.035 etinyloestradiolu,0,25 norgestimatu
              microgynon:0,03 etinyloestradiolu,0.15 lewonorgestrelu:)
              • aniiatka Re: Microgynon ?? 20.10.06, 10:15
                Ja biorę od hmm prawie roku i jestem bardzo zadowolona, a jakies tam
                dolegliwosci na poczatku to normalka.
                • Gość: Elektra212 Re: Microgynon ?? IP: 83.168.104.* 20.10.06, 21:02
                  Ja zaczynalam od Logestu i po dwoch miesiacach zmienilam wlasnie na Microgynon,
                  z ktorym zzylam sie na dobre. Bedzie juz ponad 3 lata. Nigdy zadnych
                  dolegliwosci, skutkow ubocznych, itp. A dawka hormonow, coz...ja sie
                  przyzwyczailam.
                  • Gość: h Re: Microgynon ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 23:38
                    > Ja zaczynalam od Logestu i po dwoch miesiacach zmienilam wlasnie na
                    Microgynon,
                    >
                    > z ktorym zzylam sie na dobre. Bedzie juz ponad 3 lata. Nigdy zadnych
                    > dolegliwosci, skutkow ubocznych, itp. A dawka hormonow, coz...ja sie
                    > przyzwyczailam.
                    Grabasz zaciera ręce
    • Gość: Martyna Re: Microgynon ?? IP: *.sds.uw.edu.pl 21.10.06, 11:29
      ja brałam microgynon przez dwa lata... zaczelam jak mialam szesnascie lat i
      powiem ci jedno jedyne co jest w nim dobre to to, ze jest refundowany. Jest to
      tabletka o dosc duzej dawce hormonow, a jezeli jestes mloda to radzilabym ci
      zmienic na jakies niskodwakowe nowszej generacji. Ja po microgynonie czulam sie
      bardzo dobrze, ale moj ginekolog powiedzial mi ze jezeli bralabym je dluzej to
      moga potem byc probelmy i zmienilam na tabletki nowszej generacji. Trzy razy
      drozsze, ale jestem spokojniejsza, mam pewnosc ze nie szkodze sobie az tak
      bardzo czego przy misrogynonie nie mozna byc pewnym... sa to odsc stare tabletki
      i ta dawka jest duza, a skoro mozesz miec o nizszej to lepiej sie zdecyduj.
      jkezeli chodzi o dolegliwosci przy braniu yabletek to kazda kobieta reaguje
      inaczej, najlepiej wiec przed dokonaniem wyboru poprosic o zrobienie testow
      hormonalnych niz dobierac yabletki na chybił trafił. Buzki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka