Dodaj do ulubionych

Hubert Alojzy Knapik Lipiny, Świętochłowice

02.09.08, 17:39
Hubert Alojzy Knapik ur 12.08.1921 syn Karola Józefa Knapika i
Agnieszki Knapik z domu Gremlowsky, miał brata Edgara i dwie
siostry,Dorotę i Małgorzatę. Jedna z nich po mężu nazywa się
Ociepka. Proszę ich potomków o pilny kontakt.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jola Król Re: Hubert Alojzy Knapik Lipiny, Świętochłowice IP: *.multimo.gtsenergis.pl 30.01.09, 22:27
      Drogi Wuju!
      Nic o sobie nie wiemy , choć należymy do jednej rodziny Gremlowskich, której korzenie znajdują się w Świętochłowicach-Lipinach.
      Naszym wspólnym przodkiem jest Konstanty Gremlowski, ojciec Twojej mamy Agnieszki, a także i mojego dziadka Pawła Gremlowskiego.
      Konstanty był trzykrotnie żonaty. Z pierwszego małżeństwa miał dwoje dzieci: Ludwika i Agnieszkę(po mężu-Knapik).Po śmierci ich matki ożenił się powtórnie z Marią Leguminską, z którą miał pięcioro dzieci: Gertrudę, Anastazję, Józefa, Karola i Pawła.
      Jak z tego wynika Agnieszka i Paweł to przyrodnie rodzeństwo.
      Z trzecią żoną nie miał dzieci.
      Ja nazywam się Jolanta Hetmańczyk-Król. Mam 49 lat. Moją matką jest Maria Gremlowska-Hetmańczyk, córka Pawła Gremlowskiego. Mama zdążyła poznać Twoją mamę Agnieszkę Knapik oraz jej obie córki, a także wnuczkę Ewę mieszkającą w Niemczech.
      Aktualnie ma kontakt z córką Ewy, Anią Ługiewicz , która mieszka w Katowicach.
      Prawie wszyscy z rodziny Gremlowskich, pozostali w Polsce mieszkają, poza mną, na Śląsku.
      Razem tworzą cieszący się powszechnym szacunkiem rodzinny klan.
      Ja, po ukończeniu studiów i wyjściu za mąż zamieszkałam w Koszalinie, w pięknym nadmorskim mieście.
      Jestem socjologiem a mój mąż inżynierem. Mam dwie dorosłe córki: Annę(23lata) i Dominikę(21 lat).Obie jeszcze studiują: Ania na Uniwersytecie Śląskim ,a Dominika na Uniwersytecie Gdańskim.
      Cieszę się, że do naszego drzewa genealogicznego będę mogła dorysować kolejną gałąź, którą tworzą potomkowie Gremlowskich, o których dotąd nic mi nie było wiadomo.
      Dziękuję zatem, za Twoją inicjatywę. Mam nadzieję, że nasze internetowe kontakty zaowocują lepszym poznaniem się. Liczę na dalszą korespondencje.Znalazłam w internecie post Twojej córki Jane, ale nie wiedziałam jak na niego odpowiedzieć, a potem natknełam się na Twoje ogłoszenie.

Serdecznie pozdrawiam

Jolanta.
    • Gość: zzzzzzzzzzz Re: Hubert Alojzy Knapik Lipiny, Świętochłowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.09, 03:22
      Ja niestety nie znam, ale polecam sie zalogować na gomze.pl
      czyli portal odwiedzany przez wiele osob szukajacych osob, ktore
      widzialy lub chca poznac. DO szukania krewnych idealne - duzo osob
      dodaje tam takie ogloszenia (dział krewni/inne).
      Chwile to zajmuje, a zawsze dodatkowe miejsce, więc nie szkodzi
      próbować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka