Dodaj do ulubionych

POMOCY.....Czy to ciaza....;(((((

19.01.07, 10:14
Najpierw zaczne od tego ze jesli ktos planuje wypowiedziec sie po chamsku na
ten temat to niech sobia podaruje... Jestem juz wystarczajaco zalamana , nie
wie co sie dzieje:((((

Po pierwsze zaczne od tego ze przy kazdym stosunku z moim facetem uzywamy
prezerwatyw. Teraz od jakis ewoch tygodni meczylam sie z grzybica pochwy (
przyznaje sie do bledu, nie bylam z tym u lekarza) tak wiec nie wpolzylismy ze
soba przez dobre dwa tygodnie (dokladnie od nowego roku). Ostatnio to dosc
czesto przez jakis 3 dni przed sylwkiem (caly czas z gumka) bo wczesniej go
nie bylo a pozatym przez swieta mialam okres...
Caly czas teraz nie moglam sobie poradzic z ta grzybica wiec tego nie
robilismy, tylko jakos 3 dni temu probowalismy ale nic z tego nie wyszlo bo
wykazywalam nadmierna suchosc pochwy (zapewne przez ta uporczywa infekcje) i
nie czulam sie zbyt komfortowo.
No i tera najgorsze jest to ze spoznia mi sie miesiaczka;((( Mam juz 32 dzien
cyklu... Nigdy moje miesiaczki nie byly regularne (ostatnia dostalam i tak
pozno jak na mnie bo 28 dnia) jednak nigdy mi sie nie spozniala powyzej 30ego
dnia!!! Bola mnie piersi i niby mam objawy...Ale podobno takie same sa objawy
ciazy... No i najbardziej przezraza mnie fakt ze od trzech dni mam goraczke
dwa dni temu prawie 39 a teraz caly czas wacha sie ok 37... A przeczytalam ze
podczas ciazy w okresie spodziewanej miesiaczki moze wystapic goraczka ok
37... Pozatym nie mam zadnych mdlosci ani nic, tylko czuje ciagle bugotanie w
brzuchu...
Nie wiem co jest grane:( Przeciez caly czas sie zabezpieczamy:( na dodatek
teraz nie robilismy tego prze ok dwa tyg przez ta infekcje!!! Czy to mozliwe
ze nie mam miasiaczki przez ta grzybice pochwy????

Blagam was dziwczyny o odp. czy mialyscie kiedys tez tak po grzybicy pochwy?
jestem zalamana...:(((((
Prosze bardzo podarujcie sobie chamskie komenty, kazda z was napewno
przezywala shize ciazowa...

Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • krolewna2006 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 10:21
      Mysle, ze nie masz sie co za bardzo obawiac - jesli uzywaliscie zabezpiecznia i
      nie bylo zadnego problemu to jest prawie niemozliwe, zebys zaszla w ciaze.
      Grzybica pochwy moze wynikac miedzy innymi z lekkich zmian hormonalnych i
      nasila sie szczegolnie przed i po miesiaczce, moze tez powodowac wahania w
      okresie, wiec wszystko powinno byc ok. Radze Ci jednak isc do lekarza, bo
      nieleczona grzybica moze przesunac sie na wyzsze organy i ogolnie rozwinac sie.
      Lekarz da Ci lek przeciw grzybicy z np. klotrimazolem (mam, niestety, pewne
      doswiadczenie), jesli jest dopochwowy to w trakcie leczenia nie powinnas
      uprawiac seksu, poza tym oslabia dzialanie prezerwatywy (jest tak napisane w
      ulotce). Mam nadzieje, ze troche Cie uspokoilam.
    • anecia22 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 10:24
      Jeśli masz pewność że gumka nie pękła to myśle że nie masz się czego obawiać,
      radzę Ci wyleczyć tą grzybicę , bo może z tego narobić się gorszy problem. Z
      tego co wiem są nawet jakies preperaty na grzybicę bez recepty, zaczyna się
      chyba na Tantum...., ale ne jestem pewna. Kup sobie w sklepie zielarskim
      herbatke z czarnej malwy i zaparz sobie, wypij ok 2-3 razy dziennie i mysle że
      miesiączka za jakieś góra 2-3 dni powinna się pojawić.
      • zalamana_kobietka Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 10:34
        Troche mnie uspokoilyscie, ale jednak nadal zastanawia mnie to skad ta
        podwyzszona temperatura? i to dziwne uczucie w brzuchu (bulgotanie i uczucie
        wzdecia)?
        Tak sobie mysle ze ta grzybica zaklocila caly cykl poniewaz poniewaz uplawy nie
        byly takie jak zawsze i nie przebiegala ta ewolucja zwiazana ze zmiana ich
        wygladu tak jak to jest zawsze podczas normalnego cyklu (dni plodne i nie plodne).
        Teraz wlasnie poczylam pewna wilgoc i juz myslalam ze to miasiaczka a to wlasnie
        takie bialawe metne uplawy...(konsystencje moge porownac do dosc rzadkiego
        balsamu)... Masakra:(
        • Gość: szmeksik Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( IP: *.lan.net.pl 19.01.07, 10:37
          zrob sobie test ciazowy
        • agatka_to_ja Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 10:52
          Skąd ta goraczka? Pewnie od infekcji?
          Skad wzdecie i bulgotanie w brzuchu - to normalne przed okresem.

Najpierw test, potem lekarz.
    • agatka_to_ja Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 10:50
      TO raczej nie ciaza tylko jakies zaburzenie miesiaczkowania, bycmoze
      spowodowane grzybicą.
      Co powinnas zrobic?
      PO pierwsze: test ciazowy - po terminie miesiaczki powinien juz wyjsc.
      Po drugie : udac sie do ginekologa po leki na infekcje.
      • zalamana_kobietka Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 11:20
        Narazie test nie wchodzi w gre bo dopoki mam goraczke i wszyscy mysla ze jestem
        chora to nikt mnie nie wypusci w taka wichure z domu...:/
        Najgorsze jest to ze oprocz tego podwyzszonego stanu goraczkowego nie mam
        zadnych objawow grypy, ogolnie jestem tylko taka oslabiona.
        Najbardzie wlasnie schizuje mnie ta goraczka bo utrzymuje sie tak od 3 dni a tak
        wlasnie jakos powinnam miec miesiaczke.... Ogarnela mnie totalna psychoza
        ciazowa..:( Ostatnie dni spedzilam bardzo aktywnie, nie dosypialam, (troche
        nawet przesadzilam) i w ogole bylam przemeczona, nie wiem moze to dlatego...
        Przede wszytskim nie mam mdlosci,a to w sumie jest zawsze taki glowny powod do
        podejrzen, a przy moich problemach zoladkowych nie sadze by mnie ominely.
        Moze za duzo chodze po necie i czytam tych bzdur...przez co sie tak schizuje:(
        Najdziwniejsze jest to ze apropo mojej infekcji to wlasnie od tych trzech dni
        nie czuje zadnego swedzenia i pieczenia tak jak wczesniej...tylko ta metna
        wydzielina:(
        Jestem zalamana, jeszcze te wchodzace na psychike pytania mojej mamy...:/
        • zalamana_kobietka Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 11:32
          super...jeszce teraz wyczytalam ze podczas ciazy mozna dostac grzybicy pochwy...:(((
          Ja chyba sie wykoncze nerwowo...;(
          • zalamana_kobietka Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 11:39
            jeszce chcialam dodac ze wtedy kiedy sie tak intensywnie kochalismy z moim
            chlopakiem (czyli ok 3 dni przed sylwkie az do nowego roku) (oczywiscie w gumie
            tak jak napisalam wczesniej) to ja bylam swiezo po zakonczeniu miesiaczki
            (jakies 3 dni) i czy wtedy sa wlasnie dni plodne? bo z tego co mi sie wydaje to
            chyba nie, bo te najbardziej plodne wystepuja jakos mniej wiecej w srodku cyklu
            kiedy uplawy sa ciagnace,przezroczyste i ciagle jest mokro, a wtedy to ja
            wlasnie mialam grzybice!
            • agatka_to_ja Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 11:53
              Dni plodne wyliczane za pomoca kalendarza?
              gratuluje wiary w najstarszą metode.. zachodzenia w ciaze!

Dni plodne wyznacza sie na podstawie codziennych pomiarow temperatury ciala
              oraz obserwacji sluzu.
              A 3 dni po zakonczeniu okresu moga byc jak najbardzie plodne.

nikt nie wypusci cie z domu bo wichura?

ile masz lat?
              12???

bez przesady, nie masz tak wielkiej goraczki zeby nie moc wyjsc na spacer czy
              do apteki.
              • hholy Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 15:25

...albo chlopak niech Ci przyniesie test!
                i do lekarza z ta grzybica!!!!!!a w ogole skad wiesz,ze to grzybica,jak nie
                bylas z tym u lekarza?
    • kapsel26 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 11:40
      weź nie schizuj i odgryź se kabel od neta
      dziecko drogie, tem mogłas dostać ze stresu.
      i łazisz z grzybicą? gratuluje, zaraź jeszcze faceta. to umocni wasz związek.
      będziecie sie drapac nawzajem
    • Gość: aaaaaaaaaaaaaa Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 12:36
      powiem tak........to naturalna schiza ciazowa!!!zapewne twoje objawy sa wynikiem
      infekcji i powinnas wyladowac w aptece albo u lekarza...a to ze okres ci sie
      spoznia to jeszcze nic strasznego....pewnie tak sie denerwujesz ze stresu i
      emocjonalnego napiecia ci sie owulacja przesunęła i tyle!!! wiec przestan sie
      zadreczac!!! mnie sie ostatnio okres spoznil o 11 dni!!!
    • Gość: hanula Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 15:33
      dziecko ile ty masz lat, ze cie nie wypuszcza z domu ? 13 ? zrob sobie test jak
      chcesz wiedziec czy to ciaza, nikt ci tu na forum nie powie czy jestes w ciazy,
      bo wrozka tu nikt raczej nie jest. zostaje ci test, lub ginekolog.
    • bestia4u bez paniki!!! 19.01.07, 18:38
      nie deneruj się na zapas... chcesz pogadać zapraszam na gg 8612713 :) ja jestem
      właśnie w dziewiątym miesiącu... :)
      • e-dziunia Re: bez paniki!!! 19.01.07, 18:47
        Temperatura 39 świadczy bardziej o infekcji niż ciąży. Nie zaszkodzi zrobić test
        ciążowy dla świętego spokoju :))
        Co do grzybicy, zgadzam się z przedmówczyniami, że najwyższy czas pójść do gina,
        a jeśli Twój chłopak jeszcze się nie zaraził, to ma więcej szczęścia niż rozumu.
        Nie lekceważ tego, bo może się okazać, że to co nazywasz grzybicą, jest czymś
        zupełnie innym, co zatrzymało Twoją miesiączkę i spowodowało stan zapalny
        (podwyższona temp.)
        Terminy w poradniach są już na połowę lutego, więc nie zwlekaj.
        powodzenia
    • betti22 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 19.01.07, 19:01
      mialam dookladnie taka sama sytuacje ..i tez schizowalam ze jestem w ciazy:)
      tak to juz jest ze jak sie czegos obawiasz to nagle masz wszystkie tego
      objawy..a wiec po:
      1.watpie zebys byla w ciazy (ale test sobie zrob..przynajmniej sie uspokoisz:)
      2.temperatura najprawdopodobniej pochodzi od infekcji..stanom zapalnym
      towarzyszy podzyzszona temperatura..
      3.okres Ci sie moze spozniac z wielu powodow:
      a) z nerwow bo boisz sie ciazy
      b) z infekcji..moze nie z samej infekcji co z brania antybiotykow
      c) poprostu Ci sie moze spozniac ..sama mowisz ze masz go nieregularnie..wiec
      moze Ci sie porpstu sam z siebie tak spoznic(mojej znajomej spoznial sie 2
      miesiace;) a nie byla w ciazy)

• ania.silenter zrób test n/t 19.01.07, 22:30

• Gość: apsik87 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:57
      co z ciebie za kobieta ze zdabac o sioebie nie umiesz?jak masz grzybice to nie
      rozkładaj nog!temperature masz od infekcji i pewnie miesiaczka tez sie dlatego
      spooznia.
      • zalamana_kobietka Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 20.01.07, 19:00
        Prosilam zebyscie podarowali sobie chamskie wypowiedzi...
        Tym ktorzy skomentowali w normalny, dojrzaly sposob (jak widac tak tez sie da)
        ta niekomfortowa sytuacje w jakiej niestety sie znalazlam:( jestem wdzieczna za
        wyrozumialosc...

A dla reszty...Za kogo wy mnie macie? Przede wszystkim nie mam 12 lat. Po drugie
        chcialam wzrucic uwage na fakt ze pobieglam do ginekologa jak tylko zauwazylam
        ze cos jest nie tak (infekcja), obeszlam 3 przychodnie i dostalam
        najwczesniejszy termin na 2 lutego (!!!) Pozostalo mi leczyc sie na wlasna reke
        (uzywalam masci "clotrimazolum" i bez recepty wykupilam w aptece tabletki
        dopochwowe z nagietka "vagical". Leczylam sie tak przez dwa tygodnie. I nie
        "rozkladalam nozek":/ (tak jak napisalam kochalam sie ze swoim facetem tylko w
        pon. kiedy infekcja ustala ale nic z tego nie wyszlo bo moje obawy powrocily
        kiedy zauwazylam u siebie nadmierna suchosc pochwy i nie czulam sie komfortowo).

Caly czas podkreslam to ze stosujemy prezerwatywy! (przy okazji tej wizyty u
        gina chcialam tez poprosic o tabletki). Nikt nie jest tutaj glupi i niedojrzaly!!!

A pewnosc co do tego ze jest to grzybica pochwy mam dlatego ze juz ja wczesniej
        (ok 2 lata temu) przechodzilam i objawy byly dokladnie takie same a grzybica ma
        to do siebie ze sie nawraca.

Najbardziej (oczywiscie oprocz tego ze nadal brak miesiaczki) zamartwia mnie
        fakt ze caly czas utrzymuje sie ta sama goraczka 37... Jestem
        zalamana...;(((((((((((((
        • Gość: &&& Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 19:03
          byc moze bedziesz mamusia,wlasie moze zrobisz z rodzicow dziadkow,prezent jak
          znalazl na dzien dziadka i babci
        • iizaa Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 20.01.07, 19:23
          Ale wiesz co to jest "test ciążowy"?

czy tylko wiesz jak histeryzowac?
          • betti22 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 20.01.07, 19:35
            najlatwiej wszystkich pouczac i mowic wszystko z takim oanowaniem..bo was to
            nie dotyczy.. Kiedy kobieta boi sie ze jest w ciazy a nie jest to dla niej
            najlepszy moment na ciaze to zanim zrobi test ktorego wyniku boi sie jak jasna
            cholera to bedzie sie chciala pocieszyc ze moze jesdak nie jest w ciazy..ona
            potrzebuje troche wparcia bo przeciez stosuja zabezpieczenie i to wszystko na
            ciaze nie wyglada...ale co tam co niektorzy tego nie rozumieja jakie ona nerwy
            teraz przezywa i dawaj..daja takie teksty ktore ja dodatkowa doluja.. ze faceci
            moga tego nie rozumiec..no coz..oni nie zachodza w ciaze to moga nie wiedziec
            co znaczy sie jej obawiac..ale ze Wy dziewczyny tego nie rozumiecie.. Przeciez
            jak zbierze sie na odwage to pewnie pojdzie po test a poki co to sie boi wiec
            nie wpedzajcie jej w depreche.
            • Gość: xyz Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 22:33
              to skoro uzywa zabiezpieczen, to nie powinna sie obawiac w ciazy a jak sie jej
              obawia, niech seksu nie uprawia skoro nie dorosła... zawsze moze sie zdarzyc
              przypadek ze bedzie wpadka.ehhh
              • betti22 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 20.01.07, 22:38
                Gość portalu: xyz napisał(a):

> to skoro uzywa zabiezpieczen, to nie powinna sie obawiac w ciazy

zawsze moze sie zdarzyc
                > przypadek ze bedzie wpadka.ehhh

no i wlasnie tego przypadku ona sie obawia wiec jej panikowanie jest jednak
                moim zdaniem uzasadnione
        • femine1987 Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 20.01.07, 20:13
          sluchaj...nie wiem,ile masz lat,ale rzeczywiscie niestety musze sie zgodzic z
          niektorymi osobami,ze histeryzujesz...z drugiej jednak strony rozumiem
          Cie,poniewaz rok temu dokladnie dwa tygodnie lutego,az do Walentynek mialam ten
          sam problem..rowniez schizowalam,czy nie jestem w ciazy...ginekolog-nawet
          prywatny-nie mial miejsc,test mi w ogole nie wychodzil (najprawdopodobniej
          trafilam na kiepskie wydanie),a moj okres spoznial sie 2 tygodnie...tylko,ze ja
          mialam nico wieksze ku temu podstawy,poniewaz nigdy w zyciu nie spoznil mi sie
          okres-zawsze wypada ksiazkowo,co 28 dni. a okolo miesiaca wczesniej pekla nam
          prezerwatywa podczas wspolzycia...do dzis zle to wspominamy,tym bardziej,ze
          oboje studiujemy,ja medycyne,on medycyne ratunkowa...:/:/:/ nie martw sie na
          zapas,bo dodatkowo sobie opoznisz termin...poczekaj,az bedziesz miala wynik
          testu. Pre test zazwyczaj jest bardzo dokladny. w aptece za ok.10zl.
    • agatka_to_ja Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 20.01.07, 20:44
      My rozumiemy, ze zrobienie testu ciazowego, ale zrobienie go czy niezrobienie
      nie wplywa na istnienie badz brak ciazy.
      Wczesniej czy pozniej dowiesz sie, czy to nie ciaza.
      A chyba lepiej wiedziec wczesniej.
      reszta okres czesto spoznia sie s powodu schizy ciazowej - wiec lepiej zrobic
      test, przekonac sie, ze nie jest sie w ciazy, wyluzowac i wtedy przychodzi
      okres.
      No i w twoim przypadku szybka wizyta u ginekologa.
      Skoro w przychodniach termin jest dopiero na 2 lutego - moze pojdz prywatnie do
      ginekologa?
      polecam forum
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
      • zalamana_kobietka Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( 21.01.07, 22:26
        Powiedzialam sobie ze jesli dzisiaj znowu nic to ide po test, bylam juz
        zdecydowana.... A tu niespodzianka DOSTALAM OKRES!!!! =D
        Boze co za ulga... Najlepsze na dodatek jest to ze juz dziaj nie mam goraczki:)
        Podejrzewam ze to wszytko pewnie przez ta infekcje!
        Co jak co ale odrazu jak mi sie skonczy okres to ide do gina wyjasnic ta sprawe
        do konca i przy okazji po tabletki!

Przede wszytkim chcialam podziekowac tym, ktorzy wykazali sie swoja
        wyrozumialoscia:)
        Betti22 - dzieki, wiesz dokladnie to co czulam, dzieki wielkie za wsparcie i
        zrozumienie:)

Jeszcze oczywiscie musze sie odgryzc:P
        > "o skoro uzywa zabiezpieczen, to nie powinna sie obawiac w ciazy a jak sie jej
        obawia, niech seksu nie uprawia skoro nie dorosła... zawsze moze sie zdarzyc
        przypadek ze bedzie wpadka."

tak wiec nie powiesz mi ktos kto sie zabezpiecza nie obawia sie ciazy! skoro sie
        przed nia zabezpiecza to rozumie sie to chyba samo przez sie! To w takim razie
        wg Ciebie kazdy kto uprawia seks przed malzenski nie dorosl tak???:| bo tylko w
        momecie kiedy planujesz ciaze to sie jej nie obawiasz a skoro sie zabezpieczasz
        i mimo to cos jest nie tak to chyba histeria az tak bardzo nie zaskakuje!
        Wniosek z tego taki ze to co napisales jest bez sensu:P heh...

W przyszlosci bardzo chce miec dziecko i kiedy bede na to w pelni gotowa napewno
        wyczekiwanie na ciaze bedzie milym przezyciem... Dlatego to straszne jak takie
        nastawienie moze sie zmienic przez przypadek, przez nie planowana ciaze...
        Osobiscie jako kobieta uwazam ze nie ma chyba na swiecie nic piekniejszego niz
        kochac sie z osoba ktora sie strasznie kocha z mysla ze robi sie to po to by
        narodzilo sie w Tobie nowe zycie...:)
        Taka mala refleksja na koniec;)

pozdrawiam
    • Gość: dronio Re: POMOCY.....Czy to ciaza....;((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 19:05
      A może masz uczulenie na prezerwatywy? Skoro po stosunku objawy się nasilały? Ja mam na lateks, nawet rękawiczek jednorazowych nie mogę używać. Zastanów się nad tym. I nie stresuj się tak bardzo tylko zrób szybko test. Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka