Dodaj do ulubionych

DEPILACJA OKOLIC BIKINI

IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 10:22
chciałabym poruszyć temat depilacji w okolicach bikini.nie wiem jak wy ale
ja depilując się w tamtych miejscach mam zawsze takie czerwone małe
krostki,tak jakby jakąś wysypkę.nie wiem co mam zrobić aby temu
zaradzić.próbowałam różnych sposobów,ale najczęściej depiluję się
jednorazową maszynką.oglądając zdjęcia dziewczyn w strojach kąpielowych
zazdroszczę im takiej gładziutkiej skóry w tamtych miejscach.nawet nie mogę
sama założyć stroju kąpielowego,bo dookoła widać czerwone krostki.doradzcie
mi co wy robicie,żeby nie mieć tego co mi wyskakuje?albo może nie macie
takiego problemu?jak się ładnie i gładko wydepilować?co zrobić żeby skóra w
tamtym miejscu była równie gładka jak pozostałe części ciała?pomóżcie i
piszcie!!!za wszystkie porady serdecznie dziękuję!pa.
Obserwuj wątek
    • Gość: a_ Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.ltk.com.pl 27.04.03, 12:31
      no własnie...mam dokładnie to samo...chyba zbyt wrażlia skóra, nie pomaga ani
      krem, ani pianka, ani maszynka, a golarka nie jest zbyt skuteczna...:(
      czy naprawdę jedyny sposób to depilacja laserem u kosmetyczki??
    • Gość: Kaśka Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.bedzin.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 12:57
      ZINERYT -kupcie sobie w aptece. Nie pamietam ceny- ok 30 zl. Mozecie
      zaryzykowac. Mi po ok. 6 miesiacach stosowania bardzo pomogl i juz nie mam
      tych problemow.Trzeba go stosowac zaraz po goleniu-nog, okolic bikini ...
      Dokladnie nic nie pomijajcie. Mysle ze mozecie zaryzykowac. Najlepiej przed
      goleniem umyjcie nogi jakims nawilzajacym zelem pod prysznic np.z AVONu z seri
      So-Soft. a pozniej golenie i zineryt. po tym jak wsiaknie jakis kremik
      nawilzajacy. pozd.
    • axa7 Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI 27.04.03, 17:36
      Je tez mam taki problem -a zwłaszcza latem!Koleżanka powiedziała mi że depiluje
      włoski pensetką - pomyślałam że zwariowała i że to boli.Ale spróbowałam.Po 1)
      nie jest to wcale bolesne po 2)Mam spokój na 2 tygodnie i po 3)Rzadnych
      podrażnień!!!(jest to troche czasochłonne ale wrto!)
      • daffne Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI 27.04.03, 18:13
        axa7 napisała:

> Je tez mam taki problem -a zwłaszcza latem!Koleżanka powiedziała mi że depiluje
        >
        > włoski pensetką - pomyślałam że zwariowała i że to boli.Ale spróbowałam.Po 1)
        > nie jest to wcale bolesne po 2)Mam spokój na 2 tygodnie i po 3)Rzadnych
        > podrażnień!!!(jest to troche czasochłonne ale wrto!)
        ------------------
        Wlasnie !!! Tez kiedys sie golilam , uzywalam przeroznych rzeczy , nic nie pomagalo.Pozniej wpadlam na pomysl wydepilowania ich wlasnie pensetka , troche to trwalo ale oplacalo sie , pare tygodni bez wlosow , odrastaja slabsze , i mniej zaczerwien kiedy odrastaja.Bol niewielki jest tylko za pierwszym razem , moze byc i za drugim razem...ale z kazdym razem mniejszy..Ja z racji tego zaopatrzylam sie w depilator do nog i okolic bikini zeby juz sie dlugo nie meczyc pensetka.Odkad depiluje sie depilatorem nie mam zadnych krosteczek itp.Aha. Kiedy czuje , ze wloski zaczynaja juz mi odrastac smaruje te miejsca grubsza warstwa balsamu .Krosteczek nie ma.
        Zycze powodzenia i pozdrawiam:)
        • Gość: mała Mi Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.isk.net.pl / 192.168.1.* 03.05.03, 07:29
          zwariowałyscie z tą pensetką? też tak zrobiłam kiedys, nad górną wargą, przez
          opierwsze tygodnie efekt jest ok, a potem nie wiadomo kiedy rosną takie mocne
          włosy,że jedynym ratunkiem jest laser. mnie to kosztowało ponad 1000zł. to
          żadna metoda depilacyjna.
          • Gość: Isztar Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 16:48
            Gość portalu: mała Mi napisał(a):

> zwariowałyscie z tą pensetką? też tak zrobiłam kiedys, nad górną wargą, przez
            > opierwsze tygodnie efekt jest ok, a potem nie wiadomo kiedy rosną takie mocne
            > włosy,że jedynym ratunkiem jest laser. mnie to kosztowało ponad 1000zł. to
            > żadna metoda depilacyjna.

A jak dla mnie bomba, zwlaszcza w porownaniu z goleniem, no co Ty. Tez bym
            chciala laserem, najlepiej i nogi i pachy i bikini tylko chyba mnie na to nie
            stac ;)
          • Gość: vercia Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 21:03
            czy mozecie napisać jak to dokładniej wygląda z tym laserem, czyli m.in. ile
            zabiegó trzeba wykonać, ile one kosztują, i na jak długo to wogóle starcza....
            A jeśli jeszcze wiecie gdzie to w Wawie można wykonać to byłaby bomba....
            Zgóry wielkie dzięki i pozdrowionka....
    • Gość: magda Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.elartnet.pl 03.05.03, 15:14
      Hmmm, a co poradzicie mi?Najpierw golilam - nie bylo zadnych problemow ale
      wlosy stawaly sie coraz grubsze, a to codzienne golenie bylo denerwujace
      zwlaszcza w wakacje. Dlatego pomyslalam ze warto zastosowac kremy type Veet.
      Niestety to nie dla mnie. Wlosy mozna bylo usunac tylko czesciowo i tak
      zostawaly przy samej skorze. Potem przyszedl czas na wosk- troche bolalo ale na
      poczatku efekt byl zadowalajacy, niestety po pewnym czasie zaczely sie pojawiec
      krostki i wlosy zaczely wrastac. to bylo najgorsze . zaczelam usuwac je potem
      penseta, ale krostki zostaly a wlosy nadal wrastaja.
      Prosze pomozcie
      • Gość: Magda Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.citynet.pl / 192.168.1.* 03.05.03, 23:27
        W Twoim wypadku, zaczęłabym zbierać na depilację laserową
      • Gość: mila Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.mielno.sdi.tpnet.pl 07.06.03, 19:31
        U mnie jest podobnie-na poczatku golenie,potem pęsetka,depilator...A problem jak byl tak jest.Teraz kiedy wrocilam do maszynki wloski nadal wrastaja a krostek i tak nie moge sie pozbyc.Teraz odkladam pieniadze na depilacje laserowa.Mysle ze choc drogie,to jest to najlepsze rozwiazanie.pozdrawiam.
    • Gość: Ania Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.05.03, 16:49
      czesc.
      Mi pomoglo to,ze za kazdym razem przed goleniem zagotowuje wode w czajniku i
      polewam niä maszynke.Z nowä przed goleniem robie to samo.Potem jedynie wcieram
      jakis krem nawilzajäcy.Pozdrawiam.
      • daffne Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI 04.05.03, 00:02
        Przed kazda depilacja nogi czy tez okolice bikini nalezy rozgrzac pod ciepla woda.Skora sie wowczas rozciaga i jest lzej sie zdepilowac ... Jeszcze raz powiem....kiedy ja juz czuje , ze wloski odrastaja nakladam na te miejsca wieksza ilosc balsamu wtedy wloski sie az tak mocno nie wrastaja , a podczas prysznicu uzywam twardszej gabki . Nie ma "bata" nie wrosna sie :-)
        Pozdrawiam:)
        p/s Magda nie kazdego stac na usuniecie zbednego owlosienia metoda laserowa....
    • axa7 Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI 04.05.03, 10:07
      Ja sie nie wycofuje!Dla mnie nadal najlepszym wyjściem jest pensetka(lepszy by
      był depilator ale niestety nie posiadam!).Chodzi o to żeby wyrwać całego włoska
      wraz z cebulką -wtedy nie dochodzi do stanu zapalnego.Może nie dla wszystkich
      to dobra metoda ale polecam spróbować!
      Oczywiście najlepsze wyjście z sytuacji to depilacja laserowa -ale daffne ma
      racje,mało kogo na to stać!POZDRAWIAM!!!
    • Gość: kala Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.czerniakowska.pl / 192.168.2.* 29.05.03, 11:45
      Też miałam ten problem dopóki używałam maszynki. Teraz używam wosku w
      plastrach. Troszkę boli, ale się opłaca. Efekt jest długotrwały, a włoski
      odrastają coraz słabsze. Polecam ten właśnie sposób. Pozdrawiam :)
    • Gość: lucy Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.03, 12:01
      Dziewczyny, tak zachwalacie depilatory ale mnie to strasznie boli.!!!!
      Może macie jakiś sposób na zmniejszenie bólu??? bo nie uwierze, ze was to nic
      a nic nie boli... PaPa
      • Gość: kasandra Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.05.03, 12:38
        to boli ale tylko na poczatku, najtrudniej przylozyc depilator do nogi,potem
        skora jest takjakby sparalizowana,bo nie nerwy nie nadazaja z produkcja
        substancji przekazujacych impulsy...dlatego bolu prawie nie czuc...ale i tak
        obiecalam sobie ze jak tylko zarobie troche kasy ide na laser:( mam juz dosyc
        tej meczarni
        • nike32 Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI 31.05.03, 01:45
          a ja musze przyznac ze wyprobowlam wasz sposob depilowania pensetka i hmmm
          musze powiedziec ze efekty sa spoko i nie ma krostek ktore mnie tez
          denerwowaly hmmm fakt troche pracochlonne zajecie ale sie oplaca kto chce
          depilatorem to moze ale ja nie dalabym rady depilowac nim okolic bikini za
          zadne skarby... nom cos za cos ale efekty potwierdzam sama- te dotyczace
          bikini!, dzieki za info
          • Gość: Isztar Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 16:46
            Tez myslalam, ze nie tkne nigdy okolic bikini depilatorem, ale sprobowalam i
            nie jest tak strasznie ;) a jak zaczyna w ktoryms miejscu bolec za bardzo, to
            sobie dokanczam pensetka. Pozdro
            • Gość: markoska Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.warszawa.tktelekom.pl 31.05.03, 18:55
              te kremu typu Veet to bujda, dochodzą teraz te kremy co włosy schodzą
              gąbeczką, fakt, że jak będę mocno tarła to zejdą nawet zwykłą. penseta? będę
              zdesperowana to skorzystam, ale czemu my się musimy tak męczyć.
              • Gość: Isztar Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 20:34
                Nie musimy :) Tylko to jakos tak ladniej wyglada ale jak ktos nie lubi to bez
                przymusu :) A kremy faktycznie sa DO NICZEGO.
    • Gość: Erotomanka Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: 80.51.251.* 02.06.03, 22:25
      ehh pensetka? kurcze to chyba duzo czasu zamuje, ale chyba zobacze jak to
      jest..:))
      macie racje kremy sa beznadziejne.. probowalam raz i oddalam siostrze hehe

mam dwa pytanka
      1, czy golicie cale owlosienie w okolicach bikini ? bo mi jakos trudno tam sie
      dostac hehe
      2.ile kosztuje depilator, tak okolo... i czy bardzo boli...
      • Gość: cara Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 07:19
        Pensetka nie wzbudza mojego zaufania.Mysle,ze to nie jest najlepsze rozwiazanie.
        Dlugo trwa i wcale nie jest bezbolesne.Najtanszy depilator jaki widzalam
        kosztowal w granicach 100zl.Mysle,ze taki mozesz spokojnie kupic.Chociaz nie
        polecam uzywania go do okolic bikini.Ja nie znalazlam jeszcze dobrego sposobu
        na depilacje tych okolic.
        Pozdrawiam
    • Gość: koholog Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.crowley.pl 03.06.03, 09:52
      Miałam z tym wielki problem - wrastały mi włoski, robiły sie krostki.
      Zaoszczędziłam trochę pieniędzy i poszłam na laser - bardzo dobra sprawa. Po
      dwóch zabiegach włoski mam zdecydowanie słabsze, rzadsze i mniej widoczne. Może
      wybiorę się keidyś na trzeci zabieg, ale na razie mam wyczerpany budżet :)
      Ale o laserze radze myśleć jesienią albo zimą - po zabiegu trzeba uważać z
      chemią i opalaniem, mogą się zrobić przebarwienia.
      • Gość: gunia Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.03, 09:54
        a jeśli moge wiedzieć, ile kosztuje taki zabieg laserem?? bardzo drogi jest??
        • Gość: koholog Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.crowley.pl 03.06.03, 11:01
          Za jeden płaciłam chyba chyba 200 zł (o rany, a może 300? nie pamiętam ,
          ratunku, laser zniszczył mi pamięć ;)))... To zależy od tego, jak bardzo do
          chcesz mieć wydepilowane - czy tylko te włoski, co wyrastaja na nogi, czy chesz
          mieć tylko "paseczek" zostawiony... Zadzwoń do jakiegoś gabinetu i zapytaj -
          reklamy są np. na ostatniej stronie Wysokich Obcasów.
          Zdaje się, że 3 zabiegi są zwykle standardem, jeśli chcesz się pozbyć włosków;
          bywa, że jeśli konieczny jest czwarty - masz go za pół ceny.
    • Gość: erotomanka Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: 80.51.251.* 03.06.03, 13:26
      uhm jak 200-300 zl to nie tak drogo...

tylko czy to boli ? i czy mozna sie pozbyc wszytkich wwloskow, zeby mniec taka
      tam skora jak ma niemowlaczek :))
      • Gość: koholog Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.crowley.pl 03.06.03, 13:35
        Troche boli... Jak to poparzenie... I smarować trzeba potem i dbać...
        • Gość: vercia Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 21:17
          a nie ma jakichś środków znieczulających, bo nogi to jeszcze, ale bikini albo
          paszki to raczej nie. Jejku jak ja by tak chciała raz na zawsze się pozbyć
          tych włosów paskudnych!!!!!
          ps. tak trochę z innej beczki.....czy któraś z was robiła eksperyment z
          farbowaniem dolnych włosków....???? JAkieś pomysły macie moze, żeby sobie nie
          zrobić krzywdy farbą, może są jakies specjalne....??? Prosze, napiszcie jak
          coś wiecie na ten temat.....
    • Gość: milka Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 03.06.03, 20:54
      hej ! ja uzywam depilatpora zarówno do nóg jak i okolicy bikini, nie est to
      moze przyjemne ale uważam że lepsze to niz maszynka, wloski wolniej odrataja i
      sa delikatniesze, czasami cholernie boli, zalezy od dnia,
      i powiem wam , że wole sobie golić depilatorem okolice bikini niż nogi, niej
      mnie w tym miejscu boli, ( nie zmienia to jednak faktu że chcialabym sie wybrac
      na laser, ale kasa.....), depilatorem boli (ale można sie przyzwyczaic), no
      jest to czasochlonne
      pozdrawiam:-)
      • Gość: Ola Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 15:28
        Wszędzie szukam informacji o depilowaniu miejsc intymnych i jak do tej pory
        nigdzie nie znalazłam żadnych artykułów na ten temat a wy dziewczyny
        depilujecie te miejsca bo ja mam z tym straszny dylemat a głupio mi jest się
        pytać koleżanek z bikini to nie mam problemu bo nie mam tak dużo włosków
        napiszcie co o tym sądzicie i co wy stosujecie i jak i czy depilujecie te
        miejsca dzięki
        • Gość: Ewa Re: DEPILACJA OKOLIC BIKINI IP: 195.205.114.* 08.06.03, 07:07
          Bardzo się cieszę, że temat golenia bikini wreszcie ktoś poruszył. Jak to
          dobrze, że to forum istnieje. Z pensetkaą owszem spróbuję, plastry kupiłam
          niedawno ale nie wyrywają wszystkich włosów- w moim przypadku prawie w ogóle-
          może coś nie tak robię? Po goleniu maszynką mam jeszcze więcej włosków. Jest to
          dla mnie trochę wstydliwe ponieważ golić odrosty trzeba a ja mam chłopaka no i
          jakoś muszę to przed nim ukrywać... Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.
          Dlaczego faceci się nie przejmują, że np. z tyłka im włosy wyrastają?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka