lidzia18 01.04.07, 17:20 no wlasnie tak mn ie to ciekawi strasznie. kolo 600zl?? czy wiecej?? bo slyszlama ze tabletki sa tansze niz sam zabieg? jak to jest:/?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kalmia Re: Ile kosztuje aborcja? 01.04.07, 17:26 pewnie zależy od miasta, w moim 3000. Odpowiedz Link Zgłoś
lidzia18 Re: Ile kosztuje aborcja? 01.04.07, 17:30 o rany tak duzo:O w zyciu bym sie nie spodziewala ze az tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eVa Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:51 od 1000 (najmarniej) w górę. oscyluje koło 2 - 3 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 18:56 a co chcesz usunąc? Odpowiedz Link Zgłoś
oregano29 Re: Ile kosztuje aborcja? 01.04.07, 19:28 trzeba bylo pomyslec o konsekwencjach zanim szlas do lozka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: picobello durne pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.07, 19:40 pojscie do wiezienia,a nie mowie o wyrzutach sumienia na starosc,w przypadku gdy to jest po raz pierwszy na starosc Odpowiedz Link Zgłoś
lidzia18 Re: durne pytanie 01.04.07, 20:55 ja nie jestem w ciazy!!!!!!!!! ciekawi mnie to tylko;) Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: durne pytanie 01.04.07, 21:04 ciekawi? a po co? tak na wszelki wypadek? to nie forum aborcyjne... sio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwka Re: durne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.07, 21:45 ciekawi?? dziwne bo nic nie ciekawi bez przyczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martishia7 Re: durne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 22:35 Kobieta nie jest karana za przerwanie ciąży. Karane są osoby które pomagają lub usuwają ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 Re: Ile kosztuje aborcja? 02.04.07, 20:10 > w tv mówili, ze 3000-6000. Tak mało, moredercy chyba niczego się nie boją, pewnie policja jest mało aktywna w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u2 Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.aster.pl 04.04.07, 23:11 0d 3000 do 5000PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 23:16 O, już, olaboga- "wyżutach sumienia do końca życia", jej jaki lament... Ja gdybym zaszła (mimo że biore tabletki anty.) ale po usunięciu (oczywiście do 3 tyg) czułabym ulge a nie... Poprostu NIE CHCE ktoś to nie chce, każdy ma swoje zdanie chyba nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: td Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.freedom2surf.net 06.04.07, 14:27 Gość portalu: :/ napisał(a): > po usunięciu (oczywiście do 3 > tyg) czułabym ulge a nie... naprawde myslisz, ze tylko ulge? Ulge to mozesz poczuc jak Ci sie chce bardzo siusiu i w koncu bedziesz miala mozliwosc sie wyproznic... > Poprostu NIE CHCE ktoś to nie chce, każdy ma swoje zdanie chyba nie? zdanie swoje, owszem , mozna miec... ale to nie kawalek materialu, ktory mozna sobie tak po prostu wyrzucic od niechcenia... a jesli uwazasz inaczej to jeszcze chyba nie doroslas emocjonalnie...a co za tym idzie, nie powinnas wspolzyc dziecinko... Odpowiedz Link Zgłoś
betti22 Re: Ile kosztuje aborcja? 05.04.07, 00:47 "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien"... sorry ale to jest temat na ktory raczej sie nie powinno dyskutowac..chyba ze sie to przezylo..bo zadna z Was drogie kobiety nie jest w stanie powiedziec jakby sie zachowala gdyby byla w niechcianej ciazy (np z gwaltu) .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAA!!!!!!!!!!! Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.smstv.pl 06.04.07, 00:05 Gwałt gwałtem w tym momencie to nie nasza decyzja, nie współżyjemy dobrowolnie i raczej z gwałcicielem neiplanujemy dzieci...co innego świadome wspólżycie...jeśli nie chcesz mieć dzieci poprostu zabezpiecz się odpowiednio i uważaj, a nie opowiadajcie bajki o tym, że "to moja decyzja czy chce mieć dziecko"- jak nie chesz to pomyśl o tym wcześniej. Jednak po tym forum widze, że do niektórych niedorosłych panienek to nie dociera, a potem padają pytania "ile kosztuje aborcja" może się rozeznaj ile kosztują tabletki antykoncepcyjne, prezerwatywy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
moviemann Re: Ile kosztuje aborcja? 06.04.07, 13:47 Jestem facetem , który jako jeden z pierwszych demonstrował pod Sejmem o zachowanie prawa kobiet do aborcji . Skutecznie , albowiem pomimo faktu że była to pierwsza , do tego nie zalegalizowana demonstracja obywatelska , zostaliśmy my przedstawiciele demonstrujących ludzi zaproszeni na rozmowę do parlamentu . Rozmawiał z nami b Marszałek Sejmu p Olszewski . Zawsze stałem na stanowisku że człowiek ma prawo do decyzji , oczywiście w rozsądnym zakresie co robi z własnym organizmem . I tak jak w przypadku ustawowo określonego progu dojrzałości płciowej na 15 rok życia człowieka nie istnieje zakaz ani też nakaz współżycia w ww parametrach . Prawo do samostanowienia jakie ponoć ma każdy z nas uważam za pogwałcone w przypadku prawa aborcyjnego . Żerowanie przez polityków na temacie aborcji jest jedną z najochydniejszych form uprawiania polityki . Jeżeli komukolwiek zagląda w oczy widmo aborcji to jest to moim zdaniem tragedia osobista , jednakowoż wyznaję pogląd że ludziom należy pomagać a nie skazywać ich na dodatkowe szykany . Dawniej zabieg aborcji wykonywany w placówkach medycznych dawał na choć trochę bezpieczeństwa poszkodowanej kobiecie . Sąd etyczno moralny był i jest poza zakresem medycznym . Z czysto praktycznego podejścia do rzeczywistości śmiem twierdzić że na aborcji zarabia się obecnie o wiele większe pieniądze niż kiedyś . A przecież zjawisko nie zniknęło pomimo jego penalizacji . Żałuję że jesteście na to skazane . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n76 Re: Ile kosztuje aborcja? IP: 81.210.22.* 06.04.07, 13:57 Ja też jestem facetem i uważam, że każda z Was ma swoje sumienie i decyzja powinna być pozostawiona Wam! W życiu może zdarzyć się tyle różnych sytuacji, których ja nawet nie jestem sobie w stanie wyobrazić. PS. Pod sejmem niestety nie protestowałem, bo tam ciężko zaparkować;). ALE TRZYMAM ZA WAS KCIUKI W TEJ WALCE Z WŁADCAMI OBCYCH MACIC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fe Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 00:16 A co z opinia zabijanego. Ciekawe co by powiedział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 01:51 zabijanego? to urodz sobie dziecko z gwaltu ,dziecko z powaznymi wadami rozwojowymi albo dziecko w sytuacji gdy wiesz ,ze na pewno umrzesz? ciekawe czy nadal bys byla /byl taka zwolenniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAAA!!!!!! Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.smstv.pl 07.04.07, 14:13 Widze, że nikt nie zauważa jednej zasadniczej różnicy między aborcją, która jest w tej chwili dozwolona w Polsce(aborcją, która ma za sobą jakieś argumenty, bo ratujemy życie kobiety, albo dajemy jej wybór czy chce dziecko które będzie dzieckiem nienawiści- bo jest owocem gwałtu)a aborcją wykonywaną przez kobiety, którym poprostu tak wygodniej, które zachowują się jakby nie znały innych metod (antykoncepcja). Pierwszego "typu" aborcji nie sposób potępiac, ale jeśli chodzi o drugi...to sory, ale nikt nie przekona mnie, że mamy wolny wybór!!! Dla mnie wybór kończy się w momencie w którym decyduje się na współżycie i konkretną metodę antykoncepcji (nie mam tu na myśli kalendarzyków czy innych kościelnych metod "planowania rodziny"- bo to bezsens). Napisze tylko tyle: MYŚLCIE CZASEM CO ROBICIE TO NIE BOLI Odpowiedz Link Zgłoś
moviemann Re: Ile kosztuje aborcja? 07.04.07, 15:04 A przypadek pani Tysiąc ? Piszesz o "dozwolonej" aborcji - popatrz na realia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blu Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 15:06 no wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
moviemann Re: Ile kosztuje aborcja? 07.04.07, 15:52 Właśnie przeciwko zaistnieniu takich zdarzeń protestowałem prawie dwadzieścia lat temu . Żałuję że nieskutecznie , za co wszystkie skrzywdzone obecnym prawem Panie ogromnie przepraszam . Swoją drogą zastanawia mnie zadufanie osobników wypisujących zdania typu : trzeba było się zabezpieczyć ; zanim zaczniesz uprawiać seks to zię zastanów itp itd etc . Jeden\na z drugim\ą zanim zaczniesz kopać innych najpierw się zastanów i jak wyżej , bo przecież już ponad 2000 lat temu pewien niegłupi gościu powiedział : "kto z was jest bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem" Czego wszyskim mądralom wraz ze świątecznym nastrojem życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n76 Aborcja dla każdego !!! IP: *.centertel.pl 07.04.07, 19:29 Moim skromnym zdaniem aborcja powinna być ogólnie dozwolona. Oczywiście do momentu kiedy dziecko jeszcze nie przypomina dziecka (nie wiem kiedy to, ale mamy chyba lekarzy, którzy mogliby to jakoś zdroworozsądkowo określić - coś ala ten 12 tydzień). Te zabiegi, które są w tej chwili dozwolone (efekt gwałtów, komplikacje zdrowotne - ) powinno się robić w ramach ubezpieczenia, ale każdy taki przypadek powinien być gruntownie zbadany przed podjęciem decyzji. Natomiast pozostałe w myśl zasady - "chcesz - to się skrob i płać". A jeśli nie pozwala Ci sumienie, jesteś katoliczką, itp. - to się nie skrob. Myślę, że aborcja jest na tyle wielkim dramatem dla kobiety, że nie byłaby stosowana jako środek antykoncepcyjny. A nawet jeśli to co mi do tego - każdy się bije za siebie. I jestem zdania, że lepiej usunąć zygotę niż umrzeć rodząc 12te dziecko, które będzie całe życie przymierało głodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: Aborcja dla każdego !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 21:46 zygote? o czym ty mowisz ?? tej zygocie w 4 tyg zaczyna bic malutkie serduszko... ma zarysy konczyn, widac kregosłup... i pomimo ze w pierwszym miesiacu ma ok 5mm kiedys powie do ciebie "mamusiu" albo "tatusiu" bedzie cie kochac i sie do ciebie przytulac...i dla takich momentow warto czasem pomyslec, zanim zrobi sie cos glupiego, czego mozna zalowac do konca zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
moviemann Re: Aborcja dla każdego !!! 07.04.07, 21:56 zgadzam się należy myśleć Czasem jest to jednak zbyt bolesne i zbyt trudne . Niektórym ludziom nie jest dane szczęśliwe życie .A w bezmiarze nieszczęścia dodatkowa katorga czasem ich przerasta . Wszyscy jesteśmy i tylko i aż ludźmi . Warto o tym pomyśleć i o tym pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n7 Do Hanuli IP: *.centertel.pl 08.04.07, 08:32 Nie wiem czy to zygota czy może zarodek czy co innego. Jak zwał tak zwał. Skoro Ty w 4 tygodniu ciąży przy 5-cio milimetrowym "wzroście" płodu czujesz i widzisz jego bicie serca i zarysy kończyn - to się nie skrob. Ja po prostu jestem za tym, żeby kobiety miały możliwość swobodnego decydowania o tym. Każda w swoim przypadku, a nie za wszystkie - te stare baby co już nie mogą, posłowie co nigdy nie zajdą w ciążę albo katolicy (bo to nie Watykan, tylko jednak nadal świeckie). I skoro aborcja to zwykłe morderstwo, to dlaczego za aborcję można dostać karę rzędu (chyba) 3 lat więzienia, a za zabójstwo - nawet dożywocie? A poza tym takie zabiegi zawsze były i będą. Więc lepiej, żeby można było zapłacić i zrobić to w klinicznych warunkach, niż w garażu pod Grójcem albo na Białorusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: Do Hanuli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 09:53 Moze i masz rcaje... ale wedlug mnie aborcja powinna byc uznana tylko jezeli dziecko ma byc powaznie chore, lub jest zagrozenie zycia matki. Ale nie, jezeli dziewczyna chce to zrobic, bo poniosla ja chwila albo zrobila to z kimkolwiek po imprezie. Po to mamy mozg, zeby go uzywac.I po to ktos wynalazl antykoncpecje, zeby ja stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n76 Re: Do Hanuli IP: *.centertel.pl 08.04.07, 10:12 Gość portalu: hanula napisał(a): > Ale nie, jezeli dziewczyna chce to zrobic, bo poniosla ja chwila albo zrobila t > o z kimkolwiek po imprezie. Czyli uważasz, że w takiej sytuacji lepiej byłoby gdyby dziecko urodziło się i było niekochane, nie znało/miało ojca, a rodzina traktowała je jak bękarta i czarną owcę? Po to wszyscy mamy mózgi, żeby każdy myślał za siebie. A nie jakaś garstka za 40 milionów ludzi! Obawiam się, że ciężko będzie mnie przekonać - jestem na dodatek za legalizacją burdeli, ślubami cywilnymi dla homoseksualistów, eutanazją i całkowitym zniesieniem instytucji immunitetu poselskiego;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: Do Hanuli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.07, 21:05 > Czyli uważasz, że w takiej sytuacji lepiej byłoby gdyby dziecko urodziło się i > było niekochane, nie znało/miało ojca, a rodzina traktowała je jak bękarta i > czarną owcę? a widziales kiedys noworodka? male dziecko ? watpie,zeby bylo niekochane bo takiej kruszynki poprostu nie mozna nie kochac. A z jakiej racji ma ono umrzec? bo matka nie miala rozumu ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n76 Re: Do Hanuli IP: *.centertel.pl 08.04.07, 23:57 Nie, co Ty - nie widziałem nigdy, nawet w TV. Do Twojej wiadomości - bawię się z synem mojej dobrej koleżanki odkąd skończył 3 miesiące. Teraz ma dwa lata. Jest boski. Chyba nie zauważyłaś, że ja nigdy nie napisałem, że sam zgodziłbym się na aborcję. I nie piszę o mordowaniu narodzonego dziecka, tylko o usunięciu czegoś co jeszcze przypomina mimo wszystko bardziej wyrostek robaczkowy niż człowieka. Czy Twoim zdaniem kochane były te wszystkie "kruszynki", które matki wyrzuciły z 10tego piętra albo na śmietnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: Do Hanuli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.07, 10:54 Matki wyrzucajace dzieci na smietniki,przez okna itp sa niezrónoważone psychicznie. A pomimo to, ze ty nie zgodziłbys sie na aborcje, jestes za jej zlegalizowaniem? wiec czemu ? Ja sie na to nigdy nie bede zgadzac i bede potepiac takie kobiety,ktore zrobily to badz chca zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n76 Re: Do Hanuli IP: *.centertel.pl 09.04.07, 12:55 Gość portalu: hanula napisał(a): > A pomimo to, ze ty nie zgodziłbys sie na aborcje, jestes za jej zlegalizowaniem > ? wiec czemu ? Bo ja w przeciwieństwie do Ciebie uważam, że każdy ma prawo decydować o sobie. A potem ponosić tego konsekwencje. Czy Ty w ogóle miałaś kiedyś do czynienia z aborcją? Czy mówisz o czymś co znasz tylko teoretycznie, ze słyszenia? Cyz wiesz ile trwa podjęcie decyzji o tym, ile trwają badania przed zabiegiem, ile trwa zabieg, ile kobieta dochodzi po nim fizycznie i psychicznie? Pewnie nie wiesz, a chcesz decydować za innych. I nadal nie odpowiedziałaś mi dlaczego za skrobankę grożą 3 lata, a za zabicie "urodzonego" człowieka grozi dożywocie? I tu i tu życie poczęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Do Hanuli IP: *.icpnet.pl 10.04.07, 12:55 > Matki wyrzucajace dzieci na smietniki,przez okna itp sa niezrónoważone psychicz > nie. Czy niezrownowazone psychicznie sa tez wszytskie kobiety oddajace dzieci do domow dziecka, albo rodzice znecajacy sie nad swoimi pociechami? > A pomimo to, ze ty nie zgodziłbys sie na aborcje, jestes za jej zlegalizowaniem? > wiec czemu ? Ja sie na to nigdy nie bede zgadzac i bede potepiac takie > kobiety,ktore zrobily to badz chca zrobic... W swoich pogladach jestes bardziej radykalna niz kosciol katolicki. Tam mozna uzyskac przebaczenie. Nikt nie dal Tobie moralnego prawa do potepiania tych kobiet, wiec nie osadzaj ich w ciemno. Nie moge powiedziec co zrobilabym w takiej czy innej sytuacji, z mojej obecnej perspektywy moge stwierdzic, ze nie zdecydowalabym sie na aborcje. Ale jestem zwolenniczka prawa wyboru kobiet. Jezeli ktos bedzie chcial usunac ciaze, to mimo zakazow prawnych i tak to zrobi. Tyle tylko, ze najprawdopodobniej w znacznie gorszych warunkach higienicznych i za duzo wieksze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
moviemann Re: Ile kosztuje aborcja? 07.04.07, 19:52 Witaj n76 Tak właśnie było Tak było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temptation mniej niż niechciane dziecko!!!! IP: 212.160.172.* 12.04.07, 10:49 Miniej niż wychowanie niechcianego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IndiaTate n76 IP: 83.168.104.* 15.04.07, 16:40 Wódki mu dac, bo mądrze gada. Brawo, naprawdę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmf Re: n76 IP: 83.2.10.* 16.04.07, 17:54 moim zdaniem aborcja nie powinna byc olgnie dostepna o nie! tmy bardziej n76 ze lekarze powtierdzili,ze nie czegos takiego jak jescze nie dziecko i zawsze ZABIJA SIE DZiECKO to raz..poztaym jak ktos nie chce dziecka nie musi go zbaijac,moze je oddac do domu dziecka,trzeba najpierw myslec znaim sie pojdzie do lozka!a co do gwaltow i wtedy proszenia sie w sadzie o abrocje jest to fikcja,bo podczas gwaltu organizm naturlanie obrania sie przed zjaciem w ciaze co potwierdzaja ginekolodzy,bardzo zadko sie zdarza zie zgwalcona osoba jest w ciazy,poza tym zgwalcona osoba moze isc od razu do ginekologa po tego tabsa... aborcja powinna byc zabroniona i kara jak zywczajne zbaoijstwo lub jeszcze surowiej bo to w koncu zabojstwo bezbronnego dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IndiaTate Re: n76 IP: 83.168.104.* 17.04.07, 00:14 pewnie, zycie ma byc chronione od momentu poczecia az do naturalnej smierci. I wszystko ok. Tylko powiedz mi, co z matka, ktorej zycie moze byc zagrozone z powodu wlasnie tej ciazy? Kto jest wtedy bardziej chroniony - matka czy dziecko? I kto daje Ci prawo skazywac wtedy matke na smierc? Kto jest wtedy zabojca - Ty, bo zakazujesz aborcji i nakazujesz matce urodzic to dziecko kosztem wlasnego zycia, czy zabojca jest matka, ktora usuwa ciaze? Prosze, spojrzecie na ta sprawe troche szerzej. To nie tylko kwestia nieodpowiedzialnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: n76 IP: *.icpnet.pl 17.04.07, 13:36 zdaje sie ze w okolicach Bialki Tatrzanskiej jest osrodek prowadzony przez zakonnice zajmujacy sie specjalnymi dziecmi. Jest otoczony murem o wysokosci 4 metrow, a siostry zmieniaja sie co pol roku, potem musza przejsc terapie z psychologiem. Dlaczego? Bo te dzieci, to "eksperymenty natury" - czesc z nich urodzila sie bez kosci, inne maja sciegna na wierzchu, czesc z nich to bezmozgowce. Sa to najciezsze przypadki z calej Polski, z reguly nie zyja dlugo, ale zdarzaja sie wyjatki. Moze zglos sie na ochotnika do tego osrodka, popatrz co "potrafi" natura, a potem jeszcze raz nam napisz czy wszystkie dzieci powinny sie urodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n76 do mmf IP: 81.210.22.* 17.04.07, 13:55 Piszesz, że zawsze zabija się dziecko. Więc proszę wytłumacz mi tę niekonsekwencję - dlaczego za aborcję grożą 3 lata, a za zabicie "urodzonego" młodego bądź dorosłego człowieka grozi nawet dożywocie? I tu i tu jest życie poczęte. Poza tym piszesz, że trzeba myśleć zanim się pójdzie do łóżka. Oczywiście, tylko, że ciąża to nie mandat za przekroczenie prędkości - "konsekwencje" są na całe życie. I żeby była jasność - ja nie jestem zwolennikiem aborcji. Ja ze względu na płeć nie powinienem nigdy o tym decydować. Ja jestem ZA PRAWEM KOBIETY DO WOLNEGO WYBORU, zgodnie z własnym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n76 Re: n76 IP: 81.210.22.* 17.04.07, 14:00 Gość portalu: IndiaTate napisał(a): > Wódki mu dac, bo mądrze gada. > Brawo, naprawdę :-) Bardzo dziękuję, ale cholera nie mogę jeszcze przez trzy tygodnie bo jestem na diecie;D. O ośrodku w Białce Tatrzańskiej też słyszałem. Prawie z pierwszej ręki. Ale nawet w 0,001% nie jestem sobie tego w stanie wyobrazić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ile kosztuje aborcja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 11:11 Dyskusja ciekawa, owszem, ale nie do przeskoczenia. Każdy ma swoje poglądy i twardo sie ich trzyma. Nieporozumienia wynikaja z tego, że w tej dyskusji nie ma podziału na aborcje, bo sie kiedys zachcialo, a teraz zonk i na aborcje z gwaltu, choroby dziecka, matki... Ja wiem, że jedna strona nie przekona drugiej i taka polemika z góry jest skazana na niepowodzenie. Ale żeby nie pozostawiać golego posta dodam od siebie, ze jestem za tym, aby kobieta mogła decydowac o sobie i o tym czy chce urodzić gdy zostaje zgwałcona, gdy urodzenie zagraza jej zdrowiu i życiu albo gdy dziecko ma urodzic sie chore. Kobieta powinna miec prawo do podjęcia decyzji, czy temu podoła. W innym przypadku nie jestem zwolenniczką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś