Dodaj do ulubionych

cienie do powiek

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.07.03, 09:32
Czy ktoś mi pomoże i napisze, jakie cienie nie zbieraja się w załamaniach
powiek? Uzywałam Avonu, Oriflame, Joko, Inglot i kompletna beznadzieja.
Pomóżcie.
POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: cienie do powiek IP: *.acn.pl 06.07.03, 00:33
      Wiesz,chyba trzeba eksperymentować.Ja używam miss sporty i Oriflamu i nie
      zbierają mi się, więc nie wiem od czego to zależy.
    • Gość: maja Re: cienie do powiek IP: *.gdynia.mm.pl 06.07.03, 14:13
      Ja używam ostatnio cienie IsaDora i jestem bardzo zadowolona.Nie tylko nie
      zbierają się na załamaniach ale i nie sypią się przy nakładaniu. W moim
      przypadku dużo pomaga to, że przed nałożeniem cieni nakładam cieniutką warstwę
      pudru w kamieniu. Pozdrowienia!
    • kasia.lomanczyk Re: cienie do powiek 06.07.03, 14:54
      Kazde cienie, nalozone na baze pod cienie firmy Art Deco. Kosztuje okolo 30
      zl, malenkie pudelko ale niesamowicie wydajne, a kazde nawet najtansze cienie
      trzymaja sie na niej swietnie. Poczytaj na forum Uroda, ta baza byla szeroko
      opisywana, a ja potwierdzam ze jest rewelacyjna.
    • Gość: meg Re: cienie do powiek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.03, 16:30
      Nie obraź się, ale czego można oczekiwać od cieni po dziesięć złotych? Albo jak
      można kupować cienie oglądając je tylko na zdjęciu? Nie mówię, żeby kupować
      najdroższe, ale na średniej półce da się coś wybrać. Kup jeden dobry cień w
      dopasowanym kolorze zamiast kilku beznadziejnych, bo malowanie się dla samego
      malowania jest bezsensu. Wychodzi na to, ze lepiej wyglądasz bez makijażu niż
      umalowana. Wypróbuj na przykład cienie Bourjois, bo nie są drogie (30 parę),
      mają piękne kolory, bardzo dobrze się trzymają.
      • kasia.lomanczyk Re: cienie do powiek 06.07.03, 23:53
        Jestes bardzo naiwna, jesli wierzysz ze cienie po 20-30 zl sa lepsze od tych po
        10. To dokladnie ta sama jakosc, a roznica ceny wynika z rozreklamowania marki
        itp. Polska firma Inglot (IMHO swietna!) produkuje cienie na przerozne rynki,
        czesto dla znanych firm. Te same produkty sprzedaje tez pod wlasna marka,
        czesto za
        Mysle, ze ewentualna roznice jakosci zauwazy sie BYC MOZE w przypadku cieni z
        tzw. gornej polki, chociaz tez niekoniecznie. Bourjois to wyjatek, bo te cienie
        to w praktyce to samo co Chanel, tylko ze w innym pudelku.
        Powinnas rzucic okiem na serie artykulow w Proficie:
        profit.redakcja.pl/archiwum/spis.asp?Index=25
        To Ci wiele wyjasni.
        • Gość: meg Re: cienie do powiek IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.03, 08:59
          To, co napisałam jest wynikiem nie jakiś naiwnych przekonań, ale własnego
          doświadczenia. Wszystkich wymienionych cieniów uzywałam i była to kompletna
          katastrofa, co potwierdza zrasztą ten wątek. Oriflame i avon naprawdę do
          niczego się nie nadają, a inglot może i ma fajne kolory, ale w ogóle się nie
          trzymają i dostałam od nich strasznego zapalenia spojówek.
          Sama przyznajesz, że bourjois są świetne, więc nie rozumiem, o co chodzi? Ja
          używam właśnie bourjois, pupy i chanela, i często słyszę, że mam bardzo ładnie
          pomalowane oczy.
    • Gość: Isztar Re: cienie do powiek IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 06.07.03, 20:03
      Ja zawsze na powieki nakladam troche pudru. Nie tylko pod cienie, pod mascare
      tez. Pomaga :)
      A niezle mam cienie IsaDory.
    • Gość: basia20 Re: cienie do powiek IP: *.pop.e-wro.net.pl 23.07.03, 16:13
      zawsze sie bedzie tak robic, jesli nakladasz na gole powieki. posmaruj okolice
      oczu i powieki zelem pod oczy ALOE Oriflame, potem nałóż korektor pod oczy
      COLOUR BY ORIFLAME na powieki rowniez, korektor przedluza trwalosc cieni i
      trzymaja sie one dlugo.
    • Gość: Kitana Re: cienie do powiek IP: *.elsat.net.pl / 10.2.0.* 23.07.03, 22:33
      Witaj.
      Miałam ten sam problem. Ale odkąd na powieki nakładam trochę beztłuszczowego,
      matującego podkładu, potem to lekko przypudruję każdy cień trzyma się cały
      dzień. I nieważne czy kosztował on 10 czy 50 zł.
      Pozdrawiam :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka