Dodaj do ulubionych

czy można?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 11:58
czy można wziąć perwszą tabletkę antykoncepcyjną nie w drugim dniu okresu,
tylko np. w 3 lub 4, albo w ogóle tydzień po. czy czas pryjęcia pierwszej
tabletki jest rzeczywiście tak ważny??
Obserwuj wątek
    • Gość: kitka Re: czy można? IP: *.crowley.pl 11.08.03, 13:17
      zeby zbabezpieczenie bylo pelne musisz wziac Twoja pierwsza tabletke pierwszego
      dnia okresu!jesli wezmiesz pozniej trzeba uzywac dodatkowych metod!
    • Gość: rouge Re: czy można? IP: *.chello.pl 11.08.03, 15:48
      po pierwsze - nie drugiego, tylko pierwszego dnia okresu; po drugie - tabletki
      antykoncepcyjne to leki,a leki trzeba przyjmować regularnie; po trzecie czemu
      nie poprosisz swojego ginekologa o wyczerpujące informacje?!; po czwarte - nie
      umiesz czytać, czy tylko nie chciało Ci się czytać ulotki?...
      • Gość: misia Re: czy można? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 16:49
        ulotkę czytałam i do tej poru tabletki przyjmowałam tak jak trzeba. poprostu
        za późno zoriętowałam się że nie mam już recepty na tabletki, do ginekologa
        jestem zapisana dopiero na czwartek, a teraz mam już okres i dltego jestem
        ciekawa czy jeżeli wezmę tabletkę 4 dni później to będzie "źle". ginekologa
        owszem zapytam, ale chciałam też poznać wasze zdanie.
        • Gość: rouge Re: czy można? IP: *.chello.pl 11.08.03, 18:08
          Powiedz wszystko dokładnie lekarzowi, ale w tym wypadku będziesz musiała
          zacząć branie tabletek całkiem od nowa (przy okazji - poproś o potrójne
          opakowanie - taniej to wychodzi, a jedno gdzieś schowaj jako "awaryjne").
          Podczas pierwszego dnia okresu zażywasz pierwszą tabletkę, kończysz całe
          opakowanie, tydzień przerwy (tu następuje krwawienie) i znów 21 tabletek -
          taki 28-dniowy cykl.
    • kasia.lomanczyk Re: czy można? 11.08.03, 22:17
      NIE WOLNO!!! Lec dziewczyno do wszystko jedno jakiego lekarza, na przyklad
      swojego lekarza ogolnego, i pros zeby Ci szybko wypisal recepte.
      Mozna nie wziac ostatnich tabletek z opakowania, zrobic 7 dni przerwy i zaczac
      nastepne tabletki. Jednak nie wolno nie wziac pierwszych tabletek z opakowania -
      jestes wtedy narazona na zajscie w ciaze.
      A tak w ogole to tabletek nie bierze sie pierwszego, trzeciego czy ktoregostam
      dnia okresu. Trzeba je brac 8-go dnia po przyjeciu ostatniej tabletki z
      poprzedniego opakowania, niezaleznie od tego ktory to dzien okresu. Tylko
      pierwsze opakowanie przyjmuje sie od 1go dnia miesiaczki.
      • Gość: kamax Re: czy można? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 23:18
        a czy jak zajdzie sie w ciaze podczas brania tabletek to po skonczeniu
        opakowania wystapi krwawienie czy nie??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka