Dodaj do ulubionych

która z was uzywała STERIDILU 30?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:38
czy stosowałyscie dodatkowo jakies zabezpieczenia?bo qrde ciezko mi zaufac
takiej małej tableteczce i hasac do woli :)wiec czekamm na opinie.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 15:53
    • Gość: misia Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 16:40
      no właśnie ja bym chciała pozanć wasze zdanie na temat tych tabletek. jak wasz organizm je przyjął, jak się po nich czułyście, czy mogłybyście je polecić a może przestrzec przed nimi itd.
      dzięki i pozdr.
      • Gość: jołka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 17:40
        a co tez ich uzywasz???
    • Gość: jołka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.03, 22:45
      tabletki są refundowane.2 opakowania kosztuja 5 zł z groszami..czy myslicie ze
      zastanawiając sie nad skutecznoscią mam sugerowac sie ceną.bo niektorzy mówią
      ze jesli cos jest tansze..to i gorsze..
      • Gość: tabletka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: 80.48.232.* 13.10.03, 08:17
        sa skuteczne wiem bo biorę - jak dla mnie maja jedna wadę - mam po nich spadek
        libido , przy innych tego nie mialam tylko te kosztuja ok 3 zl za opakowanie, a
        tamte kosztowaly 30
        • Gość: jołka Re: do tabletka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 12:14
          oj dzieki.a jak długo ich uzywasz i czy stosujesz dodatkowe zabezpieczenie?
          pozdrawiam
          • Gość: olka Re: do tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 14:29
            używam ich ponad rok czasu i jakoś nic szczególnego się, ze mna nie dzieje.
            Współżyję tak pi razy drzwi co drugi dzień, czasem codzień i w ciążę jak do
            tej pory nie zaszłam ( no chyba ze jestem bezpłodna;)) Polecam są równie dobre
            jak inne, a przy okazji są refundowane.
            • Gość: jołka Re: do tabletka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 22:08
              czyli niczego dodatkowego nie uzywasz?i hasacie "do końca"? :) pozdrawiam
              • Gość: olka Re: do tabletka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 14:52
                Tak jest! Do samego końca, a poza tym spójrz na firmę (Wyeth), która to
                wyprodukowała dokładnie ta sama co wypuściła Minulet. Zawiera dokładnie tyle
                samo etinyloestradiolu i lewonorgestrelu co Rigevidon też refundowany zresztą.
                Aha no i oczywiście rosną piersi po nim.....;)i nic się zlego tez niedzieje
                jak bierzesz np.3 opakowania pod rząd bez robienia przerwy czyli 3 miechy bez
                ciotki to wspaniałe prawda. Ok ja polecam jeżeli nie jesteś pewna poradź się
                najlepiej jeszcze raz lekarza, ale innego niż ten który ci je przepisał bo
                najwyraźniej nie masz do niego zaufania.
                Miłego hasanka, pa!
                • Gość: jołka Re: do olka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.03, 22:06
                  mówisz ze rosną piersi po stedirilu czy po innych?
                  • Gość: olka Re: do jołka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 12:17
                    Generalnie po każdych tabletkach, które brałam zauważyłam, ze w miarę trwania
                    cyklu powiększają sie około 1 rozmiaru i nabierają fajnego krągłego kształtu,
                    a to chyba dla tych niezbyt obdarzonych przez naturę bardzo ważna sprawa;) jak
                    robisz 7 dni przerwy piersi nieznacznie maleją, ale potem znów "odrastają" jak
                    nie robię przerwy to mam z kolei takie fajne jak przed okresem kiedy juz
                    nabiorą wody. Brałam już Rigevidon Minulet Cilest Femoden, a teraz ten cały
                    Steridil i w sumie każde mi odpowiadały, ale zmienilam je tylko ze względu na
                    kaskę.
                    pa,pa
                    • Gość: jołka Re: do olka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.03, 23:14
                      kurcze dziki wielkie za twoje odpisy.duzo mi dają.pozdróweczka dla
                      ciebie.dzieki tobie nabieram coraz wiekszego do nich zaufania..moze wreszcie
                      sie zupełnie przekonam ze naprawde są skuteczne i nie powinnam sie obawiac.ale
                      niestety mysle ze jeszcze troche to potrwa.w kazdym razie dzieki tobie
                      mniej ;o)
                      • Gość: olka Re: do jołka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 08:39
                        Ach takie miłe slowa z samego rana...;) Chyba najlepiej będzie jak przez 1
                        miesiąć będziesz jeszcze stosowała jakieś kremy czy jakieś inne świństwo,
                        zapomnisz raz i drugi, a potem zobaczysz, ze tabletki faktycznie działają i po
                        sprawie. Pozdrowionka serdeczne trzymaj się pa.
                    • Gość: aga Re: do jołka IP: *.necik.pl 17.10.03, 09:27
                      Gość portalu: olka napisał(a):

> Generalnie po każdych tabletkach, które brałam zauważyłam, ze w miarę trwania
                      > cyklu powiększają sie około 1 rozmiaru i nabierają fajnego krągłego kształtu,
                      > a to chyba dla tych niezbyt obdarzonych przez naturę bardzo ważna sprawa;)
                      jak
                      > robisz 7 dni przerwy piersi nieznacznie maleją, ale potem znów "odrastają"
                      jak
                      > nie robię przerwy to mam z kolei takie fajne jak przed okresem kiedy juz
                      > nabiorą wody. Brałam już Rigevidon Minulet Cilest Femoden, a teraz ten cały
                      > Steridil i w sumie każde mi odpowiadały, ale zmienilam je tylko ze względu na
                      > kaskę.
                      > pa,pa

Ja mam pytanie, skad bierzesz takie dokladne dane ze rosna a potem maleja
                      piersi.. mierzysz to w jakis sposob? Bo jakos nie wydaje mi sie aby byla spora
                      roznica. Wydaje mi sie ze wrecz niedostrzegalna.
                      Pozdrowka

Ja MAM
                      • Gość: Do aga Re: do jołka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 10:13
                        Gość portalu: aga napisał(a):

> Gość portalu: olka napisał(a):
                        >
                        > > Generalnie po każdych tabletkach, które brałam zauważyłam, ze w miarę trwa
                        > nia
                        > > cyklu powiększają sie około 1 rozmiaru i nabierają fajnego krągłego kształ
                        > tu,
                        > > a to chyba dla tych niezbyt obdarzonych przez naturę bardzo ważna sprawa;)
                        >
                        > jak
                        > > robisz 7 dni przerwy piersi nieznacznie maleją, ale potem znów "odrastają"
                        >
                        > jak
                        > > nie robię przerwy to mam z kolei takie fajne jak przed okresem kiedy juz
                        > > nabiorą wody. Brałam już Rigevidon Minulet Cilest Femoden, a teraz ten cał
                        > y
                        > > Steridil i w sumie każde mi odpowiadały, ale zmienilam je tylko ze względu
                        > na
                        > > kaskę.
                        > > pa,pa
                        >
                        > Ja mam pytanie, skad bierzesz takie dokladne dane ze rosna a potem maleja
                        > piersi.. mierzysz to w jakis sposob? Bo jakos nie wydaje mi sie aby byla
                        spora
                        > roznica. Wydaje mi sie ze wrecz niedostrzegalna.
                        > Pozdrowka
                        >
                        > Ja MAM

Widzę po stanikach i poza tym oglądam moje piersi dosyć często. Może poprostu
                        nie zwróciłas na to uwagi, bierzesz inne tabletki albo inaczej reaguje twoj
                        organizm,
                        pozdr.
    • Gość: Smartinka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.icpnet.pl 16.10.03, 18:17
      W sumie już o tym pisałam, ale powtórzę - jak coś jest tańsze to nie znaczy że
      gorsze!!! Biorę Stediril już kilka ładnych miesięcy ( ok 7-8 ) i naprawdę
      jestem zadowolona, nic mi sie nie dzieje, wąsy mi nie rosną i organizm nie
      szaleje, waga, cera, popyt płciowy ( hihi jak to brzmi ) jak najbardziej w
      normie - i jeszcze jedno - jak większość z nas słyszała tabletki dają
      nejwiększe możliwe zabezpieczenie wiec... hasaj do woli :-))))
    • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 00:28
      Ja je brałam przez 3 miesiące. To były moje pierwsze pigułki. Czułam się bardzo
      dobrze. Nawet lepiej niż przed ich stosowaniem, bo nie miałam zupełnie ochoty
      na słodycze! To było fantastyczne! Ale po 3 miesiącach poszłam do innego
      ginekologa i spytałam się co mysli o tych tabletkach. Powiedział, że to są
      pigułki starej generacji i mają w sobie dużo hormonów (jednak mi też nie urosły
      wąsy itp.), a później dodał, że "jak się malowac to dobrymi kosmetykami" i
      przepisal mi Harmonet. Jedyna różnica jaką odczuwam to ponad 27zł.
    • Gość: hm Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.03, 13:10
      w ogóle co to za okreslenie.."jak sie malowac to dobrymikosmetykami' ze nbiby
      co?drozsze znaczy lepsze???po drugie został sprawdzony juz tu kiedys skład
      stedirilu i nie ma tam jakiejs uderzającej ilosci hormonów.uzywam ich 3
      miesiące.."cycki" mam i wąs mi tez nie urósł..
      • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.03, 04:11
        Zgadzam sie z Tobą! Ja też używałam ich przez trzy misiące i nic mi sie nie
        stało, ale zaniepokoiłam sie cena (nie chodzi o to, że nie mam co robić z kasą)
        i na wszelki wypadek zapytałm sie gin co to są za pigułki i ona mi tak
        odpowiedzial :jeśli si ę malowac ..." No i przepisała mi takie za ponad 30 zł.
        Uważam że te pigułki są spoko, ale ja wolę słuchać ginekologa.
        • Gość: hm Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.03, 10:32
          a mi chodzi o to ze nie stać mnie na takie tabletki!i w takich oto momentach
          niewiem czy mam sie sugertowac ceną..czy są mniej skuteczne bo są tansze?
          podobno refundacje to cos dobrego :)
          • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.03, 05:59
            Jasne, rozumiem Cię. Mi na razie pigułki "refundują" rodzice. Ale gdybym miała
            zacząć kupować je za własną kasę to na pewno nadal używałabym tych tańszych, bo
            po prostu nie mam swoich pieniędzy, a przynajmniej nie tyle. Jeżeli Twój
            organizm tolruje te pigułki i wszystko z Tobą jest ok, to bierz je, nie sugeruj
            się ceną. Ja uzywam tych droższych bo stać mnie (rodziców) TERAZ na nie, ale
            możliwe że powrocę kiedyś do tańszych, ktore niekoniecznie muszą być gorsze.
            • Gość: hm Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:21
              no tak-mój organizm toleruje tabletki,nie mam jakis tam skutków ubocznych,moge
              powiedziec ze siadły mi po prostu.chodzi o to ze czasami dopada mnie mysl ze
              jesli są tansze to moze mniej skuteczne..??i powiedz mi jak to jest ze
              tabletki te refundują ci rodzice :) fajna sprawa.pozdrawiam
              • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 08:14
                Mam bardzo kochanych rodziców, z ktorymi moge o wszystkim porozmawiać. Na
                początku chodziło mi o przesunięcie okresu, tak żeby nie wypadł mi na maturę
                albo na egzaminy, bo wtedy strasznie bym się męczyła. Dlatego powiedziałam o
                tym rodzicom i oni doszli do wniosku,że ten mój pomysł z pigułkami nie jest
                głupi.
                Jakos tak w kwietniu poznałam mojego chłopaka, jest starszy ode mnie i moi
                rodzice domyślili się, że może będę miała niedługo ochotę na seks i myślę, że
                właśnie dlatego nadal sponsorują mi te pugułki, bo nie chcą zostać na razie
                dziadkami.
                Sytuacja u mnie w domu nie jest aż taka różowa. Czasami jest lepjej, a czasami
                gorzej z kasą. 3 osoby żyją z jednej emerytury (mojego taty), która nie jest za
                wysoka, ale jakoś zawsze starcza na te pigułki.
                Możliwe, że ten ginekolog powiedział mi tak, bo może sam ma jakś prowizje od
                tych tabletek?
                Nie przejmuj się.
                Jeśli dobrze sie czujesz to wszystko jest ok.
                Ja po prostu przestraszyłam się i uwierzyłam wtedy w to, że droższe są lepsze.
                Ale tak na prawde chyba lepiej mi było po stedilu, bo nie miłam ochoty na
                jedzenie, a zwłaszcza na słodycze.
                A i jeszcze jedno, może spytaj sie swojego ginekologa co myśli o tych pigułkach.
                Pozdrawiam.
                • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 21.10.03, 08:29
                  Tak się rozpisałam, a nie napisałam Ci najważniejszego :-)
                  Tak, w moim przypadku, były skuteczne. W ciążę nie zaszłam, ale zawsze staramy
                  się, żeby mój chłopak nie kończył w środku (tak na wszelki wypadek, żeby nie
                  kusić losu).
                  • Gość: hm Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.03, 22:46
                    co do rodziców to pozazdrościć.u mnie nie ma takiego lajta..im chyba nawwet do
                    głowy ni eprzyszłoby ze moge juz stosowac pigułki!jesli chodzi o skutecznosc
                    stedirilu mysle ze najwyzszy czas porozmawiac ze swoim lekatrzem.to chyba
                    bedzie najlepsze rozwiązanie.a jesli chodzi o twoją drugą wypowiedz.no
                    własnie.chodzi o to ze chciałabym zeby mój chłopak konczył we mnie ale
                    panicznie boje sie ciązy.mówią ze pigułki dają pewnośc i słyszałam a raczej
                    gdzies tu przeczytałam ze jestem niedojrzała bo sie boje a zazywam tabletki
                    ale ze po cholere je zazywam skoro i takk sie boje.boje sie bo sie boje tak
                    jest i narazie nie potrafie tego zmienic.ostatnio nawet wpadła mi do głowy
                    mysl o spirali...co o tym myslisz droga Kasiu :) pozdrawiam
                    • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 12:57
                      Z tym strachem to jest różnie. Mam taką przyjaciókę, która zawsze sie boi,
                      zawsze płacze i biega do ginekologa jak głupia po te tabletki, które stosuje
                      sie zaraz po stosunku, mimo że używa prezerwatyw.
                      Ja stosuje pigułki, Stediril miałam przez 3 miesiace. Zawsze kocham się bez
                      prezerwatywy, a wiadomo, że jak facet sie podnieci to z jego członka wypływa
                      tzw> poslizg dla plemników (jest on zupełnie przezroczysty), w którym już one
                      są. Jeśli nie ma sie żadnego zabezpieczenia to jest wielki ryzyko zajścia w
                      ciązę.
                      Ja nigdy nie miałam sermy w sobie, a przynajmniej nie w dużych ilościach (bo
                      nie zawsze mój chłopak zdązy wyjąć na czas), ale za to zawsze jest ta
                      przezroczysta wydzielina.
                      Jeśli chodzi o Twój strach, to musisz go przezwycięzyć, bo nie pozwoli Ci on w
                      pełni korzystać z seksu.
                      Ja też sie bałam parę razy, ale bezpodstawnie.
                      Na pocieszenie moge napisać, że na 100 kobiet zażywajjących środki hormonalne 1
                      zachodzi w ciążę.
                      Jeśli chcesz mieć pewność, spróbuj użyć jeszcze jakiś globulek, albo kremu
                      plemnikobójczego. Myślę, że wtedy będziecie mogli robić to tak jak chcecie,
                      czyli do środka.
                      Jak juz bedzie po wszystkim ,to napisz mi jak bylo, bo ja chyba tego nigdy nie
                      poznam. Mój chłopak po prostu nie chce ryzykować i nie konczy we mnie...
                      niestety.
                      Pozdrawiam.
                    • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 13:04
                      Zapomniałam, o tej spirali.
                      Nie mam zdania, na ten temat, bo nigdy sie nad tym nie zastanawiałam. Troszkę
                      byłoby mi szkoda mojego ciałka.
                      Mój chlopak mi mówił, że to jest obleśne (jego poprzednia dziewczyna ją miała).
                      Ja nie wiem jak to z nią jest bo widziałam ją tylko w książce.
                      Musisz sie zastanowic jakbyś sie czuła, ze świadomością, że jakies ciało obce
                      jest w Tobie?
                      Mi by to chyba przeszkadzało.
                      Na prawde nie wiem co Ci napisać.
                      Ale myślę, że jesśli bierzesz pigułki i nadal czujesz strach, to przy spirali
                      też będziesz się bała, bo to wszystko siedzi w Twojej głowie.
                      • Gość: hm Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.03, 13:36
                        oj tak z moją głową jest w tek kwestii cosik nie tak ;) zamartwiam sie
                        bezpodstawnie chyba.dla mnie zajscie w ciąże to koniec świata i to chyba
                        dlatego..spirala przeszła mi przez myśl ale tak konkretnie sie nad nią nawet
                        jeszcze nie zastanawiałam..teraz mam troche inne zmartienie ;o( ..powiem ci ze
                        bardzo mi pomogłas i jesli nie masz nic przeciwko to moze kolejne pytania juz
                        w mailu hm?
                        • Gość: Kaśka Re: która z was uzywała STERIDILU 30? IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 14:18
                          Jasne, tylko że teraz jestem w pracy i nie zawsze mogę odpisać od razu, więc
                          jeśli nie odpowiem Ci dzis to na pewno jurto to zrobię.
                          incredible@op.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka