Dodaj do ulubionych

Wybory do PE w Polsce rozpoczęte

• Gość: ksiądz Adolf [...] IP: 80.51.233.* 13.06.04, 19:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: 0 Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 20:02
        Debil
    • Gość: mee... Re: ZANOSI SIE NA REKORD...INACZEJ... IP: *.avenel01.nj.comcast.net 13.06.04, 20:05
      ...w polsce jest ok. 29 milionow uprawnionych do glosowania...25 093 okregi
      wyborcze...to daje ok 1 155 miliona- sredno uprawnionych do glosowania w jednym
      okregu...a te 15.4 proc uprawionych do glosowania co oddalo glos do 18 h...to
      srdnio ok. 180 tys uprawnionych do glosowania w okregu...tz ,ze brakuje ciagle
      ok 975 tys uprawnionych do glosowania w okregu...co daje w skali kraju ok 24i
      pol milina nieobecnych w wyborach do PE w skali kraju....
      • Gość: Maria Wykluczeni na wlasne zyczenie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.04, 20:12
        > w skali kraju ok 24i
        > pol milina nieobecnych w wyborach do PE w skali kraju....

Sami wykluczaja sie z podejmowania decyzji.
        Nie wszyscy dorosli do demokracji.
        A wiec inni beda za nich decydowac.

Ja nie dam sobie odebrac prawa do wyrazania wlasnej
        opinii i podejmowania decyzji, czego i Wam zycze.
        Pozdrawiam
    • Gość: vasc Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.strong / 213.186.71.* 13.06.04, 20:19
      Ja pier***le ludziom sie juz nic niechce!!! Mi tez, bo sam nie bylem glosowac. ;)
    • commentator I czemu ( komu ) tu się dziwić !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.06.04, 21:07
      Jeżeli do wyborów startują polityczni emeryci i bankruci, ludzie uwikłani w
      największe afery korupcyjne lub oszołomy którzy mylą europarlament od polskiego
      śmierdzącego bagienka oferując obniżenie bezrobocia lub renegocjacje umów to
      już lepiej wypoczywać na łonie natury przy jakimś grilu.

Założę się że w sierpniu ( wymiana turnusów wakacyjnych ) frekwencja do
      polskiego parlamentu nie przekroczy 10 procent.

Polacy mają już dość farbowanych lisów, afer korupcyjnych,
      prawdziwych „mężczyzn” których od żłobu granatem oderwać nie można,
      rozpieprzonej służby zdrowia i obiecanych podwyżek na ZUS, unijnych obiecanek
      kraju mlekiem i miodem płynących przy galopujących podwyżkach benzyny i
      wszelakiego dobra, etc….

Szanowni politycy.
      Jaki poziom zaprezentowaliście w parlamencie i kampanii wyborczej taki macie
      wynik frekwencji.
    • Gość: Adam JEDYNE CO POLAKOM WYCHODZI NAJLEPIEJ TO NARZEKANIE IP: *.lublin.pl 13.06.04, 21:10
      że politycy to szuje, że UE to samo zło, że na przemianach po 89 roku mało kto
      zyskał itd.
      jak Naród nie weźmie spraw we własne ręce to ciągle ktoś będzie nas ruchał, a my
      będziemy tylko narzekali.
      Udział w tych wyborach jest szansą na jakieś zmiany, na pokazanie że Polacy maja
      coś do powiedzenia.
      Jeśli teraz nie weźmiemy udziału w tych wyborach to potem będzie narzekanie że w
      Europarlamencie nas wykorzystują i że mamy mało do powiedzenia.
      Ale z drugiej strony jak ma byc inaczej jesli na godzine przed końcem głosowania
      wzieło w nim udział 15,4% społeczeństwa???

WSTYD!!!
      • commentator Nie przesadzaj !!! 13.06.04, 21:32
        Gość portalu: Adam napisał(a):
        (...) Udział w tych wyborach jest szansą na jakieś zmiany, na pokazanie że
        Polacy mają coś do powiedzenia (...)

Jakbym słyszał przedwyborcze obiecanki SLD trzy lata temu.
        W zamian otrzymaliśmy rozpieprzoną służbę zdrowia i afery korupcyjne.

Nie chodzi o narzekanie tylko o brak mężów zaufania którzy mają nas
        reprezentować w europarlamencie.
        Kogo wybrać ? Emerytów którzy mają tchnąć młodzieńczy zapał, złodzieji czy
        oszołomów obiecujących spadek bezrobocia w ..... Polsce.
        Bojkot wyborów jest li tylko wyrażeniem swoistej dezaprobaty i brakiem poparcia
        dla każdej grupy politycznej ( na swój sposób skompromitowanej )

• Gość: Adam Re: Nie przesadzaj !!! IP: *.lublin.pl 13.06.04, 23:00
          nie przesadzam :)
      • Gość: patriotka Re: JEDYNE CO POLAKOM WYCHODZI NAJLEPIEJ TO NARZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 12:14
        w pelni popieram (z nieklamanym zalem) powyzsze stwierdzenie.... szkoda, ze
        wszyscy na wszystko narzekaja, niezaleznie od tego, co dlaczego i po co sie w
        polsce dzieje, niezaleznie od tego, czy jest dobrze, czy zle.

wstyd i zenada!
        wszytsko to widac jak na dloni tu na forum.
        ludzie-owladnieci marazmem. ZAL MI WAAS!!!
        pozdr. Adamie!!!!

patr.
    • Gość: nie_lubie_polityki Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.76.classcom.pl 13.06.04, 21:28
      Mam wyrzyg na wzystkich polityków. Dośc wybierania między dupkami a
      złodziejami, z pomiędzy ktorych wyłażą kretyni.
      Słyszycie "politycy"????
      • Gość: Jakub Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.oc.oc.cox.net 13.06.04, 21:31
        A ja, (i nie tylko, co widac po frekwencjj) popieram Cie. Kto jeszcze?
        • commentator Ciekawi mnie jak szybko zmienisz zdanie 13.06.04, 21:34
          Gość portalu: Jakub napisał(a):
          A ja, (i nie tylko, co widac po frekwencjj) popieram Cie. Kto jeszcze?

Zważ że frekfencja była (jest) bardzo niska i świdczy li tylko o tym że
          głosować poszli ludzie bezpośrednio związani z polityką i ich rodziny.
          Reszta ma dosyć złodziejstwa i oszołomstwa.
          • Gość: Jakub Re: Ciekawi mnie jak szybko zmienisz zdanie IP: *.oc.oc.cox.net 13.06.04, 21:40
            > Gość portalu: Jakub napisał(a):
            > A ja, (i nie tylko, co widac po frekwencjj) popieram Cie. Kto jeszcze?
            >
            > Zważ że frekfencja była (jest) bardzo niska i świdczy li tylko o tym że
            > głosować poszli ludzie bezpośrednio związani z polityką i ich rodziny.
            > Reszta ma dosyć złodziejstwa i oszołomstwa

Ja tez tak mysle. A czy zdanie zmienie? Nie sadze, bo najpierw musialbym samemu
            sobie napluc w twarz, a to, jak wiesz, jest fizycznie niemozliwe. Ciesze sie,
            ze jest nas coraz wiecej na tym forum.
            • commentator Jest to mozliwe 13.06.04, 21:51
              Wystarczy splunąć w górę i się nadstawić.
              99% polityków tak powinno zrobić.
              ZHNowszy politycy w barwach Samoobrony którzy bezszczelnie mówią; ONI JUŻ BYLI,
              "Prawdziwi mężczyźni" co pazurami przytwierdzili się do koryta,
              Skorumpowani mężowie zaufania spod znaku afer mostowych, Starchowic, Orlenu,
              Rywina, etc ........
              Kurwików, owsa i rozpieprzonej służby zdrowia.
            • Gość: zib Re: Ciekawi mnie jak szybko zmienisz zdanie IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 13.06.04, 22:03
              Koniec cyrku,możecie skończyć kłócić się czy lepszy jest Lepper czy
              Gieremek.Może czas zacząć rozmawiać o tym co zrobić żeby w NASTĘPNYCH WYBORACH
              frekwencja wyniosła jakieś 70%.
              • commentator To nie są kłótnie - tylko polemika 13.06.04, 22:15
                Ani Lepper oszołom ani Geremek (żyd) polityczny emeryt z młodzieńczym
                zapałem.

Jeżeli chcesz 70% frekwencję to .... trzeba odsunąć od żłobu wszystkie
                skorumpowane mordy i partie polityczne z nimi związane. RAZ NA ZAWSZE.

Półśrodkiem by były wysokie wyroki za afery korupcyjne, ale jak wiesz nie jest
                to możliwe. Zawsze można znaleźć jakiegoś upośledzonego Rywina który chce 17
                mln. dolarów. Ewentualnie zapis konstytucyjny o startowaniu do wyborów ludzi
                nieskazitelnie moralnych, bez wyroków sądowych i postępowań prokuratorskich.
                Nawet takie wysypywanie zboża na tory, lżenie głowy państwa, fałszowanie
                podpisów, łapownictwo, powiązania mafijne winny przekreślić delikwentowi
                karierę posła czy senatora.

Tylko na to trzeba dwóch pokoleń.
            • Gość: zib wszystkie dyskusje IP: *.debacom.pl / *.debacom.pl 13.06.04, 23:20
              Sens dzisiejszych wyników jest całkiem inny.Dojrzewamy do zmian.Nie jest
              istotne dla przeciętnego(statystycznego) człowieka na jakiej liście jest jego
              kandydat, taki którego zna,ufa.Istotne jest przede wszystkim to czy może idąc
              do wyborów wierzyć że nie zostanie po raz kolejny oszukany. Oszukany bo okaże
              się że dzięki jego głosowi wszedł ktoś inny.Oszukany bo wieczór wyborczy kończy
              obietnice,kończy związki elekta z elektoratem.Oszukany bo ręce wyborcy
              pozostają puste, brak w nich jakichkolwiek instrumentów do kontroli nad
              wybranymi.Ten system wykreował taką sytuację i taką frekwencję jaką mamy
              dziś.Nie wierzcie że ma to coś wspólnego z demokracją,nie wierzcie że tak u nas
              musi być, bo tak jest w światłych Niemczech czy Francji.Zarówno w historii jak
              i w czasie obecnym istnieją inne modele demokracji, może również
              niedoskonałe,ale o niebo lepsze od zasad panujących w w tym zabawnym
              tworze,którego istnienie przewidział F. Kafka,skutecznie odseparowanym(z
              własnej woli)od obywatela,zbiurokratyzowanym KAFKOlandzie.My Polacy,bardziej
              niż inne nacje,możemy doprowadzić do tego aby nasze zdanie w naszym kraju było
              ważne częściej niż raz na kilka lat.To jest do zrobienia ,bez rewolucji,bez
              krwi,wystarczy żeby każdy sobie odpowiedział nie na pytanie kto jest
              winny.Wystarczy, chodz to trudne,zapomnieć na chwilę o zacietrzewieniu ,,o
              podziałach z powodu krawatu w innym kolorze.Odpowiedzcie sobie na
              pytanie,jakich zmian należy dokonać i jak to zrobić.Ktoś to musi zacząc ,
              bądzcie to Wy,przynajmniej spróbujcie,ZAPRASZAM>
        • Gość: janko Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:36
          ja tez. czekam na wyniki.
    • sioban SAMI SIĘ WYBIERAJCIE 13.06.04, 21:37
      No niestety frekwencja 15 % to przykrość, szkoda że aż tyle ludzi poszło na
      wybory,tak na prawdę koledzy którzy rządzą, kradną i się ciągną za uszy niech
      się sami wybierają, nie udawajmy że mamy jakiś wpływ na tych cwaniaków i
      złodziei.
      • Gość: janko Re: SAMI SIĘ WYBIERAJCIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:42
        zobaczcie na www.pkw.gov.pl , same stare nowosci.chyba wstydza sie podac nowych
        notowan (z 18)
        • Gość: Jakub Re: SAMI SIĘ WYBIERAJCIE IP: *.oc.oc.cox.net 13.06.04, 21:45
          Czytajcie wywiad z Lewandowskim w Gadzinie Wyrodnej. Mozna skonac z radosci, ze
          taki czyscioch nam sie trafil!!! A gada, jakby juz bilet do Strassburga mial w
          kieszeni. Skad ta pewnosc? Wiadomo!!! - inaczej byc nie moze, bo od tego mamy
          przeciez wybory! ALE BAGNO!!!!
      • maaac Re: SAMI SIĘ WYBIERAJCIE 13.06.04, 21:45
        Jasne, miałeś szanse wybrać tego, którego uważasz za naj uczciwszego z tej
        całej bandy ale to olałeś. Więcej miałeś szanse wprowadzić do parlamentu UE
        najuczciwszego i najporządnieszego człowieka w Polsce - siebie. Wystarczyło
        przekonać do tego odpowiednią liczbę kumpli, oni przekonali by swoich
        znajomych - wystawiłbyś swoją listę. No i oczywiście jako ten jedyny uczciwy
        wygrałbyś z miażdżącą przewagą. Ale oczywiście łatwiej nazwać wszystkich
        złodziejami i d... z domu nie ruszyć - to jest prostsze i ma się "czyste"
        sumienie.
        Każdy sądzi po sobie - uczciwi ludzie zakłądają że każdy nowo poznany jest
        uczciwy, a złodzieje mają każdego obcego za złodzieja. Miłych snów.
        • Gość: ws Kazdy sadzi po sobie IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 22:02
          "> Każdy sądzi po sobie - uczciwi ludzie zakłądają że każdy nowo poznany jest
          > uczciwy, a złodzieje mają każdego obcego za złodzieja. Miłych snów.
          "

Tak jest, zawsze tak mowie, ze ci co wszedzie zlodziejstwo podejrzewaja, sadza
          po sobie bo jakby byli na podobnym stanowisku to napewno by kradli.

Ja, z wlasnego doswiadczenia wiem, ze nie wszyscy kradna (bo ja na przyklad nie)
          i dlatego bzdura jest gadanie ze wszyscy politycy to zlodzieje.
          To jest taki glupowaty cynizm drobnych cwaniakow a nie zadna zyciowa madrosc.
          • maaac Re: Kazdy sadzi po sobie 13.06.04, 23:30
            Dzięki - już myślałem że jedyny tak myśle. Podnosłeś mnię na duchu. Krew mnie
            zalewa jak czytam/słucham te plucia na wszystkich na około bez próby
            przyjrzenia się działaniom konkretnych ludzi.
            • Gość: ws self fullfulling prophecy IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 23:47
              Mie tez krew zalewa.
              Co najsmutniejsze to taka powszechna wiara w powszechne zlodziejstwo to
              samosprawdzajaca sie hipoteza: jezeli wszyscy wierza, ze wszyscy kradna to w
              koncu naprawde wszyscy zaczynaja krasc, bo nikt nie chce byc tym jedynym naiwnym.

Cala nadzieja w tym , bedzie wiecej takich jak ty, ktorzy mowia:
              Nie wszyscy kradna i ze nie nalezy z gory zakladac czyjejs nieuczciwosci dopoki
              nie ma na to dowodow.
    • tani.net.pl Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte 13.06.04, 21:43
      Znaczy się nie tylko ja olałem te wybory :)
    • Gość: Lope to jakiś dowcip to "nawet"? IP: *.aster.pl / 212.76.33.* 13.06.04, 21:44
      Za tego typu wykroczenie grozi kara nawet do 5 tys. zl - koniec cytatu. A dla
      recydywisty ?
    • Gość: baby Frekwencja 20% - to czerwona kartka dla obecnej IP: 194.146.248.* 13.06.04, 22:06
      klasy politycznej.
      • Gość: ws Nie, toswiadectwo biernosci IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 22:20
        i nieodpowiedzialnosci naszych rodakow
    • Gość: Gaal Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 13.06.04, 22:10
      Brawo LPR, fajnie że czerwoni w odwrocie. Szkoda, że klon UW czyli PO tak
      wysoko.
    • Gość: kwaśniewski LPR LPR LPR górą!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:14
      no moze prawi, ale biorąc po duwagę propagandę w mediach to dobry wynik
    • Gość: IRKIEL LEPPEREK FRAJEREK PRZEGRALES!!!!!!!!!!!!! IP: 80.72.38.* 13.06.04, 22:16
      NAJWIEKSZYM PRZEGRANM JEST TEN TALIB Z kLEWEK
    • Gość: RPL UDZIAŁ W WYBORACH ORGANIZ PRZEZ OKUPANTA TO ZDRADA IP: 196.7.81.* 13.06.04, 22:17
      RPL
    • Gość: ws Z DESZCZU PO RYNNE IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 22:17
      Zamiast sie wstydzic za lepperowcow bedziemy sie wstydzic za LPRowcow (i za
      lepperowcow na dokladke tez bo 13-15% to cigle duzo).
      Trzymam kciuki za UW!
    • Gość: outlander Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: *.pool.mediaWays.net 13.06.04, 22:17
      no to mozemy sobie wykopac grob i sie powiesic. 15%...ta margines bledu jest
      pewnie wiekszy... to nawet nie jedna piata spoleczenstwa, i to bedzie
      reprezentowac nasz "LUD" w europie.
      Trumna jest LPR a gwozdzie, ukradnie Lepper z jakiejs spoldzielni....
    • Gość: Lukasz Widzialem w tv Giertycha normalnie jakby Dmowskieg IP: *.wp.mil.pl 13.06.04, 22:20
      o ozywili.Dodatkowo gadal jak Gomulka. Trzeba sie zaczac chyba bac powoli bo
      kolaicji LPR/Sammobrona/PIS jest realna a to dobrze nie wrozy
      • Gość: mee... Re: Widzialem w tv Giertycha normalnie jakby Dmow IP: *.avenel01.nj.comcast.net 13.06.04, 23:04
        ...pis...i samoobrona...to jak woda i ogien...politycznie lukasz jestes
        wyrobiony ...jak gadcie w kroku...
        • Gość: Lukasz Bardzo sie mylisz kolego:)PIS chce wladzy i to z IP: *.wp.mil.pl 14.06.04, 00:48
          kazdym,byleby ja dostali.
    • Gość: Krzych Re: Frekwencja IP: *.adsl.highway.telekom.at 13.06.04, 22:23
      Ty spasiony pijaku zwany prezydentem to tylko twoja i kolezkow zasluga.
      Niegodny spektakl zwany wyborami premiera do tego prowadzi.Zapluty karzel
      czerwonych.
    • Gość: Lukasz Owieczki poszly glosowac niestety:(Tak jak sadzile IP: *.wp.mil.pl 13.06.04, 22:24
      m:(gdyby wybory byly w sb LPR by dostal zdecydowanie mniej bo ludzie na wsi i
      ciemne masy zazwyczaj glosuja po kosciolku
    • Gość: pytek Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: 213.17.237.* 13.06.04, 22:26
      Dziwie się tylko dlaczego przeciwnicy Uni Europejskiej otrzymałi tyle głosów.
      Giertrych przeciw Euro ale do rządu Europejskiego się pcha! Oczywiście bo tam
      znów pachną pieniądze!;)
      No cóż. SAMI POLACY BUDUJĄ KIPESKI LOS POLSKI! Wybraliście tych którzy okradali
      i obawiam się że z Polski nic nie pozostanie.
    • Gość: Student LPR+Samoobrona > PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:26
      według tego sądażu te dwie radykalne i populistyczne partie uzyskały w sumie
      lepszy winik niż pierwsza PO.
      To bardzo zle wrózy na przyszlosc...
      I bardzo zle swiadczy o naszym spoleczenstwie.
      Jak sadze jeszcze bardziej bedzie mi wstyd jak sie okaze jaka byla frekwencja :(
      • Gość: ws PO+UW>LPR+Samoobrona IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.04, 22:29
        A pozatem to masz calkowita racje.
    • Gość: bruzda Re:Kopmy grób... IP: *.zaspa.net 13.06.04, 22:37
      ...ludziom pałającym nienawiścią, jak salon 2002, a także innym, którzy w
      Polsce nawołują do zachowań ekstremalnych.
    • Gość: msz UPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:43
      tak właśnie się kreuje wyniki wyborów - wybiórcza nachalnie wciskała unię
      wolności i im się udało. Dla kontrastu jest medialny szlaban na UPR mimo
      świetnych wyników - 18% i 2. miejsce Korwin-Mikkego w wyborach uzupełniających
      do Senatu we Wrocławiu, 10% i 3. miejsce w prawyborach na Uniwersytecie
      Warszawskim, 10% i 5. miejsce w prawyborach na Politechnice Warszawskiej, 4,07%
      we Wrześni. Kto ma media ten ma władzę.. A kto chce zlikwidować kolesiom koryto
      tego tępią..
      • Gość: miś Re: UPR & & #35 8211; jedyna normalna partia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 00:04
        Jedyna prawicowa Polska partia poza Europarlamentem! Wygrywają demagodzy i
        populiści. Najważniejsze żeby do krajowego było lepiej
    • elfhelm czyżby mój głos na UW niezmarnowany??? 13.06.04, 22:47
      mam taką nadzieję. poparcie dla LPRów i Lepperów oraz SLDUPków za wysokie.
      Łącznie 40%. wynik Platformy bardzo dobry. zobaczymy czy będzie lepiej (bo
      wyborcy wieczorni raczej głosują na partie miejskie). dobrze, że cały plankton
      (OKO, partia pracy, zieloni) przepadli
      • Gość: miś Re: znowu górą socjaliści!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:50
        Kiedy Ci ludzie zmądrzeją? Narzekają, marudzą a idą i głosują na stary układ!
      • trybowski W demokracji nie ma głosów zmarnowanych! 14.06.04, 00:53
        W demokracji nie ma głosów zmarnowanych! Dzięki demokracji możemy wyrażać swoje poglądy w sposób sprawczy - w wyborach. Za swoje decyzje odpowiadamy nie tylko przed historią, ale przede wszystkim we własnym sumieniu. A w Twoim sumieniu nie ma progu 5%. Jest za to
    • Gość: Mario Re: Wybory do PE w Polsce rozpoczęte IP: 213.17.237.* 13.06.04, 22:49
      Popieram ,trzeba do końca zniszczyć tę komunistyczną grupę półgłówków... precz
      z komuną...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka