Dodaj do ulubionych

Więcej lat z niższym VAT!

IP: *.ny325.east.verizon.net 11.01.05, 05:16
Unia zrobi nam przysluge do 2007 roku z vatem na mieszkania a pozniej bedzie
tak samo drogo jakw calej EU.
Obserwuj wątek
    • szczurbiurowy Re: Więcej lat z niższym VAT! 11.01.05, 06:35
      Polak Węgier dwa bratanki...
      • Gość: gerth "deathline" - "nieprzekraczalny termin" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 21:34
        ostateczna data
        Rozumiem ze Wyborczacy nawijaja u siebie po ang. (o czym wiem skadinad) ale nie znaczy to chyba ze nie trzeba tlumaczyc tekstow?
        Poki co chcialbym zeby polskojezyczna gazeta byla polskojezyczna...
    • Gość: Feliks Rozstrzelać Hubner i Truszczyńskiego !!! IP: 193.59.95.* 11.01.05, 07:16
    • Gość: szwadron nie musielismy miec 22%vat IP: 5.5R2D* / *.pg.com 11.01.05, 09:57
      tylko nasze mafiosy chcialy wiekszej kasy (dopuszczalna najnizsza stawka to
      bodajze 19%).
      zreszta wina po stronie negocjatorow. taki "sukces" to zasluga ich i naszych
      premierow z Milerem na czele.

• kotek.filemon Re: nie musielismy miec 22%vat 12.01.05, 12:25
        Gość portalu: szwadron napisał(a):

> tylko nasze mafiosy chcialy wiekszej kasy (dopuszczalna najnizsza stawka to
        > bodajze 19%).

Dopuszczalna najniższa stawka podstawowa to 15%. Dla porównania w US nie trafia
        się VAT wyższy niż 7% (to się różni zależnie od postanowień władz lokalnych).
        Ale nawet te 15% a 22% to niebo a ziemia...
    • Gość: mismak Re: Więcej lat z niższym VAT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 09:59
      Ja chcę płacić wysoki VAT tylko też chcę mieć pensję wystarczjąco wysoką. Wtedy
      nie będzie problemu. A w naszym kraju ceny jak w Unii, a pensje kilkanaście
      razy mniejsze.
      • Gość: nika Re: Więcej lat z niższym VAT! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:53
        z tymi cenami jak w unii to troszku nie tak. Żywność, mieszkania są droższe w
        stosunku do naszych cen. Ale wypłaty też mają o wiele większe :(
        • kotek.filemon Re: Więcej lat z niższym VAT! 12.01.05, 12:28
          > z tymi cenami jak w unii to troszku nie tak. Żywność, mieszkania są droższe w
          > stosunku do naszych cen. Ale wypłaty też mają o wiele większe :(

Kiedyś robiłem sobie porównanie na podstawie minimalnej płacy: polskiej,
          szwedzkiej i jeszcze jakichś dwóch. Już nie pamiętam dokładnych danych, nie mam
          tego pod ręką, ale po uwzględnieniu (póki co korzystnego dla nas, ale do czasu)
          indeksu różnicy cen wychodziło, że poziom życia na poziomie płacy minimalnej
          jest średnio 3,5-krotnie tam wyższy.
    • Gość: WojtekS Re: Więcej lat z niższym VAT! IP: 212.160.172.* 11.01.05, 10:21
      Daje do myślenia fakt powiązania podwyżki VAT-u z wyższą stopą bezrobocia.
      Biorąc pod uwagę sytuację w kraju (najwyższy VAT i nie najmniejsze bezrobocie)
      coś w tym jest.
    • Gość: Tomek Re: Więcej lat z niższym VAT! IP: *.vulcan.pl 11.01.05, 11:09
      Nieprawdą jest jakoby UE nakazywała nam podnosić stawkę VAT na 22%. Nakazano
      nam podnieść ją do wysokości stawki podstawowej. A ta w UE nie może być niższa
      niż 15%. Tak więc można było zmienić stawki na podstawowe jednocześnie
      obniżając jej wysokość, np. do 16%. Ale nasze "władze" nie będą przecież
      działać na korzyśc Obywateli. Jeśli można brać więcej i więcej to czemu nie?!!!
    • Gość: sk w szwajcarii 7,6% VAT IP: *.gorzow.mm.pl 11.01.05, 11:35
      szwajcaria- jeden z najbardziej stabilnych krajow ma stawke VAT 7,6%.
      niepotrzebna im zadna UE aby byc jednym z najbogatszych panstw. zero
      korupcji,malo biurokracji,wszystko poukladane doslownie jak w szwajcarskim
      zegarku...
    • Gość: Mikke O co tyle krzyku?? Wystarczy obnizyc stawke podst. IP: 62.148.92.* 11.01.05, 15:15
      Wystarczy obnizyc stawke podstawowa z 22% do powiedzmy 10% i niebedziemy
      musieli sie uzalac i wpraszac sie w laski jakichs zagranicznych pseudoexpertow.

Nie zwalajmy teraz winy na Unie.. ona sobie moze pozwalac ale wysokosc stawek
      ustala rzad. Nie zwalajmy wiec winy i niemowmy ze mamy zwiazane przez unie rece
      bo to nieprawda.

A wogole to PODATEK LINIOWY 15% DLA WSZYSTKICH! o!
    • Gość: x Jaka ta łunia dobra! olaboga! IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:04
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka