Gość: AK prośba o modlitwę IP: *.gda.cdp.pl / *.posejdon.net 23.11.02, 17:40 Polacy módlcie się o zdrowie dla eurodebili w sutannach bo o rozum i patriotyzm za póżno. Ojcowie pozostałych sygnetariuszy błagali o 17 republikę równie gorąco jak ich wawelscy synalkowie. To jest zresztą ich prawo jaka mać taka nać. Na nich czekają lukratywne posady. A dla ciebie rodaku? Wszystkie kible w Unii są już obstawione! Bp Pieronek jak zewangelizuje Europę może liczyć na beatyfikację, tylko Że głupio będzie brzmiało św Pieronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek J. Europie - tak, Unii - nie! IP: *.cps.pl 23.11.02, 18:55 Przeciwnicy Unii nie są - w moim przekonaniu - antyeuropejscy. Bulwersuje mnie owo iunctim, które bezmyślnie stawia się między proeuropejskością i prounijnością. Kochając Europę z jej wspaniałym, ponadnarodowym dziedzictwem, wybitnymi twórcami, bliską nam duchowością - musimy zachować krytycyzm wobec degenerujących się polityczno-gospodarczych instytucji współczesnej Europy. Bezrefleksyjna apologetyka unijnego wzorca stawia autorów "apelu wawelskiego" w gronie "pożytecznych idiotów' /cyt.W.I.Lenina/, których zawsze daje się zaprząc do rydwanu wielkich idei, u podłoża których leży polityczne oszustwo. Wielcy rodzimi i zachodni intelektualiści /przez wzgląd na zachowawanie ich w życzliwej pamięci nie przytoczę nazwisk/ przeżyli masową fascynację bolszewizmem i długo nie potrafili rozstać się z mitem sprawiedliwości społecznej w stalinowskim wydaniu. Dziś ich ideowi potomkowie wzdychają znowu - rozczarowani bezdusznością kapitalizmu - do wielkich mitów paneuropejskiej integracji:zglajszachtowania narodów w imię równości i społecznej sprawiedliwości. Ten mit ma w istocie urzeczywistnić wszechwładna eurobiurokracja, która nie tylko zadba o nasze potrzeby ale nawet sama je określi. Ów ideał jest nie do obrony, wcale nie z pozycji narodowych, ale szerszych - wolnościowych. Największe zdumienie w tym kontekście budzi "unioentuzjazm" naszych rodzimych liberałów,którzy przeżywają dziwaczną fascynację modelem brukselskiego państwa i towarzyszącym mu mechanizmem gospodarczym. Prekursorzy polskiej myśli neoliberalnej,podziemni wydawcy "Przeglądu Politycznego", krzewiciele zdrowych idei Hayeka,Miesesa,M.Friedmanna,Sormana czy Gildera pchają się dziś do wrót instytucji unijnych, stanowiących karykaturę państwa afirmowanego przez ich ojców ideowych. W imię jakich wartości czy raczej dla czyich interesów robicie to panowie Tusk,Lewandowski i Płażyński? Z pewnością znaleźliście już sobie miejsce między ideami a korytem. Minimum uczciwości wymaga tylko jednego:publicznego odżegnania się od liberalnych idei. Dla czytelności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: prośba o modlitwę IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 15:38 Gość portalu: AK napisał(a): > Polacy módlcie się o zdrowie dla eurodebili w sutannach bo o > rozum i patriotyzm za póżno. Ojcowie pozostałych sygnetariuszy > błagali o 17 republikę równie gorąco jak ich wawelscy > synalkowie. To jest zresztą ich prawo jaka mać taka nać. Na nich > czekają lukratywne posady. > A dla ciebie rodaku? Wszystkie kible w Unii są już obstawione! > Bp Pieronek jak zewangelizuje Europę może liczyć na > beatyfikację, tylko Że głupio będzie brzmiało św Pieronek +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Jako uzupełnienie do postu: Gość portalu: jan napisał(a): Gość portalu: jan napisał(a): > Wedlug sw. Hironima "Sw. Pawel zyl 113 lat w poblizu Teb. ,liscie palmowe > sluzyly mu za przyodziewek , a przez 60 lat karmil go kruk , przynoszac > codziennie pol bochenka chleba. Kiedy zas umarl w 347 roku , dwa lwy > wykopaly grob swietemu , by nastepnie powitac jego nastepce-sw.Antoniego " Ed. Ktorego świetego wybierasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirmat UE: szansa dla idiotow. IP: *.dialup.eol.ca 23.11.02, 19:33 Gość portalu: sensei napisał: > Bardzo dobrze:-) Uwazam jednak, ze nasz rzad powinien wiecej > promowac te idee. Wezmy znowu przyklad z Irlandii przed > referendum nad traktatem. Euroentuzjasci robili wszystko, aby > glosowano na "TAK". Pozostalo pare m-cy do referendum w Polsce i > chyba jest czas na "super promocje", nie tylko reklamy w TV. > Powinno sie "wybic" z glow rodakow Leppera i "placzacych" > rolnikow. Nie mozemy pozwolic na to, aby przez jedna mala grupe > ludzi odrzucic taka szanse jaka jest wejscie do Unii Europejskiej Oczywiscie, ze nie mamy wystarczajaco pro-unijnej indoktrynacji. "Super promocja" Brukselskiego burdelu moze sie udac w szkolkach dla przedszkolaczkow gdzie nauczyciele zmuszani sa do indoktrynowania malusinskich by ... blagali rodzicow o glosowanie "tak" dla anschlussu bo... to jest tych dzieci przyszlosc! Sernsei, jezeli w referendum Polacy odrzuca anschluss to bedzie to z definicji glos wiekszosci opierajacej sie przeciwko machinie indotrynacji a nie "malej grupy". Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator3 Re: UE: szansa dla idiotow. 23.11.02, 21:01 Tak.... stu głupców wymysli coś mądrzejszego niż jeden-stara prawda. To niestety nie jest siła demokracji i referendum. Co do twoich wywodów- ja nie mam poczucia indoktrynacji przez kogokolwiek, a jak widzę co nasi politykierzy różnej maści wyprawiają, jak rozkładają nasze państwo (osobny temat jak to się dzieje) to naprawdę uważam, ze wejście do Unii i przyjęcie zasad i prawa unijnego raczej pomoże ocalić mi moją polaską tożsamość niż ją unicestwi. Idioci to dopiero się "objawią" w całej krasie jak zostaniemy sami. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator3 Re: UE: szansa dla idiotow. 23.11.02, 21:18 obserwator3 napisał: > Tak.... stu głupców wymysli coś mądrzejszego niż jeden-stara prawda. > To niestety nie jest siła demokracji i referendum. > Co do twoich wywodów- ja nie mam poczucia indoktrynacji przez kogokolwiek, a > jak widzę co nasi politykierzy różnej maści wyprawiają, jak rozkładają nasze > państwo (osobny temat jak to się dzieje) to naprawdę uważam, ze wejście > do Unii i przyjęcie zasad i prawa unijnego raczej pomoże ocalić mi moją > polaską tożsamość niż ją unicestwi. > Idioci to dopiero się "objawią" w całej krasie jak zostaniemy sami. > Przepraszam - ale "literówka" Oczywiście chodziło o polską-narodową tożsamość. O aspektach gospodarczych,szansach i alternatywie(NAFTA-kolejna mitomania) nie warto dyskutować,bo to było już przemaglowane wiele razy. Dodam tylko,ze dopiero co nasi partacze produkujący buble nauczyli się konkurować, a tu chciałoby się im przywrócić cieplarniane warunki-po co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pete TAK dla UNI IP: *.becker.de / 172.16.216.* 26.11.02, 15:13 Ludzie wy chyba dyskutujecie a nie macie zielonego pojecia o czym. Ja mieszkam w UNI (tymczasowo, 2-gi rok, legalnie) i uwazam, ze jezeli w Polsce beda funkcjonowaly zasady UNI to dopiero bedzie warto wrocic. Proponuje zrobic ankiete za wejsciem Polski do UNI dla Polakow juz w UNI mieszkajacych. Chyba wszyscy beda za wejsciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ficino Re: TAK dla UNI IP: *.ny5030.east.verizon.net 12.12.02, 06:10 Gość portalu: pete napisał(a): > Ludzie wy chyba dyskutujecie a nie macie zielonego pojecia o czym. > Ja mieszkam w UNI (tymczasowo, 2-gi rok, legalnie) i uwazam, ze > jezeli w Polsce beda funkcjonowaly zasady UNI to dopiero bedzie > warto wrocic. > Proponuje zrobic ankiete za wejsciem Polski do UNI dla Polakow > juz w UNI mieszkajacych. Chyba wszyscy beda za wejsciem. czy moglbym zapytac co tam robisz? Odpowiedz Link Zgłoś