Gość: Piekny Lolo Re: Uwaga! Żeby twój głos w referendum był ważny, IP: *.dip.t-dialin.net 06.06.03, 12:46 Pierwsza selekcja wyborcow podobnie jak w USA. Jesli nie potrafisz postawic krzyzyka jestes zbyt glupi aby wybierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PABLO A co z mniejszością żydowską? IP: *.kamir.com.pl 06.06.03, 12:56 jak wiadomo znak krzyża jest dla religijnego Żyda obrazą i bluźnierstwem. Czy oznacza to że w ten sprytny sposób wyeliminowoano mniejszość żydowską z udziału w głosowaniu?! Czy Adam może postawić krzyżyk? Adam jako Żyd mało wierzący chyba tak ale juz taki np.Dawid Warszawski raczej nie. Ale prowokacja.! Znowu z Polaków wylazł antysemityzm. Na szczęscie po wejściu do Unii cała PKW pójdzie siedzieć a ich majatki się skonfiskuje (patrz europejskie specustawy do zwalczania ksenofobii i rasizmu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Uwaga! Żeby twój głos w referendum był ważny, IP: gate:* / 10.10.0.* 06.06.03, 13:22 Chciałabym uzmysłowić ludziom, którzy narzekają na realia panujące w Polsce, że oto mają szanse ruszyć się z przed telewizora i wziąść los w swoje ręce. Idźcie do referendum, niewazne czy oddasz głos na tak albo na nie Człowieku rusz się , zacznij działać krytyka to chyba nie wszystko na co Cię stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bator Eurokonkurs! Jaka fajna zabawa IP: *.pkobp.pl 06.06.03, 13:24 www.rownydostep.pl/forum/index.php?action=vthread&forum=1&topic=55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPR Nie 1713 tylko 1705 osób w niedziele skończy 18 lat IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 13:27 Nasze bojówki wyeliminowały póki co ósemkę z tej liczby, która miała zamiar zagłosować na TAK (stan na godzinę 12). Resztą się zajmiemy, zostało jeszcze parę godzin, a półtorej tysiąca ludzi to dla nas żaden problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybiarz KOPNIJ W ROBACZYWEGO RYDZYKA, ZAGLOSUJ ! IP: *.cg.shawcable.net 06.06.03, 13:36 Gość portalu: Jan z Kilonii napisał(a): > Czyli dokładnie musi to być krzyżyk, a nie trzy krzyżyki... > Chociaż w ten właśnie sposób tratuje społeczeństwo prounijna > propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Uwaga! Żeby twój głos w referendum był ważny, IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 06.06.03, 13:37 Wole krzyzyk niz roz-gwiazde Dawida Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czayna W telewizji publicznaj złamano ciszę przedreferendalną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 13:45 TVP1 o godzinie 00:15 wyemitowałą Kurs dnia- magazyn ekonomiczny. Złamano tam ciszę przedreferendalną. Jednak jest to telewizja publiczna, a ponadto materiał był prounijny, nie sądzę więc by pociągnięto kogoś do konsekwencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Re: Roklama Coca Coli i Solo przez prminentna PO- IP: *.vpn.nlh.no 06.06.03, 14:54 Mrozek i egzotyka. Debata przed polnoca w TV1. Pisze ogolnie by ciszy nie zmacic. Podniecona do granic eksplozji , napompowana na balona przez Bi-Si-Si (nigdy nie wiem czy tu chodzi o Buffoon Center Club czy Business Center Club) poslanka- profesor PO (PP-PO-owka) odwoluje sie do coca coli i solo w popraciu dla siebie drogeego wyboru. Z PP-PO-owki wypuszcza powietrze celnym hirurgicznym ukluciem w postaci krystalicznie logicznych spokojnie wyartykolowanych argumentow, cudo- najiteligentniejsza w debacie poslow, profesorow itp “kwiatkow” w tym filozowki ktora kazda krakowska przekupka by mogla w kozi rog na kazdy temat zapedzic, mloda reprezentantka “Samoobrony” . Pomaga jej nie mniej inteligentny – drugi z jedynych promieniujacych opanowaniem i kultura mlody chlopak tez z mlodej “Samoobrony”. Polska utonie nie w solo nie w coca-coli ale odchodach gdzy Ci mlodzi z Samoobrony nie znajda sie jak najszybciej w Sejmie a potem gdy ta mloda nie zostanie kiedys nasza Prezydentowa. Marszalek Lepper musi o to zadbac!!!!. Przypuszczam ze Szanownej PP-PO-wce juz dostarcozno kleju do latania dziury i pompki do ponownego pompowania na balona. Bioracy w niniejszej dyskusji wczesniej bezmozgowcy bezargumentowcy niczym niejaki Socha - czestochwski rymownik z Tyg Wprost krytykujacy Marszalka Leppera juz chyba kolekcjonuja zygi na zatapianie Polski. Bolesna byla nijakosc naszych klerykow bioracych udzuial w dyskusji. Myslenie na nie to w/g nich anty- Papieskie a Papiez Polak. Durniatka opamietajcie sie. Papiez deklaruje tylko niemomylnosc w soprawach wiary. Przypinanie mu latki nieomylnego w sprawach wszelakich to nie tylko grzech – to bluznierstwo. Do pokuty marsz!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Uwaga! Żeby twój głos w referendum był ważny, IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 06.06.03, 13:48 Czy my zawsze musimy wszystko komplikować. Przecieć wystarczałoby stwierdzenie, że wola głosującego musi być wyrząona w sposób nie budzący wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rejtan Wyczyścić agenturalno SB-eckie szambo, a wtedy ..... IP: *.va.shawcable.net 06.06.03, 15:23 dopiero rozważyć na jakich warunkach nas tam KATY, Minimy, Oliny i cała reszta agentów nastręcza. NIE DLA UNII, DO PIERDLA Z AGENTAMI!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bolekb wielu postawił bym krzyż nie tylko krzyżyk 06.06.03, 16:10 to przeforsowali antysemici żeby żydostwo miało opory uwaga pułapka znak x to nie krzyźyk to normalny iks eliminuje głosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielacasey Ja juz na Unia postawilam kzyrzyk IP: *.aebc.com 06.06.03, 16:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella zgin, przepadnij IP: *.9-136-217.adsl.skynet.be 06.06.03, 17:31 niedorobiona falszywko bo wole jak i znakomita wiekszosc(!!) oryginal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maak Re: zgin, przepadnij IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 17:38 dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella moja odpowiedz dla maak IP: *.9-136-217.adsl.skynet.be 06.06.03, 23:07 stawiam na inteligencje , dlatego, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NUFAN Historyjka referendalna IP: *.sgh.waw.pl 06.06.03, 18:16 Przykład bałaganu biurokratycznego: jak każdy porządny student postanowiłem wziąć udział w narodowej zabawie pt. "Referendum unijne". Ponieważ zbliża się sesja, dla oszczędności czasu postanowiłem zagłosować w akademiku (do miejsca zameldowania z Warszawy, gdzie studiuję mam 200 km). Zapisałem się w terminie, podałem wszystkie dane i zadowolony czekałem na "dni rozwiązania". Niestety wczoraj (czwartek) zauważyłem dziwną wiadomość: "Prosimy uzupełnić swoje dane. Jeżeli nie zrobicie tego do środy (a informacja pojawiła się we wtorek), nie bedziecie mogli głosować w akademiku". Początkowo pomyślałem, że nic mi nie grozi, bo wszystkie dane podałem. Ku swojemu zdziwieniu moje nazwisko znalazło się na liście "wybrakowanych". Ponieważ to było wczoraj wieczorem, zadziałać mogłem dopiero dzisiaj. Poszedłem do samorządu studentów i zapytałem się, czy fakt, że nie uzupełniłem swoich danych w terminie oznacza, że spokojnie będę mógł zagłosować w rodzinnej miescowości. Odpowiedź: NIE. Tak właściwie to nie wiadomo, gdzie będę na liście. Pomyślałem: "człowiekowi zawsze wiatr w oczy". Ale nie można się poddawać. Powiedziano mi, że mogę sprawdzić, czy jestem na liście w Urzędzie (ul. Rakowiecka 33). Udałem się na miejsce, a tu kolejna niespodzianka: nikogo nie ma (no bo po co udzielać jakiś informacji o referendum na jeden dzień przed terminem). Było to o godz 12.00. Kolejna próba o godz 13.00 i znów pocałowałem klamkę. W końcu o godz. 15.00 zastałem tam kilku ludzi. Przywitał mne ochroniarz. Przedstawiłem mu więc swój problem. "Proszę poczekać" zabrzmiało optymistycznie. Po 5 min znów wróciłem na ziemię. "Pani, która się tym zajmuje, wyszła. Może Pan przyjść później." No i się pojawiłem o 17.00. Ochroniarz poznał mnie i wpuścił do środka. Wszedłem do jakiegoś dużego pomieszczenia. W nim same 50-letnie kobiety (o zgrozo) ładujące do jakiś kopert "jakieś" kartki papieru. Nim zdążyłem się odezwać jedna z nim naskoczyła na mnie: "Czy Pan się dobrze czuje? My tu mamy tajne informacje!! Kto tu pana wpuścił?!" Z hukiem wyleciałem z sali. Wychodząc usłyszałem jak ochroniarz dostaje reprymendę. No i teraz nie wiem, jak to będzie z tym moim głosem. Czy jestm na liście tu Warszawie, czy w rodzinnej miejscowości, a może (już raczej nic mnie już nie zdziwi) nigdzie. Dziękuje za ułatwienia dla studentów. Mimo wszystko spróbuje oddać gdzieś głos i w duchu dziękuje PO, że referendum trwa dwa dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Superkonkurs! IP: *.acn.pl / 10.71.4.* 06.06.03, 21:16 Radzę zajrzeć: www.rownydostep.pl/forum/index.php? action=vthread&forum=1&topic=55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Superkonkurs!za 100zł n/k IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 22:13 Gość portalu: Jagnieszka napisał(a): > Radzę zajrzeć: www.rownydostep.pl/forum/index.php? > action=vthread&forum=1&topic=55 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TG Re: Uwaga! Żeby twój głos w referendum był ważny, IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.03, 23:15 A jak w tym "V" linie się minimalnie przetną? To co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .oOo. I krzyżyka nie postawie& & #35 8230; IP: *.ctb.ne.jp 07.06.03, 04:44 Jestem studentem w japońskim mieście Oita. Bardzo to przykre, ale nie mogę zagłosować w Referendum, bo jedyny punkt wyborczy jest w Tokio. Z Oity do Tokio daleka droga. Dlaczego trzeba glosować osobiście? Wiem, że na przykład Litwini mogli korespondencyjnie. Dlaczego nie można głosować w konsulatach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enzo Re: Uwaga! Żeby twój głos... TYLKO W POLSCE !!! IP: 80.48.144.* 07.06.03, 10:47 Idioci, nawet w dniu referendum ! Gdybym nie przeczytal, postawilbym "ptaszek" i moj glos bylby niewazny. Chcociaz na karcie do glosowania bylyby 2 prostokaty a w 1 tylko znak - ptaszek, to glos bylby niewazny, nikt by sie nie domyslil na co chcialem glosowac ?? Jestem pewien ze bedzie masa takich przypadkow, tylko u nas ci idioci - RZADZACY IDIOCI, mogli wymyslec taka bzdure. ciekawe czy mojojciec nieswiadomie postawil ptaszka zamiast krzyzyka. ja nie wiem, oni komplikuja wszystko !!! nie-nor-mal-ni. zebysmy tylko weszli do tej unii, odbieram w przyszlym roku dyplom uczelni i wyjezdzam z tego nienormalnego kraju !! NIENORMALNEGO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Nie wyjeżdżaj oni wyjadą n/k IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 10:50 Gość portalu: Enzo napisał(a): > Idioci, nawet w dniu referendum ! Gdybym nie przeczytal, > postawilbym "ptaszek" i moj glos bylby niewazny. Chcociaz na > karcie do glosowania bylyby 2 prostokaty a w 1 tylko znak - > ptaszek, to glos bylby niewazny, nikt by sie nie domyslil na co > chcialem glosowac ?? Jestem pewien ze bedzie masa takich > przypadkow, tylko u nas ci idioci - RZADZACY IDIOCI, mogli > wymyslec taka bzdure. ciekawe czy mojojciec nieswiadomie > postawil ptaszka zamiast krzyzyka. ja nie wiem, oni komplikuja > wszystko !!! nie-nor-mal-ni. zebysmy tylko weszli do tej unii, > odbieram w przyszlym roku dyplom uczelni i wyjezdzam z tego > nienormalnego kraju !! NIENORMALNEGO !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enzo n/k ? IP: 80.48.144.* 07.06.03, 11:06 klamka zapadla, moze sie cos zmieni w Polsce - za 20 lat. ja mam teraz 23 i nie chce "marnowac" sobie zycia. Praca za 950 zl, zadnych szans na awans, bo awansuja tylko ci "z urzedu", banda debili- dresow pod domem, i nedzna proba kupna samochodu - ktory jest u nas oznaka luksusu. chamstwo urzednika, niemoc wobec "prawa" ktore istnieje a nie jest respektowane, niemoc, przecietnosc, korupcja, syf, kila mogila, spasione geby prymitywow i chamow w telewizji w rodzaju lapinskiego, nie. ja naprawde nie chce sie tym denerwowac. ja stad wyjezdzam, mam nadzieje ze uda mi sie rozwiazac sprawe z wyjadem do kanady, a jak nie to norwegia lub szwecja. jest mi wstyd gdy ogladam telwizje, gdy widze leppera jak sobie oglada miejsce, w ktorym bedzie zasiadac w brukseli. wam nie jest wstyd ? to odrazajace. ja stad wyjezdzam, za kazdym razem gdy wstaje odliczam dni do lipca przyszlego roku. nie chce miec z tym obledem nic wspolnego. chce stad wyjechac i zapomniec o calym tym marazmie. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Rozbój IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 11:34 Enzo ja prawie nie ogladam telewizji. Ostatnio, w niedziele widziałam program w TVN o Prezesie Olsztyńskiej spółdzielni - jego wygląd był odrażający, niezadbany facet wyjęty z komunizmu, twarz czerwona od alkoholu. Ten Pan zarabia 25.000 PLN miesięcznie. Fałszuje wyniki wyborów. Ma wszystko i wszystkich za nic. W jego spóldzielni mieszkają prokuratorzy. TVN pokazuje takie rzeczy jako sensację.Ja nawet nie myślałam, ze można takie złodziejstwo uprawiać w biały dzień. Nasze sądy sa powolne i skorumpowane. Przekupni adwokaci. Politycy którzy realizują partykularne interesy własne. Księża, którzy sa nachalni na władze, polityke i pieniądze. Instytucje jawnie wypompowujące z dużych firm kase: Agencje Rekrutacji, Agencje Reklamowe, Firmy Szkoleniowe. Wszystko to opiera sie na układach i układzikach. Firmy wygrywajace przetargi na kolosalne pieniądze. ZUS, który okrada najbiedniejszych. Podatki, które są nienormalnie wysokie. Gazety kontrolujące większość rynku. Jaką my mamy demokrację? To jest anarchia. Ja tylko się spytam tak: czy stac nas na Unię? Czy może stać nas na to abyśmy w końcu przestali sobie wzajemnie skakać do gardeł i dopuścili do władzy ludzi mądrych, wykształconych i uczciwych. Abysmy przestali sie w końcu wzajemnie ogłupiać. Abysmy nie karmili narodu brazylijskimi serialami, idiotycznymi skandalami, debilnymi konkursami i kretyńską reklamą. Abyśmy nie kazali sie ludziom modlic i czekac na lepsze czasy. Ludzi trzeba wyedukowac i nauczyć uczciwej pracy. Trzeba tu posprzątać. wejscie do Unii to przyzwolenie - posprzatajcie tu za mnie. Lepiej posprzątać samemu. Bo wynajmując firme sprzatajaca trzeba bedzie za to zapłacić. Oczywiście, ze chcialabym aby u nas było tak porzadnie jak w norwegii. jednak nie chcę za to płacic ceny utraty swej tozsamości narodowej. W tym kraju jest wielu uczciwych i dobrych ludzi. Oni niestety nie siedzą jednak u wladzy. Klepia swe życie od 1 do 1. Sa tez ludzie ubodzy, emeryci i rencisci, samotni, którym wejście do unii nic nie da. Co z nimi zrobić? Jak zabezpieczyć ich egzystencję? Tego nie wiem. Zostawić ich tak po prostu? Sytuacja obecna przypomina mi ucieczke ze statku, który zostal zrujnowany, ograbiony, zarobaczony. Ci co mają łodzie uciekną. Innych pozostawią samym sobie i sprzedadzą ten statek, komus obcemu kto go wyremontuje i w nim zamieszka. A wtedy po wielu, wielu latach moze bedzie sprawny. Ciekawe tylko jak zareaguje inwestor jak zobaczy tyle robactwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enzo Re: Rozbój IP: 80.48.144.* 07.06.03, 13:37 > Enzo ja prawie nie ogladam telewizji. Ostatnio, w niedziele widziałam program > w TVN o Prezesie Olsztyńskiej spółdzielni - jego wygląd był odrażający, > niezadbany facet wyjęty z komunizmu, twarz czerwona od alkoholu. Ten Pan > zarabia 25.000 PLN miesięcznie. Fałszuje wyniki wyborów. Ma wszystko i > wszystkich za nic. W jego spóldzielni mieszkają prokuratorzy. TVN pokazuje > takie rzeczy jako sensację.Ja nawet nie myślałam, ze można takie złodziejstwo > uprawiać w biały dzień. no wlasnie o to mi chodzi, na kazdym kroku masz takie cos. ja pracuje w firmie wodociagowej. wiesz o jakich tutaj "walach" sie slyszy ? > tym kraju jest wielu uczciwych i dobrych ludzi. Oni niestety nie siedzą jednak > u wladzy. Klepia swe życie od 1 do 1. Sa tez ludzie ubodzy, emeryci i rencisci, > > samotni, którym wejście do unii nic nie da. Co z nimi zrobić? Jak zabezpieczyć > ich egzystencję? Tego nie wiem. Zostawić ich tak po prostu? Sytuacja obecna > przypomina mi ucieczke ze statku, który zostal zrujnowany, ograbiony, > zarobaczony. Ci co mają łodzie uciekną. Innych pozostawią samym sobie i > sprzedadzą ten statek, komus obcemu kto go wyremontuje i w nim zamieszka. A > wtedy po wielu, wielu latach moze bedzie sprawny. Ciekawe tylko jak zareaguje > inwestor jak zobaczy tyle robactwa? nie wiem co sugerujesz. ja tutaj nie zostaje. mam nadzieje ze jak wejdziemy do unii, to panowie komisarze zaczna patrzec naszym politykom bardziej na rece i nie bedzie mozna robic takich przekretow, przynajmnije nie na taka skale. jelsi chodzi o tozsamosc narodowa to jej nie utracimy, w koncu polska liczy wiele milionow ludiz i nie wszyscy chca wyjechac. ja nie chce sie meczyc widokiem tych wszytskich burakow. wole patrzec na fiordy oddychac czystym powietrzem i zarabiac tyle, aby sie nie stresowac ze w ostatnim tygodniu miesiaca mam puste konto i musze jesc wieksza ilosc zupek chinskich. moje dzieci moge wychowac za granica- zaden problem. po co maja sie stresowac tak jak ja. dorastac na blokowisku, wsrod tych debili co siedza pod moim blokiem. codziennie ogladac wiadomosci i slyszec o dlugach, strajkach, aferach, korupcjach, patrzec na wstretne ryje w stylu lapinskiego. cala polska nie ucieknie. proces transformacji bedzie trwal wiele lat zanim sie u nas uspokoi, tylko po co mam brac w tym procesie udzial ? zreszta udzial bierny, bo polityka sie nie interesuje na tyle by zabrac aktywnie glos. co moja osoba, zestresowana idiotyzmem i przerazajacym widokiem 30 debili i wielkiego blokowiska zdziala w tym calym marasie ? takich jak ja jest mnostwo, ktorzy teraz lub w najblizszym czasie ukoncza studia. 80% z nich bedziemiala powazne problemy ze znalezieniem pracy, wielu wyjedzie ale wielu zostanie. zostanie na pewno tylu ze i tak zabraknie dla nich stolkow. "porzadnych" ludzi tu nie zabraknie. nie wszyscy wyjada, i na pewno polska nie straci tozsamosci narodowej. to jest pewnik. wiec po co mam tu siedziec ? zeby po studiach mnie jeszcze wzieli na pol roku do woja ? tam to dopiero bym sie stresowal, debilizm do szescianu, prysznice ze szczurami raz na tydzien. dziekuje, ale wole pracowac w norwegii i patrzec na fiordy i dorastajace dzieci w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś