Dodaj do ulubionych

Ojcze Janie

08.07.03, 00:08
Jestem świeżo upieczonym studentem teologi. Bardzo interesują mnie
aktualności a w szczególności tematy związane z unią europejską. Zapoznałem
się z Twoją twórczością i muszę przyznać Ci rację w każdym aspekcie. Twoje
posty momentami bardzo mnie poruszyły. Masz rację co do unii europejskiej. Ja
jako młody, zdolny Polak też się jej obawiam. Moje serce jest polskie i nie
chcę, żeby te dzikusy z tak zwanej "cywilizowanej europy" kładli na moim
ciele swoje brudne ręce. Nasza ziemia, to nasza ziemia! My Polacy, to my
Polacy! Polska to Polska, a nie Europa! My jesteśmy Polakami, a nie
Unionistami! Masz, rację Ojcze Janie, że musimy zrobić wszystko żeby nasz
kraj zachował swoją tożsamość, nie poddamy się! Wierzę, że uda nam się
jeszcze oderwać nasz dziewiczy, nieskalany, umiłowany kraj od tej zepsutej,
plugawej i zniewieściałej "euROPY". Wierzę, że Bóg nam w tym dopomoże.

Ojcze Janie, zauważyłem, że są tu ludzie, którzy Ci nie sprzyjają, a wręcz
próbują Cię ośmieszyć. Ale nie poprzestawaj w staraniach. To co robisz jest
ważne, choćby dlatego, że jest to bardzo ważne dla mnie. Dlatego odważę się
powiedzieć: nie przejmuj się nimi. Obrażając Cię, dają oni upust swojej
ograniczonej świadomości narodowej, niewiedzy, a wręcz ignorancji!

Ojcze Janie, proszę prowadź dalej swoją walkę o Polskę. Walkę o nas. Wiedz,
że swoją postawą zyskałeś sobie druha i sprzymieżeńca. Ty jesteś pasterzem,
ja - Twoją owieczką. Ojcze Janie, niech z pomocą Boga Twoja pasterka, której
częścią i ja się stałem, zaprowadzi nas do obiecanej ziemi obiecanej. Bądź
pozdrowiony, kocham Cię.

Szczęść Boże.
Obserwuj wątek
    • gabrielacasey Zywie nadzieje, zes zadeklarowal wylacznie MILOSC 08.07.03, 07:02
      BLIZNIEGO.
      • Gość: Jan Re: Zywie nadzieje, zes zadeklarowal wylacznie MI IP: *.krosno.sdi.tpnet.pl 08.07.03, 09:25
        gabrielacasey napisała:

> BLIZNIEGO.
        Oczywiście, wszak miłość bliźniego powinna być celem polityków.W swoim działaniu
        należy widzieć człowieka.Ksiądz Bronisław Markiewicz,przy głoszonej objawionej
        przepowiedni z 1863r.stawia warunek Polakom ,że zostaną najwyżej wyniesieni,
        gdy będą miłością wspólną silni i dadzą światu papieża.Tu kilkatrotnie
        cytowałem kazanie ks. bp. Józefa Zawitkowskiego o miłości do ludzi takiej, jak
        Matki Teresy z Kaltuty, jak Ojca Alberta, jak Ojca Maksymiliana ,czyli takiej
        aż do oddania życia i na tych podstawach budować nową kulturę, nowy ustrój,
        nową unię.
        "Nigdy przed przemocą nie ugniemy szyi"- śpiewali konfederaci Barscy.
        Budować i tworzyć należy z miłości a nie przeciw niej, bo się wszystko zawali.
        Czy u podstaw Unii jest miłość człowieka, a przynajmniej sprawiedliwość?
        Czy jest w tej nowej Unii Bóg na pierwszym miejscu? Jeżeli nie ma miejsca dla
        Boga, to i nie ma miejsca dla człowieka -to znaczy dla mnie!
        Aborcja i eutanazja zaprzecza miłości!Moja wolność nie może naruszać praw
        wolności drugiej osoby -a szczególnie prawa do życia!To musi być podstawą
        Europy!"Nie miecz , nie tarcz bronią języka, lecz arcydzieła"- powiada C.K.
        Norwid.
        Także nie należy narzucać zza urzędniczego biurka praw Europie:wbrew tym małym
        państwom, które tej Konstytucji UE nie chcą.Małe jest piękne.Kiedyś państwa
        ustanowiły i nie dopuszczano przez szereg lat po wojnach Niemców do głosu.
        To też było niesprawiedliwe! Ale dzisiaj przydzielenie wielokrotnie im więcej
        głosów, niż innym krajom takim jak Polska- też jest niesprawiedliwe!!!!!!!
        I nawet, żeby coś wywalczyć trzeba nauczyć naszych władców, aby umieli mówić
        takiej Unii: NIE!!!!! I muszą to teraz powiedzieć.
        Podorządkowywanie i dopasowywanie przepisów i reform do wymogów UE doprowadzilo
        Polskę do Katastrofy.Tu każda dziedzina się wali.Zamykane są szpitale.
        Zadłużony ZUS z powodu wyprowadzenia pieniędzy do unijnych państw zagraża nie
        wypłacaniem emerytur i rent.Zadłużone szkoły ratowane są zamykaniem małych
        wiejskich szkół.Banki nie w polskich rękach nie dają kredytów dla funnowania
        konkurencyjnych dla UE przedsiębiorstw,likwidowanie tras na kolei powoduje
        miliardowe straty w inwestycjach, dobijane są podatkami firmy budowlane,
        zamykane są kopalnie i huty pod dyktando UE.
        "Tu nie może być ruina po ekonomicznym bombardowaniu przez UE!"
        -Jeżeli tego zdania władza nie wypowie, to trzeba rozwiązać ten Sejm.
        Jeżeli strajkować, to wszyscy, a nie każda firma osobno. Trzeba być miłością
        wspólną silni- czyli solidarni i razem stanąć w obronie; hut kopalń, służby
        zdrowia, oświaty, wojska każdej dziedziny. A tu jakby ktoś sprzyjał tej władzy;
        i kieruje;raz protestuje oświata,a raz służba zdrowia i wg kalendarza imprez na
        rozkaz.Pamiętam w sierpniu stanęły wszystkie zakłady pracy i zmieniono władzę.
        Można jeszcze zmienić ją sprawdzając podpisy wyborcze u wszystkich posłów.
        Prawdopodobnie szczególnie te strsze partie przepisywały listy z wyborów na
        wybory i na tym oszustwie nie może się władza opierać. Trzeba zrzucić z
        parlamentu nawet cień podejrzeń!A kto ma o tym nie przestrzeganiu przypominać,
        jak nie kapłan. Polityka jest częścią etyki.Ludzie, którzy nie mają czystego
        sumienia chcieliby zamknąć usta tym, którzy rozdrapują rany z grzechu i
        krzyczą;"Niech księża nie wtrącają się do polityki " Tylko w jakim to prawie
        ten zakaz istnieje?
        Dziekuję wszystkim a szczególnie parafianinowi za wsparcie duchowe.Bóg zapłać!
        Jan

• barabas Kosmate mysli 08.07.03, 09:38
          Gabriela juz za dlugo mieszka w zdegenorowanej Brytanii, gdzie szaleje choroba
          O.Wilde'a, i nie potrafi odroznic prawdziwie meskej przyjazni, kolezenstwa i
          kameradztwa w walce od cieplych kluch i wszetecznych sklonnosci. Wstydz sie,
          Gabrielo takich mysli! Na pohybel Cieplym Kluchom i fioletowy trojkat na rekaw!

Co za obled... To chyba taka lokalna odmiana BSE ( w wersji Creutzfeld/Jacob)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka