Dodaj do ulubionych

zabudowa strychu

23.10.05, 22:04
Zacznę od tegop że jestem jednym z czlonków zarządfu Wspólnoty w które
zanmieszkuję . Trochę czytałem na tych stronach o w/w temacie tym nie mniej
krótkie wprowadzenie w 2003 roku jeden z wlkaścicieli lokali wspólnoty
wystąpił o zabudowę całego strychu na zebraniu przed przegłosowaniem uchwały
oświadczylem że ja również chcę dobudować sobie jeden pokój . W obecności
wszystkich uczestniczących w zebraniu lokator ten zgodził się ze da mi zgodę
na zabudowę pozostałerj części . Wobec powyższego podpisałem uchwałę .
Pozostała część lokatorów podpisywała w formie obiegowej tą uchwałę , na dzień
dzisiejszy ten właściciel a w zasadzie jego zona nie wyraziła zgody na
podpisanie mi uchwały w drodze obiegowej . Ponieważ jaest ona
współwłaścicielką i jak czytałem / glosowanie mąż za żona przeciw to głos
liczony jako przeciw / z uwagi na zerwanie umowy ustnej zawartej w obecności
uczestników zebrania oraz z uwagi na fakt że do dnia dzisiejszego nie
otrzymałem listownego powiadomienia o wynikach uchwały zawatrtej w formie
obiegowej przez tych właścicieli wystąpiłem do wspólnoty o zaskarżenie uchwały
zezwalającej na zabudowenie części strychu po przez wycofanie mojej zgody .
Jednocześnie powołując się na akt notarialny wniosłem o nie ograniczanie mi
moich praw własności po przez utrudnianie mi dostępu do każdej części wspólnej
wymienionej w formie ułamkowej w akcie notarialnym . Chciałbym uzyskać rownież
informacje na okoliczność jeżeli nie ma wspólnota pełnomocnictwa mojej
małzonki / współwłaścicieliki mojego mieszkania czy mój podpis z względów
formalnych jest ważny dodam że administratorka naszej wspólnoty oświadczyła mi
że nie jest ważne czy ja się zgadzam natą zabudowę czy nie gdyż uchwała
przechodzi większośćią głosów . W dniu 27 ma się odbyć zebranie wspólnoty
proszę o poradę
Obserwuj wątek
    • miro_mx Re: zabudowa strychu 24.10.05, 12:14
      Witaj
      Chłopie – czegoś tu nie rozumiem, piszesz, ze: „jesteś jednym z członków
      Zarządu a nie wiesz co się dzieje z Uchwałą?????????
      Czy ta uchwała została zaprotokołowana przez NOTARIUSZA? Czy była to zwykła
      uchwała?
      W miłości i w biznesie nie ma sentymentów – chyba to teraz rozumiesz!!!
      Czy ta zgoda – ustna – właścicieli została gdzieś odnotowana? Np. w protokole?
      Trochę jest niejasności w twojej sprawie, ale odpowiem ci, co ja bym teraz
      zrobił.
      Wniósłbym do obrad zebrania uchwałę (udostępniając ją wszystkim, WSZYSTKIM
      właścicielom PRZED zebraniem) o wykup strychy pod zabudowę a zarazem
      zaprosiłbym Notariusza – który kosztuje ale na twój koszt – o zaprotokołowanie
      Tej uchwały zgodnie z prawem. A twój kolega niech pomyśli sam co teraz z tym
      fantem!!!
      Może coś inni podpowiedzą.
      Pozdrawiam
      Miro
      • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 24.10.05, 21:22
        dziękuję za odpowiedź nie chodzi mi o to że nie wiem co się dzieje ale na jednym
        w jednym z tematów znajdujących się na tej stronie dowiedziałem się że każda
        Uchwała zatwierdzana w formie obiegowej winna być podana to znaczy jej wynik
        wraz z treścią uchwały do wiadomości każdego członka wspólnoty listem poleconym
        tego w tym wypadku nie uczyniono i być może była to moja wina bo nie znajomośc
        prawa nie tłumaczy ale wyszło to tylko na dobro mojej sprawie gdyż daje mi
        podstawę do zaskarżenia tej uchawły a termin wniesienia zaskarżenia liczy się od
        daty otrzyamnia takiego listu , a dla ciekowaści twojej tym który stara się o
        ten strych oprócz mojej osoby jest przewodniczący zarządu naszej wspólnoty .
        Dalej uchwała ta nie została zaprotokołowana przez notariusza jest zwykłą
        uchwałą . Ustna umowa nie została zaprotokołowana tym nie mniej każdy z
        pozostałych członków obecnych na tym zebraniu podpisująć mi zgodę oświasczał że
        podpisuje ją gdyż taka była umowa , nie wiem czy czy jest wiadome , ale ustna
        umowa zlożona w obecności świadków jest tak samo wiążąca jak umowa poisemna . Na
        razie wstrzymam się z twoiją propozycją odnośnie zaprotokołowania w obecności
        notariusza być możę tak zrobię w niedługim czasie mam ponad 10 % udziałow co
        daje mi możliwość zwoływania jednoosobowo zebrań wspólnoty i z zw9ołaniem
        zebrania nie będe miał problemów chodzi mi o to czy realne jest zaskarżenie tej
        uchwały na razie na zebraniu wspólnoty . pozdrawiam Krzysiek0012
    • miro_mx Re: zabudowa strychu 24.10.05, 23:36
      Dobrze, iż ta uchwala nie była zaprotokołowana przez Notariusza. Martwi mnie
      fakt, że przewodniczący Zarządu stara się o zabudowę strychu. Znając życie – z
      10 letnim stażem w WM – TO MASZ poważny problem. Może celowo nie wpisał do
      protokołu zapisu, że WM wyraża na to zgodę. Zrób Wszystko, co możesz aby na tym
      zebraniu, co będzie, dokonać zapis i przypomnieć Właścicielom, że taką zgodę
      otrzymałeś. Może będzie to potrzebne w Sądzie. Może celowo przewodniczący nie
      daje ci odpowiedzi na temat zapadłej uchwały ( moim zdaniem takie uchwały
      powinny zapadać na zebraniu) abyś jej nie zaskarżył??? Zapytaj czy inni taką
      odpowiedź otrzymali. Tylko się nie zdziw jak będzie Notariusz na zebraniu aby
      przewodniczący otrzymał strych??????????
      Piszesz, że masz 10% udziału aby zwołać zebranie! To powiedz mi gdzie
      Przewodniczący Zarządu ma termin aby to uczynić za tydzień lub dwa – może cię
      zbywać!!!
      Druga sprawa, Powinien ustąpić na czas budowy z Zarządu bo będzie odwalał
      prywatę na swoją korzyść, bo kto go będzie kontrolował?
      To tyle, może coś inni dodadzą.
      Pozd.
      Miro
      • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 25.10.05, 10:44
        jestem tylko człowiekiem może zbyt łatwowiernym ale przewodnicycz ma problem
        rodyinny jego dziecko jest niepelnosprawne i rozumiem jego argumentacje po
        prostu z dzieckiem tym pozostanbie do konca swoich dni tak wic dobudowanie dwch
        pokoji w jakims sesie roywiazuje jego sytuacje. Jestem tego samego zdania i
        musze dopilnowac odpowiednich zapisow . Odnosnie celowosci pominiecia mnie przy
        powiadomieniu pewnosci nie mam ale nie sadze aby to uczynil , ponadto przeciez
        musi on miec potwierdzenia pocztowe ze takie pisma wzslal i winnz one moim
        zdaniem znalesc sie w dokumentacji dotzczacej zarzadzania wspolnota Mam troche
        odmienne zdanie odnosnie zapadania takich uchwal na zebraniu bo przeciez
        wspolnota nie moze rozporzadzac moja wlasnoscia to tak jakbz zebralo sie kilku
        wlascicieli i wiekszoscia glosow przeglosowali ciebie ze zabieraja ci twoje
        mieszkanie . Mysle ze jezeli bedzie notariusz to sobie poradze gdzz bede
        wnioskowal o zaopis w tej uchwale ze wspolnota udziela zgody na zabudowe ale dla
        obu lokatorow . Odnosnie terminu ywolania yebrania nie obawiam sie mamz
        administratora i tam skladam wniosek o zwolanie zebrania musze tylko pamietac o
        terminie 7 dni . Odnosnie odwolania go z fuinkcji przewodniczacego zarzadu bede
        musia poruszyc ten temat. Jeszcze jedno odnosnie zbywania mnie co do terminu
        nigdze nie jest powiedziane ze on musi byc na zebraniu a skoro jak twierdzisz
        uchwala moze przejsc wiekszoscia to mozna podczas je3go obecnosci przeglosowac
        uchwale na moja korzsc . Poydrawiam i dziekuje za rady krzysiek
        • miro_mx Re: zabudowa strychu 25.10.05, 11:02
          Piszesz: " Odnośnie celowości pominięcia mnie przy powiadomieniu pewności nie
          mam ale nie sadze aby to uczynił , ponadto przecież musi on mieć potwierdzenia
          pocztowe że takie pisma wysłał i winne one moim zdaniem znaleźć się w
          dokumentacji dotyczącej zarządzania wspólnota " I TU się mylisz!!!!!!
          Serafinma w tej sprawie wyrok, pominięcia właściciela w powiadomieniu go o
          zapadłej uchwale - może go ci udostępni.
          Piszesz:" Jeszcze jedno odnośnie zbywania mnie co do terminu nigdzie nie jest
          powiedziane ze on musi być na zebraniu a skoro jak twierdzisz uchwala może
          przejść większością" Źle mnie zrozumiałeś. To Zarząd zwołuje zebrania a nie
          administrator. A zwodzenie dotyczyło Zarządu, iż będzie zwlekać z zwołaniem
          Twojego zebrania - bo nigdy nie wiadoma jakie interesy ma Zarząd a
          Administrator.
          pozd.
          miro
          • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 25.10.05, 11:26
            po pierwsze jezeli mozesz wywołać serafina to powiedz jak to uczynić jeszcze nie
            jestem specem od internetu a czytałewm wypowiedzi serafina i widzę że dysponuje
            on ogromną wiedza dotyczącą wspolnot i licze się z jego zdaniem więc chciałbym
            znać jego stanowisko w mojej sprawie
            po drugie jak już zauważyleś ja też jestem czlonkiem zarządu a ponadto nie
            pamiętam gdzie ale w jakimś dzienniku ustaw czytałom że do zwołania zebrania
            potrzebna jest ilość 10% udziałow / ja mam ich ponad 10% / aby zwołać zebranie
            wspólnoty więc mogę dokonywać tego jednoosobowo tak stanowi ustawa przyznam się
            szczeże że nie doczytałem działu dotyczącego terminów zwoływania zebrań na taki
            wniosek .
            • miro_mx Re: zabudowa strychu 25.10.05, 11:54
              Krzysztof - TY jesteś Zarządem i Przewodniczący kolega. Kto jak nie Zarząd
              POWIADAMIA właścicieli o zapadłej uchwale? NIE administrator tylko Zarząd.
              Napisz powiadomienie (z przewodniczącym złóżcie podpisy) i wyślij do każdego -
              do siebie również.
              Po drugie: Art.31b - czytamy "zwoływane są na wniosek właścicieli lokali
              dysponujących co najmniej 1/10 udziałów w nieruchomości wspólnej przez zarząd
              lub zarządcę, któremu zarząd nieruchomością wspólną powierzono w sposób
              określony w art. 18 ust.1" to UWL.
              Moim zadnie ty również nie powinieneś być w zarządzie bo koliduje to w
              interesachWM.
              Po trzecie:
              Art. 25.UWL
              1. Właściciel lokalu może zaskarżyć uchwałę do sądu z powodu jej niezgodności z
              przepisami prawa lub z umową właścicieli lokali albo jeśli narusza ona zasady
              prawidłowego zarządzania nieruchomością wspólną lub w inny sposób narusza jego
              interesy.
              1a. Powództwo, o którym mowa w ust. 1, może być wytoczone przeciwko wspólnocie
              mieszkaniowej w terminie 6 tygodni od dnia podjęcia uchwały na zebraniu ogółu
              właścicieli albo od dnia powiadomienia wytaczającego powództwo o treści uchwały
              podjętej w trybie indywidualnego zbierania głosów.
              2. Zaskarżona uchwała podlega wykonaniu, chyba że sąd wstrzyma jej wykonanie do
              czasu zakończenia sprawy.
              Twoje interesy zostały naruszone - byłoby dobrze abyś zapoznał się z Ustawą.
              Pozd.
              Miro
              • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 25.10.05, 12:52
                Pisząc do Ciebie o tym że złozę wniosek o wykluczeniu z Zarządu jak to Ty
                nazwałeś mojego kolegi przewodniczącego miałem na myśli żę rówenież to uczynię .
                Co z Serafinem wiesz jak go wywołać
        • dobud Re: zabudowa strychu 25.10.05, 18:31
          Jak Ty mozesz być członkiem zarządu, skoro nie znasz podstawowych zapisów
          ustawy OWL ????????? :-(
          • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 25.10.05, 20:52
            dobud dzięki za za odpowiedź tylko że z niej nic nie wynika to że nie znam
            wszystkich podstawowych zapisow nie dyskryminuje mnie jako czlonka zarządu
            rozumię że Ty jesteś czlonkiem zarządu co nie znaczy że znasz wszystkie zapisy
            ustawy OWL chyba że się mnylę to zwracam honor tym nie mniej nic nie wnosi twoje
            wystąpienie do mojego problemu czytałem kilka tematów i chodzi mi o pomoc w
            temacie jaki rzuciłem na tapetę a nie o to czy znam zapisy ustawy- skoro
            rzuciłem temat to znaczy że mam problem . Takie uwagi nie pomagają mi lecz mnie
            dołują nie uważam się za alfę i omegę oraz za osobę która zjadła wszystkie
            rozumy mój temat na to wskazuje , a Ty skoro zdecydowałeś zię wystąpić na tym
            forum to może byś mi coś poradził a nie mnie atakował . Pozdrawiam i proszę o
            poradę Krzysiek
    • mrozik.jarek Re: zabudowa strychu 25.10.05, 08:14
      Chcesz byc chyba kolejna ofiarą
      która zainwestuje swoje pieniądze
      w cudzą współwłasność. A Eksperci dalej
      źle radzą......
      • miro_mx Re: zabudowa strychu 25.10.05, 10:06
        Witaj Mrozik
        Nie przypominam sobie abym pisał, że jestem Ekspertem.
        Kolejna ofiara? Która zainwestuje swoje pieniądze w cudzą własność? Jak się da
        wpuścić w maliny, to tak! Chyba że się postara.
        Piszesz, że źle radzę. Możesz coś podpowiesz w tej sprawie konkretnego, chętnie
        również skorzystam z twoich pomysłów.
        Pozd.
        Miro
      • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 25.10.05, 10:59
        czesc tu krzsiek mysle ze ta strona jest po to aby uniknac pewnych wydatkow a
        wypowiedzi tu zamieszczone maja na celu naswietlenie problemu z ktorym patrzac
        na twoja wypowiedz sie spotkales wiec prosba aby sie nie przekomarzac kto jest
        fachowcem a kto nie tylko dac rzetelna wzpowiedz . Kazdz z nas uczy sie na
        bledach zwracajac sie z swoim problemem chce wiedziec czy to co napisalem
        stanowi podstawe do zaskarzenia uchwale a nie odnosnie kosztow . Przeciez nie
        mozesz wiedziec czy tak naprawde stac mnie na poniesienie tych kosztow moze dla
        mnie licyz sie podniesienie standardu mieszkania , a pnad to nie koncz w polowie
        zdania tylko poradz w ktorym momencie fachowcy zle radza tak na marginesie
        jezeli ktos juz preszedl podobne problemy to jest on dla mnie fachowcem i to z
        doswiadczeniem . pozdrawiam krzysiek
        • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 25.10.05, 14:46
          krzysiek0012 napisał:

> czesc mrozik tu krzsiek mysle ze ta strona jest po to aby uniknac pewnych
          wydatkow a
          > wypowiedzi tu zamieszczone maja na celu naswietlenie problemu z ktorym patrzac
          > na twoja wypowiedz sie spotkales wiec prosba aby sie nie przekomarzac kto jest
          > fachowcem a kto nie tylko dac rzetelna wzpowiedz . Kazdz z nas uczy sie na
          > bledach zwracajac sie z swoim problemem chce wiedziec czy to co napisalem
          > stanowi podstawe do zaskarzenia uchwale a nie odnosnie kosztow . Przeciez nie
          > mozesz wiedziec czy tak naprawde stac mnie na poniesienie tych kosztow moze dla
          > mnie licyz sie podniesienie standardu mieszkania , a pnad to nie koncz w polowi
          > e
          > zdania tylko poradz w ktorym momencie fachowcy zle radza tak na marginesie
          > jezeli ktos juz preszedl podobne problemy to jest on dla mnie fachowcem i to z
          > doswiadczeniem . pozdrawiam krzysiek
      • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 25.10.05, 20:56
        mrozik jesteś tam myślę że się nie obraziłeś jeżeli uważasz że eksperci źle
        radzą to proszę o odpwiedź w którym momencie
    • miro_mx Re: zabudowa strychu 25.10.05, 23:27
      Znalazłem ten wyrok
      serafin666 15.04.05, 09:04 zarchiwizowany
      DO NATALII :
      IV CK 543/03 – wyrok z dnia 8 lipca 2004 r.
      Niedopełnienie ustawowego obowiązku powiadomienia każdego właściciela o treści
      uchwały podjętej w trybie indywidualnego zbierania głosów (art. 23 ust. 3
      u.w.l.) nie ma wpływu na skuteczność uchwały.
      Jeśli dobrze ci podpowiedziałem.
      Pozd.
      Miro
      • dobud Re: zabudowa strychu 25.10.05, 23:47
        No i co z tego?
        To jest wyrok sądu chyba Okręgowego w jednostkowej sprawie i NIE STANOWI
        POWSZECHNEJ WYKŁADNI PRAWA !!!
        • miro_mx Re: zabudowa strychu 26.10.05, 00:00
          Ja zwróciłem uwagę na to, iż jeśli właściciel nie zostanie powiadomiony, to Sąd
          może odpowiedzieć jak ten. A tym wyrokiem zawsze można się posiłkować, że jest
          to tylko uchybienie.
          Pozd.
          Miro
          • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 26.10.05, 10:13
            dobud i miro suchajcie myślę że i jeden ma rację i drugi
            po pierwsze w naszym sądownictwie nie ma precedensów i można tylko jak to
            powiedział miro innym wyrokiem się posiłkować
            po drugie nie stanowi to wykładni prawa ale jak wiadomo ilu by się prawników na
            ten temat nie wyp[owiadało to nasze prawo jest tak skonstruowane że nad każdym
            artykułem naszego prawa tyle ilu prawników było by tyle samo interpretacji i tu
            jest pogrzebany pies .
            po trzecie odpowiedzcie mi czy jeżelki w akcie notarialnym mam napisane że wykup
            mieszkania dajke mi prawo własności w częsci ułamkowej do każdej części wspólnej
            to przeglosowanie uchwały większością nie jest złamaniem prawa własnosci po
            przez ograniczenie mi dostępu do każdego metra kwadratowego wspólnej części .
            po czwartę może i jestem jak to zauważył wcześniej dobud czlowiekiem który nie
            zna wszystkich przepisów OWL ale wydaje mi się że podpisując uchwałę mojemu
            koledze przwodniczącemu pozostawiłem sobie furtkę - zabezpieczenie to znaczy nie
            posiadałem pełnomocnicvtwa mojej małżonki do podejmowania decyzji o własności
            stanowiącą naszą wspólną własność i teraz pytanie czy te dwa ostanie punkty dają
            mi prawo oprócz oczywiście braku powiadomienia mnie litem poleconym o wynikach
            uchwały podpisanej w trybie obiegowym wraz z treścią tej uchwały .
            Do tego wszystkiego w jednym z starych tematów znajdujących się na forum nie
            pamiętam kto ale zwrócił uwagę że najpierw przed wystąpieniem do Sądu dobrze by
            było wykazać się w Sądzie dobrą wolą załatwienia tej sprawy wewnątrz wspólnoty
            co też w chwili obecnej czyunię występująć do wspólnoty z zaskarżeniem tej
            uchwały a co również nie zamyka mi drogi sądowej . Stoję na stanowisku że
            dopiero jeżeli nie uda mi się załatwić tej sprawy wewnątrz wspólnoty wystąpię do
            sądu przeciwko wspólnocie z podobnym wnioskiem lecz bogatszym o interpretację
            jego po przez samą wsólnotę . Pozdrawiam Krzysiek
            • miro_mx Re: zabudowa strychu 26.10.05, 11:07
              Napisałeś: „po trzecie odpowiedzcie mi czy jeżeli w akcie notarialnym mam
              napisane że wykup
              mieszkania daje mi prawo własności w części ułamkowej do każdej części wspólnej
              to przegłosowanie uchwały większością nie jest złamaniem prawa własności po
              przez ograniczenie mi dostępu do każdego metra kwadratowego wspólnej części .”
              Twój Problem to to, że podpisałeś tą uchwałę na TAK i nie ma co gdybać!!!

Piszesz dalej: „po czwarte może i jestem jak to zauważył wcześniej dobud
              człowiekiem który nie
              zna wszystkich przepisów OWL ale wydaje mi się że podpisując uchwałę mojemu
              koledze przewodniczącemu pozostawiłem sobie furtkę”. Ale nie masz żadnych
              zapisów nawet w protokole dlatego podałem ci sugestie.

Piszesz: „pytanie czy te dwa ostanie punkty dają mi prawo oprócz oczywiście
              braku powiadomienia mnie litem poleconym o wynikach uchwały podpisanej w trybie
              obiegowym wraz z treścią tej uchwały”. Chodzi ci o zaskarżenie uchwały. Tak
              jeśli kiedykolwiek otrzymasz takie powiadomienie, w/w wyrok potwierdził, że w
              praktyce jest inaczej.

I jeszcze raz piszesz: „Stoję na stanowisku że dopiero jeżeli nie uda mi się
              załatwić tej sprawy wewnątrz wspólnoty wystąpię do
              sądu przeciwko wspólnocie z podobnym wnioskiem lecz bogatszym o interpretację
              jego po przez samą wspólnotę”. To dlatego moje propozycja. Wprowadź uchwałę do
              porządku WM o udzielenie ci strychu. Nie zapomni przypomnieć właścicielom, że
              taką zgodę ustną ci już dali i zapisz to w protokole. Ewentualne zaskarżeniu
              uchwały – twojej – zostaw Przewodniczącemu, że narusza jego interesy. Sąd –
              Sądem a amnezja właścicieli może pozbawić cię strychu, wystarczy, że każdy
              powie NIE pamiętam i rybka!!!!!
              Pozd.
              Miro
              • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 26.10.05, 13:58
                miro zdolowałeś mnie chociaż może nie do końca gdyż każdy kto mi do tej pory
                podpisał tą uchwałę a uczestniczył w zebraniu na którym podjęto decyzję o
                wyrażeniu zgody dla mojego kolegi sam mówił że jest to konsekwencja ustaleń na
                których zapadła decyzja że wspólnota wyrazi również dla mnie zgodę jest tylko
                jedno ale nie mam podpisu i prawdopodobnie nie wyrazi na to zgody kolega
                przewodniczący i co wtedy przecież nie zacznę budowy gdyż jeżeli to zrobię to
                złamię jego prawa do części wspólnej .
                • miro_mx Re: zabudowa strychu 27.10.05, 11:23
                  Ty się nie denerwuj. Staram się nakreślić twoją sytuację. Mrozik miał trochę
                  racji, że pakujesz się w coś czego do końca nie rozumiesz.
                  Nie obraź się ale wydaje mi się, że wasza WM nie za bardzo rozumie UWL!
                  Zwrócę ci jeszcze uwagę na to, iż "zwykła" uchwała o zabudowie strychu, jeszcze
                  nic nie oznacz!!!! Natomiast Notarialna - to jesteś pogrzebany, dlatego moja
                  rada była abyś na tym zebraniu wprowadził swoją uchwałę i nie patrz na
                  przewodniczącego czy się zgodzi czy nie.
                  Kruczek jest w tym, iż jeszcze raz uchwała musi zostać przegłosowana w
                  obecności notariusza a Ty też możesz powiedzieć NIE.
                  Oddanie strychu pod zabudowę jest to czynność przekraczająca zwykły Zarząd,
                  dlatego do Tej sprawy jest potrzebny Notariusz - bo właściciele oddają swoją
                  własność drugim - ale na jakich warunkach skora Zarząd robi w tej sprawie
                  prywatę, dlatego powiedziałem, że powinniście na ten czas zrezygnować z Zarządu
                  a inni powinni zadbać o interesy WM.
                  Moim zdaniem uchwałę którą ma przewodniczący nie daje mu prawa do rozpoczęcie
                  rozbudowy!!!
                  Pozd.
                  Miro
                  • krzysiek0012 Re: zabudowa strychu 27.10.05, 19:05
                    Miro dzięki za radę już po zebraniu doszliśmy do ugody uzyskałem popdpis
                    "przewodniczącego" a notariusz będzie ustaliliśmy w chwili kiedy będziemy
                    wykupować swoje części tego strychu .
                    Pragnę podziękować wszystkim za swoje spostrzeżenia acha Serafin666 bardzo ci
                    dziękuję za poradę skorzystałem a wynik podałem na wstępie dodam tylko że na
                    zebraniu w formie uchwały zarówno ja jak i przewodniczący zobowiązaliśmy się do
                    nie utrudniania sobie na wzajem swoich poczynań związanych z zabudową strychu .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka