Dodaj do ulubionych

co zrobić ze spirytusu :))

IP: *.siec.idealan.pl 13.04.06, 15:27
Mam wielką prośbę o jakieś dobre i łatwe do zrobienia trunki, jeśli to
możliwe :) Tak się składa że obdarzono mnie 2,5l spirytusu i za bardzo nie
wiem jak go wykorzystać. A święta tuż, tuż. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • benjaminblimchen Re: co zrobić ze spirytusu :)) 13.04.06, 17:35
      zrób wódkę! rozcieńcz 1:1 z wodą. I przeczytaj porady zawate w temacie: "jak pić
      wódkę i nie czuć się pijanym" ;)
    • Gość: real Re: co zrobić ze spirytusu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 22:41
      Takiego jak ty gdyby obdarzyć rozebraną Claudią Shiffer, też byś tu pytał co
      robić.
      • Gość: denim81 Re: co zrobić ze spirytusu :)) IP: *.siec.idealan.pl 14.04.06, 07:41
        Pewnie bym pytała bo jestem kobietą :)
        • billy.the.kid Re: co zrobić ze spirytusu :)) 14.04.06, 10:05
          żeby sie lepiej i szybciej przegryzło zró palankę. tzn "spal" wodę.
        • Gość: real Re: co zrobić ze spirytusu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 16:27
          Blond.
          A z młodym Gregory Peckiem wiedziałabyś?
    • Gość: Andrzej Re: co zrobić ze spirytusu :)) IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.05.06, 17:58
      Masz trochę pecha o tej porze roku z uwagi na brak owoców. Ale wkrotce się zacznie: truskawki, maliny, wiśnie itd. itd.A teraz to możesz spróbować coś z cytrusów np. "przyjemnisię".Powodzenia!
      • Gość: krakus Re: co zrobić ze spirytusu :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 17:22
        Zrób porterówkę z 1/2 l. spirytusu. Kiedyś była bardzo modna , dzisiaj jest już
        prawie zapomniana (a szkoda).
        Z następnego półitra zrób mlekówkę:
        1/2 l spirytusu
        1/2 l mleka 3,2%
        1/2 kg cukru
        1 laska wanili
        Wszystko wlej do słoika twist o poj.2l i zakręć wieczko. Postaw na oknie na
        słońcu. Trzymaj tak przez miesiąc codziennie wstrząsając. Po miesiącu
        przefiltruj przez bibułę lub gęstą gazę do butelek.
        Otrzymasz przejrzysty bezbarwny likier.
        Pycha.
    • Gość: asa Re: co zrobić ze spirytusu :)) IP: *.net / *.pub.sarocom.net 17.05.06, 14:58
      poczekaj na wisnie. wrzuc wisnie, cukier i zalej spirytem. poczekaj chociaz rok
      i zobzcysz co to prawdziwa wisniowka. najlepsze na swiecie
    • simian-raticus pół na pół z miodem :-) 17.05.06, 18:16
      i niech postoi z 2 tygodnie można też z cytryną niech się przegryzie tylko i wiooooooooooooooooo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka