11.05.10, 17:49
Witam.
Czy ktoś z forumowiczów miał podobny przypadek z okiem psa które tak
wygląda,czy to jakaś choroba?
Na pierwszym zdjęciu widać pionową białą kreskę,to nie jest refleks światła.
img169.imageshack.us/i/dsc00371s.jpg/
Na drugim zdjęciu,to jest to samo oko widać jakieś zgrubienia
img28.imageshack.us/i/dsc00372id.jpg/
Obserwuj wątek
    • blue.berry Re: Oko psa 12.05.10, 10:09
      spróbuj to pytanie zadać temu psiemu okuliście
      www.garncarz.pl/
      on zazwyczaj udziela wstępnych opinii przez kontakt mailowy/telefoniczny

z tym że proponowałabym zrobić trochę lepsze zdjęcia i może więcej?
      • pulsoxymetr Re: Oko psa 12.05.10, 11:12
        Proponuje jak najszybszą wizytę u lekarza,jeśli jest to rana rogówki to
        go boli jak cholera,szkoda czasu i niepotrzebnego cierpienia psa w
        oczekiwaniu na odpowiedz na forum.Na odległość nie da się leczyć.
        Pozdrawiam
        • wilczasty Re: Oko psa 12.05.10, 16:47
          Dziękuję za porady i skierowanie do weterynarza,ale mam przykre doświadczenia i
          nie zaufam więcej lekarzom.
          Piesek ma takie oczko od szczeniaczka i nic go nie boli.Podejrzewam złą opiekę w
          wieku szczenięcym przez poprzednich właścicieli.Piesek był na szczepieniach i
          wielu wizytach lekarskich i żaden tego nie zauważył lub nie chciał widzieć.
          Pozdrawiam.
          • tenshii Re: Oko psa 12.05.10, 17:24
            Może po prostu trafiłaś na kiepskich weterynarzy?
            A może widzieli, ale uznali, że to nic groźnego. Coś jak pieprzyk, znamię.
            • wilczasty Re: Oko psa 12.05.10, 18:43
              tenshii napisała:

> A może widzieli, ale uznali, że to nic groźnego. Coś jak pieprzyk, znamię.

Może właśnie tak jest i nie należy się przejmować.Dzięki.
          • blue.berry Re: Oko psa 12.05.10, 17:32
            > Dziękuję za porady i skierowanie do weterynarza,ale mam przykre doświadczenia
            i nie zaufam więcej lekarzom.

sorry ale to co napisałeś jest po prostu głupie. to ze trafiłeś na kiepskiego
            weterynarza/weterynarzy nie oznacza ze wszyscy są kiepscy. akurat dałam ci
            namiar na jednego z najlepszych psich okulistów w polsce i wiem to ze swojego
            oraz innych właścicieli zwierząt doświadczenia.

przyznam ze po takim oświadczeniu nie wiem za bardzo czego oczekujesz po tym
            wątku na forum. a jak ktoś napisze ze to wada którą należy zoperować to co - sam
            ją zoperujesz bo z usług weterynarzy nie korzystasz?

ja stosuję prostą zasadę - jeśli cos mnie u psa niepokoi to drażę temat do
            skutku, u jednego weta, drugiego, następnego. aż wydrążę. a jeśli się "obrażam"
            to na kogoś konkretnie a nie na cała grupę zawodową.
            • wilczasty Re: Oko psa 12.05.10, 18:44
              blue.berry napisała:

> sorry ale to co napisałeś jest po prostu głupie. to ze trafiłeś na kiepskiego
              > weterynarza/weterynarzy nie oznacza ze wszyscy są kiepscy.

W
              • wilczasty Re: Oko psa 12.05.10, 18:47
                wilczasty napisał:

> blue.berry napisała:
                >
                > > sorry ale to co napisałeś jest po prostu głupie. to ze trafiłeś na kiepsk
                > iego
                > > weterynarza/weterynarzy nie oznacza ze wszyscy są kiepscy.

Sorry za szybko weszło.
                W mojej okolicy są weterynarze jacy są a moje psisko nie nadaje się do podróży
                samochodem.
                Ciekawe jak byś podchodziła do wetów gdyby kiedyś oślepili Ci młodego psa zbyt
                dużą dawką leków usypiających.Wiesz jaka to była męka dla psa i właściciela
                przez wiele lat?
                Pozdrawiam.
                >
                > W
                • blue.berry Re: Oko psa 13.05.10, 09:39
                  podchodzę do weterynarzy tak samo jak do każdego innego zawodu - są dobrzy i są źli.
                  a ponieważ mam bardzo pochorowanego psa (który ma już 9 lat, jest po 4
                  operacjach i z całą masą problemów) jak również zajmuję się psami adopcyjnymi,
                  które są sterylizowane, operowane, ratowane, leczone to akurat uwierz mi
                  naprawdę wiem jacy są weterynarze. i ci dobrzy, i ci źli.

tak jak napisałam - dałam ci namiar na jednego z najlepszych okulistów w polsce.
                  ty zrobisz z tym co uważasz. na forum nikt ci nic nie doradzi w kwestii tak
                  skomplikowanej jak uszkodzenie oka. szczególnie że aktualnie forum tym nie
                  opiekuje się żaden specjalista.
                  nie wiem po co założyłeś ten wątek. chyba po to żeby przeczytać to "A może
                  widzieli, ale uznali, że to nic groźnego. Coś jak pieprzyk, znamię."
                  nie rozumiem takiego postępowania - jak mam jakieś wątpliwości co do zdrowia psa
                  to go diagnozuję - U WETERYNARZY a nie u forumowiczów, których wiedza
                  weterynaryjna, nawet jeśli jakaś jest, to jest minimalna.
                  • claratrueba Re: Oko psa 13.05.10, 10:29
                    Mi to wygląda na zagojone mechaniczne uszkodzenie bardzo stare. Pewnie dlatego
                    zlekcewazone przez wetów, u ktorych byłeś. O ile dokładnie obejrzeli oczy-
                    prosiłeś o to? Bo jesli nie, to nie tyle "zlekceważyli" co uznali, że oko
                    zagojone bo właściciel nic nie mówi o ew. dolegliwosciach z tej strony. A w
                    takiej sytuacji nic się z takim okiem nie robi.
                    Bywam u weta często ze swoimi psami. Słyszę, co nieraz mówią własciciele
                    zwierzaków i naprawdę niewiele można z tego wywnioskować, a zwierz sam nie
                    powie. Potem są narzekania, że "tyle drogich badań niepotrzebnie a to prosta
                    sprawa". Na czyms diagnoze oprzec trzeba.
                    • wilczasty Re: Oko psa 13.05.10, 18:47
                      claratrueba bardzo dziękuję za pomoc.
                      Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka