Dodaj do ulubionych

Jakie zwierzę wybrać...?

11.09.10, 20:12
Za jakiś czas przeprowadzam się. Myślałem nad jakimś zwierzakiem. generalnie najbardziej lubię koty... ale będę mieszkał w bloku, a to raczej nie jest wymarzone miejsce dla kota.

Generalnie potrzebuję zwierzaka, który:

- nie jest drogi w utrzymaniu
- nie trzeba mu poświęcać zbyt wiele czasu (rano wychodzę, wracam wieczorem, część weekendów będę spędzał poza miejscem stałego zamieszkania)

Wiem, że powyższe wymogi - choć są jedynie 2 - bardzo zawężają wybór, ale... może jakiś zwierzak jednak je spełnia?
Obserwuj wątek
    • rezurekcja sugeruje rybki 11.09.10, 22:06
      ale nie w szklanej kuli, tylko w akwarium.
      • majenkir Re: sugeruje rybki 12.09.10, 01:26
        Jak rybki, to najlpiej bojownik. Bardzo mila i kontaktowa (!) rybka :).
    • semi-dolce Re: Jakie zwierzę wybrać...? 12.09.10, 11:22
      Dwa koty jak najbardziej. Jeden będzie samotny przez całe dnie i te weekendy, dwa dadzą sobie radę. Koty moga mieszkac w bloku, tylko zabezpiecz balkon i okna.

A jak nie to rybki albo jakas jaszczura albo żółw.
      • 0karola Re: Jakie zwierzę wybrać...? 12.09.10, 13:51
        dokladnie. albo np chomik (spi w dzien, akurat bedziesz mial towarzystwo jak worcisz z pracy;))
        • mist3 Re: Jakie zwierzę wybrać...? 12.09.10, 15:25
          Gdybyś rozważał koty (właśnie koty, a nie kota przy Twoim trybie życia) to polecam najpierw poczytać odrobinę:
          forum.gazeta.pl/forum/w,10264,96727789,96727789,Rozne_kocie_fora.html
          • wladziac Re: Jakie zwierzę wybrać...? 12.09.10, 15:39
            myślę że branie zwierzęcia do domu przy braku czasu dla niego jest zbyt nieodpowiedzialne szczególnie kiedy nie ma kogoś w domu kilka dni,co będzie jak w tym czasie zwierzątko się rozchoruje?chyba że będziesz prosił sąsiadów albo rodzinę o zaglądnięcie do domu w czasie nieobecności

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka