Dodaj do ulubionych

ZAPALENIE UCHA

01.06.04, 19:15
Jestem właścicielka 7 miesięcznej Yorki mam duży problem ponieważ suczka
dostała ostrego zapalenia uszka :( do tego jej uszko zrobiło się chropowate i
ropieje :( Nie wiem co robić byłam u weterynarza i kazał im pukać uszko woda
utleniona ale to nie pomogło. Może ktoś z was to przeżył i wie co robić??
Wczoraj kupiłam w aptece krople ale jeszcze nie wiem czy pomaga. Z góry
dziękuje za pomoc AmiX
Obserwuj wątek
    • nickola1 Re: ZAPALENIE UCHA 01.06.04, 19:41
      lekarz powinnien przeprowadzić badania i określić przyczynę zapalenia gdyż w
      najgorszym wypadku może dojść do uszkodzenia błony bębenkowej i zakażenie może
      rozprzestrzenić się na ucho środkowe i wewnętrzne. Dzieje się tak często po
      długim i złym leczeniu. Dziwi mnie to że lek.wet nie przepisał żadnego
      antybiotyku . Są takie krople DICORTINEFF-VET, stosuje się je w stanach
      zapalnych skóry ucha zewnętrznego. pozdr.
    • amix21 Re: ZAPALENIE UCHA 01.06.04, 20:00
      dobry bardzo dziękuje ze odpowiedz. Wczoraj kupiłam w aptece krople Otinum czy
      to dobry wybór?? Bardzo się martwię bo uszko jest bardzo czerwone, ropieje i
      jest całe chropowate. POZDRAWIAM
      • nickola1 Re: ZAPALENIE UCHA 02.06.04, 10:10
        Wiesz co kurde nie wiem jak z tym Otinum. Wiem że w Dicortineff jest neomycyna
        całkiem dobry antybiotyk. W każdym gabinecie powinnien być i nie jest drogi.
    • marrtawu Re: ZAPALENIE UCHA 02.06.04, 19:49
      Słuchaj, mojego psa zawsze szybko stawia na nogi lek o nazwie Surolan - jest
      drogi, ale skuteczny. Tylko spytaj najpierw lekarza, czy się nadaje, bo może są
      jakieiś przeciwskazania. Dostępny w lecznicach.
    • malnika Re: ZAPALENIE UCHA 02.06.04, 23:12
      Witaj. Potwierdzam - Surolan jest b. dobrym antybiotykiem o właściwościach
      przeciwgrzybicznych i bakteriobójczych i przeznaczony jest właśnie do leczenia
      zapaleń uszu. Radzę Ci go kupić a poza tym wybierz się do naprawdę dobrego
      lekarza (co nie znaczy, że drogiego) a nie jakiegoś konowała, który przy
      zapaleniu ucha zaleca płukanie go wodą utlenioną. Jeśli mieszkasz w Warszawie
      polecam dr Dembele, przyjmuje w lecznicy na ul. Częstochowskiej 20. Szczególnie
      jest świetny w leczeniu u zwierząt wszelkich alergii, zapaleń uszu, skóry.
      Powodzenia - wszystko będzie oki. Ja także mam 7 miesięczną Yorkę. ale pieska.
      • dan8 Re: ZAPALENIE UCHA 04.06.04, 14:17
        Kanal uszny psa jest w ksztalcie litery L nie wyobrazam sobie jak mialo
        wygladac plukanie ucha woda utleniona.Przeciez ta woda pozostawala w uchu.
        Dziwny ten weterynarz.
        Kazde krople wpuszczone do psiego ucha ,trzeba przez minute rozmasowac (za psim
        uszkiem),zeby dostaly sie we wlascie miejsce , wlasnie z uwagi na ksztalt
        kanalu usznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka