19.02.13, 18:40
Witam, rasa mojego psa to husky,który ma 5 lat.Od zawsze miał problemy z jedzeniem, a mianowicie od pewnego momentu daję mu tylko tą samą karmę, bo jeśli tylko coś dodam pies od razu dostaje biegunki i wtedy leczę to węglem.Ostatnio zachorował jednak poważniej zamiast kału leciała krew, zamiast moczu również krew a sam pies był osowiały, jakby zmęczony i ospały, za każdym razem, gdy próbowałem go pogłaskać szczerzył zęby i chciał gryźć.Zabrałem go do weterynarza, który podał mu trzy tabletki i trzy zastrzyki oraz zdiagnozował, że to mogło być zwykłe zatrucie lub pies ma albo zapalenie pęcherza (w co wątpię), lub poważną chorobę żołądka lub wątroby. Następnego dnia wszystko się uspokoiło, kał był w miarę normalny, tylko na wieczornym spacerze było tak pół na pół. Dziś znowu ten sam problem, co prawda pies już bardziej kontroluje to (tzn. nie sra w domu) i nie sika na czerwono ze skrzepami, ale jest smutny i agresywny dla mnie, jakby nie chciał żebym go dotykał. Dodam, że podczas tych dni wyjątkowo mocno wypada mu sierść. Rano zwymiotował jakąś dużą szmatką, weterynarz powiedział, że ona mogła być z jakimiś chemikaliami. Mój pies co wyjście zjada mnóstwo śmieci, typu chusteczki higieniczne, rękawiczki, stare kości (które nie wiadomo po kiego są wyrzucane przez okna) lub chleb dla ptaków. Ja mu tego nie zabieram z pyska, ponieważ wtedy chce mnie ugryźć, z resztą do dziś mam kilka bolesnych pamiątek, w tym jedną z wczoraj, a nie chcę go bić ani przyduszać kolczatką bo stracę jego zaufanie. Rodzice mówią, że podczas spacerów na luzie mu to zabierają, bo on się ich boi, ale mnie nie.
Czy macie może jakąś radę jak mu zabierać te śmieci, czasami zjada po prostu ohydne rzeczy, a może wiecie jak ma zacząć mnie słuchać na spacerach i czy wiecie cokolwiek na temat jego problemów z kałem i brzuchem?
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: Choroba 19.02.13, 20:32
      Idź do innego weterynarza, tego nie można zignorować, skoro zwymiotował jakąś tkaninę, to jest szansa, że zostało tego więcej, KONIECZNIE weterynarz!

A kiedy go wyprowadzasz, musi mieć kaganiec, skoro nie umiesz go powstrzymać od zjadania śmieci [albo niech wyprowadzają go twoi rodzice]. A później musisz znaleźć jakiegoś porządnego tresera niech wam pomoże ustawić odpowiednio hierarchię, nie może być tak, że boisz się własnego psa. Co będzie, jeżeli zje jakąś truciznę?
      • sp9tcu Re: Choroba 19.02.13, 21:35
        taki pies to chory psychicznie pies
        do likwidacji
        • kryll Re: Choroba 20.02.13, 17:40
          wypowiedzi poprzedniej nie będe komentował bo to poniżej godności kogokolwiek. wracając do psa niepokojące jest to że jest kał z krwią i mocz z krwią, możliwe do doszło do zatrucia trutką na szczury czy u psa nie widać wybroczyn w jamie ustnej na spojówkach na skórze?
    • enoive Re: Choroba 26.02.13, 09:13
      Krew z kalu jest jasna czy brunatna? Jak obecnie czuje sie Twoj pies?
    • rafcios999 Re: Choroba 30.03.13, 13:53
      Witam,
      osobiście polecam Ci weterynarz Kraków posiadają bardzo dobrych specjalistów i bardzo dobry sprzęt.
      • a_na Re: Choroba 31.03.13, 15:22
        rafcios999, osobiście radzę ci przestać spamować w każdym możliwym wątku!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka