Dodaj do ulubionych

karmienie psa

27.11.13, 11:08
czy psy mogą jesc słodyczy? Czy nic im po nich nie będzie? Bo mój uwielbia np chipsy..
Obserwuj wątek
    • blue.berry Re: karmienie psa 27.11.13, 12:28
      chipsy to raczej chyba nie są słodycze.
      psy nie mogą jeść czekolady. co do innych przekąsek - myślę że tutaj ważny jest po prostu zdrowy rozsądek - z trzy chipsy raczej nie zaszkodzą, cała torebka jak najbardziej może. kruche ciastko tez będzie jak najbardziej ok, pół tortu zdecydowanie nie.
      • cieslik79 Re: karmienie psa 06.12.13, 13:01
        Przede wszystkim UMIAR !!!!!!!!! I damy rade.
    • damakier1 Re: karmienie psa 06.12.13, 18:53
      Oprócz czekolady, spokojnie możesz dać psu to wszystko, co dałabyś dwuletniemu dziecku.
      • albert.flasz1 Re: karmienie psa 07.12.13, 09:51
        Nie tylko czekolada - winogrona, rodzynki i cebula też na przykład. Poza tym, chipsy zawierają o wiele za dużo soli kuchennej, co poprawia apetyt i stymuluje ich spożycie, ale w nadmiarze bywa niezdrowe jak wszystko.
        • damakier1 Re: karmienie psa 07.12.13, 17:04
          Albercie, ale ile winogron, cebuli lub rodzynek możesz dać dwuletniemu dziecku na jedno posiedzenie? Zapewniam, że od takiej ilości żaden pies też się nie rozchoruje. Inna sprawa, że nie każdy pies w ogóle zechce to jeść...
          • kubekwyborowy Re: karmienie psa 08.12.13, 00:03
            Ale w jakim celu podawać psu słodycze, czipsy czy cukierki? To są rzeczy stworzone dla ludzi :)
            Psy mają całe mnóstwo psich przysmaków, gryzaków, ciastek - jest w czym wybierać ;)
            Ja osobiście polecam suszone żwacze : www.najlepszekarmy.pl/maced/667-maced-zwacze-500g-4586329606183.html

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka