Dodaj do ulubionych

maltańczyki

18.08.04, 13:09
WITAJCIE MOI DRODZY!
MAM TRZECIEGO JUŻ Z RZĘDU W CIĄGU TRZECH LAT MALTAŃCZYKA.PIERWSZY PADL NA
PARWOWIROZĘ A KOLEJNEGO UGRYZL SZERSZEŃ I NIE UDALO SIĘ GO NIESTETY
URATOWAĆ.OBECNY JEST JAK NARAZIE BARDZO ZDROWY, LECZ NIESTETY OSTATNIO BĘDĄC
U WETERYNARZA(MIAL PRZEPYCHANE KANALIKI LZOWE) ZALAMALAM SIĘ OTOŻ DOKTOR
POWIEDZIA ZE MOJ PSIUTEK JEST PSEM ATOPICZNYM I ZE OBJAWY KTÓRE MA W TEJ
CHWILI BĘDĄ SIE POGLĘBIAĆ, A MIANOWICIE LIŻE SOBIE LAPKI, WRĘCZ OBGRYZA
PAZURKI ITP.CHCIALABYM SIE DOWIEDZIEĆ CZY TO MOŻE BYĆ PRAWDĄ A JEZELI TAK TO
WYTLÓMACZCIE MI CO TO SA PSY ATOPICZNE.
SERDECZNIE POZDRAWIAM
MONIKA
Obserwuj wątek
    • mkhj Re: maltańczyki 19.08.04, 08:57
      Nie martw się. Mój brat ma jamnika - atopika, który w tej chwili ma 11 lat i
      zyje w jak najlepszym stanie. Atopia to uczulanie sie na wszystko. Ale da sie z
      tym walczyc (stały nadzór weterynarza i podawanie leków) i żyć długo i
      szczęśliwie.
      pozdrawiam
      mkhj
    • beata1002 Re: maltańczyki 19.08.04, 19:56
      Nie jestem w stanie nie odpowiedziec na Twoj list.Co prawda nawet nie slyszalam
      o takiej chorobie ale ja a konkretniej moja mama i ja mialysmy takze po
      kolei trzech maltanczykow -panow wiec serce mi drgnelo gdy przeczytalam to
      slowo maltanczyk.Niestety ostatniego pozegnalam poltora miesiaca temu i do tej
      pory bardzo za nim tesknimy wszyscy takze moja suczka pudelek o ktorym tu juz
      pisalam a przy ktorej przez siedem lat sie wychowywal.Pierwszego "wykonczyl "
      mi weterynarz podajac penicyline po ktorej dostal wstrzasu.Mial 7 lat i wcale
      nie byla mu potrzebna penicylina.Kulal na lapke i poszlam do weterynarza a ten
      nie obejrzal go tylko "profilaktycznie "dal mu penicyline.Zdechl mimo ogromnego
      ratowania go po tygodniu.Okazalo sie ze kula;l bo mial zadarty pazurek.Drugi
      zdechl na parwowiroze ,mial 7 lat.Pokazywalam weterynarzowi ze na grzbiecie ma
      slad po kleszczu zlekcewazyl to .od ukaszenia zyl 4 lata.Trzeci takze mial 7
      lat i dlatego mama za nic juz nie chce maltanczyka chociaz sa to
      najcudowniejsze psiaczki pod sloncem.Tylko szalenie delikatne Prosze napisz cos
      o swoim tak chetnie poczytam.Czy jest z rodowodem i gdzie go kupilas Bo o nie
      jest bardzo ciezko i nawet wogloszeniach zadko mozna je trafic.Nasz ostatni
      kupiony byl na ul Pulawskiej w Warszawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka