Dodaj do ulubionych

Kot a akwarium otwarte

01.04.15, 14:44
Czy ktoś łączy pasję do akwarystyki, konkretnie w stylu amano i kotowatych? Planuje otwarte akwarium, z wystającymi kawałkami redmoore'a, z poprzerastanym bolbitisem. Nad tym tylko jedna belka oświetleniowa, ewentualnie jakieś HQI. Pytanie jak ze zwierzakami - kot nie będzie pchał się do akwarium, próbowal łowić ryb? Ktoś ma jakieś doświadczenie? Szkoda mi 200 litrów optiwhite kaleczyć jakąś pokrywą...
Obserwuj wątek
    • jul-kot Re: Kot a akwarium otwarte 01.04.15, 22:00
      Miałem nieduże akwarium, przykrywałem płytami ze szkła, a i tak się zdarzało, że któryś z kotów mi się wykąpał. Lubiły polować na ryby, zwłaszcza te mniej kolorowe, ale to chyba rzecz gustu. Radziłbym ci czymś zabezpieczyć, sama perswazja niewiele da, instynkt łowiecki jest bardzo silny. Poza tym woda się kurzy a ryby lubią czasem wyskakiwać...
        • brodacz1973 Re: Kot a akwarium otwarte 14.04.15, 20:57
          Jakbym mial przykrywac to juz abs albo pokrywa alu. Chodzi o to ze marzylo mi sie cos w stylu mizube - wystajace kawalki driftwooda, itd. Ale jak mowicie że to w parze z kotami nie idzie...
          • minniemouse Re: Kot a akwarium otwarte 15.04.15, 22:42
            ogladnelam mizube.
            owszem, to jest bardzo zen i malownicze, ale jak ty sobie wyobrazasz ze to zabezpieczy
            przed kotem ???

Minnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka