Dodaj do ulubionych

biegunka u kotki

02.01.17, 17:22
witam, potrzebuje waszej rady.
Moja kotka od jakiegoś czasu dosyć często robi kupę (4 razy w ciągu dnia, wcześniej było to maks 2razy) i jest ona bardzo wodnista. Dodam że miesiąc temu miała przeprowadzany zabieg sterylizacji. Kotka ma nadal duży apetyt i zachowuje się normalnie. Podaje jej tą samą karmę co przed sterylizacja. Jak myślicie co to może być? Powinnam się juz udac do weterynarza czy spróbować sama zastosowac jakąś "dietę" czy podać jakieś lekieś leki o których czytałam w innych wątkach typu węgiel?
Obserwuj wątek
    • bo1 Re: biegunka u kotki 03.01.17, 12:34
      Skoro trwa to już jakiś czas, to z pewnością trzeba iść do weterynarza. Być może będą potrzebne badania krwi i kału, ale to już lekarz zdecyduje. Kot łatwo się odwadnia, więc utrzymująca się biegunka może być niebezpieczna. Węgiel doraźnie możesz podać i pilnować, by kotka piła dużo wody. Przyczyn biegunki może być wiele (np. problemy z trzustką, zapalenie jelit, robaki, zatrucie nieświeżym jedzeniem, jakąś rośliną itd.), więc bez badań nie ma co dywagować.
    • malwa11990 Re: biegunka u kotki 24.07.17, 19:00
      Ja miałam podobną sytuację z moim kocurem…bardzo się o niego bałam, był coraz słabszy, bez życia..zdecydowanie nie warto czekać z podjęciem decyzji o leczeniu. Tak naprawdę, to tylko dzięki temu, że mój weterynarz w Przychodni Weterynaryjnej ADA –weterynarze.pila.pl tak szybko zareagował, Kostek jest wciąż z nami. Nasza pani doktor jest niesamowita i bardzo dobrze zna się na swojej pracy! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka