feliscatus 03.11.04, 12:54 Czeka mnie krótka 2 godz. podróż samochodem, ale mój kot reaguje strasznie, całą drogę płacze, miota się w klatce. Może są jakieś łagodne leki uspakajające, które bez obawy mogłabym mu dać. Proszę o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ohida Re: podróż kota - b. źle znosi 03.11.04, 15:07 Podobno tego rodzaju tabletki uspokajające sprawdzają się animalia.pl/produkt.php?kat=39&id=3529 Łagodny jest też preparat o nazwie Stresnal (roślinny) - o niego trzeba pytać u weta. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: podróż kota - b. źle znosi 04.11.04, 09:20 Także podróżuję z kotem i kicia również strasznie miauczała w klatce. Od niedawna zakładam szelki kotce i kładę ją na tylnim siedzeniu przewiązując do pasa lub zagłówka tak żeby nie przeszła mi do przodu, ale żeby mogła zmienić pozycję leżenia. Kicia w spokoju znosi podróż najczęściej po prostu śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
feliscatus Re: podróż kota - b. źle znosi 05.11.04, 10:20 Dzięki za pomoc, może i mój jakoś to zniesie. Poszukam też tych tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
ula_k01 Re: podróż kota - b. źle znosi 05.11.04, 22:41 koniecznie daj kici tabletki,ja kiedyś sprawę olałam kot dostał obrzęku płuc podobno ze stresu a miejscowy wet nawet nie rozpoznał obrzęku,a jak dojechalam do wawy to mimo tlenu adsysania i innych pierdół nie udało się go uratować....... Odpowiedz Link Zgłoś