Dodaj do ulubionych

Spaniel gryzie

13.05.24, 14:05
Nie chcemy go oddawać ale pogryzł moją córkę dwa razy więc ogłoszenie już jest gotowe myślimy nad kastracją ale nie wiemy czy to pomoże byliśmy u behawiorysty na następną wizytę umówił się na wideokonferencję więc nie wydaje mi się że to by było uczciwe. Na kastrację potrzebna jest operacja bo ma jedno jajo więc 700 funtów nie nasze ale jesteśmy gotowi to zapłacić jeżeli ktoś ma jakąś podpowiedź to proszę o wpis. Wzięliśmy go od rodziny angielskiej z trójką dzieci i twierdzili że nie lubi pieskiego żarcia tylko je ze stołu i czekoladę więc rok temu jak go wzięliśmy był bardzo rozwalony ale teraz jest nauczony wszystkiego przez moją córkę i uwielbia piłki za snaki nic nie robi ale za piłkę wszystko.. proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • addart Re: Spaniel gryzie 14.05.24, 03:38
      Myślę, że pies powinien iść z córką do tresera a nie do behawiorysty. Jeśli pies nic nie robi bez piłki to znaczy że nie słucha i robi co chce, a tak nie może być. Jak widać chce też i rządzić, a za nieposłuszeństwo gryzie. Zresztą szkolenie dotyczy zarówno psa jak i właściciela, a może właściciela bardziej...
      • pawel4300 Re: Spaniel gryzie 18.05.24, 21:24
        Tak tłumaczyłem córce że to trening bardziej dla niej :) ale nie wiem czy nie jest za późno bo Ona (16) się go teraz boji.
        • addart Re: Spaniel gryzie 19.05.24, 03:54
          Psy miewałem w dzieciństwie, bardzo dawno temu. Wtedy pies za ugryzienie, a nawet warknięcie dostawał lanie i bardzo szybko dochodził do rozumu. Ja nie biłem moich psów, nie było to potrzebne. Mówię to żeby uniknąć ewentualnych zarzutów od obrońców praw zwierząt. To były inne czasy. Obecnie zdarza mi się ratować psy bezdomne, nigdy mnie żaden nie ugryzł, a w razie nieposłuszeństwa wystarczało solidne szarpnięcie smyczą. Jakie są obecnie metody układania psa wie treser i za pieniądze chętnie się tą wiedzą dzieli. Pańska córka nie jest już małym dzieckiem i powinna sobie z tym problemem poradzić, ale jeśli nie może się przemóc i nie chce zapanować nad tym zwierzakiem, polecam koty. Z kotem znacznie łatwiej się dogadać bez stosowania przemocy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka