Dodaj do ulubionych

program profilaktyki szczenięcia

18.05.05, 09:55
Od 2 miesięcy mam szczeniaczka.Był u 3 weterynarzy ,więc nie ma swojego stałego.Koncepcje lekarzy są różne ,a ja w końcu nie wiem co robić dalej.Więc tak:piesek ma 4 miesiące ,odrobaczanie : w 5 tyg ,następne jak miał 7 tyg,kolejne: 10tyg,12 tyg,14 tyg. Szczepienia: w 9 tygodniu życia eurican DHPP2 ,w 3 misiącu życia DuramuneDA2P+Pv.Teraz pies ma 4 miesiące .Co ma być dalej? Bardzo proszę o odpowiedż Pani Doktor.
Obserwuj wątek
    • anna.jozwik Re: program profilaktyki szczenięcia 19.05.05, 15:43
      Jestem pod wrażeniem częstości odrobaczeń :) Bardzo ładnie :)
      Teraz w kwestii szczepień. Co to znaczy: "był zaszczepiony w 3 miesiącu życia"??
      Tzn. ile miał skończonych tygodni, kiedy dostal ostatnią dawkę szczepionki?
      To ważne, wiec proszę o dokładną odpowiedź.
      Dalej ma być wścieklizna, ale konretniej odpowiem gdy dowiem sie czegoś więcej
      o tym ostatnim szczepieniu.
      • rykaszet1 Re: program profilaktyki szczenięcia 19.05.05, 19:52
        Skończone miał 13 tyg.i 2 dni.A co z odrobaczaniem jak ma byc dalej?
        • rykaszet1 Re: program profilaktyki szczenięcia 20.05.05, 07:41
          obecnie zaś ma 17 tyg.
        • anna.jozwik Re: program profilaktyki szczenięcia 20.05.05, 10:52
          Świetnie. W takim razie profilaktykę innych niż wścieklizna psich chorób
          zakaźnych mamy z głowy. Została już tylko wscieklizna. Jeśli pies obecnie nie
          choruje i nie przyjmuje żadnych leków - proszę ją zaszczepić jak najszybciej;
          gdyż polskie prawo stanowi, że każdy pies który ma skończone 4 miesiące
          powinien byc już zaszczepiony przeciwko wściekliźnie.
          Kolejne odrobaczenie - gdy pies skończy 7 miesięcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka