hallucination 02.12.07, 23:48 Przyjmę Labradora lub Goldena lub bardzo tanio kupie. Mam domek z ogródkiem i dzieci spragnione pieska. Najchętniej biszkoptowego. Proszę pomóżcie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paenka Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 03.12.07, 00:07 to ja tez się dopisze i wpisze na listę życzeń...przyjmę za drobną opłatą porshaka, bentleya, cichy od prady ( w kazdj ilosci mam ogromna szafe wiec dobrze sie beda czuly), szpilki od Manolo Blahnika (jak to sie pisze?) bo moj facet jest spragniony moich nóg w pieknie wyglądajcych na drogie szpilkach, moga byc podróbki oryginalnych byloby to wrecz wskazane, i jeszcze chetniej przyjmę dobrze płatna posadę ponieważ mam takie "widzimisię" Odpowiedz Link
ddb2 Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 03.12.07, 10:59 A kolor? Jaki kolor tych szpilek, Paenka? Odpowiedz Link
paenka Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 03.12.07, 13:02 A widzisz zapomnialam.....fuksja...taki orginalny i modny bedzie :] i dobrze bedzie sie w oczy rzucal. Odpowiedz Link
agaxel Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 03.12.07, 16:41 Hmmm.. Zacznę od tego, że nie chcę cie urazic tym co teraz napisze (pisze do hullucination), ale wyrażam poprostu swoje zdanie. Moim skromnym zdaniem pies to nie jest zachcianka od tak bo twoje dzieci chcą. Musisz się do tego pożądnie przygotowac i żeby miec zdrowego i dobrego psa musisz poświęcic trochę temu czasu i poszukac w różnych źródłach i możę kupisz labradora za niską cenę . Chyba nie zdajesz sobie sprawy co to jest... LABRADOR i wydasz na niego dużo więcej pięniędzy niż na jego kupno. Tak naprawdę to nie mam słów. Mogę dużo teraz tu napisac, ale nie chodzi mi oto, zeby cie obrażac itp. Probuje ci uświadomic, że labrador to wielka odpowiedzialnośc i twoje dzieci zapewne nie poradzą sobie z takim psem (zależy ile mają lat) Mogę ci tylko w tym pomóc, że doradze ci szpica albo chichuachua (nie wiem jak to sie pisze) takiego pieska można dac dziecią, ale błagam nie rób krzywdy labradorowi (duży ogród to nie wszystko)... p.s - nie chciałam cię urazic jakby co Odpowiedz Link
paenka Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 03.12.07, 20:49 agaxel wiesz...nauczona marnym doswiadczeniem podejrzewam, ze hallucination zalozyla mase takich samych watkow na wielu forach i po prostu juz tu nie zerknie. To jest kolejny argument za tym aby tworcy forum na gazeta.pl pomysleli o tym aby na takich forach jak to rowniez wystepowali moderatorzy jesli np zalozyciel nie daje znakow zycia...przynajmniej bylby pozadek;/ Odpowiedz Link
agaxel Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 03.12.07, 20:57 Paenka masz absulutną rację, ale wkurzają mnie tacy ludzie. Jeszcze do tego, że sama narazie nie mam psa a przygotowanie do jego nadejścia zajeło mi wiele wiele czasu. A tacy ludzie tak pochopnie podejmują takie decyzje i jeszcze nie dokońca są zdecydowani. To jest krzywda dla psa! Szkoda, że tak się dzieje a już nie 1 raz widzę taką sytuacje... Odpowiedz Link
agaxel Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 03.12.07, 21:02 A i jeszcze jedno... Jeżelibyś hallucination poszukała na tych wątkach lub ogólnie w necie napewno byś znalazła kogoś kto chce oddac pieska w DOBRE ręce. Jest tego tu mnustwo nawet nie dawno ktoś napisał. "Oddam czarną suczkę labradora w dobre ręce" itp. Musisz się tylko trochę wysilic a moim zdaniem jezeli ktoś chce oddac psa to nie szuka pojedyńczych ochotników tylko pisze ogólnie dla wszystkich. Jak poszukasz to napewno coś znajdziesz albo na allegro moze coś znajdziesz... Jeżeli tobie nie zależy na dobrej hodowli. Odpowiedz Link
hallucination Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 04.12.07, 19:13 Jestem, czytam ale sie tylko przygladam ....dlaczego ??? bo ciezko jest chyba odpierac jalowe argumenty rzucane przez ludzi pod moim adresem ktorzy mnie kompletnie nie znaja, mojej sytuacji, a co najwazniejsze watek zszedl poza temat, za co wam piekne dzieki. ale chyba nadszedl czas cos napisc. decyzja o psie nie jest pochopna, pies jest wyczekiwny juz od wielu lat, teraz nadszedl ten moment kiedy jestesmy na niego gotowi. osadzeni na miejscu - tak to ogolnie ujme. do tej pory tak nie bylo, a jak bywalo to znowu dlugo nas nie bylo w domu(praca), teraz jest inaczej i bedzie inaczej ( chyba nie musze tlumaczyc co i jak) oczywiscie ze widzialam ogloszeznie o czarnym Labku. Mam jednak male dziecko i balabym sie o nie , szukam spokojnego pieska. szukam pieska bo myslalam o dogoterapii specjalnie dla jednego z moich dzieci( tez nie chcialabym wszystkiego tutaj tlumaczyc) na koniec dodam ze to jedyny post w tej sprawie przeze mnie wyslany i ogolnie wielkie dzieki za zrozumienie i tolerancje. nie czuje sie bron Boze dotknieta ale po prostu anonimowosc internetu pozwala niektorym za bardzo sie wyluzowac. i wierzcie mi gdybym mogla kupic to zapewne bym to zrobila.......chodziasz nie, kiedys mialam 2 psy ze schroniska......myslalam tylko ze przez internet bedzie mi latwiej (ze wzgledu na dzieci wole wiele rzeczy zlatwiac przez net) ale sie pomylilam. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ddb2 Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 04.12.07, 20:07 Nie zlosc sie. Takie tu u nas dziala towarzystwo wzajemnej adoracji. Sami milosnicy labow i ogolnie zwierzat. Tyle pasji wywolala chec przyjecia za darmo i jeszcze z wymaganiami, zeby byl jasny. My po prostu wiemy, ze koszt zakupu pieska, to pierwszy i z reguly najmniejszy koszt. Utrzymanie laba duzo kosztuje. Karma z wyzszej polki. Jesli na tym zaoszczedzisz, wydasz wiecej na lekarza. Gotowane w domu tez nie moze byc byle jakie, tylko dobre mieska i malo ryzu. Szczepienia, wizyty u lekarzy, szkolenia, wyposazenie psa. To wszystko sa realne koszty, z ktorymi trzeba sie liczyc, decydujac sie na psa. Ogrodek nie zalatwia niczego. Prawie kazdy z nas ma ogrod, a lab i tak przynajmniej 3x dziennie musi odbyc wyczerpujacy spacer. Maly lab jest wulkanem energii i na pewno nie znajdziesz spokojnego, chyba, ze bedzie chory. Do dogoterapii sluza specjalnie selekcjonowane i szkolone egzemplarze. Pozdrawiam, ddb2 Odpowiedz Link
paenka Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 04.12.07, 20:24 Przykro mi, że na Ciebie trafiło ale zauważ i zrozum nasze podejście skoro te tematy powielają się, argumenty równiez i nikt nie wyciąga z nich wniosków. Najlepiej skontaktuj się z jakąs fundacją np Labradory albo jakimś stowarzyszeniem...kiedyś istniała grupa ratunkowa Ratownicy i wiem, że oni w takich przypadkach również pomagali jeśli potrzebny był odpowiedni piesek (oczywiscie oni nie tylko ratowali ale rowniez uczeszczali na zajecia z dogoterapii dla dzieci), inna fundacja Ama Camen (chyba tak sie to pisze). Wymieniam te ktore znam z mojej okolicy czyli z Łodzi. Psy do dogoterapii nie sa oddawane do rodziny jako szczenieta ale sa one juz odchowane i odpowiednio ulozone pod kątem wlasnie dogoterapii. Czytaj pisma że tak ujmę "Branżowe" w Mój PIes kiedys czesto bywaly artykuly i ogloszenia w temacie, ktory Cie interesuje. Jak juz bedziesz miala psiaka albo jak bedziesz sie nawet przygotowywac na przyjecie pieska to zapraszamy na forum. Odpowiedz Link
hallucination Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 05.12.07, 19:38 Bardzo dziekuje za garsc informacji!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
paenka Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 05.12.07, 21:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24053&w=72921599&wv.x=2&a=72921599 tutaj masz oferte pieska z warszawy... co prawda nie biszkoptowy ale czekoladki i czarne tez sa piekne...docenisz gdy zauwazysz na zdjeicach czarnych labow piekny polysk siersci Odpowiedz Link
hallucination Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 05.12.07, 22:31 Niestety nie z Warszawy tylko z Krakowa wiec zobaczymy jak to wyjdzie tzn dowoz. Trzymajcie kciuki!!! ( bo faktycznie kolor nie jest wazny, w koncu mam nadzieje ze maluchy nie beda sie bały Odpowiedz Link
ddb2 Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 05.12.07, 22:35 Bierzesz jednego? Czekoladke czy czarnego diabla? Odpowiedz Link
hallucination Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 05.12.07, 22:50 Została tylko czekoladkowa sunia, to juz nie ma znaczenia tzn kolor ale okazuje sie ze dowoz na miejsce tzn do Warszawy moze byc problemem (( no nic czekam na odpowiedz Odpowiedz Link
agaxel Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 05.12.07, 23:14 wpisz w google labrador retriever i tam jak szukałam hodowli trafiłam na bardzo dużo ogłoszeń gdzie przedają psy za ok. 300-500 zł albo oddają.. Poszukaj to znajdziesz Powodzenia Odpowiedz Link
paenka Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 06.12.07, 14:21 wydawalo mi sie ze w tym poscie bylo napisane ze moga dowiezc do warszawy wlasnie a ja bym wlasnie na te czekoladke to chetna byla gdybym tylko juz byla "na swoim" tylko pewnie wolalabym samca ( ja sie generalnie z samcami lepiej dogaduje) ale w sumie co za roznica;p Odpowiedz Link
paenka Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 06.12.07, 22:55 hehe....yyy chyba nie;p ale w sumie to ja sobie tylko tak czasem dumam a do czynu nie dojdzie Odpowiedz Link
malwinkaj Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 15.12.07, 17:30 Witam> Jeśli w dalszym ciągu jesteś zainteresowany przygarnięciem pieska to moj znajomy ma do oddania małego Goldenka. sebastian.wrzosek@centrumdi.com, skontaktuj sie z nim. Odpowiedz Link
piesfafik Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 17.12.07, 10:54 Hallucination, Jezeli chcesz psa do dogoterapii to powinnas szukac dobrej hodowli a przynajmniej miejsca gdzie znasz rodzicow psa. Jak ktos juz pisal koszt zakupu psa to male piwo w porownaniu z kosztem utrzymania psa. Mozna sobie psa do dogoterapii wychowac ale 1/ to jest b. duzo roboty, 2/pies sie musi do tego nadawac - tzn byc super lagodny i przyjacielski i w miare inteligentny. Ja miewalam w mlodosci psy ze schroniska itp, ale jako psa serwisowego dla swojej corki kupilam goldena z najlepszej hodowli jako moglam znalezc - tzn z takiej z ktorej pochodzilo sporo psow pracujacych w tej branzy. To nie chodzi o wyglad tylko o zdrowie i charakter. Labradory i goldeny to sa na ogol mile psy ale rasa nie gwarantuje w 100 % zachowania. Pracowalam jako wolontarusz w organizacji co szkoli psy servisowe i mialam w domu dziesiatki psow (goldenow i labow). Wiekszosc byla super, ale niektore byly glupie jak stolowe nogi i okropnie denerwujace. Na spacerach tez czasem spotykam glupie albo zlosliwe laby czy goldeny Moj pies tani nie byl, ale co wydalam na kupno psa, to oszczedzilamz nawiazka na tym ze pies jest zdrowy, bardzo lagodny, latwy w szkoleniu i uwielbia byc tlamszony przez ludzi (wszystkich) na wszelakie sposoby. Pamietaj ze z psem bedziesz kilkanascie lat. Odpowiedz Link
agaxel Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 17.12.07, 17:12 Piesfafik z jakiej hodowli masz swoje szczenię..? (to hodowla tylko goldenów?) Odpowiedz Link
piesfafik Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 17.12.07, 17:32 Z malutkiej hodowli za oceanem (bo tam mieszkam). Wlascicialka hoduje tylko goldeny i jest kompletnie stuknieta na punkcie swoich psow. Przesluchowala cala rodzine przed sprzedaniem nam psa tak jakbysmy adoptowali dziecko(przyjechala do nas do domu). Znalazlam ja przez organizacje co szkoli psy serwisowe a nie ma swojej hodowli - zapytalam skad dostaja psy. Odpowiedz Link
agaxel Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 17.12.07, 23:11 Aha, a ja też szukam hodowli. Już wszędzie szukałam gdzie co i jak, ale nic odpowiedniego nie znalazłam. (szukam labradorów) a nie mam takich znajomych z kąd bym mogła wziąśc psa dlatego pytam... Odpowiedz Link
agnieszka55555 Masz wiadomość na privie - zerknij please:-) 22.12.07, 13:40 i Wesołych Świat Pzd Agneiszka Odpowiedz Link
emilka017 Re: Przyjmę Labradora lub Goldena WARSZAWA 28.10.13, 16:42 A w jakim wieku miałby być ten labrador biszkoptowy? Odpowiedz Link