ludwina 15.06.03, 23:57 Mam kotkę i muszę ją przewieżć ok 300 kilometrów. Co zrobić żeby dobrze zniosła podróż? Cz można dać jej jakieś środki aby zasnęła i nie męczyła się w pociągu i nie przeszkadzała innym podróżnym? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wybredna Re: podróż 17.06.03, 12:00 Twój lekarz weterynarii na pewno będzie wiedział jakie leki zastosować(wybór jest niemały).Pamiętaj o wodzie dla kotka. Moje koty chętnie jeżdżą bez żadnych "ogłuszaczy". Odpowiedz Link Zgłoś
adam.pietron Re: podróż 17.06.03, 22:46 Wybredna ma rację po prostu poradź się swojego lekarza weterynarii, gama środków jest różna – od uspokajaczy do usypiaczy , najlepiej by dobrał je lekarz który zna zwierze i może je zbadać. Pamiętaj tylko że lepiej jest kilka dni przed podróżą przetestować środek – czasem koty na środki uspokajające reagują diametralnie inaczej niż byśmy się spodziewali tzn zamiast uspokojenia mamy pobudzenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kot Re: podróż 23.06.03, 17:54 Witaj! Mam nadzieję, że masz dla kotki wygodny transporterek z pewnym zamknięciem. Ja bym Ci radził oprócz testowania leku przetestować też i kotkę, zrobić jej próbną podróż np. autobusem. Kłopoty z podróżami występują zwykle wtedy, gdy kot nie jest do tego przyzwyczajany od małego. Pozdrawiam, Juliusz. Odpowiedz Link Zgłoś