kasia9989 17.08.07, 08:46 od kilku dni mojej 2 letnia spanielce wieczorem w czasie spoczynku trzesie sie glowa.Czy to normalne? Martwie sie o nia.Innych obiawow nie zauwazylam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mpecak Re: Trzesaca sie glowa 17.08.07, 11:32 Witaj, Mój pies - jamnik, miał to samo - nikt nie potrafił powiedzieć co się dzieje, podejrzewali nawet guza, ale bez konkretnych podstaw. Ja to określiłam, jako "parkinsona", wyglądało to w ten sposób, że jak zasypiał, rozlużniał mięśnie - zaczynało się "trzepanie". Po jakimś czasie znikło, potem znowu się pojawiało. 2 lata temu zaczęły się problemy kręgosłupem, długa historia.. koniec końców okazało się, że pies ma za słabe/za miękkie chrząstki między kręgami - dokładnie tego nie umiem powtórzyć, ale taki był ogólny sens. Dostał tabletki na wzmocnienie tych "chrząstek" i pięknie przeszło. Niestety nie pamietam nazwy tabletek, mogę Ci jedynie polecić świetnego lekarza (Kraków) - p.dr Wojciech Kujawski, ma gabinet na Piłsudskiego. Zyczę zdrowia psince! Odpowiedz Link Zgłoś
patimaja1 Re: Trzesaca sie glowa 17.08.07, 13:22 jeżeli to w czsie snu takie marszczenie i trzesienie głową w sensie podrygiwanie, a czasem przy tym drganie łapkami , popiskiwanie i warczenie to śpi po prostu, a jak pojawia się to na "trzeźwo" to trzeba sie udać do weta na badania! zalecalabym doraźnie podawanie witamin z grupy b- bo nie zaszkodzi a pomóc może... Odpowiedz Link Zgłoś