albrecht1 18.02.04, 16:38 Nasza poczciwa kolejka linowa w sobotę obchodzić będzie 50 lat pracy. po modernizacji sprzed 10 lat, kolejka może śmiało pracować kolejne 5 dekad, czego jej życzę. W sobotę wyjazdy i zjazdy mają być gratis. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaligula Re: Jubileusz kolejki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 18.02.04, 21:42 W autobusie widziałe plakat zwiazany z tymi obchodami... WYJAZDY DO WOLI ZA DARMO:) KANKURSY, ZABAWY, WYSTEP KAPELI GORALSKIEJ etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk Re: Jubileusz kolejki IP: *.zlote-lany.sdi.tpnet.pl 19.02.04, 10:28 o kolejce mozecie przeczytac tu : www1.bielsko.com.pl/index.php?teksty&kolej/index Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: Jubileusz kolejki 19.02.04, 11:46 mniam. tylko dlaczego ja musze miec, i to nie darmowy, zjazd na uczelni?... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad no to jush kawał czasu naszej wizytówki IP: 80.51.254.* 20.02.04, 17:27 ehhh super aż sie wybiore następna okazja dopiero za 50 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Czemu tak późno? 21.02.04, 13:44 Gazeto, czemu dopiero dziś publikujecie informację? Przecież można było wczoraj, dzień przed. miasta.gazeta.pl/katowice/1,35056,1924860.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaligula Re: Jubileusz kolejki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.02.04, 16:14 Byłem tam dzisiaj na tych uroczystoscaih:) ludzi zatrzesienie;) muzyczka gra, grochoweczka pachnie:) ciepło, słoneczko.... rewelacja:) warto tam jechac:) spieszcie sie!! Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: Jubileusz kolejki 24.02.04, 08:47 Gość portalu: Kaligula napisał(a): > Byłem tam dzisiaj na tych uroczystoscaih:) ludzi zatrzesienie;) muzyczka gra, > grochoweczka pachnie:) ciepło, słoneczko.... rewelacja:) warto tam jechac:) > spieszcie sie!! szkoda, że nie zrobili tego w niedziele, w sobotę miałem tylko czas po południu i jak już dotarłem pod dolną stację po 16, to nie było sensu czekać w kolejce może na 100-lecie się załapię z tym wyjazdem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wikin Re: Jubileusz kolejki 24.02.04, 08:52 albrecht1 napisał: > Nasza poczciwa kolejka linowa w sobotę obchodzić będzie 50 lat pracy. po > modernizacji sprzed 10 lat, kolejka może śmiało pracować kolejne 5 dekad, > czego jej życzę. W sobotę wyjazdy i zjazdy mają być gratis. 1954 rok, więc jednak i za czasów najgłębszej komuny coś pozytywnego zrobiono w mieście (no wtedy to jeszcze było poza jego granicami) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Jubileusz kolejki 24.02.04, 19:36 Za czasów okupacji hitlerowskiej połaczono oba miasta, co z perspektywy czasu było słuszne ;-). Ale to tak na marginesie. Dzisiaj widać ogromny kontrast pomiedzy socrealistycznymi monumentami obu stacji, a zmodernizowanymi lekkimi, szklano-aluminiowymi konstrukcjami, z lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad a wyobrażacie sobie BB bez kolejki??? bo ja nie!!! IP: 80.51.254.* 26.02.04, 00:48 ehh a wyobrażacie sobie BB bez kolejki??? bo ja nie... jakies takie miasto byłoby kulawe bez niej.. i wogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: a wyobrażacie sobie BB bez kolejki??? bo ja n 26.02.04, 20:17 Zgadzam się, kolejka jest Pałac Kultury w Warszawie, tyle że znacznie piękniejsza i lepsza. Choć oba obiekty łączy okres staliznizmu, to kolejka nie jest żadnym tam "darem" i nie nosiła imienia Wodza zza Buga. Odpowiedz Link Zgłoś
mcmaxim Re: a wyobrażacie sobie BB bez kolejki??? bo ja n 27.02.04, 15:50 a ja sobie tak mysle... skoro sa przeciwnicy restauracji tramwajow, to ja zakladam jednoosobowe stowarzyszenie na rzecz likwidacji kolejki... mam takie same (bzdurne) argumenty na to zeby ja zlikwidowac, jak przeciwnicy polozenia torow przeciwko tramwajom ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Jubileusz kolejki 28.02.04, 21:47 pozdrawiam sąsiadów na poczatku... ehh ta kolejka to Wasz symbol.... min tym czym dla nas nowa 30 metrowa piramida ehh faktycznie nie wyobrażam sobie BB bez kolejki no i co prawda smaej kolejki z Tychów nie widzimy ale Wasze BB pozdrawiamy i widzimy: widok z jednego z naszych drapaczy chmur: www.pbase.com/image/24380832 Odpowiedz Link Zgłoś