Gość: prosiakwperuce... IP: *.visp.energis.pl 12.03.04, 01:42 A może nam pan radny wyjaśni sprawę restaurcji ratuszowa? Z tego co wiemy - pan restaurator płaci grosze... A lokal miejski... w centrum... Pozdrowionka... PS A śmierdzi tam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lollaa Re: Do p. Heczki - radnego 13.03.04, 01:09 za taki lokal w takim miejscu - lekko 8 tys miesiecznie!!! lekko... a czy smierdzi... nie sprawdzalem, ale soli to tam dodaja.., tak zle przyprawionego żarcia nie jadłem jeszcze!! Panie radny - i ja was prosze - wyjasncie to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radny Re: Do p. Heczki - radnego IP: 195.116.105.* 16.03.04, 14:02 pozdrawiam forumowiczów. przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale z powodów zdrowotnych (zerwane ścięgno achillesa - operacja) nie miałem wcześniej możliowści odpowiedzi na wasze listy. ale ad rem: po pierwsze czysz wynosi około 2000 złotych brutto miesięcznie za powierzchnię 40 m2. - ta druga sala nie jest dzierżawiona przez ajenta. pozostałe 50 m2 to zaplecze, kuchnia korytaż itp. czyli część konsumpcyjna to okło 40 m2 po drugie umowa została zawarta 7 lat temu na czas niekreślony i od tego czasu tylko nieznacznie wzrosły ceny za objady. po trzecie restaurację tę należy tyraktować jako stołówkę urzedu - większość klientów to urzędnicy bielskiego ratusza. po czwarte spada według restauratora ilość klientów - prawie o połowę po szóste restaurator w ostatnim czasie zainwestował w wynajmowany lokal prawie 15.000 zł. po siódme szkoli uczniów gastronoma w restauracji średnio 10 osób to są fakty które udało mi się ustalić ocena ich należy oczywiście do państwa. a propos zapachów i jakości to każdy może wybrać sobie restaurację gdzie chce spożywać posiłek i jeśli komuś nie odpowiadają warunki nie musi po prostu korzystać z tej restauracji i na konieć umowę podpisuje prezydent i ja jako radny w tej materii jestem bezradny, ale proszę tego stwierdzenia nie odnosić do całej mojej działalności. pozdrawiam serdecznie józef heczko Odpowiedz Link Zgłoś