Dodaj do ulubionych

Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize...

IP: *.subs.ibrowse.com 26.06.11, 07:53
Urlop w Polsce? Żeby spotykać się ciągle z chamstwem i próbami wyłudzenia na każdym kroku? Nigdy! Teraz jeżdżę sobie po Normandii i Bretanii i czuję, że to są prawdziwe wakacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ŁowcaKretynów aliveinchains...szczuł i poniżał Ślązków na forach IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 08:34
      a to jest około 4 milionów różnego pochodzenia ludzi z Niecki Węglowej, ROW-u, Zagłębia.....to jest ta kasa, którą opluwał; WIĘC MA , co chciał. I tyle.
      • Gość: ŁowcaKretynów Re: aliveinchains...szczuł i poniżał :suplement IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 08:37
        forum.gazeta.pl/forum/w,53,125982603,125982603,Czy_Podbeskidzie_to_Slask_FILM_.html?s=1
      • Gość: hej Re: aliveinchains...szczuł i poniżał Ślązków na f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.11, 09:14
        akurat ludzie z GOP i ROW to nie nocują w Wiśle i okolicy, bo po co? Taniej wrócić tego samego dnia do domu i przyjechać znów w niedzielę, sobotę.
        A poza tym wiele miejsc noclegowych to oferują krusowcy, którzy nawet działalności nie muszą zgłaszać, to tylko i wyłącznie dodatkowy szmalec dla nich - jest to jest, a nie ma to też im nic nie ubędzie.
      • Gość: gooral Re: aliveinchains...szczuł i poniżał Ślązków na f IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 08:19
        brałeś coś ? wypuścili Cię przedwcześnie ?, 'alive..' pisze prawdę do ślązakowskich i raś'istowskich matołów, gdybyśmy brali do siebie to co piszecie 'ślaskie oszołomy' to byście płacili myto przy wjeździe w Beskidy. A fakt, Waszych rozdartych gęb to mogą pozazdrościć co najwyżej Helmuty. Nie podoba się to trudno, przyjadą inni..
      • aliveinchains Re: aliveinchains...szczuł i poniżał Ślązków na f 27.06.11, 08:36
        Zarzucasz mi powazne rzeczy...czy obrona tożsamosci SCI odrebnej od Gornoslaskiej, niecheć do rAŚ i wspieranie ideii podbeskidzia nazywasz szczuciem?

Ludzie nie jerdzą od dawna latem w Beskidy, a zwlaszcza mieszkańcy GOP i ROW (chyba że mowa o dlugim weekendzie czerwcowym i sirpniowym).....w Beskidy jeździ środek i polnoc Polski, ale i tu jest spadek.....GOP, ROW, Kraków uderza chętniej na podhale i w slowackie Tatry, sam zreszta tez spędzam uropy w Tatrach i uważam, że oferta turystyczna (pokoje, ceny, jedzenie, piwo)jest o niebo lepsze...do tego Tatry to inne emocje niz lagodne Beskidy, a miejscowosci Podhala i Pienin mają klimat i spojna architekturę, w schronisku na Gąsienicowej każdego stać na normalny obiad (w Beskidach ceny niemal o 100% wyższe!).....inna sprawa, że ludzie nie jezdza w gory w celach stricte by pochodzic po gorach..liczy się bardziej otoczka...

Ustron, Wisla to karykatury miejscowosci turystycznych, beton, bałagan architektoniczny, brak klimatycznej, spojnej architektury..Ustron jeszcze ma sanatoria..ale zwykłych rodzin z dziećmi łażących po gorach jak jeszcze 15-20 lat temu się nie uswiadczy w wielkiej ilosci....

Tragedia beskidzkich gorali jest to, że od poczatku byli pazerni i stawiali na bylejakośc..i się wraz wejsciem do EU skończyło....Podhale wyciagnelo naukę z trudnej lekcji, Beskidy nie...
    • Gość: cho Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 09:46
      "można u nas naprawdę taniej wypocząć, bo ceny noclegów nie rosną od lat i zaczynają się od 25, a nawet 20 zł."

Kultowo. Tylko, że te 20 zł to jest brud, smród, łazienka na korytarzu, zero atrakcji w okolicy i wątpliwa pogoda. Obudzicie się wreszcie, czy dalej co roku będziecie płakać w gazetach, że nikt do was nie przyjeżdża?
      Po co? Powiedzcie mi, po co? Jakie oferujecie atrakcje? Już nawet spacerować nie można, bo trzeba lawirować pomiędzy samochodami - to samo mam u siebie na osiedlu, za darmo. Jedzenie z reguły jest niedobre, frytki na starym oleju i kiełbasy składające się z samego tłuszczu. I zero, powtarzam, zero atrakcji. Jeden park w Ustroniu nie wystarczy, moi państwo.
      • cirano Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi 26.06.11, 10:00
        Urlop w Polsce? Coś gorszego raczej nie może się zdarzyć. Syfiasty, bez życia Bałtyk nad brzegiem którego smażonej czy wędzonej rodzimej ryby nie uświadczysz... Tatry zatłoczone, zadeptane, hałaśliwe, zdzierskie...Inne kąty, gdzie tylko wiedzą jak doić...
        Eeeee, dajcie spokój
        • Gość: turysta Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 13:55
          Oczywiście, że urlop w Polsce! Ale nie nad Bałtykiem, w Tatrach czy Beskidach. Jak porzucisz stereotypy o polskich "atrakcjach" turystycznych i zjedziesz z zadeptanych dróg zobaczysz piękny kraj, bez tłumów, za to w otoczeniu pięknej przyrody. Wystarczy trochę wysiłku w doborze miejsc i spędzisz wspaniałe wakacje, za śmieszne pieniądze.
          • Gość: Zoltar Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.static.korbank.pl 27.06.11, 20:13
            Nic dodac, nic ująć. Przykładem może być choćby Puszcza Białowieska, Pojezierze Suwalskie, czy Karkonosze. Byłem kilka razy na tzw. zagranicznych wojażach, ale zdecydowanie lepiej wypoczywam w rodzimej Polsce!
          • pandzik Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi 27.06.11, 22:49
            Chętnie. Już szukałam jakichś Bieszczad czy innej Kudowy - ale wszędzie jest to samo. Albo siermiężna chatka, gdzie strach się z małym dzieckiem zatrzymać, albo du....pne spa za 400 zł za osobę za dobę. Bo mi są potrzebne masaże z kamieni, bla bla bla... :///
        • Gość: (.)(.) Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.beskidmedia.pl 26.06.11, 15:11
          a co w zamian? "puste" plaze w hurgadzie czy innym "raju" dla amatorow all inclusive za 999pln?
    • Gość: elemelek Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.11, 10:00
      Lasy znikają, za to przybywa quadowców i bandytów na motorach. Zamiast ciszy i spokoju w lesie, mamy zapach spalin i ryk silnika oraz poręby co 2 kroki. Beskidy omijam szerokim łukiem
      • poborowy102 Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi 26.06.11, 10:17
        ano, Beskid Ślaski nie jest odpowiednim miejscem dla kogoś kto chce w ciszy wypocząć, tam postawiono na jarmarczną rozrywkę masową, na disco-polo, na wypożyczalnie quadów na przełęczach i szczytach, wesołe miasteczka na Równicy i Czantorii, do tego niektóre prywatne schroniska (n.p. na Stecówce) to przeważnie otwarte są w weekendy tylko, las, w związku ze szkodnikami świerków, jest wycinany i to też utrudnienie. Do tego komunikacja publiczna typu busy, PKS-y przeważnie kursuje w dni nauki szkolnej, a pociągi albo prawie zlikwidowane (do Wisły) albo całkowicie (Cieszyn-Bielsko), kasy mimo setek turystów pozamykane, drogi - zakorkowane (zresztą ogólnie to ta droga przez Wisłę to jest kiepska sprawa, spaliny, hałas).
        Na pieszej turystyce też można byłoby zarabiać, teraz, gdy są sklepy z ubraniami mozna spacerować cały rok, modne jest nordic walking, no, ale postawiono na coś innego, na parki rozrywki, na "przyjedź i wyjedx swoim autem", mimo, że droga zapchana, na tandetę, na przaśne ogródki piwne.
    • Gość: turysst Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 10:11
      Co można robić w Wiśle? Tam NIC nie ma!!!!!!!!!
    • Gość: bywalec Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.welektr.3s.pl 26.06.11, 10:26
      a ja napiszę coś takiego:
      byłem z dwa tygodnie temu w ustroniu. na jedną noc chcieli odwiedzić mnie rodzice. zacząłem pytać po kwaterach. o przyjęcie rodziców na 1 noc. teraz UWAGA: nikt nie chciał przyjąć dwoje ludzi na jedną noc!!!!!!! powiedzieli, że albo wtedy cena wzrośnie o 50%, czyli najtaniej to było 60 pln, albo dla nich zarobek będzie tak mały (przy kwocie 40 pln), że nie chce im się w ogóle kogokolwiek przyjmować.... co za śmierdzące lenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ile trwa przyjęcie gości. dzień dobry, podanie kluczy, pokazanie pokoju i posprzątanie po wszystkim drugiego dnia i do widzenia. SERIO!!!!!!! bylem w ok. 10 kwaterach i wszyscy powiedzieli to samo. mówili że na 1 noc to jest hotel. w końcu moi rodzice nie przyjechali. oni nie stracili kasy, śmierdzące lenie nie zarobiły, w gazetach się plują, że mało turystów. echhhhhhh

weźcie się do roboty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      pzdr, t.
      • Gość: Krzysiek Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.play-internet.pl 26.06.11, 13:18
        Ciekawe gdzie w sezonie (nawet za granica) prywatne kwatery przyjmą na jeden dzień ??? bez zwiekszania ceny? Tez czasem potrzebuje nocleg na jeden dzień i mam z tym problemy ale trochę zrozumienia ze to wymysł w beskidach.
        • fiacik-f1 Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi 27.06.11, 03:28
          Od czterech lat jeżdżę w Polskę i raz przez Słowację do Czech na rowerze. Na pięć sześć dni. Zawsze rano planuję gdzie dojadę i tam szukam noclegu, na jedną noc. Zawsze znajduję. Z reguły za 25 zł od osoby. Standard jest różny. Od super do "byłem tam ostatni raz" :)
          Da się. W Wiśle 2 lata temu też mi się udało :) o 11 wieczorem, bo jakoś słabo mi się jechało, a miałem rezerwację w Istebnej.
          • beskidek1 Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi 01.03.14, 11:07
            Ciężko jest znaleźć nocleg w Wiśle na jedną noc za 25 zł od osoby... Ja osobiście wolę dołożyć kilka złoty i znaleźć coś fajniejszego. Tym bardziej po całodniowej jeździe na rowerze, zawsze chce się wyspać w wygodnym łóżku i wykąpać się we łazience dla siebie... Jeżdżąc po Beskidach często zatrzymywałem się przypadkowo, ale obecnie raczej wybieram coś sprawdzonego, a najlepiej ten obiekt www.podochorowiczowka.pl
      • Gość: turysta Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 18:15
        lenistwo i wyciąganie pieniędzy to fakt, ale za 1 noc, niezależnie od tego gdzie, trzeba zapłacić więcej
    • Gość: m Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.11, 11:11
      teraz widziałem pełne pociągi do Zwardonie pod koniec roku szkolnego, wycieczki szkolne, no i poodwoływali połączenia, komunikacji zastępczej nie zapewniali, albo busik, tu 60 osób chce jechać... paranoja.
    • Gość: Macho Kto tak wygolił Beskidy? Gdzie jest drewno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 12:37
      • Gość: bastian Re: Kto tak wygolił Beskidy? Wszystko zamówił DHL IP: *.telpol.net.pl 26.06.11, 16:29
        Kto tak wygolił Beskidy? Wszystko zamówił DHL i DB Shenker na palety "jednorazowe"
    • Gość: gorol Pinknie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 13:43
      A kto przyjedzie oglądać płoty i koszmarne dacze? W Beskidach robi się coraz większy syf. Każdy nadający się kawałek gór trzeba ogrodzić, zabudować w stylu śląsko-działkowym, na gargamela albo, w najlepszym razie, zakopiańskim na żelbetowych fundamentach z garażem na dwa auta. Tak wyglądają nasze góry!
      I jeszcze quady do tego...
      • Gość: m Re: Pinknie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.11, 13:48
        no to fakt, jak się tak patrzy z góry to wiele wzgórz czy nawet posrych gór jest już zabudowana do połowy. Takie osiedla na zboczach.
    • Gość: ja Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.dabnet.pl 26.06.11, 17:19
      Ja często chodzę po górach - Beskidzie Śląskim i Żywieckim. Dojeżdzam ze Śląska pociągiem i problemem jest to, że po wyjściu z pociągu nie ma komunikacji autobusowej do innych miejscowości, tak żeby wyjść na szlak. Podobnie jest z powrotem ze szlaku. Nie ma skomunikowania pociągów i autobusów, do tego kursy są obcinane (np pks Żywiec).
      Kiedyś był pks z katowic do Korbielowa Granicy - teraz już go nie widzę, a był nim fajny dojazd jesli ktos chciał zaliczyć Pilsko.
      Ktos powie samochód - ok, ale to powoduje, że trzeba schodzić do tego samego miejsca, a nie zawsze takie "kóleczka" są atrakcyjne.
      Komunikacja w Beskidach wygląda coraz gorzej niestety.
      • Gość: górołazik Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.sileman.net.pl 26.06.11, 19:01
        i dlatego Słowackie Tatry z ich podgórską kolejką są tak atrakcyjne i wspaniałe
      • Gość: m Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 07:12
        ż pamiętam jak się jechało pociągiem n.p. do Grodźca przez Zkoczów, wchodziło na Błatnią i schodziło n.p. w Jasienicy i powrót pociągiem. Teraz jest tam bardzo zła komunikacja. W Zakopanem są busy przynajmniej w Wiśle trzeba czekać na połączenie z centrum do W. Czarne półtorej godziny. To bez sensu.
        • 1zorro-bis Urlop w Polsce? 27.06.11, 07:27
          wolne zarty....
      • Gość: Beny Noclegi Zwardoń IP: 109.95.114.* 28.07.11, 19:16
        Polecam noclegi U WILCZKA w Zwardoniu. Niskie ceny, a standard wysoki (to nowy obiekt). Strona: uwilczka.pl/
    • debilofil A Co Pisałem wcześniej? !!! Dlaczego będzie źle? 26.06.11, 17:29
      No to powtórzę co pisałem dawno temu i ostatnio.

Przy dramatycznych wzrostach rat kredytu przez franka, wzrost cen żywności itp. jedyna szansa aby wyrównać straty TO SIEDZIEĆ W DOMU NA DUPIE

Pamiętam jak kolesie z izby turystycznej na Mazurach w zeszłym roku wymądrzali się, że kiepski sezon to przez wulkan, tragedie smoleńską. A to gó... prawda, bo już rok temu ludzie odbijali sobie rosnący koszt obsługi własnych długów.

Jeżeli od kilku lat żadna rodzina nie spłaciła ! NIC ! ze swojego kredytu a jeszcze im urosło na dziesiątki tysięcy złotych to większość nawet nie myśli o tym aby jechać na jakiekolwiek wakacje.

WBIJCIE SOBIE TO TEJ TĘPEJ ŁEPETYNY ZAKLINACZE RZECZYWISTOŚCI, że każdy skok rat kredytu równa się nóż w plecy branży turystycznej.
    • Gość: turysta Kiepska oferta to i ludzie nie jadą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 17:58
      Co z tego, że tanio jak nic tam nie ma.
      • Gość: podróżniczka Re: Kiepska oferta to i ludzie nie jadą IP: *.olesno.info.pl 26.06.11, 18:55
        Niedługo nadejdzie zima. Co w Szczyrku słychać z wyciągami. Dalej skansen i znów będzie skowyt, że turysta wybredny i woli Alpy lub pobliską Słowację.
        Kocham Cię Polsko, ale pieniądze zostawię u sąsiadów.
    • Gość: turysta nawet na Skrzycznem siedzi babcia klozetowa IP: *.sileman.net.pl 26.06.11, 18:52
      kto kocha góry nie pojedzie nad morze, pojedzie za miedzę, na Słowacji wiedzą jak gościć turystów, a kto zasmakował w Egipcie też na pewno nie pojedzie nad zimny Bałtyk, mamy jeszcze i Grecję i Turcję (wszystko za grosze)
    • Gość: opt Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.150.155.217.internetia.net.pl 26.06.11, 19:08
      Wróciłam z Egiptu. Pobyt 14-dniowy, z przelotem, zakwaterowaniem w hotelu **** z trzema posiłkami, przekąskami i drinkami- oczywiście pogoda i ciepła woda i za to wszystko 1450,-. Kto zapewni mi podobną ofertę w Polsce?
    • Gość: zmuleksy Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.29.162.66.threembb.co.uk 26.06.11, 19:54
      Infrastrukture trzeba budowac na dole a nie w górach. Góry powinny być jak najbardziej dziewicze i niezabudowane, wtedy przyjada do nich ludzi spragnieni spokoju i wypoczynku a nie hałasu, lunaparków, gofrów i innego badziewia. To musi byc konsekwentna programowa działalnośc i tyle
    • Gość: francek Re: Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mi IP: *.static.sitel.net.pl 26.06.11, 20:31
      Bzdurny artykuł, własnie wrocilem z Beskidów. Kwatery wszystkie zajęte, za 40-tym telefonem znalazłem nocleg ale tylko dlatego, że ktoś odmówił rezerwację w ostatniej chwili. Ceny z kosmosu, ludzi pełno. Wiślanka zakorkowana.
    • Gość: Ada Długi weekend w Głuchołazach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.11, 21:38
      Turystów niewielu. Na szlakach czysto, spokojnie. W mieście trochę knajpek, cukierni. W sklepach ceny niższe niż u nas. WC miejskie - za darmo. W kawiarni, w której nic nie zamówiliśmy również nie wzięli pieniędzy za ubikację. Wiem, że to szczegół, ale w Beskidach niejednokrotnie płaciłam za korzystanie z toalety w lokalu, w którym jadłam obiad czy deser. Że już nie wspomnę o zawyżonych cenach w schroniskach, do których można towar dowieźć samochodem, wręcz tirem.
      Samochodem jadę A4 i po ok. 2 godzinach jestem w spokojnych miasteczkach, zatopionych wśród niewysokich górek. Drogi kiepskie. Ziemię Opolską polecam wszystkim, którzy chcą odpocząć od zgiełku, głośnej muzyki, smrodu przepalonego oleju.
    • Gość: el Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 21:49
      a za mo mam placic i tam jechac?
      ustron, wisla,sczyrk
      syf. kebaby ,disco polo, chinszczyzna i morze betonu i asfaltu....
      dajcie spokoj, zero klimatu gorskiego....
      wole pieniny... ne jest idealnie, ale o niebo lepiej... choc mentalnosc mieszkancow tez mnie do szal potrafi doprowadzic...
    • Gość: Tip Jednym z problemów są kiepskie połączenia kolejowe IP: *.238.64.20.ip.abpl.pl 26.06.11, 23:20
      Zauważcie, że do Zakopanego, Kołobrzegu czy Sopotu można dojechać z każdego miejsca w Polsce. A na przykład do Wisły nie dojedzie się z Rybnika czy Krakowa... Nie mówiąc o tym, że do Wisły kursuje tylko jeden dalekobieżny pociąg podczas gdy do innych kurortów ogrom. Nie wszyscy mają auta, a nawet ci którzy je mają liczą się z każdym groszem a w tej chwili wyjazd autem kiedy benzyna kosztuje 5 zł jest naprawdę bardzo kosztowny. Samorządy beskidzkie powinne mówić jednym głosem i to bardzo dobitnie w kwestii połączeń kolejowych. To się wam tak samo należy jak w innych regionach Polski. Skoro minister infrastruktury finansuje pociągi do Ustki czy Zakopanego to dlaczego nie finansuje takich do Wisły czy Zwardonia?
    • Gość: Jerry Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 06:34
      Ceny za pokój normalne, tylko cena wyżywienia jak w najlepszej restauracji .Tym chcą nadrobić cene pokoi
    • Gość: Pudelek Początek wakacji w Beskidach zapowiada się mize... IP: *.ekspres.net.pl 27.06.11, 08:28
      a niby czemu nad morze (chyba że nie polskie)? jeszcze drożej niż w górach, jeszcze większe chamstwo. Ja np. początek wakacji (długi weekend) spędziłem w czeskiej Szumawie - ceny noclegów za 27 zł/noc, dookoła jezioro, góry, Austria, Niemcy, smaczne czeskie piwka, brak tłumów itp....

po prostu ludzie wolą COKOLWIEK niż polskie badziewie - mogą pojechać daleko za granicę, a mogą skoczyć choćby za miedzę, do wspomnianych Czechów i Słowaków, gdzie poziom kultury tyrystycznej jest o niebo wyższy! nawet na ciepłe Węgry można skoczyć, to słowacką D1 jest 3 godziny jazdy - a nie oklepany Ustroń i Wisła z nudą...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka